- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #19.281
sana annemin tarifini vereyim canım ben ne zaman hasta olucam gibi hissetsem içiyorum hemen geciriyo.
kaynatılacak malzemeler:
ıhlamur
elma kabugu
portakal kabugu ve suyu
pul biber (bu cok önemli cunku direk atesi oksurugu alıyor) 1tatlı kaşık
zencefil taneyle
karanfil taneyle
tarçın çubuğu varsa yoksa tarçın tozda olur
nane
papatya
içerken bal eklersin tadı daha iyi olur
Ankara buluşması gerçekleşmiş... ne kadar güzel...
İstanbul Avrupa yakasıda böyle bir etkinlik yapar inş.
canım benimde 154 çıkmıştı. sınır 140 ama bunda şekein değerinin azmış çokmuş önemi yok 140 geçince şeker oluyormuş... 100 gr lıktada yüksek çıktı şuanda diyetteyim sende şekerli gıdalar tüketme bir süre. beyaz ekmek yerine kepek yada tam buğday kullan ama benim tavsiyem tam bupday çünkü daha doyurucu...
doktor kilondan dolayı belki dikkat etmen için öyle demiştir... yediklerimize dikkat edersek bebeklerimiz için bir zararı olmayacak. kötü şeyler getirmeyelim aklımıza...
canım geçmiş olsun... minosetin plus olmayanından dikkat et olurmu...
güle güle kullansın canım bebişin. mağaza gerçekten çok hoş değilmi... istediğin herşey sunulmuş...
günaydınnn kızlarrr,,,
bugun keyfıme dıyecek yok dun sabah seker sonucum ıı cıkmıstı zaten ucuyodum havalarda aksamda kan idrar sonuclarımı aldım onlarda normal bıde detaylı ultrasona gırdım cok guzeldı 1 saat boyunca bebişimi izledik :):) doktor tum sonuclara baktı fıstık gıbısınız maaşaallah hıc bı sorun yok hersey harıka dedı bundan sonra gelmene gerek yok gıt dogurana kadar gelme dedı :):)
nasıl mutluyum anlatamam darısı tum sonuc bekleyenlerın basına ınsallahhhh........
Kilo konusu benimde canimi sikiyor dun itibaiyle 7 oldu bu ay 2.5almisimsekerim cikmadi allahtan neyse dr nolucak tabii alicaksin 7kg 6 ayda nirmal dedi icim rahatladi bi parca ama bidahaki gelisine 1ay sonra max1.5-2 kg almis olmalisin normali budur dedi..
Günaydın herkese...
sabah sahil de yürüyüş yapmak çok iyi geliyor. eve gelip kahvaltımı yapınca bebeğim kıpır kıpır yerinde durmuyor... kesinlikle yarım saatte olsa yürüyüş yapın...
alışverişten geldik arkadaşlar :)
kızımın artık yatağı,yorganı, uyku seti, cibinliği ,perdesi,küveti,kovası vs vs herşeyi varrrr :)
bizim yatak odamız için beşik,emzirme minderi ve avizesi dışında alacak birşey kalmadı , avizeside belli gelince haber verecekler gidip alacağım...
tüm tekstil funna babynin bir seti şeklinde, diğer malzemelerde sevi bebe babamız daha görmedi seyahatte yarın gelince görecek umarım beğenir :)))
kızlar yaa aşırı derecede grip oluyorum galiba günlerdir dökülüyorum ne kada şifalı sey varsa denedim dinlendim terlemeye calıştım falan ama yok fayda etmedi bogazım iyice şişti ateş de basıyo ara ara öle cok yükselmiyo ama cok halsizlestim ilaç da kullanamıyoruz ya bu vitaminli seylerin dışında minoset falan içsem zararı olurmu kullanan vardı sanki ama tam hatırlayamadım...yardım edin nolur sırf bebeğim için korkuyorum yoksa ben cekerim önemli diil
iyiakşamlar arkadaşlar...
biz geldik:)) annemlerdeyim şuan gece geç geçeriz eve ve pc açmam diye yazayım dedim.
bizi kimsecikler sormamış merak etmemiş.. gerçi çoğu arkadaş topiğe uğramamış..
bizim buluşmamız bugün gerçekleşti..
çok güzeldi..ben çok memnun kaldım..hala yüzümde kocaman bi tebessümle duruyorum.
Oturduğumuz cafedeki kız bize bol bol dua etti sağolsun.
İnşallah tekrar daha kalabalık şekilde buluşmak nasip olur..
lachesis canım senin şekerine bakılmışmıydı :44:
biz cuma günü bebek odası aldık arkadaşlar klasik bir takım ve ilerde genç odası olmaya müsait ağır bir takım rengi beyaz desenleri var onu da sim rengi boyatacağız. uyku setini avizesini de hadiye verecekler onların da sim renginde olmasını istedim. ama şimdi de o renk halı nerden bulacağım bilemiyorum bebek odası halıları hep resimli pembe mor mavi falan sizce ne yapmalıyım bana fikir verir misiniz? ben genelde akşamları yazıyorum kimse olmuyo sabah da cevap verilmiyorbu arada ocak 10 da teslim edecekler gelince zevkle fotolarını ekliycem inş.
