- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #1.221
kızlar beslenmenize dikkat ediyormusunuz. ben hamilelik diyeti uyguluyorum. öncesinde kilo problemim vardı diyetisyen kontrolunda 83 kilodan 65 kiloya indim 9 ayda ve düzenli sporla. hamileliktede diyetisyen kontrolunde hamile pilatesi yürüyüş göğüs ve kol çalışacağım eğer sağlık sorunu filan çıkmaz ise. sağlıklı çok kilo almadan gebelik geçirmek istiyorum allah nasip ederse
kızlar beslenmenize dikkat ediyormusunuz. ben hamilelik diyeti uyguluyorum. öncesinde kilo problemim vardı diyetisyen kontrolunda 83 kilodan 65 kiloya indim 9 ayda ve düzenli sporla. hamileliktede diyetisyen kontrolunde hamile pilatesi yürüyüş göğüs ve kol çalışacağım eğer sağlık sorunu filan çıkmaz ise. sağlıklı çok kilo almadan gebelik geçirmek istiyorum allah nasip ederse
cnm aynen yaaa zayıf bi hamile olmak istiyorum sadece göbeğim büyüsün mümkünse:82:
ben ekmek yememeye özen gösteriyorum çok fazla abur cubur yemiorum önceden de yemezdm zaten. çay içmemeye çalışıorum çünkü içersem şekerli içiorum. şekersiz süt içiorum çay yerine.
o kadar iştahsızım kii hiç birşey yemesem aklıma gelmiyor ama bebiş için zorlayarak birşeyler yemeye çalışıyorum bu gidişle kilo almak yerine verecege benzerim ben.. 54 kilo ile başladım gebeliğe bakalım kaçla sonlanacak görecegim
ilk zamanlar öyle oluyo kilo kaybı filan sonraları bulantılar geçeceği için sorun kalmayacak iştahın epeyce açılacak canım
canım keseyide, bebeğimide, kalp atışlarınıda gördüm. daha çok küçük ama 4.12 mm.
ama miğde bulantım birden kesildi acaba normalmi?
inşallah canım inşallah o kadar çok istiyorumki bebişimin benimle olmasını,rabbim inşallah hepimizin gönlüne göre verirSaol canımm
şöyle diyim elimde 2 tane ultrason çıktısı var..
özel labte bakılanda kese büyük ama içinde bebek nerdeyse hiç yok görümüyor...
ama özell doktoruumun ultrason cihazı daha güzell epey büyüttü keseyi minicik bebişi gördükk son ses açtı kalp çizgileri belirdi ama sesi duyamadık daha tam oluşmamış...
bence üzülmee doktorun ultrason aleti yetersizdir..7 haftadan önce bence göremeyiz kalp atışlarını
benim kese galiba 14mm idi inşallah hayırlısı ne ise o olur.teşekkür ederim bilgi için....Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.
Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.
*****Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.*****
Karından yapılan ultrasonografide ise gebelik kesesi çapı 20 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir.
aşağıda VENÜSTENi görünce aklıma geldi.
kızlar ben ilk gebeliğimde vazelin kullanmıştım çatlamamak için.
3 kutu filan bitirmişimdir heralde.
Çatlayacağınız varsa eğer ne yaparsanız yapın çatlarsınız.birazda genetik çünkü. anne abla çatlıyorsa sizde çatlarsınız. benim karın bölgemde çok az var kançatlak belli belirsiz. ama hiç hesaba katmadığım yerlerim çatladı maalesef(
Badem yağının kıllanma yaptığını bende duymuştum ve hiç kullanmadım.
kakao yağının etkili olduğunu duydum.
bende bebek yağı kullanmıştım kızımda şükür neredeyse hiç çatlamadım sadece karnımda az bişey var o kadar:))en iyi gelen bebe yağları diye duymuştum bende heryerimize sürebiliriz bol bol
gebeliği en az kilo ile tamamlamam lazım ya aklıma geldikçe karar kara düşünüyom nasıl vercez kiloları daha almadan düşünür oldum
ben kızımda 14 kilo almıştım şimdi inşallah bebişim varsa ekmek falan yemem ama canımın çektiğini hiç affetmem:))canım valla gereksiz şeyleri yemeyerek işe başlayabilirz.
ekmeği azaltmalıyız.
