2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

evet bebekler şuanda bizi kendilerinden ayrı bi nesne yada bi varlık olarak algılayamıyolarmış..yani şuanda onların gözünde biz onların ta kendisiyiz bi parçasıyız..o yüzden belkide ayrıldıımızda ağlıyolar..henüz varlık kavramları oluşmadıından..bunu bnde okumuştum..

Ay inşallah gönlüne göre olur kuzum.
Aman da ne güzel, sevindim, tabi ya çalışan annenin biberondan başka ne çaresi var,
Keşke istanbulda olsaydımmmmm
Geçmiş olsun, üzüldüm valla, haybeye harcanan paralara hep acırım, ama sağlık olsun artık

Ya benimki de hep yanında istiyor bni, Allahtan arabasında karşımda dururken yemek yapabiliyorum o kadar yani, oyun halısı falan da almadım, ne yapacağımı ben de bilmiyorum
Dert etme Özlemim, ben de uyurken tıkıveriyorum ağzına, babası çnce içmez uyuyor dedi, o bile şaşırdı, cork cork uyrken bitirdi, daha iyi oluyor bence

meraba teyzoşlarrr bakınn benn büyüyommmm:)

Eklentiler

• $1.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 47
  • $2.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 49
  • $3.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 49

dönencede çok işe yarıyo..artık oğlum çoğu vaktini kendi başına geçiriyo valla..koyuyorm dönencenin altına izliyo gülüyo heycanlanıyo..ilk dönenceyi gördüünde çok heycanlanmıştı eller kollar sürekli hareket halinde babada " çocuk zayıfladı la" diyince kopmuştum yaa..bnde halı alcam bakalm ona tepkisi nolcak..

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
* Bu oyunla Kendi Bedenini öğrencek*
-Bebeğinizin altını değiştirirken ya da giydirirken "burnunu, burnunu ... seviyorum" diyerek burnundan öpün, " karnını, karnını ... seviyorum" diyerek karnından öpün. Bebeğin başka yerleri için de aynı şeyleri yapın.
- Bu oyun, bebeğinizin uzuvlarının ve gösterdiğiniz sevginin farkına varmasına yardım edecektir.

AGULAR VE KUCAKLAMALAR
* Bu oyunla dil yeteneğini geliştirecek*
- Bebeğin gözlerinin önüne parlak renkli bir nesneyi tutun. Bebek agu diyerek karşılık verdiğinde agu sesi çıkararak karşılık verin ve ona sarılın. Bebekler seslerinin başkasının hoşuna gittiğini fark ettiklerinde daha çok ses çıkartırlar. Bu onların konuşma kabiliyetini teşvik eder.

SENİ GÖRÜYORUM
* Bu oyunla başını kaldırabilmeyi öğrenecek*
-Sırt üstü uzanın ve bebeğinizi karnınızın üzerine koyun. Ona adıyla seslenin ve başını kaldırıp size bakmasını teşvik etmek için yavaşça onu kaldırın. başını her kaldırdığında ona aferin deyin.
- Aynı oyunu bu sefer bebeği karınüstü yere koyarak deneyin. Önüne parlak renkli bir obje koyarak başını kaldırmasını teşvik edin

valla bn acıktıını bildiim saatleri fln hiiç takip edemem kalkmasa yatar uyurm sabaha kdr ama oğlum artık ağlamıyo acıkınca hhaaa huuu sesler çıkarıp kendi kendine elleriyle doyurmaya çalışıyo karnını ve bn bu manzarayı görünce içim cız ediyo tabi şimşek hızıyla kalkıp emziriyorm :))

slm kızlar...
ay ne kadar kasvetli bi hava var dışarıda yaa içim karardı. işlerimi bitirip kızımı ancak uyutabildim bu saate kadar.
Alyaprenses kızın bir prenses olmuş gerçekten. yerim ben onun bantını...

ben acıktığını bildiğim saatte kalkıp uyku arasında emziriorum gazını çıkarıyorum sonra devam edio uykusuna..

bebeğinizi uyuturken yüzünü örtüyo musunuz?
bizimki ışığa ya da başka herhangi bi şeye dikkatle bakıyo o gözler bi türlü kapanmıo
tülbentle örtersem bi kaç saniye mızırdanıyo istemem gibilerinden sonra anında kapanan gözler ve uykuya dalış

gece uyuturken gece lambasında uyutuyorm bi yandan emzirdiim için sonra biz odaya geçene kdr yanımızda duruyo yatak odasında ışığı kapatıyorz..ışıkta pek uyuyamıyolar gece zatn..dikkat çekici bişey olmaması lazm..

kızlar ben daha bebeğimin eldivenini çıkarmadım kötümü ediyorum ya 2,5aylık olduk bi sefer çıkardım yüzünün heryerini çizdi saçını tuttu ağladı elini çekiyorum yine tutuyo yine ağlıyo

alıştırmamışsın cnm ya kötü olmuş oda bu zmna kdr elleri kapalı olduundan açınca neye uğradığını şaşırıyo..elleri keşfetmesi ve zihinsel gelişimi için öenmliymiş..bn tırnaklarını iyice kesiyorm çizemiyo yüzünü yavaş yavaş alıştr artk eldivenlik halleri kalmadı..

Slm güzel anneneler ve kuzucukları.
10 gündür evde yoktuk,anneannemize gittik,gezdik geldik:)Hepimizin kuzuların büyümüş fotolar süper hepsi birbirinden şeker olmuş yerim ben onları.Perşembe günü aşılarımız var.Umarım sorunsuz atlatırız.Salıncaktan bahsedilmiş biz de çok memnunuz hemen fotomuzu da ekleyelim.

Ben geldimmm yemek yedim sonra sağım yaptım sütü dolaba koydum akşam giderken götürürüm buda fıstığım süslenmişte gezmelere gidiyor ayyy yerim ben onu kara kızımmm benimmmm özledim ya

Eklentiler

• $SDC10328.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 53

bende pek çıkarmıyorum. elleri buz gbin oluyo çıkarınca( demek çıkarmalymış.. ne yapsam bilemedim

bir haftadır örtmeye başladım böylece daha kolay uykuya dalıyo
onu da ablam söyledi de öyle denedim baktım ki gerçekten işe yarıyo

ben eldivenlerini yaklaşık bi yirmi gün falan takmışımdır sonra hiç takmadım
baktım yüzünü çiziyo aldım tırnak makasını kestim
aman dikkat et derin kesme çok hassaslar
ben anlayamadım derin kesmişim baktım ki kanıyo durduramadım da çok üzülmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…