2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım hamilelikte normalde yemediklerimizi yiyiyoruz işte.Ben de tatlıyı,çikolatayı çok severdim bana yeterki tatlı olsun ama şimdi hiç canım istemiyor neyseki.Zaten istesede yiyemiyorum çünkü migrenimi tetikliyor.Sen de çok canın istiyosa ye tabiki ama az miktarda.

Gecen de benmkı markette alısverıs yapıo aradı dedıkı askım cıps alımmı sana dedım almaaaaaaa:2: cunku bılıorumkı evde olnca yıcem onları coooook sevrm cıpsı hıc afftmem oncedende sıkca yerdım ama ozamnla bu zaman cok farklı ozaman 1 hafta ac kalark dengeyı kouyabılrdm lakın sımdı oyle bı ımknm yok o yuzden eve aldrtmıorum hüüüüü ama acı cıkolatama kımse elleyemz onu 1 dılım yıorum:)

Canım senin ikizlerin var normalden daha fazla olur kilon tabi,sonra bişey kalmaz sende.

inş. kalmazz ama biraz da kalsın istemiyor değilim aslında çok zayıftım öncesinde oda çok güzel olmuyor valla çocuk reyonlarından giyinmekten bıkmıştım gerçi ikiz oldugu için pek birşey kalmayacaga benziyor valla

Gebelikte Ihlamur :Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan vücudunuzda biriken ödemi indirir.

Gebelikte Papatya Çayı :Sindiriminiz kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.

Gebelikte Rezene Çayı:Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize zardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminiz artırır.

Gebelikte Kuşburnu Çayı :C Vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Gebelikte Yeşilçay :Yeşilçaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.Günde 2 fincanı geçmeyin.

haklısın bunda valla ben hiç birşey yemezdim onu sevmem bunu sevmem derdim şimdi hiç sevmediğim şeyleri abartırcasına yiyorum eşim gülüyor halime çokda mutlu oluyor valla gerçekten hamilelik böyle birşeymişş

Geçmişi okuyayım dedim ama 130 sayfa bitecek gibi değil, son 10 sayfayı okudum,
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Berkerdemciğim bir sorun yaşamış sanırım, üniversite hastanesinden haber beklediğini yazmış, Rabbim sorunu ne ise gidersin ve hayırlısıyla bebişini kucağına almayı ansip etsin,

Sefy84 maşaAllah bebeişin tombiş olmuş, benimde salı günü oğluşum 434 gram çıktı..

canım hoşbuldum, Rabbim kardeşinin yardımcısı olsun,zihin açıklığı versin... Allahtan Ankara üniversitesi öğretmenlik bölümümü dondurdum da sadece sosyolojiyle uğraşacağım bu sene.... bugün evimi temizleyim, bavulları filan yerleştirip, çamaşırları yıkayım diyorum, artık yarın inşaAllah tam başlarım ders çalışmaya...:44:

evet canım haklısın...evdeki sağlıklı...hem en doğru tartı en az tartandır
masivacım hoşgeldin..benim de aklımdan geçmiştin iyi mi diye...herşeyin yolunda olmasına sevindim
hoşbuldum canım, çok şükür herşey yolunda

Kilodan bahsedilmiş ben Ankaraya annemlere ilk gittiğimde tartılmıştım 52 kilo gelmiştim yani bir ayda yarım kilo almıştım, ama dün tartıldım 15 gün içinde 1.5 kilo almışım şuan 53.5 kilo geliyorum... bayramda annemin ve eşimin sende b12 eksikliği var diye önüme gelen bütün etleri yedirmesiyle aldım herhalde 1,5 kiloyu...

Son düzenleme:

Benim oturduğum bina da var bi bayan ikiz oğulları var kadın baya zayıf.Bişey kalmamış onda.

benim hamilelikten öncede baş ağrılarım olurdu..özellikle sinirlendiğimde bide sigara içiyodum.hamilelikte sağlıklı yaşama döndüm ama öyle baş ağrılarımo luyoki beraberinde mide bulantısı migrenmi oldum ben doktora söledim en son gittiğimde.baş ağrısı beklediğimiz bişe deil migreninmi vardı dedi bilmem başım ağrırdı ama hmilelikte acayip oldum.çıldırcak gibi oluyorum.ilaçta içmiyorum parol iç dedi ama doktor..çikolatada fazla yiyorum bu ara oda tetikliyo sanırım.az yicem artık canım tatlı isteyince kuru kayısı yicem

kızlar günaydın evde temizlik var bugün ben yapmıyorum tabi kadın geldi bende oturdum yazdıklarınızı okudum kakin amma stres olmuşsunuz bu kg problemine ben 59 ile hamile kaldım en son 76 çıktım ve hiçççççççççççç takmıyorum aksine kimse inanamıyo benim okadar kg aldığıma günde 3lt suda içiyorum fakat hala 36 beden hamilelik giyiyorum acaba siz cokmu kg görünüyosunuz

havamıda attım yaniii dur bakim resim ekleyebilirsem size koycam ... yani resim...

