- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 358
- 38
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #17.621
pilav yookkkkkkkkkkkkkkkkkkk...makarna yookkkkkkkkkkkkkkk...patatesss yookkkkkkkkkkkkk..bezelye yokkkkkkkkkkkkkkkk...havuç yokkkkkkkkkkkkkk...muz yookkkkkkkkkkkk..incir yookkkkkkkkkkkkk...kuru meyve yookkkkkkkkkkkkkkkk...azaltmak falan diill komple yok bunlarrrrrr...beyaz ekmek yookkkkkkkkkkkkkkk...beyaz unlu hiçbişi yokkkkkkkkkkkk
pilav yookkkkkkkkkkkkkkkkkkk...makarna yookkkkkkkkkkkkkkk...patatesss yookkkkkkkkkkkkk..bezelye yokkkkkkkkkkkkkkkk...havuç yokkkkkkkkkkkkkk...muz yookkkkkkkkkkkk..incir yookkkkkkkkkkkkk...kuru meyve yookkkkkkkkkkkkkkkk...azaltmak falan diill komple yok bunlarrrrrr...beyaz ekmek yookkkkkkkkkkkkkkk...beyaz unlu hiçbişi yokkkkkkkkkkkk
normalden fazla mı sıvı sende..çünkü eğer öyleyse hemen şeker tedavisine başlaman lazım..şekerinin çıktığının en önemli göstergesiymiş sıvı çoğalması
canım hadi atlatmışsın geçmiş olsun...maşallah kuzuna...
bu arada canım sen yozgatta mısın?
canımmm hepsiii yasakkkk hepsiiii......
şeker sen selma hn.mı gidiyosun diyetisyene? yoksa başka biyere mi?
yaw yasak olduğunu biliyosunda ne yiyosun löp löp pilavlarııııı...ben vicdan azabı çekiyorum eğer kaçırırsam..şeker bebek için çok önemli..
1.erken doğum sebebi
2.bebekte göbek kısmının yağlanmasının sebebi
3.amniyotik sıvının artış sebebi
5.doğar doğmaz bebekte insülin direncinin oluşma sebebi
önemli olmaz olur mu şeker hiç yaa..öyleyse nie millet hergün 4 kere iğne vuruluyo hamileyken..
senikiyle birebir aynı olduğuna göre yasaklar ve yeme düzeni tabiki selma hanım :) salı günü gittim ilk kez aynen uyuyorum birtek badem miktarı 10 tane demişti ben 20 tane ortalama yiyorum o kadar.
canım çok az kilo aldım zaten kilo olsun diye ne bulsam yiyordum. bundan sonra bilinçlendik daha dikkatli olacağız...
Slm kızlar... Sayfalar birikmiş okuyabildiğim kadarını okuyacağım inş..
Bizde dün kontrole gittik. Şeker testimiz yapıldı. Sınır 140 benim şekerim 116 çıktı. Oğluş büyümüş 630 gr olmuş... MaşaAllah çokta hareketli, artık babamız dışardan karnımın hareketlerini görebiliyor. Minicik ayaklarıyla nasılda sert vuruyorlar yaaa... Benim ikinci bebeğim ama ilki gibi heyecanlıyız...
ya miktarlar konusunda bende sapıtıyorum bazen..mesela meyve çok hoşuma gittiyse o anda bitane fazla yiyorum..yada mesela peynire hiç dayanamıyorum fazla yiyorum..ama öyle bişey yaparsam 1 dilim ekmek az yiyorum..
Slm kızlar... Sayfalar birikmiş okuyabildiğim kadarını okuyacağım inş..
Bizde dün kontrole gittik. Şeker testimiz yapıldı. Sınır 140 benim şekerim 116 çıktı. Oğluş büyümüş 630 gr olmuş... MaşaAllah çokta hareketli, artık babamız dışardan karnımın hareketlerini görebiliyor. Minicik ayaklarıyla nasılda sert vuruyorlar yaaa... Benim ikinci bebeğim ama ilki gibi heyecanlıyız...
aaa yok mesela dolapta yaptığım enfes pastalardan biri vardı görümcem ve eşim onu hemen ortadan kaldırdı ben üzülüyorum diye, eşim pirinç pilavı hastası 3 gündür her akşam bulgur pilavı yiyoruz, meyveyi sayıyla yiyorum dediğim gibi ve ekmek benim az zaten sabah 2 dilim öğle ve akşam 1'er dilim.
