2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yaaa bunca senedir KK'dayım.çok şey öğrendim burada,çok sevdiğim dostlar kazandım,genelde çok iyi okuyucuyumdur,az yazarım.bu topik beni bile değiştirdi ya:)))ilk defa çoklu alıntı yaptım:))kaç zamandır öğrenmek istiyordum hep birşey oluyordu bakamıyordum.sağolsun gamze anlatmış dün.oldu:)))o kadar da zor değilmiş.demek ki ihtiyaç hissedince öğreniliyormuş.sağol gamze:))))

günaydın herkese... oğluşum bu gece daha iyiydi...
evimizde, yatağında füzel güzel uyudu 3 kere kalksada bunada şükür...
umarım hepiniz ve kuzular iyidir...

bir süre biberona ara ver canım, irite etme zorlayarak, Berra'da da benzer bir durum yaşadık 2 hafta önce, sadece akşam yatarken verdim, o sırada açlık ve uykusuzluktan deli gibi ağlarken 5 dk biberonu ittirme yolu ile alıyordu sadece, şimdi düzeldi, geçici bir dönem biberon için.
emzikte aynı şey başımıza geldi, 1,5 aydır kesinlikle almıyor.

ben artık gece kalkıp sağdığım sütü biberonla sabah verirken, sabah ikisinide sağıyorum.
gün içerisinde emziriyorum (yoruldum artık her öğün sağmaktan çünkü) ve akşam sabah sağdığım sütü verip uyutuyorum ve yatmadan bir kez daha sağıyorum.
eğer her öğün sağıyorsam, her öğün biberon veriyorum ayrıca sağdığım memeleri her defasında emzirtiyorum bu şekilde makinenin alamadığınıda çekmiş oluyor

olur mu öyle şey , ayrıca kaka yapması eşittir sütün bebeğe yaramasıdır, demek ki sütün çok kalorili ve bebeğine çok güzel yarıyor.
eğer içine sinmiyorsa bir süre taze sağılmış süt ver ve dolaptan günde 1-2 kere takviye amaçlı ihtiyaç halinde kullanın.

dediğin gibi düzen yok, aslında bedavadan para kazanma durumu.
hisardaki doktorumuz demişti ki, sağlık bakanlığı her gün bellii bir sayıda aşı gönderiyor, o sayıya kadar ücretsiz yapıyoruz ,hadi yeditepeye hükümetin gıcıklığı varda göndermiyor diyelim, sema kendi hastaneleri resmen onlaradamı göndermiyor.

dediğin gibi düzensizlik...

IŞIL aden ishal oldu demiştin ne oldu düzeldimi... ishal değildir canım mert alide kakasını yapabildiği zamanlar hep öyle yapardı... normal bir durum gibi geldi bana...

AZERİ canım iş başı yapmışsın... kuzudan ayrı düştün ama daha sık bizimle olacaksın değilmi...

mert kudurdu sonra görüşürğz...

