- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.641
cnm ben sadece gece sağıyorum yani sağıyordum diyeyim. aşırı rahatsız ettiğinden. emziriyordum tek göğsümü. uyuyordu ufaklık. sonra onu yatrınca dolu olanı sağıyordum. bazen 60-bazen 90-100 cc çıkıyordu. ben elimle sağıyordum ama. o günkü ruh halime bağlı. gün içinde sağmıyordum zaten ancak yetişiyor. bu konuda sanırım gamze daha tecrübeli. ona danış istersen
bu arada arkadaşlar. kuzucuk bir anda biberon almayı reddetti. farklı farklı zamanlarda, çok açken ya da tokken, uykulu ya da uykusuz , içindeki anne sütü ya da mama, farklı biberon ya da her zaman içtiğinden, ılık ya da az daha sıcak soğuk... ne yaptıysam olmadı. her zaman güzel güzel emen çocuk, bi anda ama emmemeye başladı biberondan. eskiden istemediğinde ya da doydugunda dilinin ucuyla iterdi biberonu. şimdi ağzına aldıgı anda çıldırıyor. ne yapıcam ben?? fikri olan? niye böyle olduki. zaten kesinlikle emziğe de alıştıramamıştım. şimdi de bu.. desem ki emziğe zorladım, biberonu da emzik sandı, itiraz ediyor.. ıhh o da değil. emziğe alıştırmayı bırakalı çok oldu... ben olmasam ne olcak bu ufaklık:)
günaydın herkese....
sağım yapan annelere bişey sormak istiyorum.tüm öğünlerinde mi sağım yapıyorsunuz?ben sadece sabahları sağım yapabiliyorum gün içerisinde sadece bebeğime yetecek kadar sütüm oluyor.birde sabah sağımlarınızda ortalama ayrı ayrı kaç cc süt çıkıyor? benim sağ göğsüm neredeyse sol göğüsten gelen sütün yarısısizlerde ikisindende aynı cc lerde mi süt oluyor? yoksa göğüs ucu çatlaklarım yüzünden sağ göğsüm daha çok acıyordu onun etkisiylemi azalma oldu acaba?
Günaydınnnn güzel anneler nasılsınız dün ilk çalışma günümü atlattım bi şekilde eve gittim kuzumu kucağıma aldım kedi gibi yaklaşık 5 dk sürtündü resmen oyyy kuzum benim öyle yapınca annem ağladı vah yavrum nasıl özlemiş diye akşam hiç meme vermedim hep sağdım biberonla verdim alışsın diye yoksa gün içinde aç kalıyor yemiyor biberonu bide annem dün kontrole götürmüş tekrar sormuş doktora kaka fazla yapıyor diye anne sütünü dondurup vermeyin demiş buzlukta tutmayın günlük dolapta aşağıda tutun demiş o kadar stok yapmıştım işe çıkacam diye boş kaldıkça sağdım attım buzluğa şimdi onları çöpe mi atayım size böyle bişey diyen oldu muu
ben kadıkoyşifa ataşehirde yaptırıyorum kontrolleri hep paralı aşılar, gerci sgk gecmıyor ama; sema hastanesindede görümcem yaptırıyor sgk da gecıyor oda para ödemiş aşılara bı düzen yok yani
kızlar yaaa bunca senedir KK'dayım.çok şey öğrendim burada,çok sevdiğim dostlar kazandım,genelde çok iyi okuyucuyumdur,az yazarım.bu topik beni bile değiştirdi ya:)))ilk defa çoklu alıntı yaptım:))kaç zamandır öğrenmek istiyordum hep birşey oluyordu bakamıyordum.sağolsun gamze anlatmış dün.oldu:)))o kadar da zor değilmiş.demek ki ihtiyaç hissedince öğreniliyormuş.sağol gamze:))))
Evet ya her çocuk bir olmaz bunu hala öğrenemedi bazıları, benim annemde benim oğlanı görünce, ben 7 çocuk büyüttüm böyle ağlayan görmedim diyor,günaydın güzel annişler tatlı bebişler
keyfim yerinde sebebini anlatıyorum
normal doğumu çok kolay yapması, sütünün çok olması ve hepsi de ufak 4 çocuğu olduğu için
sürekli kıyaslandığım bi akrabam vardı haftasonu onlardaydık
gazını çıkarmama yardımcı olmak istedi aldı oğlumu kibar kibar pışpışlıyor
bizimki kendini parçalıyor çıkaramadı ve bana
dört çocuk büyüttüm hiçbiri böyle değildi Allah yardımcın olsun işin zor dedi
evet işim zorama bir çocuktan bi ton şikayet ediyorsun bi de yengene bak
hepsi de ufak 4 çocugu var sen 1 tane de pes ettin vs diyenlere kapak oldugu için
Sana daaagünaydınnnnn
günaydın herkese... oğluşum bu gece daha iyiydi...