KLASİK GENÇ ODASI takım bunun bebek odası versiyonu nasıl sizce?
biz cuma günü bebek odası aldık arkadaşlar klasik bir takım ve ilerde genç odası olmaya müsait ağır bir takım rengi beyaz desenleri var onu da sim rengi boyatacağız. uyku setini avizesini de hadiye verecekler onların da sim renginde olmasını istedim. ama şimdi de o renk halı nerden bulacağım bilemiyorum bebek odası halıları hep resimli pembe mor mavi falan sizce ne yapmalıyım bana fikir verir misiniz? ben genelde akşamları yazıyorum kimse olmuyo sabah da cevap verilmiyorbu arada ocak 10 da teslim edecekler gelince zevkle fotolarını ekliycem inş.
kızlarr tesadüf bişey okudum şimdi bebek doğar doğmaz memeden önce nar suyu damlatın gaz sorunu hiç olmaz diyoo
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...u-olmasin-istiyorsanizdogar-dogmaz-yapin.html
Canım ben de okudum bunu ama ben yapmam açıkçası, bebeğe su bile verilmiyor, yeni doğduğunda. Bir de yeni doğduğunda midesine daha süt bile girmeden nar suyu bana çok tehlikeli geldi. midesini delmesin Allah korusun. Bilimsel olmayan hiçbir riske girmek istemiyorum ben açıkçası.
kızlarr tesadüf bişey okudum şimdi bebek doğar doğmaz memeden önce nar suyu damlatın gaz sorunu hiç olmaz diyoo
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...u-olmasin-istiyorsanizdogar-dogmaz-yapin.html
merhaba arkadaşlar ben pek girmesemde genel olarak takip etmeye çalışıyorum...
benim kuzucum biraz acele etmek istedi galiba..son günlerde karnımda bebeğin sertleştiğini hissediyordum...:18:
bugün muayenede doktoruma söyledim..oda alttan rahim ağzına bakalım dedi ve kısalma olduğunu söyledi...
hemen serum taktılar ve bikaç ilaç yazdı doktorum...
bir hafta sonra kontrole çağırdı...
çok korkuyorum rabbim inşallah yavrumuzu bize bağışlar...o kötü ihtimali düşünmek bile kabus gibi...
ne yapmam gerekiyor bilmiyorum...
ne olur dualarınıza bizide katın...7 yıl sonra ne mücadelelerle kavuştuğum bebeğim beni bırakıp gitmesin...
rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin...
benim kuzucum biraz acele etmek istedi galiba..son günlerde karnımda bebeğin sertleştiğini hissediyordum...:18:
bugün muayenede doktoruma söyledim..oda alttan rahim ağzına bakalım dedi ve kısalma olduğunu söyledi...
çok korkuyorum rabbim inşallah yavrumuzu bize bağışlar...o kötü ihtimali düşünmek bile kabus gibi...
ne olur dualarınıza bizide katın...7 yıl sonra ne mücadelelerle kavuştuğum bebeğim beni bırakıp gitmesin...
merhaba kızlar. nasılsınız?
ankaralılae bulusmus. ne guzel. malkoc canım sende alısverısten gelmıssın gule gule eskıtsın cıcıslerını. benımde bugun yogun bır gundu. dun kızımı gordum mutlu oldum. bugunde oda takımını aldık caploonba. daha once eklemıstım.. ve ona uygun uyku setını aldık bebettonun pembe renklı modelı. cok mutlu dondum eve. cok ıcıme sınerek aldım. kurulduktan sonra fotogrfını paylasırım.
doktorada sormuşlar bidamla doğal meyve suyu bişey yapmaz demiş ama gazla bağlantısı rivayet tabiki
peygamberimiz çocuklarına doğar doğmaz hurma suyu damlatırmış ağzına
inanıp yapan varr memnunlar ama tesadüfmü bilemem
bi kadında süt vermiş sonra damlatmış o da çok memnunn
valla canım üst katta arkadaşım uyku uyumuyo bebekte çok sıkıntılı doktor ilaç vermişş valla vermese nasıl olurdu bilmem
40 günlük oldu şimdi ama yazık valla bebeğe öğlen gibi bi başlıyoo gece oluyo sabah oluyo anca uyuyo
arkadaşımm çok dikkat ediyo yediklerine gaz yapan şeylerden uzak duruyo ama nafilee çok sıkıntılı bebekk kıpkırmızı oluyoo
bilmiyorum yani inanmasamda doğar doğmaz değil ama ilk emzirdikten sonra 1 tane nar tanesinin suyunu damlatsammı diye düşünüyorumm
İyi aksamlar kizlar bugun kontrole gittim seker yuklemesi yapildi cok sukur seker cikmadi onundisinda herseyyolunda cok sukur
canım inşallah kötü bir durum olmaz dualarımız seninle
bu arada benimde arada bir karnım taş gibi oluyor
ama ben gaz falan oluyordur diye düşünüyorum
doktora söyleme gereği bile duymadım
ilk gebeliğimdede olurdu hiç bir sorun olmadı
şimdi aklıma takıldı korkulacak bir şey mi bu durum
Selamlar ve günaydınlar mart anneleri...
hepinize mutlu pazarlar..
MAVİ canım aklına kötü şeyler getirme. Rabbim yardımcın olsun.
MELİKE canım azda olsa diyete başladın mı?? Dün şekerinin yüksek çıkmasına üzüldüm ama ilk buluşma da bunu belli edipte moralini bozmak istemedim. O yüzden o konu üzerinde durmadık. çok güzel bi gündü.. inşallah tekrarlarız.
10 gün sonra benimde testim yapılacak ve topikte çok şekeri yüksek çıkan arkdaş olduğunu görünce bende yusuf yusuf olmaya başladım. eşimde dün sağolsun bunlardan habersiz bi poşet abur cubur almış gelmiş:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?