Son düzenleme:
Hemen hemen hamile olduğumu öğrendiğimden beri okuyorum forumu ama yazmak pek nasip olmamıştı. Bebeğinin emmek istemediğini söyleyen anneler beni tam sekiz yıl önceye götürdü büyük kızımın kilosu doğduğunda 2500 gramdı. Bir hafta sonra arkadaşımın oğlu oldu 4 kiloya yakın bir kucağıma aldım kocaman. Benimkinin doğduğundaki şişlikleri de indiği için o ara 2350 g geliyordu. Ne kötü hissettim kendimi hala hatırlarım hem karnımda besleyemedim hem doğduktan sonra diye... Aile bireylerinin de yoğun baskıları sonucu mamaya başladık milupa milumil. Çok iyi kilo almaya başladı daha sonra. hem beni emer hem de biberondan içer diye düşünüyordum amaaaa bir süre sonra beni istememeye başladı ikinci aydan sonra yalnızca uyku arasında emdi neler denemedim ki beni emsin diye... Göğüs ucuna takılan aparatlar ve bir süre aç bırakmak da dahil. Göğsümü gördüğü an bağırmaya başlardı ağzına değdiğinde feryada... dört aylık olduğunda tamamen bırakt memeyi. iştahsız bir bebekti şimdi de iştahsız bir çocuk. yemeyeceğim diye tepinirken mama sandalyesinin tepsi kısmını aldığımız ilk hafta kırmıştı hala yeme problemlerimiz ve inatlaşmamız devam etmekte... Maalesef ki emmeyen bebeğin anne ile olan ilişkisi emen bir bebek gibi olmuyor sizi çok iyi anlıyorum bir de çalışıyorsanız çok nitelikli zaman ayırmalısınız ona benim kızım baba diye ağlardı çok zaman. Ama çok şükür sağlığı yerinde kolay hasta olmaz.
Geçen yıl hamile kaldığımı öğrendiğim günden itibaren vitamin takviyesine başladık omega3 için ceviz kırarken parmağımı doğradım balık et baklagilleri düzenli tükettim her gün süt içtim bu bebeğim iri olsun diye sonuç 2700 g :) ama yalnızca emziriyorum küçük kızımı ayda 1 kilodan fazla alıyor şimdi 5500 g medela calma biberon aldım iki hafta sonra çalışmaya başlayacağım için bir de avent pompa ancak bu da o biberonu emmiyor doktorumuz da ya kaşıkla ver ya da eve gelip emzir dedi süt kaşıkla verilmeyeceği için arada eve geleceğim artık
Size tavsiyem eğer şimdiye kadar biberonla tanıştırmadıysanız uzun bir süre daha vermeyin mutlaka sizi emer biberon kolay geliyor onlara bebeklerimiz düşündüğümüzden daha zeki. eğer biberon verdiyseniz veya vermek zorundaysanız karar size kalmış ben bunları yaşadım

ne demek ne demek :)

CITLENBİK canım o aspiratörden memnun kaldınmı bizimde sürekli burnumuz tıkalı... fiyatı ne kadara aldın netten baktım 50 tl fln diyor...

IŞIL yeni resim eklemişsin ya varya yerim ben bunu o saçlar inadına çim adam gibi uzuyor...

MİNE cim mevlüdünüz hayırlı olsun ya senin oğlun tıpatıp babası... maşallah çok tatlı...

MERVE cim salıncağını yeni gördüm ve bayıldım koca salıncağı alacağıma bunu alsaydım keşke diye pişman oldum fiyatıda harika... neyse kısmet... nankörüm he o koca salıncak sayesinde şuanda mışıl mışıl uyuyo...

Evet ya her çocuk bir olmaz bunu hala öğrenemedi bazıları, benim annemde benim oğlanı görünce, ben 7 çocuk büyüttüm böyle ağlayan görmedim diyor,
Sana daaa
günaydın herkese... oğluşum bu gece daha iyiydi...
evimizde, yatağında füzel güzel uyudu 3 kere kalksada bunada şükür...
umarım hepiniz ve kuzular iyidir...

Canım pek sevindim, evine düzenine alışmasına, Allah daha iyi etsin

kızlar emzirirken içilmemesi gereken bitki çayları varmı
benim gribim git gide artıyor adaçayı ıhlamur vs. kaynatıp içeyim diyorum

canım geçmiş olsun...
ben gripken bol bol ıhlamur içtim valla bird eköyden gelen karadut diye birşey var onuda attım kaynattım... ilaç içme ot içme ee nasıl geçecek bu grip canım hem geçmezse git doktora... birde maske ile gez...

GAMZE canım aşı olmuş berracık... ya neden o kadar ödedin valla az değil devlet aşısı üstelik... evet 4. ayda 2. dozlar var şimdidem eyvah eyvah diyorum biz ateşlenenlerdeniz... berrada ateş oldumu gece...

LAGRİMA canım cinsellik bizdede yok ama az kaldı eve geçtik ya... kaçışım yok...

neşeniz bol olsun canım...

günaydıııın kızlaaarr...kızımın salıncağı gelicek birasdan veee rahat edicem inşallah sever küçük prensesim...

bu da bahsi geçen güzeller

herşey hazır sayılır, annemlerinde yarım saatlik yolu kalmış, onlar gelene kadar biraz dinlensem iyi olacak

şu an oğlumda kucağımda emiyor, bende okyabildiğim kadar geçmişi okuyayım

Duygu sorma ya, hala etkisindeyim, en olmayacak ayda böyle bir ödeme... Alternatifi olmasa bu kadar içime oturmayacaktı, ama işte offf offf...