evimizde, yatağında füzel güzel uyudu 3 kere kalksada bunada şükür...
umarım hepiniz ve kuzular iyidir...
kızlar emzirirken içilmemesi gereken bitki çayları varmı
benim gribim git gide artıyor adaçayı ıhlamur vs. kaynatıp içeyim diyorum
günaydııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:) güzel anneler
bebeklerimize ve bizlere maşallahevli mutlu çocuklu şarkısını yolluyorum sabah sabah hepinize kıskananlar çatlasın, içlerinde kalsın inşallah
kuzum mızırdanarak uyuyor odasında ,eşimi öpücükle yolladım işine, ben de oturup keyif çatıyorum, daha ne olsun
sizleri özledim valla ya. rüyalarıma bile giriyorsunuz. hadi bakalım. gününüz hayrola
bu da bahsi geçen güzellerHemen hemen hamile olduğumu öğrendiğimden beri okuyorum forumu ama yazmak pek nasip olmamıştı. Bebeğinin emmek istemediğini söyleyen anneler beni tam sekiz yıl önceye götürdü büyük kızımın kilosu doğduğunda 2500 gramdı. Bir hafta sonra arkadaşımın oğlu oldu 4 kiloya yakın bir kucağıma aldım kocaman. Benimkinin doğduğundaki şişlikleri de indiği için o ara 2350 g geliyordu. Ne kötü hissettim kendimi hala hatırlarım hem karnımda besleyemedim hem doğduktan sonra diye... Aile bireylerinin de yoğun baskıları sonucu mamaya başladık milupa milumil. Çok iyi kilo almaya başladı daha sonra. hem beni emer hem de biberondan içer diye düşünüyordum amaaaa bir süre sonra beni istememeye başladı ikinci aydan sonra yalnızca uyku arasında emdi neler denemedim ki beni emsin diye... Göğüs ucuna takılan aparatlar ve bir süre aç bırakmak da dahil. Göğsümü gördüğü an bağırmaya başlardı ağzına değdiğinde feryada... dört aylık olduğunda tamamen bırakt memeyi. iştahsız bir bebekti şimdi de iştahsız bir çocuk. yemeyeceğim diye tepinirken mama sandalyesinin tepsi kısmını aldığımız ilk hafta kırmıştı hala yeme problemlerimiz ve inatlaşmamız devam etmekte... Maalesef ki emmeyen bebeğin anne ile olan ilişkisi emen bir bebek gibi olmuyor sizi çok iyi anlıyorum bir de çalışıyorsanız çok nitelikli zaman ayırmalısınız ona benim kızım baba diye ağlardı çok zaman. Ama çok şükür sağlığı yerinde kolay hasta olmaz.
