2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

öfff yatmak kadar kötü bişey yok kemiklerim agrıyor artık yat yat gezinmek istiyorum evde iş yapmk istiyorum ama malesef

slm tatlım, bebişin mobilyaları cookk güzel güle güle yatsın bebişin.. halılarda güzelmiş hatta ortadaki halının morlu pembelisi bnde war otrma odamda ama bebek odası için braz agır kaçmış sanki renk olarakta desen olarakta.. daha acık ve mobilyadaki renklerin oldugu bi cocuk odası halısı bakabilirsin meselaa... bu bnm düşüncem cnm, zewkler ve renkler tartışılmaz ama :))

Kızlar o kadar sinirliyim ki resmen sinirden kuduruyorum kimi arayıp şikayet edeceğimi bilemiyorum lanet olası bir yönetim ve işleyiş biçimimiz var ocak 7-14 hastane yatışım ve iş görememezlik raporum var ve ocak ayında bildirim yaptırdım iş yeri 20 ocakta avansımdan kesip sgk ya bildirim yapmış... en geç şubatta parayı çekmem lazım hatta iş yeri bildirim yaptıktan 2-3 gün sonra alım yapabiliyorsun fakat ben mart ayındayım ve halen alamadım... beceriksiz devlet hastanesi özel çalışanları raporu kaybedip sgk ya aslını göndermeyi unutmuşlardı yaklaşık 10 gün önce eskiye dönük yeni rapor düzenlediler ve sgk ya bildirdiler bana 1 hafta sonra alabileceğim belirtildi ve bekledim sgkya evraklar ptt yoluyla gittiğinden online işlem yapılamıyormuş (hangi devirde yaşıyorsak artık) bugün gittim ptt ye yatmıştır diye 11e 5 kala kuyrupa girdim iş yerine 5 dakika sonra geliyor yazıp oradakilerinde denetimi varmış mikroplar yüzünden 20 dakika işlem bekledik ve bir kişi çalışıyor acaip kuyruk ( bu olay bursa merkez postanelerinin birinde oluyor birde büyük şehir diye laf yapılıyor) saat 11:45 te sıra denk geldi dükkana 5 dakika sonra geliyorum yazdım benim iş oldu 50 dakika ve beklediğimemi yanayım paramın halen gözükmediğinemi maaşımdan kesileli 2 ay oluyor ve benim param halen yatırılmamış şimdi ben napayım bana akıl verin kızlar kimi arıyayım ben ya sonuçta 1 haftalık hakkım olan para o benim alamıcaksam her ay sgk ya neden para yatırılıyor ekstradan kocamın üzerinden bakarım sgk'm yatırılmasın yani resmen lanetler ediyorum hepsine

Günaydın kızlar,

Geçmişi okudum geldim. Doğum fiyatlarından bahsetmişsiniz. Bazı fiyatları görünce şehir dışında mı doğursam demeden yapamadım Ben medipol hastanesine gidiyorum. Normal doğum 1250 sezeryan 1950. Diğer topicte anneler tecrübelerini paylaşırken doğum için fiyatta pazarlık yapın demişti biri. Bunu nasıl yapıcaz. Ben fiyat için 1 kere aramıştım. O da şöyle ben muayeneye başladığımda sezeryan 1750 idi ama yılbaşında zam geldi. Dedim bu zam bizi de kapsıyor mu sonuçta ben buraya bu fiyatı bilerek başladım. Beni muhasebeye yönlendirdi sonra telefon kesildi bende üstüne düşmedim daha zaman var diye. Ama sizlerden bu konuda hastane ile pazarlık vs. yapan var mı doğum fiyatı konusunda ? ben Pazartesi kontrole gidicem eğer öyleyse konuşayım bende

öncellikle mobilya alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum...

bizde sonunda karar verdik ve dün marangoz evimize gelip ölçü aldı... odamız küçük olduğu için ve babamızın araba kolleksiyon rafınında orda duracağı için özel yaptırıyoruz, hazırlar bizim odaya hiç uyumlu ddeğil... ben 1ay sonra getirse diye düşünürken marangoz demesinmi 2hafta sonra getirmeyi düşünüyorum, valla çok sevindim... artık bebişim eşyalarınıda ozaman yıkarım biraz daha beklesin...

bu arada bi yandanda trt1 izliyorum çocuklarla ilgili konu konuşuyorlar gülbenin programında, belki izlemek isteyen olur

yaa bende çok şaşırıyorum o düşük fiyatları görünce... sırf bu doğum fiyatı yüzünden hastane değiştiriyorum bidahaki randevumda başka doktora gitcem...

