2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhabaaa
yoğun bir iş gününün sonundan yazıoyrum size :) çıkmadan bi bakayım dedim.. 3 gündür gündüz uykularımız 2 sefere düştü, bu da gece uykusunun uzamasına sebep oldu, bu sabah 9 da kalkmış Gökalp en geç 7 de kalkardı gündüz çok uyuyormuş demek bıdığımm..emekleme sürünme gibi aktiviteler hala yok :)) baba dede anne de demiyor, alkış da yapmıyor, sadece oyun istiyor ve gülüyor oğlum :))
AYSELCİĞİM, canım arkadaşım doğum günün kutlu olsun bebeğinle eşinle bir ömür mutlu ol inşallah canımm..

Özürrrr Yeni gelen arkadaşlardan bi Rukiyeydi diye hatırlıyorum aklımda sen kalmışsın Sunacım yada o Rukiye diye biri gelmedi ben sallıyorum,bilmiyorum hepsi olabilir

olsun tatlım rukiye suna ayşe fatma ne farkeder

suyun zararı olurmu hiç sen zaten formül mama veriyorsun yanlış hatırlamıyorsam onun su içmeye anne sütü alan bebeklerden daha çok ihtiyacı var hemde ek gıdada alıyor artık bırak içsin

Son düzenleme:

benim bebeğimin başı da çok terliyor özellikle emerken ve emeklemeye çalışırken..ben çorap giydirmiyordum yazın ,malum ben antalyadayım. burası daha yeni serinliyecek yeni yeni pijama ve çorap giydirmeye başladım..çok minikken giydiriyordum canım. kafsının terlemesini emerken normal karşılamıştım ben çünkü çok efor sarfediyor diye..bilmiyorum bir sakıncası var mı acaba?*

Çok teşekkür ederim canımm
BEn yerim o tembel damadıımı hazırcı olacak demek şimdiden belli hiç yormuyor kendini
Sabah dedim tekrarlıyorum buluşma ayarlayalım hanımlarrGökalp'i bayadır görmedim onu da çok özledim hem.

Ne kadar içerse vereyim o zaman yazık benim kuzumaa

depresif olunmayacak gibi değil vallahi. ben hamilelik boyunca bir çığır açarak tam 24 kilo aldım:)) 3 kişi zor kaldırıyordu beni:)) başlarken zaten zayıf da değildim ,62 ile başladım 86 ile doğuma girdim:))

şu ana kadar 20 kiloyu geri verdim ama hiç de öyle 20 kilo gitmiş gibi görünmüyorum vallahi. göbek ve bel feci(

20 kiloyu vermek için de bol bol su içtim bolca yürüyüş yaptım oğluşumla ama spor şart vücudun forma girmesi için bence... e tabi şu homini gırtlaklığıma da dur demem lazım ama şuan bile çikolata yiyorum:))

Ne kadar içerse vereyim o zaman yazık benim kuzumaa

BEBEKLERİN VE ÇOCUKLARIN SU İHTİYACI

Anne sütü bebeğin ihtiyacını karşılayacak düzeyde su içerir. Bu nedenle, anne sütüyle beslenen bebeklere, ek su vermeye gerek yoktur.Bebeklerin sağlıklı büyümeleri, huzurlu ve mutlu hissetmeleri için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri çok önemlidir.

Anne sütü alan bebeklerde sıcak havalarda, ishal oluştuğunda veya tekrarlayan kusma durumlarında ek olarak su vermek gereklidir.

Bebek mamaları kullanılıyorsa bebeğe mutlaka ek su vermek gerekir. Öte yandan annenin mama hazırlarken kullanacağı su miktarına ilişkin uzman önerilerine özen göstermesi büyük önem taşır.

Susayan bebekler tıpkı karnı acıkan bebekler gibi tepki verirler. Bu nedenle anneler bazen bebeğin suya ihtiyacı varken, süt veya mama sunarlar. Çocuk verilen besini yiyebilir, ancak susuzluğu daha da artmış olur. Anneleri, ağlama durumlarında bebeğin su ihtiyacının artmış olabileceğini dikkate almalı ve susuzluk hissi dinene kadar su vermeyi sürdürmelidir.

Bebeğin böbrekleri idrarı yeterince yoğun hale getiremediği için vücutta oluşan artık maddeleri atmak için daha çok su kullanır. Bu durum bebeğe katı besinler verilmeye başlandıktan sonra su eksikliği oluşma riskini daha da artırır. Bebeklere ek besin vermeye başlanıldığında mutlaka su da verilmelidir.

Su yetişkinlerde vücut ağırlığının yüzde 50-60’ını oluşturur. Bu oran normal zamanda doğmuş bebeklerde yüzde 70’e, erken doğmuş bebeklerde yüzde 80’e kadar ulaşır. Yetişkinlere oranla çocuğun vücudundaki fazla su, hücreler arasında ve dolaşım sisteminde bulunur. Su terleme, ishal, kusma ve idrarla çok daha kolay kaybedilir. Kaybedilen suyun yerine konulmaması çocuğun yaşamını tehdit edebilir.​

Bende verdim 22 kilo kadar doğumdan sonra dediğin gibi hiç öyle durmuyor
Ama çikolata deyip can evimden vurma benii kuzum,anneme sipariş ettim gelirken ordan çikolata getir diye,otdakiler bi başka sanki ya bide biliyorsundur artık biz çayla çikolata yeriz çayın yanına getir dedim ben onları gider gelir yerim annem gelince

ayselcim aynen canım çınarda bir içişte 60-70 cc filan içiyor karnını şişiriyor sonrada yemek yemiyor işte...vallaha günlük su tüketimi tam olarak kaç cc hiç bakmadım hep yarım yarım dolduruyorum biberonunu ölçüm tutmaz şimdi dur kız ben onu bir ölçeyim hakketten tam tamına kaç cc içiyor...

Kızlar cam damacana su satan firmalar varmı bildiğiniz? Gülnihale mama için pınarın cam şişe sularından alıyorum ama 1 lt bile değil 750 ml,çok tüketiyoruz mama yapmak için sebze püresi var çorbası var dayanmıyor ki hiç değilse cam damacanada alayım dah ekonomik olur.Bazen bitiyor markete çıkma şansımda olmuyor.

Son düzenleme:

maşallah bernacım, ilk hafta çok iyi kilo kaybı oluyor sonrada belli bir rutinde devam ediyor ama ben o kararlılığı devam ettiremedim malesef.

ayselcim damlanın 8 lt lik cam damacanaları vardı. istanbul ankara ve bursada satışı yapılıyor diye biliyorum.

maşallah bernacım çok şirin nazar değmesin inşallah o kolundaki kızarıklık aşıdan dolayımı benim oğlumdada varda merak ettim yoksa ben mi yanlış gördüm ??
Bernadan önce cevaplıyorumm Selçükün kolunda kiraz var ben öyşe diyorum yani,kırmızı doğum lekesi ama çoook şeker yakından görmen lazım

kızlar geçmişi okuyamadan hmen bişey sormam lazım size sabah kızımı rutin kontolü için hastaneye götürdük kalbinde üfürüm çıktı daha önce burda da okumuştum kalbinde üfürüm olan bebeklerimiz vardı bana istanbulda önerebileceğiniz bi hastane yada doktor var mı

Canım çok geçmiş olsun,Beren de vardı yanlış hatırlamıyorsam,Fulya'ya bi sor istersen(saful)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…