Geçen yıl hamile kaldığımı öğrendiğim günden itibaren vitamin takviyesine başladık omega3 için ceviz kırarken parmağımı doğradım balık et baklagilleri düzenli tükettim her gün süt içtim bu bebeğim iri olsun diye sonuç 2700 g :) ama yalnızca emziriyorum küçük kızımı ayda 1 kilodan fazla alıyor şimdi 5500 g medela calma biberon aldım iki hafta sonra çalışmaya başlayacağım için bir de avent pompa ancak bu da o biberonu emmiyor doktorumuz da ya kaşıkla ver ya da eve gelip emzir dedi süt kaşıkla verilmeyeceği için arada eve geleceğim artık
Size tavsiyem eğer şimdiye kadar biberonla tanıştırmadıysanız uzun bir süre daha vermeyin mutlaka sizi emer biberon kolay geliyor onlara bebeklerimiz düşündüğümüzden daha zeki. eğer biberon verdiyseniz veya vermek zorundaysanız karar size kalmış ben bunları yaşadım
Hayorlı olsun canım, beğenir bence, beekler olu da sallanan şey sevmez migünaydıııın kızlaaarr...kızımın salıncağı gelicek birasdan veee rahat edicem inşallah sever küçük prensesim...
bu da bahsi geçen güzeller Eki Görüntüle 430976
canım geçmiş olsun...
ben gripken bol bol ıhlamur içtim valla bird eköyden gelen karadut diye birşey var onuda attım kaynattım... ilaç içme ot içme ee nasıl geçecek bu grip canım hem geçmezse git doktora... birde maske ile gez...
GAMZE canım aşı olmuş berracık... ya neden o kadar ödedin valla az değil devlet aşısı üstelik... evet 4. ayda 2. dozlar var şimdidem eyvah eyvah diyorum biz ateşlenenlerdeniz... berrada ateş oldumu gece...
LAGRİMA canım cinsellik bizdede yok ama az kaldı eve geçtik ya...kaçışım yok...
neşeniz bol olsun canım...
bu da bahsi geçen güzeller Eki Görüntüle 430976
''' aferin hayatım aferin cok güzel bir şey yapıyorsun devam et!!! çocuğu güzel şeylere alıştır böyle!!! hiç ii birşey yapma zaten ''' diye kızardım heralde :) senin tepkini merak ettim şimdi
off benimki yapiyo bazen..yoruldum tartismaktan. elini yikadin mi diyorum artik sadece..
bazen yapıyor bizim babamızda, babası yapma o çok küçük diyorum haklsın deyip vazgeçiyor, hoşuna gidiyor galiba ama sakin davranmaya çalışıyorum
kızlar yeni acilden geldik
kızımın ateşi 38.6 oldu doktor ciğeleirni dinledi kulağına falan baktı boğazına baktı bir şey yok dedi
idrar yollarında enf. olabilir dedi kültür vericez tekrar
bu arada az evvel yeşil sümüksü kaka yaptı acaba mikropmu kaptı
sizinkilerde yapıyormu bu şekilde kaka
Ronyacım yanlış anlama,ben aile hekimiyim.1 yaş altı çocuklara peditus,sudafed,eksofed..vb dekonjestan içerikli ilaçları önermiyoruz.Sadece serum fizyolojikle burnunu çok iyi açman lazım,hatta bizim hocamız derdi ki anne bebeğini nekadar çok seviyorsa o kadar sık serum fizyolojik sıkmalı..Bir de paracetamol ateşi için ( calpol,tamol..) kullanabilirsin.Öksürük şurupları da yine uygun değil..