Ben de tatlı dışında bi değişiklik olmadı,hiç bişeyi seçmem ben.ama çok duydum önceden yemediklerini hamileyken yiyeni.Belki aşıp sonra da yemeğe devam edersin.

semracım canım nasılsın bende su ıcemıyoum su havakar sogudugundan berı ama ıcmemde lazım :)) bızde bugun ablamla balık yemege gıdecegız oglende oglusuma bol bol et olsun anasına bısey olmasınnn
iyilik sağlık canım.. sende iyisin inşallah. oh oh afiyet olsun yarasın miniğe
Canım günde 3lt su içmeye çalış.Dediğin gibi yanında şieyle falan gez.Su çok faydalı hemde kilo alımını da azaltır.Ben 3-3,5lt su içiyorum.
oooo maşallah.. ben içemem ki o kadar suyu.. bünyem alışkın değil kaldırmaz( 2 litre içsem öpüp başıma koyarım..
ne güzel maşallah 2-5,3 kilo valla fena hırslandım canım.. dur diyeceğim bu gidişe:)
:)) güzel fikir..
benimde eşim geç geliyo.. dün akşam dedim şimdi onu beklersem çok yerim, hemde geç saat ye yat( akşam 8 gibi ben yedim, eşim gelince o yemeğini yedi, bi çay içtik beraber.. şükür çayım da açık ve şekersiz 7 aydır:))

şükür canım çok sevindim bunu da atlatın bişey kalmadı artık.
Maşallah tosuncuğa

Son düzenleme:

şu dakikadan itibaren göbüş topiğinde resmini bekliyorum ona göre:)))

Canım olabilir yediklerine dikkat et.Ben de zaten migren vardı ama yediklerim hiç etkilemezdi.Şimdi bi parça çikolata yesem ağrıyo hemen.Eskiden bi paket bisküviyi bitirdim hiç bişey olmazdı şimdi 2 tane bile yiyemiyorum.O yüzden dr bana hamur işi,tatlı,abur cubur yasakladı.Hatta şeker içeren gıdaları bile az tüketiyorum pirinç pilavı,makarna gibi.

Geçmişi okumadan önce yazmak istedim.
Kontrolden geldik biz... Önce bebeğimize ultrasonda baktık... Herşey yolunda şükür. 750 gr. olmuş. bebeğim hareketli ve sağlıklı...
Daha sonra idrar ve şeker yüklemesi için labaratuara gittik. İlk önce kan verdim aç karnına birde parmağımdan kan aldı. inanın parmağım daha çok acıdı... aynı zamanda idrar verdim... daha sonra bana bir bardak şekerli su verdi 50 gr. tadı bildiğin limonata korkulcak bişey değilmiş... 1 saat su ve bişey yemeyin dedi... 1 saat bekledim. yine parmaktan kan alındı ve yine idrar verdim 2. kez... 45 dk sonuçlar için bekledim. sonuçları alıp doktora gittim. idrarda enfeksiyon yine çıktı... fitil ve toz ilaç verdi... kan şekerimde yüksek çıktı. tatlı türü yeme demiyorum dedi ama azaltacakmışım ben bekliyordum ama çok çikolata yiyordum gün içinde. belliydi yüksek çıkacağı... bebeğin kilolu olmasına neden olurmuş bu kan şekerinin yüksek olması... 1 hafta sonra gel 4 saatlik bir kan testi yaptıracağım dedi doktor 100 gr. lık... eğer yine yüksek çıkarsa diyet vereceğim dedi. bu arada hamileliğim boyunc 3 kilo aldım kızlar. yani bebeğe yarıyor ama sanırım şekerli besinler yememem için bir diyet uygulatacak... hakkımızda hayırlısı olsun... biraz morelim bozuldu bu yüzden ama bebeğimi görmek bana iyi geldi... yememe daha dikkat edersem geçer umarım... iradeli biriyimdir. kendime hakim olacağım... Şimdi geçmişi okumaya çalışayım...

Son düzenleme:

Maşallah canım baya hızlı gitmişsin.Resim eklede görelim merak ettim

Slmlar bayadır giremiorum foruma dün dr umuza şeker testimizi ve doppler sonucumuzu götürdük çok ii dedi ama kanamalı acil bi hastası olduğundan ult a giremedim kızımıda göremedim 10 gün sonra gel dedi. 10 günde geçmez şimdi bakalım.artık hareketleri çok fazla başladımı durmuyor biricik kuzum sizinkilerin hareketleri ne durumda

ayyy o 4 saatlik zor işte..o içtiğin şeyden 2 bardak vericekler..ve 4 saat hiçbişi yemicen içmicen..umarım insüline falan gerek kalmadan diyetle çözersin bu işi..

selam kızlar inşallah herkes iyidir... ben pek iyi değilim..geçen hafta 4 boyutlu ultrason yaptırmıştım bebeğin kordonu boynuna doladığını söyledi doktor, sakıncalı bi durum bebek için çünkü oksijen gitmeyebilir, bebek zor duruma girebilirmiş,ayrıca normal doğum olamama ihtimali yüksek, çünkü kordon doğum kanalına inmeye izin vermeyebilirmiş.. bunları ben araştırarak öğrendim kızlar, doktorum bi sorun olmayacağını normal de doğurabileceğimi söyledi, bebeğe de zararı yok dedi, nst ile takip edicez dedi. ama ben dayanamadım soruşturdum etraftan,internetten falan böle şeyler duydum çok moralim bozuldu. hemşire bi abla war tanıdığım o da duyunca aaaaaa kordon mu dolanmış yazıkk, bebek ölümleri oluyo bu durumda sezeryan olursun zatenn demesin mi !
kızlar bebeğim bi süre hareket etmesin çıldrıcam sanıyorum.. tecrübeli annelerden böyle bişi yaşayan war mı, ya da çevrenizde gördüğünüz duyduğunuz ??? içim rahatlamazsa kafayı yicem

Canım inş.değeri çok yüksek çıkmaz diyetle çözersin.Moralini bozma hiç,bebiş iyiymiş.Zaten abur cubur da çok faydalı bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…