Kizlar sinir oldum ya öküz kocam gitmis pis eve temizlenmeden esyalari koymus annemle temizlemeye gittik hala ustalar tadilat yapiyo hersey bi yerde adim atcak yer yok ya kizlar bi görreniz cildircam ya dogumuma ne kaldi surda yaptigi seye bak nerden baslayp temizlencek o ev esyalar salonu kaplamis gececek yer yok sinirimden agkiyorum suan cildirmak üzereym.kafasina göre is yapiyo beni dinlemiyo.kimsede yok bi annem var onun tarafindan Allahim bi kulu yok ben zaten ne yapabilirm üstelik annemde kiraci bu ay onunda cikmasi lazim ya hersey üst üste geldi ortada kaldm kizimla.nerde doguracam neyere gidicem hangi evde lohusa yaticam of pilim pirtim toplanmis ne nerde hc bilmixorum.of bütün sevincim hayallerim heyecanim bitti

cnm bir kadın tut temizlige başla yada 2 tane tut üzme tatlı canını ve kızını. bide şunu anlamadım kocan evi toplarken sen nerdeydin nasıl haberin olmuyor anlemedim gitti.senin kocandan 1 tane daha yoktur sanırım ev taşınıyor eşin haberi yok

sinir yok canım relaks ol harşey yoluna girer düzeltilecek bir işlem anladıgım kadarıyla yada giden paran olsun bebişin sağlıklı olsun

Canim ya dün annem temizlige gtti demis esya getircem annem demis oglum bu ev 2 güne anca temizlenir yok demis getircem kimseyi dinlemiyoki olmaz dddim getirmis kamyonu tanidiklarini tasitmis esyalarmda mahvoldu daha gecen sene evlendik.yani ben annemlerde kaliyorum.

onlar işlerinin olmasına bakıyor temizliği düşünen kim vi taşıdımı taşıdı adamcağız şahsen benim eşim öle asla yapmaz titiiz oldugu için gözüm arkada kalmaz ama sen hamilesin düşünmesi gerek ama şimdi gözünde büyüyordur temizlenir canım ben olsam eşime temizletirim

HAFTANIN ÖNERİSİ
Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?
• "ağrılı"
• "korkunç gözüküyor"
• "düşünmek bile istemiyorum"
• "ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
• "bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
• "kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.
Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.
Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.
Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.

kızlar topluca herkese mobilya, halı yorumu yapanlara teşekkür ederim. Aslında sizlerle aynı fikirdeyim yani mobilyaya daha uyumlu, daha cici vs halı olması konusunda ama bulamıyorum işte eklediklerim şimdiye kadar bulduğum yeşil tonlu halılar. Çocuk odasına pek uyumlu olmasa da mecbur kalırsam alıcam birini. Bu arada kızlar zahmet olmazsa 2500. sayfaya 2 yeni halı eklemiştim onlara da bakıp bişiler söyleyiverseniz :26:

Canım önceden aramıyor sormuyor diye stres yapıyordun şimdi eşyası temizliği derdine düştün bu kadar sinir stres bu dönemde iyi değil bebeğine zarar vereceksin biraz kendini toparla. Sonradan daha çok üzüleceğin şeyler olmasın da eşya temizlik dert değil bir kadın tutarsın 2 gün üst üste olur biter.
Alınmak gücenmek yok ama eşin aramıyor diye konuşmuyordun. Şimdi annen gidiyor eşyayı eve getiricem dedim diyor senin bunlardan haberin yok mu. Yani hepimiz hamileyiz evet ama bazı özel durumu olanlar hariç Allaha şükür hepimizin eli ayağı tutuyor yani ben olsam yeni ev merak eder gider bakarım. Elimden hiçbir iş gelmese bile neyi nasıl istediği söylerim. Bence biraz da kendinde aramalısın suçu