Zaten 1 yaş altı enfeksiyonların % 90 ı viral dediğimiz,ilacı olmayan kendi başlayıp kendi biten enfeksiyonlardır
selamm ne var ne yok kızlar? oğluşum 2 ay 1 haftalık 5200 kilosu 57 cm boyu az mı sizce? kusması hala fazlasıyla var ağzından burnundan geliyor ama 1 ayda 1 kilo aldıdoktorda kusmasına normal kilo alıyor çünkü dedi.
yaz için kısa kollu tulumlar aldım oğluşuma bugün internetten. oyun halısıda buldum alsam mı almasam mı kararsız kaldım. annem cok hareketli oynamaz yatıramazsın onda diyor ama duvardaki kelebeklerden gözünü alamıyor. ( duvarımda kelebekler var )
birde arkadaşımın 4 aylık bebeği var daha kafasını tutamıyor yüz üstü yatamıyor kafası sallanıyor yüz üstü yatınca, sağa solada dönemiyor acaba normal mi? ona birşey söylemedim de merak ettim. çünkü diğer arkadasımın da 4 aylık var o dönüyor falan.merakettim.
cinselliğe başladınız mı? benim gibi başlamayan var mı? adamla nerdeyse 1 senedir uzagız ben korkumdan yanaşmıyorum ama oda yanaşmıyorzaten fiziğim falan berbat. çatlaklarım varr göbeğim duruyor vs kendimi beğenmediğimden yanaşmıyorum adama. ama böylede sıkıntı gibi.. anlamadım.. napcam ben yaa.. aynaya bakmaktan ben hoşlanmıyorum adam niye bana bakmaktan hoşlansın değil mi ama
konuşuyorum sevdiğimi söylüyorum oda bazen gülüyor ama daha küçük bana çok gülmüyor. yada dediğim gibi beni sevmiyor yavrum annesi olarak görmüyor. ne bileyim öyle hissediyorum.. anneme daha yakın gibi hissediyorum.psikolojime sçtılar yaaa offf.. kendimi kötü hissediyorum.. bu insanlar çileden çıkartır..
aynı ablası bıcırıkbu da bahsi geçen güzeller Eki Görüntüle 430976
canım annemlerle aynı binada oturuyorum ben... 3 aydır annemlerdeydim ama akşam olunca artık evimize geçeceğiz... sanki çok uzak gibi eve indim gece ağladım... annemde yukarda ağlamış... özleyince gelin bize diyorum... sabaha kadar da oğlum uyumadı bende dolayısıyla sabah olunca aldım oğlumu götürdüm alın sizin olsun bu dedim annemlere verdim aşağı indim 2 saat uyudum...
bu iki yorumu okuyunca geçmişi geleceği okumayı bırakıp hemen yorum yapayım dedim... biri aynı apartmanda biri 15 dk uzaklıkta vay bizim gibi gurbettekilerin halineeeeahh canım yaa Allah yardımcın olsun,burnu falan mı tıkalı ya neden almıyor memeni,yda çok mu şiş gögüslerin ? bzm sıpa da dün canıma okudu zor zorrrr
demek gece anneciginden ayrılıp kendi evine geçtin ağladınn,duyandaaa ne düşünür kimbilirrbir kaç merdiven mesafedee
bende 40 ıma kdr annemde kaldgm için ii anlıyorum ne zor oluyor geceleri bakmak bebişlere,şimdi sık sık konaklamalı ziyaret yapıyorum anneme,zaten gittigimde babam annem kardeşim derken bana kalmıyor kızım. gecede annem bakıyor ben sütümü sagıp bırakıyorum. büyük rahatlıkkbizimde aramız yürüme mesafesi 15 dk,keşke daha yakın olsaydııııı
bu iki yorumu okuyunca geçmişi geleceği okumayı bırakıp hemen yorum yapayım dedim... biri aynı apartmanda biri 15 dk uzaklıkta vay bizim gibi gurbettekilerin halineeeeşaka bir yana Rabbim ailelerimizi başımızdan eksik etmesin...
yaaa bizim için dua ediiinde hayırlısı ile tayinimiz ankaraya çıksın, daha kucağımda iki aylık yavrumla göçebe gibi yaşıyoruz, artık yerleşeyim, düzenim otursun istiyorumRabbim biliyorum daha beter durumda olanlar var ve bu bir isyan değil, sadece bir yakarış:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?