- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #68.421
cnm çamaşı ryıkandı asılmayı bekliyor yazdıgını okuyunca geçenlerde face biri paylaşmış aklıma geldi paylasayım dedim :) çamaşırları yıkadım hiç asasım yok orda kalsınlar iyicene depresyona girsinlerde kendi kendilerini assınlar :)
iki çocuklada zor valla Allah yardımcın olsun. beni gören 2. yide yap diyip duruyorr zor diyom olsun olsunn diyorlar.. zor valla işin..
kızlar ya ben de Mart annesiyim,7 ay hala şişmanımçalışmaya başladım üstüme hala hiç bir kıyafetim olmuyor 2 tane pantolonu yıkayıp yıkayıp giyiyorum.5 kg verdim sadece onu da doğumdan sonra almıştım zaten :) feci depresifim bu konuda ...ne yapmak lazım yaa?
Gecen kumladayken haluk levent geldi berna aklima hemen sen geldin konser verdi sonra nemi oldu herzamanki gibi sanirim tutuklandi
hımm daha tatlı 2 ler sadece seker sma mamada yok.
neyse ben kaçar görüşrüzzz kızlar. öptm sizi. Allah a emanet olun.
günaydın kızlar iyisiniz inş
geçmiş çok birikmiş yine yatılı misafirim vardı
aysel cim kız kardeşinin başına gelenlere üzüldüm şuan türkiyeye döndümü nasıl cnm sevdiklerinle nice mutlu yıllara cnm
kızlar bana yardımcı olun lütfen kızıma yetersiz olduğumu yani az ilgişlendiğimi düşünmeye başladım bi yemek düzeni oluşturamadım gitti bana güzel çorba tarifiniz vs varsa yazarmısınız birde günlük rutininiz nasıl acaaba
kızlar ya ben de Mart annesiyim,7 ay hala şişmanımçalışmaya başladım üstüme hala hiç bir kıyafetim olmuyor 2 tane pantolonu yıkayıp yıkayıp giyiyorum.5 kg verdim sadece onu da doğumdan sonra almıştım zaten :) feci depresifim bu konuda ...ne yapmak lazım yaa?
Haftaya cumartesi de nasipse Lidya'ya mevlitt yapıyoruz, aslında 31 martta yapacaktık ama benim rahatsızlığımdan yapamamıştık, içimde kalmıştı, nasipse yapıcaz, foto eklerim.
Eki Görüntüle 520736 Lidya kuzusu yeni cicileriyle merhaba diyor sizeeeee
Eki Görüntüle 520737 Bu da Lidyacığın aylarrrrr önce yaptırılan mevlit şekeri
Eki Görüntüle 520738 Kurabiyeleri Lidya'nın kahvaltısı için Gamze'nin tarifinden yaptım, çoooooook teşekkürler Gamzecim.
Hepinizi çok özledim ve öpüyorum canlarım.[/B]
Mıraycım senden guzel haberler aldık ,masallah lıdyama,kılosu ne guzel kuzumun,aysıma kac kılo oldu acaba gecen ay 7250 dı,bu ay 8ı gecmısmıdır acaba,oooofffff...
Bıde lor peynırı evde kendımız yapabılırız ama nasıl yapıcaz,bılgın varsa paylasırmısın gulum
Kızlar tünaydın,
dün hem göz doktoruna hem de çocuk doktoruna gittik... Çocuk doktoru pipisinin ucu dar. sünnet olursa iyi olur dedi. Göz doktoru da (gözyaşı kanallarımız tıkalı idi.) 6 aya kadar geçmezse kanal tıkanıklığı genelde geçmiyor ama 1 yaşına kadar beklemekte fayda var dedi. Eğer 1 yaşına kadar geçmezse çok geciktirmeden gelin açalım kanalı. çok basit bir operasyon zaten dedi... Biraz moralim bozuldu...
Ama bugün Alp hem baba dedi hem emeklemeye daha doğrusu seri bir şekilde sürünmeye başladı gibi. Hemde kabızlık problemimiz biraz azaldı, keyfim yerine geldi... Alp baba dedi eşimde yanımdaydı ama hiç sallamadı, dedim duymadın mı baba dedi dedim... Bana demedi ki bilinçsiz söyledi dedi... Valla ben bilinçsiz anne demesine razıyım...
emeklemesini de ilk ben görmek istiyordum, çok dert oluyordu içime... Yarın işe başlıcam, göremeyecem diye. ama ilk ben gördüm hala gözlerime inanamıyorum :):):)
ve bir ay çalışıp istifa etmeye karar verdim... 1 ay deneyecem ama büyük ihtimal yapamayacağım :) eşimde istemiyor zaten istersen ptesi git istifa et dedi. ama şimdi kurban bayramı süt izni fln derken hem denemiş olurum içimde acaba olmaz hemde bir ay geçmiş olur, iyi kötü bir para almış olurum... (yeni eve taşındık da borçları hala bitmedi, hala daha yapılacaklar var evin içinde...)
