- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.001
havuçlu kek
malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
yumurtaları ve şekeri ,şeker eriyinceye kadar çırpın.yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
toz malzemeleri( un,tarçın,kabartma toz ve vanilys) bir kaba eleyin.limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
çırptığınız sıvı malzemeleri ( yumurta,şeker,yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
katı yağ ile yağlayıp un serptiğiniz kalıba dökğn ve 180 derecede yakşaşık 50dk pişirin( kürdan batırınca temiz çıkana kadar)
AFİYET OLSUN MİNECİM:))
Selam kızalar nasılsınız?? Benı goremedınz dıyee meraklandınzmı yoksa? bılıosunzkı 40 cıktı benı evde bulabılene askolsun:))) Ama su havalarrrrr ah havalarrrrr gercı pek engel olamıo ama tırsa tırsa cıkmak benı gerıo:)) Aktıf olamadıgm ıcın oncelıkle kusura bakmayın ama gezecgım hgunun gelmesını cok beklemıs bırı olrak cıkgınlar gıbı dolasmaya basladım:))) bıde guzl guzl uyusaa en guzl bısey olr:)) Neysee kızlar gecmıs cok bırıkms okuyamadm herkes ıyıdır ınsallah. Sabah buzdolabını duzeltırken bır cok havuc gorunce havuclu kek yapmaya karar verdım lakın hıc yapmadım o yuzden en guzel tarıfı aramaktayım tarıfı olan varsa versın lutfen:))
küçüğüm asmin :))
Eki Görüntüle 415265
erken kalkan yol alırmış :) boşuna erken gelmedi Berra sultan :)
yoruldum :)
zor iş ya Berra hanımın bavulunu hazırlamak :) birde beninle bütünleşik olunca daha da zorlaşıyor hareket etmek :) dolabını boşalttım, askıda olan kıyafetlerinide ütüledim, kendi eşyalarımı hazırlayacağım evi toplayacağım ve abbas yolcu durumu olacak :)
mine şu tarifi birebir uygula muhteşem oluyor,
*.Hünerli Bayanlar.*: Havuçlu Kek
Guzelım tam yazıorum yazının sonunda baslıo cırlamaya bende gıdıyorum gelıorum bakıorumkı bastan gırıs yap dıyo:)) Atcm tabı kendımı sokaklara ya napıcktım ıcerde yatıomus gıbı gun saydım:)) Ama ıste senınde dedgn gıbı gıttıgn yerde zırlayınca olmuoo gırcekler ınsallah bı sekıle:))) Evet bızım buralar cok soguk oluo canım yaa burdan sıkı gıydırıp cıkıorum asalara ındıkce cocuk terlıo:)) Bende havalr guzellesın sahıllerın gıt gel metrelerını olccem ınsallah:)) Ayrıca okdr cok havuc varkı havuc salatasıda yapmayı dusundum canım tatlı cektıgı ıcın bıde kek
Günaydınnnnnnnn
Ananmmm foruma bak herkes burda :)) altta isimlerinizi gördükçe sevinç doldu içime sanki evime geldiniz gibi
Nasılsınızzzz geçmiş anneler gününüz kutlu olsunp
Ben de grip, hastalık, kızın aşı huysuzluğu derken ömrümün en fecii anneler gününü geçirdim :)) ama bi tek annesi olsun ona bişey olmaaaaz diyip sarıldım kızçeme :) Burdan haftasonu yanımdan hiç ayrılmayıp ben yoruldukça Mirayı avutan, gazını çıkaran ve uyutan eşime de gayretlerinden dolayı teprik koyuyorum :) yazık bi de o halde işe gitti
Merviş hediyen hayırlı olsun kuzum, gelince detaylı olarak anat bize de biz de bişeyler öğrenelim.
maşaAllah barekAllah, rabbim bağışlsınküçüğüm asmin :))
Eki Görüntüle 415265
canım çoook geçmiş olsun, inş çabuk atlatırsın, dün benimde ateşim çıkmıştı ama çok şükür sabah kalktığımda iyiydim... bu arada benim siyah çizide duruyor ve benimki taa göğüslerin oraya kadar uzanıyorRonyam benim göbekte duruyo bi de o siyah çizgimde duruyodu doktor kontrolde contratubex mi ne var ya bi krem dikişe sürülen, çizgiye de sür dedi, bayaa açıldı rengi kaybolcak galiba bi dene istersen??
Geçmiş olsun kuzum, hastalıklı da olsa ilk anneler günümüzdü, kutlu olsun.
Bu arada eşler için (yazık onlara da ) cümlesinini kullanmam, kullanamam, hele benim öküzcan, bak izinli gene dışarıda yapacak bi iş buldu kaçtı, bunu bildiğim için bütün gece ayrı yattım oğlana o baktı, ben de doya doya uyudum, ohhhhhhhhhhhh.
