- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #9.381
Ayak tabanlarımızın yağı emen özel bir yapısı vardır. Bu nedenle eğer tabanınıza örneğin sarmısak sürerseniz yaklaşık 20 dakika sonra tadını ağzınızda alırsınız. Bunu bulan bilim adamları nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi olarak geri dönüyor.
Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin. Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz. Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten daha etkilidir. ALINTIDIR.
arkadaşlar bilenleriniz vardır muhakkak ama kışın kendini yavaş yavaş göstermeye başladığı şu günlerde bunu paylaşmak istedim. biliyosunuz kızım hasta ve ilk öksürükle başlamıştı ki, hemen o gece tabanlarına viks sürüp çorap giydirdim ve şükürler olsun bi daha öksürmedi. küçük çocuğu olan annelere tavsiye ederim.(2 yaş üstü)
bizler içinde doktora danışmakta fayda var. bugünlerde doktora gidecek arkadaşlardan ricam doktorlarına bu konuyu sormaları. Şimdiden teşekkürler.
esperanzaa benzeri benim başıma geldi. fakat bende ıkıli testten süphelendi 5 hafta sonra geldiginde hatırlatın kalbine detaylı bakcam dedi. bende cok korktm fakat içimi rahat tutmaya calısıyorum. bu yüzden baska bi hekıme daha görunmek istedim. umarım işten sorun cıkmazsa yarına randevumu aldım.
bende ense kalınlıgından suphelendi. burun kemıgı var degeerler sıkıntısız down sendrom rıskı cok düşük fakat yıne de ensesi biraz kalınsa baska anomalı olma ıhtımalıne bakılıyormus.fakat bunları ben bi doktorun tezınden arastırdım.bizim hekım korkutmamak ıcın mı bılemıyorum bizi pek aydınlatmadı.neden kalp dedık herkese bakıyorum ama sıze daha detaylı bakmam gerek dedi. sende neden süphelendi canım?
cevap yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. umarım 3 hafta snra yine sağlıklı çıkar bebişim
şüphelendiği şeyin ne olduğunu söylemedi cnm. sadece bebek şuan sağlıklı görünüyor ama bişeye bakıcam 3 hafta sonra mutlaka gel dedi. aklıma takılan da bu zaten. neye bakıcak die merakta kaldım
cevap yazan arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. umarım 3 hafta snra yine sağlıklı çıkar bebişim
şüphelendiği şeyin ne olduğunu söylemedi cnm. sadece bebek şuan sağlıklı görünüyor ama bişeye bakıcam 3 hafta sonra mutlaka gel dedi. aklıma takılan da bu zaten. neye bakıcak die merakta kaldım
eee banada drum 26 ekimde gel detaylı ultrason yapılcak çok önemli omurgasına bakıcam dedi.öle drun her dediğini kafana takma.bebeğinide strese sokma
normalde ayrıntılı ultrason 2-3 hafta sonra yapılıcaktı bana ama üçlü testte bir değerim şüpheli çıktı yani hafif yüksekti. 1/250 olması gerekirken 1/275 çıktı onun için apar topar ayrıntılı ultrasona aldılar beni. ultrasonda sağlıklı göründüğünü söyledi ama kesin diyebilmesi için 3 hafta sonra bişeye daha bakması gerekicekmiş çok önemliymiş. olmazsa amniosentez yapılıcakmış, çok korktum onun için
normalde ayrıntılı ultrason 2-3 hafta sonra yapılıcaktı bana ama üçlü testte bir değerim şüpheli çıktı yani hafif yüksekti. 1/250 olması gerekirken 1/275 çıktı onun için apar topar ayrıntılı ultrasona aldılar beni. ultrasonda sağlıklı göründüğünü söyledi ama kesin diyebilmesi için 3 hafta sonra bişeye daha bakması gerekicekmiş çok önemliymiş. olmazsa amniosentez yapılıcakmış, çok korktum onun için
günaydın kızlar
bu sabah üçlü test sonuçlarımı almaya gittim. sonuçlar iyi gibiydi ancak bir değer şüpheli çıkmış dr ayrıntılı ultrasona aldı beni. çok korktuk. eşimi daha önce okadar telaşlı hiç görmemiştim. ultrasona girmeyi beklediğim 20dk sanki 20 saat gibiydi. ultrasonda bebeğin normal ve sağlıklı göründüğünü söyledi dr. ikili testim de temizdi, ultrason da iyi çıkınca şuan bişey yok büyük ihtimal dedi.. ikili test üçlüden daha önemliymiş zaten. ama 3 hafta sonra mutlaka kontrole gelmem söylendi. 'birşeye bakıcam' dedi drum ama neye bakıcak onu söylemedi. tabi hala içimi bir kurt kemiriyor..şu an için sağlıklıymış bebeğim ama ne demek oluyor bu yani 3 hafta içinde bişeyler ters gidebilirmi? kalbimi ferah tutmak istiyorum ama elimde değil. madem sağlıklı madem bişey yok nie kontrole çağırdı ki beni? hala elim ayağım titriyor kızlar..
günaydın kızlar, bir sorum olacak. benim 15.haftam doldu bugün itibaiyle ve iki gündür burun kanaması var. dolu bir kanama değil ama gece burnumun tıkanmasına ve nefes darlığı çekmeme yetecek kadar. sizde de aynı sorun var mı ya da doktorunuz bu konu ile ilgili neler söyledi acaba, iki hafta var benim doktora gitmeme.
selam kızlar,umarım herkes iyidir ve berkerdem de güzel haberler alırız bugün
canım ben haftasonu kontroldeydim bu dönemlerde olabilecek sıkıntılardan bahsetti doktor,bu saydıklarının hepsi olabilecek normal şeylermiş..diş eti kanaması,ara ara karına ağrı saplanması da dahil buna
canım yaa çpk sağol, bunu hemen deneyeceğim, cumadan beri hala iyileşemedimhasta olan arkadaşlar çok güzel doğal bir reçete vereyim size, kesinlikle gribe birebir (k.validemin tarifi)
ıhlamur
zencefil (1-2 tutam)
1 adet portakal suyu ve kabugu (soyulmus olarak)
limon suyu (çok az) ve kabugu (soyulmus olarak)
elma dilim kabuguyla
2 tatlı kaşık kırmızı pul biber
karabiber (biraz)
nane (varsa taze yoksa kuruda olur)
sonra içerken damak tadınıza göre bal ilave edersiniz, bunu içer içmez ter atmaya başlayacaksınız..
canım yaa çpk sağol, bunu hemen deneyeceğim, cumadan beri hala iyileşemedim
arkadaşlarr yaaa ben feci çiğ köfte aşeriyorumm
ama doktorumm bu tür şeler yasak dedi kesinlikle yeme dedi
ama rüyalarıma giriyor duramıyorum ne yapsamki :97:
etsiz çiğ köftenin zararı olmaz diye dünüyorummm
sizce ne yapmalıyımm
sizce ne yapmalıyımm
sizce ne yapmalıyımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?