En azından sonunda bir karar verebildim ve ruhum rahatladı... Ocak ayından beri düşünmekten doğru düzgün uyuyamıyordum...
kalbim küt küt atıyo,karnıma ağrılar giriyo,midem bulanıyo
neden mi?
yarın iş başı yapıyorum da ondan(
bu gün yavruma her fırsatta sarıldım öptüm kokladım her seferinde gözlerim doldu içim sızladı ne kadar zormuş anlatamam...
Çok sağol canım,daha dönmedi, orda Türk konsolosluğunda işlemlerini yaptırıyor,inş.en kısa zamanda gelir.
Bide neden yetersiz olduğunu düşünüyorsun,bence her anne evladına yetiyor.Herkesin düzeni farklı sonuçta,''o bunu yaptı ben yapamıyorum ama,yetemiyorum''diye düşünme canım.Bizde tam bir düzen oturtamadık,öyle aman aman sebzeler,çorbalar da yapamıyorum.Daha yeni geçtik ek gıdaya,zamanla sizin de düzeniniz otutur merak etme
sağol Fatma teyzesi, Aysima kuzum da almıştır kilosunu merak etme, lor peyniriini keçi sütünden yapıyorum ben, 1 lt sütü kaynatıp kaynarken kesilene kadar limon sıkıyorum, sonra kesilenleri toplayıp suyunu süzüyorum işte bu kadarrrrrrrr, ama limon yerine sirke ile yaparsan mikropların kırılmasına da faydalı oluyormuş diye duydum.
kan ilacı vermiyorum, 2-3 çay kaşığı pekmez veriyorum.
2 çay bardağı organik tam buğday unu
yarım çay bardağı organik irmik
2 çay bardağı organik pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu
Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi
Canım bu Gamze'nin Berra'ya yaptığı tarif, bende yaptım dün, güzel oldu.
doğum günün kutlu olsun canım yeni yaşında Gülloşunla ve ailenle mutlu bir ömür diliyorum kalbinden geçen tüm dileklerin kabul olsunGünaydın canlarımm geçmişe hiç bakamadım çook yoğunum bu gün
Gülnihalle misafirle uğraştım durdum dün:)
Haaa bide bu gün benim doğum günümmmmm
iyi ki annem beni doğurmuş bende kızımı doğurmuşum
günaydııın kızlaaaaaaarr...
sizler ve bebişleriniz iyidir inşallah. hiç geçmişi okumadan paylaşıyorum. sabah sabah güldürdü beni. sizi de güldürsün emi
Gece saat 12:20. Gözlerimin ısrarına dayanamayıp ben de halihazırda yatmış olan karımın ve oğlumun odasına doğru yollanıyorum. Annesinin biricik oğlu uyanmasın diye kapıdan Pembe Panter’in gölgesi gibi süzülüp, en ince ayrıntılarına kadar hesaplanmış bir kareografiyle pijamamı giyiyorum. Tam yatağa giriyorum ki, sevgili karım beni ”Yavaş, yavaaaş” diye karşılıyor. Bu sevimli karşılama içimi ısıtıyor. O sırada oğlan kıpırdanıyor ve ben yatağın üstünde emekler pozisyonda donmuş, nefesimi tutuyorum. Neyse ki uyanmıyor ve ben gevşeyerek uzanıyorum. Rüyam daha başım yastığa gömülürken başlıyor:
Lisedeyiz, yine meydanda sıralar halinde dizilmiş bir törenin başlamasını bekliyoruz. Ben geç kalmışım, o yüzden paniklerken birden üstümde hiçbirşey olmadığını farkediyorum…Çıplağım…LAN??!! Ne? Nasıl?!
Herkes bana mı bakıyor?
Bakmıyor?
Ohh, görmüyorlar >:)
Çıplağım lan >:))
Bi dakka şu tipler bakıyor işte?
Parmakla gösterdi bir tanesi! Serkan koş!!
Aralarından geçmek zorundayııım!!! (DONK) Elimle kapasam mı acaba (DONK) N’oluyo lan? Kim vuruyo (DONK) kafama (DONK)…derken uyanıyorum ve sevgili oğlumu yastığıma uzanmış bana kafa atarken yakalıyorum.
“Lan git” diyemeden biricik oğlunun annesi “Serkan kay biraz da yer aç çocuğa” diyor.