bulgur pilavınada çok güvenme:)) oda çıkarıyo şekeri..ben sürekli ölçüyorum ya günde 7 kere..geçen kısır yaptım canım istedi..pııtt hemen yükseliverdi:)))))
canım geçmiş olsun bildiğin gibi bebekler sürekli kese içerisinde yön değiştiriyolar belkide kordondan kurtulacak hiç bir sorun kalmayacak kendini çok üzme emii bizim gelinimizde bu problem olmuştu yiğenimin boynuna dolanmıştı kordon ama doğumu zaten yakındı ve dr. hemen sezeryanla almıştı bebeği sorun çıkmamıştı şükür inş. senin bebiştede bir sorun çıkmayacak üzme kendini emiiselam kızlar inşallah herkes iyidir... ben pek iyi değilim..geçen hafta 4 boyutlu ultrason yaptırmıştım bebeğin kordonu boynuna doladığını söyledi doktor, sakıncalı bi durum bebek için çünkü oksijen gitmeyebilir, bebek zor duruma girebilirmiş,ayrıca normal doğum olamama ihtimali yüksek, çünkü kordon doğum kanalına inmeye izin vermeyebilirmiş.. bunları ben araştırarak öğrendim kızlar, doktorum bi sorun olmayacağını normal de doğurabileceğimi söyledi, bebeğe de zararı yok dedi, nst ile takip edicez dedi. ama ben dayanamadım soruşturdum etraftan,internetten falan böle şeyler duydum çok moralim bozuldu. hemşire bi abla war tanıdığım o da duyunca aaaaaa kordon mu dolanmış yazıkk, bebek ölümleri oluyo bu durumda sezeryan olursun zatenn demesin mi !
kızlar bebeğim bi süre hareket etmesin çıldrıcam sanıyorum.. tecrübeli annelerden böyle bişi yaşayan war mı, ya da çevrenizde gördüğünüz duyduğunuz ??? içim rahatlamazsa kafayı yicem
anlaşılan bendede kalmayacak birşey neyse sağlık olsun ne diyeyim artık...Benim oturduğum bina da var bi bayan ikiz oğulları var kadın baya zayıf.Bişey kalmamış onda.
belkide öyle olacak valla hamilelikten sonrada yemediklerimide yesem ne güzel olurdu....Ben de tatlı dışında bi değişiklik olmadı,hiç bişeyi seçmem ben.ama çok duydum önceden yemediklerini hamileyken yiyeni.Belki aşıp sonra da yemeğe devam edersin.
maşallah canım bebişin gayet iyiymişş ne güzel gördün bebişini.Geçmişi okumadan önce yazmak istedim.
Kontrolden geldik biz... Önce bebeğimize ultrasonda baktık... Herşey yolunda şükür. 750 gr. olmuş. bebeğim hareketli ve sağlıklı...
Daha sonra idrar ve şeker yüklemesi için labaratuara gittik. İlk önce kan verdim aç karnına birde parmağımdan kan aldı. inanın parmağım daha çok acıdı... aynı zamanda idrar verdim... daha sonra bana bir bardak şekerli su verdi 50 gr. tadı bildiğin limonata korkulcak bişey değilmiş... 1 saat su ve bişey yemeyin dedi... 1 saat bekledim. yine parmaktan kan alındı ve yine idrar verdim 2. kez... 45 dk sonuçlar için bekledim. sonuçları alıp doktora gittim. idrarda enfeksiyon yine çıktı... fitil ve toz ilaç verdi... kan şekerimde yüksek çıktı. tatlı türü yeme demiyorum dedi ama azaltacakmışım ben bekliyordum ama çok çikolata yiyordum gün içinde. belliydi yüksek çıkacağı... bebeğin kilolu olmasına neden olurmuş bu kan şekerinin yüksek olması... 1 hafta sonra gel 4 saatlik bir kan testi yaptıracağım dedi doktor 100 gr. lık... eğer yine yüksek çıkarsa diyet vereceğim dedi. bu arada hamileliğim boyunc 3 kilo aldım kızlar. yani bebeğe yarıyor ama sanırım şekerli besinler yememem için bir diyet uygulatacak... hakkımızda hayırlısı olsun... biraz morelim bozuldu bu yüzden ama bebeğimi görmek bana iyi geldi... yememe daha dikkat edersem geçer umarım... iradeli biriyimdir. kendime hakim olacağım... Şimdi geçmişi okumaya çalışayım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?