peki ne kadar kaşar ve muz yemek lazım gün içinde? eşin içinde gerçekten senin ilgini haketmiyor şu durumda bu tavrı sende kapanmaz yaralar açabilir bunu ona anlatmaya çalış.ben bi ara eşimle tartışmıştım çok fazla üzülmüştüm günlerce ağlamıştım sonra eşime hamilelikte stres ile ilgili makaleler okutmuştum adam o gün bugün bi dediğimi iki etmiyo Allah muhafaza senin mutsuzluğundan etkilenebilir oğlun vede babası yüzünden bence bu konuyu açıkça konuş.

canım bunlar çocuk odası için çok sade bence.. yakışır yakışmasına, özellikle yeşil olan, ama ben olsam biraz daha çocuk odasına göre bişiler alırdım .. büyüynce çocuğunda hoşuna gidicek bişiler olsa güzel olur.. yiğenim 3 yaşına yaklaştı aslında odasına uymayan ama çizgi film karakterli bir halı beğenmiş, mecbur almışlar .. onların zevkini de düşünelim derim

maşallah tatlım bebeğine bendee en son gittiğimde ağzı ve çenesi babasına geri kalan kısım bana benzetilmişti bakalım hayırlısı.

Cnim tabiki evi gdip gördüm ama dr.um sen ev tasiyamazsin ayakta bile durmaman lazim demisti annemde beni temizlige götürmüyor.bildiniz gbi degj bna arayip biseyi haber vermeden yapiyor ben hep sonrasindan baskasnan ögreniyorum zaten evide beni götürüp göstermeden gtti aldi.önce tadilat var gelmeyin eve dedi sonra zaten öglene kadar silin ogledem smra esya gelck demis e annem bi basina bidd emrediyo takma diyosunuz ama i yerime koyun kendinizi ev kücük esyalar büyük buzdolabi,lavabo dolabi kanepeler yani bildgn hersey karman corman salona dizilmis gececek yer yok o esyalarida bhiz kaldirip mutfaga sokucaz yadbaska odaya düsünün benki kafama hc bisey takmayan cinstenim ama napcm ailmyrm kadinda tutmaz oyle param yok diyo.hc anlayisli degl bunlari soyldyincede shnirlenp küfrediyo ustalar bile dedi allah size yardm etsin of niye benim kocamda azicik anlayislidegl.

sağol canım. ben şimdilik öyle bişi istemiyorum, alacağım halıdan memnun kalırsam uzun süre değiştirmeyeceğimden de büyük ihtimal çocuk kendiliğinden bizden halı istemez diye düşünüyorum daha büyüyünce artık Allah Kerim çok fazla ilerisini düşünüp kendimi germek istemiyorum Allah bilir ya yarına çıkacağımız belli değil. K.validemin ilk yorumlarından biri mobilyayla alakalı tamam çocuk bu yatakta uzun süre yatar ama okula başlayınca buna çalışma masası lazım bu mobilyaya uygun bulabilecekmisin, bende dedimki oooo o zamana daha çok var hem daha kardeş gelecek yani uzun bir süre bu oda bebek-çocuk odası olarak kalacak:)) o zaman tamam dedi

sıkma canını bitanem temizde olsa yine kirleniyor tanıdıklara taşıttırma sebebi fazla masraf olmaması içindir kötü bişi için değil onun yerine çocuğuma bişi alırım diye düşünmüştür iyi tarafından bak tabii erkekler ince düşünemediklerinden hep yüzlerine gözlerine bulaştırırlar sıkma canını 2-3 güne annişinle o evi bal dök yala yaparsınız siz hergün bir oda yapsanız hallolur olmadı eşin gelince taşınacak eşyaları annenle beraber taşırlar sen sakın ağır kaldırma bebiş için tehlikeli olurmu

sinir yok canım relaks ol harşey yoluna girer düzeltilecek bir işlem anladıgım kadarıyla yada giden paran olsun bebişin sağlıklı olsun
ben zaten o parayı kızıma harcıcam canım yaaa uraşıyorum telle bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…