Ateş ise çok şükür çıkmadı yine... Huysuzluğuda olmadı, hatta çok daha keyifli oldu akşam, vaktinde uyudu, gece uyanıp süt sağınca zaten uykusuzum erken kalkmasın acıktığı için diye düşünerek 60 cc süt verdim uykusunda içti ve sabah 10 da uyandı bu sayede, Berra'dan yana herşey iyi yanı, birde benim keyfim yerine gelse süper olacak.

Evi mi temizlese,kendimle mi ilgilensem , dolapta yemek yapacak malzeme kalmamış alışverişe mi gitsem bilemedim. Öyle salak salak oturuyorum...

''' aferin hayatım aferin cok güzel bir şey yapıyorsun devam et!!! çocuğu güzel şeylere alıştır böyle!!! hiç ii birşey yapma zaten ''' diye kızardım heralde :) senin tepkini merak ettim şimdi

off benimki yapiyo bazen..yoruldum tartismaktan. elini yikadin mi diyorum artik sadece..

bazen yapıyor bizim babamızda, babası yapma o çok küçük diyorum haklsın deyip vazgeçiyor, hoşuna gidiyor galiba ama sakin davranmaya çalışıyorum

ben de yapma dedim ama kızdı eşim öyle bir davranıyorsun ki sanki ben bilerek kötülük ediyorum ben kötülüğünü mü isterim ne olacak ölmez ya kendi parmağını da emiyo sen çok tepki veriyorsun diyerek zeytinyağı gibi üste çıktı

çokçok geçmiş olsun cnm

canım peki 2. ay aşısı için ateş düşürücü vermemiz gerekiyo ya ilaç yazmadı dr hangisini vereyim
bi de burnu tıkalı oldugu için physiologica diye bi ilaç verdi bu da serum fizyolojik de mi
serum fizyolojik neden bu kadar önemliymiş ki:44:

cinselliğe başladık ama canım yanıyo benm bi de oğlan uyanacak diye düşünmekten hiç zevk vermiyo biz hamileleikte ara vermemiştik sadece lohusalık dönemi. ona ragmen zorlandm ben. bence başlayın 1 sene ne demek

olur mu canım öyle şey aldırma sen onlara en çok seni seviyor ve de sevecek
en çok beni seveceksin en çok beni
saksı değilim ben
benm oğlan babasına güldüğünde böyle diyorum ben

aynı ablası bıcırık

Son düzenleme:
Gamzecim bilglilendirdiğin için sağol
Duygu kuzum evet bundan sonra hergün burdayım :)

Kızlar bide kaç numara bez kullanıyorsunuz prima 3 bacaklarında çok iz yapıyor diye 4 numaraya geçtik oda büyük geldi bağlıyorum ama kuzum her kaka yapmasında taa beline çıkıyor geçen hafta aşırı derecede kıyafet batırdık bu yüzden çıtçıtlı badilerimiz artık çıtçıtlanmıyor sanki hep 0-3 kalacakmış gibi çoğunu 0-3 almıştım çıtçıtlı badi giydrince bezi de sıkı tutuyor normal gidirdim bez aşağı iniyor yaa hafta sonu çıtçıtlı badi almam lazım ne hızla büyüyorlar gerçektenn :)

bu iki yorumu okuyunca geçmişi geleceği okumayı bırakıp hemen yorum yapayım dedim... biri aynı apartmanda biri 15 dk uzaklıkta vay bizim gibi gurbettekilerin halineeee şaka bir yana Rabbim ailelerimizi başımızdan eksik etmesin...

yaaa bizim için dua ediiinde hayırlısı ile tayinimiz ankaraya çıksın, daha kucağımda iki aylık yavrumla göçebe gibi yaşıyoruz, artık yerleşeyim, düzenim otursun istiyorum Rabbim biliyorum daha beter durumda olanlar var ve bu bir isyan değil, sadece bir yakarış:26:

Canım benimm inş. herşey istediğin gibi olur yakın olursun ailene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…