Slmm kuzum gez gez iyi yapıyorsun iyi sen 40ı beklemişsin en azından ben 20 gün olunca başladım ama tek başıma konsolosluk fln derken baya bi gezindim kızım 1 ayını doldurunca parklara çıkmaya da başladım annem bekle 40ı çıksın desede çıktım doktora neyin gidiyoruz sanki ne olacak dedim aldım kızçemi parka gittim yarım saat hava alıyoruz ve alıştık arada balkona çıkarıyorum gezmeye çıktık gibi algılasın da yok yemiyo bizim cadı hadi parka arabasına koyuyorum vitrin bilem bakıyorum onunla tabi adım gezentiye çıktı ama olsunnn
erken kalkan yol alırmış :) boşuna erken gelmedi Berra sultan :)
Ronyam benim göbekte duruyo bi de o siyah çizgimde duruyodu doktor kontrolde contratubex mi ne var ya bi krem dikişe sürülen, çizgiye de sür dedi, bayaa açıldı rengi kaybolcak galiba bi dene istersen??
hoşgeldin nigoli, nasılsın, çok fazla görünmüyorsun, hatta geçen bizim oğlanın gazdan başka sorunlarıda var onlarla uğpraşıyoruz demiştin, bende bebeğinin nasıl olduğunu sormuştum ama arada kaynadıSelam kızlar, nasılsınız.
Canım ya ne güzel bir şeysin sen öyle, maaşallah, suphanallah
çok sağol canımmmmmmmm.. evet Miroş daha iyi aşının huysuzluğu da dün geçti gece 1 de yattı ama iyi :))günaydınn kuzucummm cookk geçmiş olsun canım yaa havalar bi soguk bi sıcak şifayı kapmamak elde degil tabii. Miraycım iilerdir inşallahh. ayrıcaa kocişine de kocaman bir tebrik ve maşallahyazık falan degil bosver sen sakın bse deme,sonra cookk büyük bir işmiş gibi düşünmesin,bakcak tabi,sen tek basına mı yaptın bu cocugu bayılıyorum bu cümleye yaaa bende gıkımı cıkarmıyorum valla,bazen gece aglıyo bzmki,duyuyorum tam kalkıcam kocacım kalkıyo bende uyuyo taklidi yapıyorum heheh,alışsın anacım bende işe baslıcam o zaman nolcakk heee,ozaman sen annesin sen bakcan tek derse bir tek altını değiştirtemedim ne yaptımsa,oha onuda sen yap diyo. ama hakkını yemeyim bebişi gece uyutma işini büyük ölçüde kocama pasladım,bacagında sallıyo sagolsun.
Teskkur ederım sekerımm ama 2 su bardgı seker fazla gelmzmı? nıcın dıcen havucta tatlı ya o anlamda:)) ben kek yaparken hep sekerını kısarım bıde yumrtasını:))) bıde goz kararı yapım dıyıorum lakın ıste ılkkez yapcgım ıcınde tırsıorum:)) neyse artık ederız bı sekıl sonra onu soguk sutle yıcemmmmmmmmmm
Ronyam benim göbekte duruyo bi de o siyah çizgimde duruyodu doktor kontrolde contratubex mi ne var ya bi krem dikişe sürülen, çizgiye de sür dedi, bayaa açıldı rengi kaybolcak galiba bi dene istersen??
maşaAllah barekAllah, rabbim bağışlsın
canım çoook geçmiş olsun, inş çabuk atlatırsın, dün benimde ateşim çıkmıştı ama çok şükür sabah kalktığımda iyiydim... bu arada benim siyah çizide duruyor ve benimki taa göğüslerin oraya kadar uzanıyor
hoşgeldin nigoli, nasılsın, çok fazla görünmüyorsun, hatta geçen bizim oğlanın gazdan başka sorunlarıda var onlarla uğpraşıyoruz demiştin, bende bebeğinin nasıl olduğunu sormuştum ama arada kaynadı
Kuzum benim göbek ve çizgi gitti toto ve çatlak kaldı ya onları ne etcez doktorum programında çatlaklar için yağ karışımı söylemişti ondan sürüp streç filmle sarıyorum sonra banyo yapıyorum şimdilik kırmızı görüntü gitti inş.tam geçirmesede biraz düzeltir görüntüyü:/
çok sağol canımmmmmmmm.. evet Miroş daha iyi aşının huysuzluğu da dün geçti gece 1 de yattı ama iyi :))
aynen katılıyorum.. çok yardım ediyo sağolsun evdeyken bakıyo ki ben yoruldum hemen alıyo kızı elimden hadi biz kızımla gezelim sen git bi kahve iç diyo var ya dünyalar benim oluyo :) hoş kahvenin yarısında dayanamayıp gidiyorum yanlarına :)
amaaa erkeklere çok teşekkür edersek olmuyooo doğru diyosun onların da görevi ama ben bazen dayanamıyorumçok sağol yanımda olmasan napardım felan diyorum (sanki yanımda olmasa çocuk olurdu) yaa Merviş ben çok seviyorum kocamı galiba ( hiç dayanamıyorum ben onaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?