Biraz daha kayıyorum….Oğlum açılan yere yerleşiyor…(DONK) Biraz daha kayıyorum…O da geliyor…ve en sonunda tamamen geri çekilip tüm yastığı üstünde uzunlamasına yatan oğluma bırakıyorum
Bu film tanıdık mı? (Daha çok yastıkla ilgili kısmından bahsediyorum. Rüyada çıplaklıkla ilgili değil. Hayır, rüyada çıplak olmanın anlamını bilmiyorum)
Siz de huzurla uyurken böyle acımasız bir canavar tarafından vahşice bir saldırıya uğruyor musunuz?
Ben 16-45 yaş grubunda ki her erkek gibi çok belgesel seyrettim, ne kanguruda, ne balinada, ne de karincayiyende boyle bir muhabbet gördüm. Yavru babanın yerine göz dikecek, baba da usul usul kaçacak. Doğada kırarlar adamın kalbini. Lakin evde öyle olmuyor işte. Bu olay her gün gecenin bir yarısı tekrarlandığında insan peki ne yapabilirim diye düşünüyor:
KARŞI KOY?
O biraz sıkar işte. Bu seçeneğin riski sen (eşşşek kadar adam) minicik bebeyle tepişirken bebenin uyanmasıdır. Gece uykusundan uyandırılan bir çocuğun kendisi on, uyandırdığın için annesi yirmi kaplan gücündedir. Birinden kaçsan öbürü yer seni. Çiğ çiğ.
SENDE KARININ YASTIĞINI AL?
Riski kesinlikle daha az bir opsiyon. Önce karına kıçım kıçım yaklaşıp, sonra hafifçe yastığıyla temasa geçebilirsin. Kesin olan birşey, azar işiteceğindir. Çok da fifi dersen, en azından başının bir kısmını koyabileceğin bir yastık köşen olur. Hava sıcaksa bir yastıkta iki kafa kocamaktan çok pişebilir, aman dikkat.
BEN DE O ZAMAN GİDER SALONDA YATARIM, BU NE LAN?!
Yok yee. Bunu yapmanın duble riski var: Bir, karın gitmene izin vermez. Oh be, sen rahat rahat takıl salonda, annesi burda zırt pırt uyanan şeye tek başına baksın, yemezler güzelim. İki, anca gidersin. Karın ve çocuğun senin yastık dışında feragat ettiğin tüm arazine sahip çıkarlar. Bana ne, ben salondayım, deme. Çünkü bi daha geri de alamazsın, iyice yayılmaya alışırlar göz kapayıp açıncaya kadar. Ondan sonra hep salonda yatarsın. Ha burdan ne çıkıyor? Salonda rahat uyursan, kaç. Mutlu bir uyku ve baldan tatlı rüyalar seni bir cennet bahçesine dönüşecek olan salonda bekliyorlar. Salonda koltuklar çok modern ve şık (yani son derece rahatsız) diyorsan, o zaman bu opsiyonu zorlama, yatak odasına hiç geri dönemeyebilirsin.
…
Sabah kafam tekmelenerek uyanıyorum “tatlı” uykumdan. Yastıksız yattığım için, birkaç saniye sadece göz kapaklarımı oynatabiliyorum. Derken tekmelerden kaçmak için hafif doğrulup “Boynum çok ağrıyor” diyorum. Karımın karşılığı ise “Serkan salondan Sarp’ın suyunu getirsene” oluyor.
Bu delicesine empatik ortamda mutluluk perileri etrafımda dansederken çökmekte olan deve gibi sesler çıkararak yataktan kalkıp salonda unuttuğumuz suyunu getirmeye gidiyorum oğlumun. Ben odadan çıkarken o da yastığıma uzanmış sırıtarak bakıyor ve “babba? babba gittiii” diyor…
Not: Bu yazı çocukları geceleri uyandığında onları geçici veya kalıcı olarak yataklarına alan anne babaları kapsar. Hiç almıyoruz, veya hiç ihtiyacımız olmadı, uyanmıyor ki diyenler, siz ne yüce ne güzel uykular sürmektesiniz.
öpüyorum hepinizi. gününüz çoook güzel olsun..
yerim kız ben seni nasılda açmış ağzını öyleteyzelerim ben cuma gününe yetişmedim. annem resimlerimi bugün ekleyebildi
ahhh ah kelin ilacı olsa... akupunktura başlamıştım bir dönem güya sağlıklı beslenmeye geri dönmek adına ama nerde yarıda bıraktım. bu işin sırrı düzenli beslenme ve hareketten geçiyor ama o düzeni oluşturmak hayli zor oluyor.
akupunktur demişken berna başlamıştı sanırım. berna nasıl gidiyor akupunktur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?