2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

oyyy çok kötü olmuş neyse ucuz atlatmışsınız bnde kafayı yerdim..bi şekilde Allah koruyo zatn ama tedbirli olmak lazım nolur nolmaz

Valla bende fena oldum okurken,Allah korumuş meleklerimizi

Alp uyuduğu zaman yerleri silip ütü yapıcam diyorum kaç gündür. Alp uyuyunca da çok yoruldum biraz kendime vakit ayırayım diyorum ve bir türlü yerimden kalkamıyorum. Evde tozlar havada uçuşacak yakında ütüler zaten sepetin boyunu aştı

Yuppi.ben de gelirim.Aysel mesaj yazma hakkim yokmus cevap veremedim

Canım perşembe günü haberleşiriz o zaman ben telefonumu çaldırdım ama annemin yada kız kardeşimin numarasını sana özelden msj atayım sen oraya bi msj gönder ki numaranı ala bileyim özel mesaj hakkın yok ya birlikte çıkarız seni beklerim ben rami parkın orda beraber gideriz

Ben evdeyken aynı olay oluyordu Gülnihal uyusun yaparım diyordum o uyuyordu ben bi çay içeyim bi tve bakayım derken hop uyanıyordu böyle böyle akşam oluyordu sonra annemin beni dürtmesiyle kendime geldim annem bizdeyken eşim aşkım hiç gömelğim kalamaış dedi ben tabi isyanlarda ama ben bebek bakıyorum bıdı bıdı annem benim kaba etimden bi çimcik aldı sustum

ya hepimiz aynı şeyleri eş zamanlı olarak yaşıyoruz, bende günlerdir gökalp uyusun da ütüleri yaparm diyorum ütülencek çamaşırlar dağ gibi oldu :) ve gördüğünüz üzrre ben burdayım gökalp uyurken :)))

mercimek köftesi tarifi istiyorum.. gülmeyin ama hee :))

Ütüden nefret ettiğim kadar başka bi ev işinden nefret etmiyorum yaValla kafa patlatıp ben bulacam ütü yapma mak.bu caponlarda iş yok bu ütü konusunda

Ya aynisii.disardaydik eve geldim ki cenk i uyutayim is yapayim diye.zar zor uyudu ben de onun yaninda yatakta boyle takiliyorum istee.aman napiim aksam yaparim artik.desem de buna kendim bile inanmiyorum

bn artık uyusun şunu bunu yapiim demiyorm biliyormki yapamıcam..uyusunda azcık uyiim diorm

oyy yawrum sen google dan tarifi yapıştır buraya ben yapım yiyim:) güzel yaparsam prş de yaparım getiririm hehe :))

Mercimek Köftesi Tarifi
Şub 18, 2008 Kategori: Köfte Tarifleri

malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka

hazırlanması:
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın( alüminyum folyo gibi) mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.

Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin. Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. son olarakra 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Bunları bir kenara koyun.

Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Eğer mercimek köftesi yapacaksanız başka bir yere bakmayın:) Bu tarif süper oluyor..

Diyor valla onun yalancıyısım Baharr :)

aynen eşimde gömleğim kalmamış dedi... Ama ben Alp le uğraşıyorum, sen haftasonu uslu durduğuna bakma bana yapıyor yapacağanı diyorum bir de... Evet benimki uyandı... Ütüler yalan oldu. Allahtan iftar sofrasını kayınvalidem hazırlıyor yoksa her gün kahvaltı ederdik bu gidişle...

neyse bende kangurusuna koyayım bari napımmm... biraz yorulcam ama başka çare yok..

Simdiden goncama yalvarmaya basladim.bizi gotursun diye.sen b.evlerdeysen yolumizin ustu seni de aliriz.Aysel pinar da bize yakindi dimi onu da aliriz.tabi bebek arabalarini almayacaksak:)goncam o gun gelsin bakariz dedi gerci kesin soz vermedi ama eminim oglunu bana tek emanet etmez goturur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…