2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım 2 aylık bebek oyun halısında durmazki.3. aydan sonra bence.ağlar oşimdi.benim ki de hep kucakta susuyo walla.aynı dert bende de var anlıycan.şuan benimki 3 aylık olmak üzere.ama 2. aya göre daha da azaldı mızmızlık ve ağlama krizleri.gittikçe tek başına kalmak isteyecek bence.bişeyler dikkatini çektikçe ellerini tam kullanmaya başladıkça.aynen evi pislik götürüyo karnımızı zor doyuruyoruz.bir yemeği kaç aşamada yapıyorum saymadım.öle canım birileri şart yardımcı. anne abla kızkardeş.ama maalesef hepsini ben tek yapıyorum.ama çok yoruluyorum.felaket sırtım ağrıyo.uykusuzluk cabası.ama gittikçe düzelir umarım.önümüz yaz.çıkıp çıkıp kafa dağıtırız.hep bebek kalmayacaklar ya..anne olmak çok zormuş.bi okadar da keyifli.karmaşık bi duygu işte...

canım benimki de öyleydi sürekli ilgi konuşm htta bi süre sonra sıkılıp kucak istiyodu şimdi salıncak aldık otomatik inanılmaz güzel oyalanıyo sürekli sallamıyorum tabi ama tepesinde dönencesi var müzikli ışıklı falan o epey oyalıyo bi de usb girişi var kendi sesimle masal okudum konuştum şarkılar ninniler falan söledim bazen de onu takıyorum acayip dinliyo bütün işimi gücümü bitirip geliyorum yanına gülücüklerle karsılasıyorum alıyorum salıncaktan hasret gideriyoruz kızımla tavsiye ederim canım

arkadaşlar 3. ay dolmadan özel bi aşı varmış yaptıran var mı

rotavirüsü diyosun canım sanırım ben yaptırdım bi sakıncası yok dedi doktorumuz ishal kusma ateşe yol acan rotavirüsten koruyo tabii Allah korusun başka bi virüs bulup yine ishal olabilirmiş ama en azından bu virüsten kaynaklanan tehlikeyi savmış oluyoruz dedi ben de yaptırdım agızdan veriliyo zaten benimki lıkır lıkır yuttu:))

canımcım ben uyurken bazen emziriyorum bazen biberonla sagdıgım sütü veriyorum. zaten Alya çok zor uyuyakalan bir bebek,uyandırırsam uyutmam en az 1.5 - 2 saat sürüyor. Gece kendiliğinden genelde uyanmaz,acıktığını biliyorum,kilo alımımız da az olduğu için uykusunda besliyorum minnoşumu.

ben de aynen gazını çıkarmadan uyutamam çok nadirdir.çünkü bikaçkez ağız dolusu kustu.o uyusa bile ben uyuyamıyorum.ama uyurken de gaz çıkaramıyor.uyanmak zorunda kalıyor.ağlayınca hele sanırım gazını kaçırıyoz hiç çıkaramıyor.çok zorlarsam da kusarak gaz çıkarıyor.

ne bleyim kafam karıştı, bana bu aklı veren arkadaşım 2 çocuk sahibi, çocuklarının da maşallahı var akıllı uslu zeki çocuklar. bana dedi ki karnı tok gazı yok altı temizse koy yerine oyalansın, ağlayınca hemen gitme konuşma kendi kendini oyalamayı öğrensin dedi, ferber tekniğinin uyanık hali sanırım:26:

canım mamayı yediriyorum ya da emziriyorum sonra kaldırıp omzuma koyuyorum ya o anda cıkıyo gazı yada bir iki pıt pıt yapıyorum öle cıkıyo cok şükür o zor zamanarı atlattık ben de az dolaşmadım evin içinde kucagımda bebekle sabahlara kadar çığlıklar atarak aglıyodu kuzum ama cok şükür düzeldi yediklerine kimyon katmayı denesene gaz için cok ii geliyo

işte benimki de uyanmıyo o yüzden ben saatini bildiğimden besliyorum demekki yanlış bişi yapmıyomusuz dimi:)

inşallah canım saol..seninkinin aynısı canım kurmaya çalışıyoruz şimdi :) babası dayanamamış almış hemen..

bnce alakası yok bnde veriyorm hatta 1-2 gün kabız oldu korktum donmuş sütten mi diye..ama sonra düzeldi..kaka yapıyosa doyuyo demektir..sakın sağdıklarını atma çöpe yazk günah o kdr süte be..herkes dondurup veriyo süt saklama poşetleri boşunamu var..bilmiyorm yani bn öyle düşünüyorm..o zmn Gamzenin Berrası hiç durmadn kakasını yapması lazmdı..Gamzenin öyle bi sorunu yok sanırm..