çay içiyorsak şekersiz ve çok açık olmalı..
abur cubur yok..
vs vs
canım daha 5+6 dasın üzülme ben 6+4 düm bişey göremedim hatta kesem bile gelişmemiş.merhaba arakadaşlar....
umarım herkes iyidir....
ben biraz kötüyüm bugün ilaç yazdırmaya gittim doktor israr etti ve karından ultrasonla baktı...
minicik bir kese gözüktü yolk kesesi filan yok...bugün 5+6 dayım çok üzülüyorum ben yine boş gebelik olcak diye...
bebeğini görenler kalp atışını duyanlar lütfen yazar mısınız karından mı yoksa vajinal mi bakıldı...:26::26:tam olarak kaç hafta kaç günlükken görüldü....
yazacağınız şeyler benim için çok önemli ...moralim çok bozuk...:85::85:
inşallah canım ama fazla stres yapma...bekliycek sabrım yok o kadar ...cuma günü tüp yaptırdığım merkeze gitcem ...
ak kara çıksın ortaya...cuma 6+1 olcak gözükür inşallah..
benim boş gebelik olabilirmiki şimdi 2 hafta olacak neredeyse lekelenmem var bide kesem oluşmamış küçük dahacanım biraz aaraştırdım boş gebeliği her gebelik böyle olacak diye bişey yok. daha önce olsa bile illa bu da böyle olacak diye bişey yok canım. ve daha seninki küçük. doktor banada yolk kesesi filan demedi. kalp atışınıda görmedik küçük çünkü.
boş gebelikte lekeler gelir diyor sadcee bunu gördüm normal gebelikten farklı olarak.
ama senin için boş demek çok erken olur daha.
bekliycek sabrım yok o kadar ...cuma günü tüp yaptırdığım merkeze gitcem ...
ak kara çıksın ortaya...cuma 6+1 olcak gözükür inşallah..
selam cnm arkadaşımız yazmış bilgilendirmek için lakin ben sinirlendim dr gidip bebeğimin kalp atışlarını duymamış olsaydım yıkılırdım...benimde lekelenmelerim oldu hemde bir hafta sürdü Allaha şükür bebğimide kalp atışlarınıda gördüm...lütfen her okuduğunuzu burada paylaşmayın sende canını sıkma cnm bol bol yat dinlen amcamın kızı 2 aydır adet görüyo 3 aylık hamile sevgiler....
istanbulda mı oturuyorsun...bahçelievler medical park mı?
fiyatı çok uygunmuş....
inşallah canım inşallah o kadar çok istiyorumki bebişimin benimle olmasını,rabbim inşallah hepimizin gönlüne göre verir
senide tekrar tebrik ederim allah ım bir avazda kurtarsın....
benim kese galiba 14mm idi inşallah hayırlısı ne ise o olur.teşekkür ederim bilgi için....
bende bebek yağı kullanmıştım kızımda şükür neredeyse hiç çatlamadım sadece karnımda az bişey var o kadar:))
ben kızımda 14 kilo almıştım şimdi inşallah bebişim varsa ekmek falan yemem ama canımın çektiğini hiç affetmem:))
canım daha 5+6 dasın üzülme ben 6+4 düm bişey göremedim hatta kesem bile gelişmemiş.
Allah ın izniyle herşey güzel olacak ben buna inanıyorum
inşallah canım ama fazla stres yapma...
benim boş gebelik olabilirmiki şimdi 2 hafta olacak neredeyse lekelenmem var bide kesem oluşmamış küçük daha(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?