Amin canım amin hepimize inşallah. malesef ben rapor alamıorum daha önce de söylemiştim bizim burdaki dr.lar kaymakamdan korktukları için vermiolar. ben de kayınvalideme dedim düzeninizi bozmayın ben bakıcıya vercem dedim en azından haziran için deneyecem dedim eylülde bakıcı bulma problemi olmadan şimdiden halledicem dedim bana sen bilirsin dio ama eşime de biz haftaya geliriz dio ne simdi bu bana farklı ona farklı ayrıca sanki arkamdan iş çeviriolarmış gibi hissettirilar ki öyle old. eminim artık ya eşimlede tartıştık cinnet geçirecem kızlar ya eşimin burda beğenmediği erkekler bile en kötü kararlarda eşlerinin yanında duruyolar benimki daha baştan beni yerin dibine sokuo( ii bi karar bile olsa)

canım zaten üstteki mesajından anlamıştım gazlı bi bebek oldugunu
evet kucaga alıştırdık ama alıştırmayı biz istemedik
bebek gazlı dik pozisyonda durmak pışpışlanmak istiyo öbür türlü feryat figan ağlıo
gaz çıkarıncaya kadar ki bu saatler sürebiliyo evin içinde dolanıp duruyoruz mecburen alıştı kucagımıza da kokumuza da
ev de berbat yemek yapmaya vakit olmuyo çoğu kez kahvaltıyla geçiştiriyoruz
kanguruda bari dursa o da yok
inşallah biz de o dönemlere kavuşuıruz en kısa sürede kimyon normalde de katardım şimdi de katıyorum canm
bu arada profil resmine bayıldım çok hoş çıkmış çok yakışmışsınız

işte benimki de uyanmıyo o yüzden ben saatini bildiğimden besliyorum demekki yanlış bişi yapmıyomusuz dimi:)

bence doğru en azından bizim bebişlere gayet uygun gibi geldi. uykusunu falan bölmüyoruz ne de olsa. gece uyandırmadan biberonla veriyorum sütünü mamasını her neyse sabah öyle güzel uyanıyor ki,beşigine gidip bakıyorum çoktan uyanmış elleriyle oynuyor,gülücükler saçıyor ağlamıyor;çünkü hem çok aşırı acıkmıyor hem gece uykusu bölünmüyor.

canım ben prima turuncu paket kullanıyorum 3 numara 6-9 kg fiyatı 14 Tl. 50 adet var...
4 no büyük gelmezmi...

arkadaşlar 3. ay dolmadan özel bi aşı varmış yaptıran var mı

evet biz 3. ayında yaptırdık ilk dozu... 2 dozluk devlet aşılarının olmadığı arada bu aşı oluyor... 140 tl fiyatı... istersen 3 dozluk olanı var 110 tl ama daha pahalıya geliyor. doktor 2 dozluğu önerdi...adını söylememişim rotavirüs aşısı zehirli ishal ve ateşe karşı bir aşı...

inşallahh kuzum sen kimyona devam et...bu arada cok tesekkür ederim cok sağol...

neyse cnm o kdr takma kafana olan olmuş artık hani bi atasözümüz var biri şemsiye biri davayla alakalı ama burda söyleyemiceim :))) bnde geçen kocama ekmek yapma makinası aldırdım ama gelgörki yaptıı ekmei beğenmedi bnde tek kendim için yapmak istemiyorm kaldı öyle çok para varmış gbi boşuna bi masraf işte insanın içine oturuyo ama napalm o paranın çıkcaı varmış elden :)) Allah kuzucuklara sağlık versin feda olsun Berraya başınızın gözünüzün sadakası olsun

özlemcim gece her uyandığında emziriyorum eğer emzirmezsem uyanır ve uyumaz... ağlıyor ben ağlamasına kalkıyorum sonra emziriyorum derken o tekrar dalmış oluyor bazen uyumuyor gibi oluyor memeyi veriyorum müziğinide açıyorum hemen dalıyor beşiğide salladımı bitmiştir iş... bu gece 3 kez kalktı ve tek meme ile uyuttum yani tek derken uyandı tek göğüs uyandı tek göğüs uyandı tek göğüs böylece 3 kez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…