2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm ben memurum, insan kaynaklarıyla görüştüm. tamam 16 hafta yine, dediğin gibi 8+8 olabiliyor yada 3+13. ama en az 3 hafta kala çıkman lazım. ha doğumun geç olcaksa sorun değil ama son 3 haftadan erken olcaksa sorun.. çünkü doktorumda dedi, doğumunda rapor yazıyormuş.. işyerine şu tarihte doğum yaptım diye sonrasında da rapor veriyorsun..bu yüzden ayrıldıktan 2 hafta sonra doğum yapsan yine doğumdan sonra 13 haftan kalıyomuş.. bende nette de böle gördüm.. senin işyerinde nasıldır bilmiyorum ama iyice bir öğren derim

seninki de iyiymiş canım , Allahım hepimiz sağ sağlim doğuralım inşallah
ben artık alıştım ekinscim 16 yaşlarımdan beri bu şekilde birde rüyalarım çıkıyor ama hamilelik sürecinde en çok korktuğum bu yeni evime taşındığımda yine yalnızdım eşim gececiydi evde tek kalayım annem kalmasın alışayım evime demiştim ilk kalış deneyimimde camdan içeri bir kadın girdi ve ayak ucumda yere çöküp nas suresini ve ayetel kürsi duasını okudu dedim ya bebek ya ben gidiyorum sonra selavat getirmeye başladım kadınla beraber sonra uyandım en çok tırstığım oydu çok güzeldi ama selavat getirince tırstım sanki bebeğimi kaybediyormuşum gibi hissettim ama çok şükür herşey yolundaydı hatta uyandığımda ilk suyum yada kanamam varmı diye baktım sonra annemlere çıkıp annemle uyudum

gunaydinlar kizlar,dun giremedim dogumdan sonra gelecekler icin deepfreze yaprak sarma yaptim arkadasimla iki kisi tam 11 poset sarma yapmisiz,oyle yorldumki sormayin ama dogumdan sonra gelenler icin hazirlikli olunca cok rahat edecegim,sayfalar cok birikmis okuyabildigim kadarini okudum,
sevgicim pusetiniz cok kullanisli gule gule binsin bebis

kızlar günaydınn :))) musmutlu günlerrrr :)

dogum gunun kutlu olsun canim,ailen ve sevdiklerinlee

canim bu tarz ruyalar hamilelik psikolojisinden kaynaklaniyor ,malum bizim hormonlar dengesizlesti iyice ,takma kafana bende cok goruyorum,berbat seyler

masallah canim gobusune ne guzel buyuyorlar gun gun,hakikaten az kaldi dogumlara:18:

Bu konuyu ben de çok araştırdım. Öncelikle kanun yeni değişti ve işçiler için şöyle:
"Madde 74 - kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır."

Gördüğün gibi değişiklik 13/2/2011 tarihi itibariyle eklenmiş. Ayrıca bir de şu site var memurlarla ilgili çok detaylı anlatılmış:

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Burada da ne kadar erken doğurursan o kadar eklendiği söyleniyor.
Benim de ilk doğumum da 1 hafta erken doğduğu için 1 haftam yanmıştı ama artık öyle değil :) Başka forumlarda 3-4 gün bile erken doğsa sonrasına eklettirdiklerini okudum ayrıca.

ben nurt... diye bir site var orada çalışan annelerinin yazılarını okudum eşler bile sormuş hanımları için hep aynı cevap verilmiş eğer 39. haftada doğum yaparsa kalan süreç +1şeklinde veriliyor denmiş... mesela 36. haftamda doğum yaptım diyelim yada izne çıktığım 37. haftamda ilk gün doğum yaptım yine alınabiliyor izin diye biliyorum... ben sgklı özel sektör olduğum için belki sgk böyle işliyordur... çalışabilir raporu iş göremez raporu ve doğum raporu götürülüyormuş... yasal alabildiğin paran 16 hafta ama iznini tam tamına 16 hafta alabiliyorsun ve yanmıyor diye biliyorum :S dr'a gidince dramı sorayım bu soruyu acaba yoksa hastane personelinemi yoksa kendi iş yerimemi danışsam bilemiyorum ama resmi izin doğum erken geç haftasında olmasada 16 hafta alabiliyorsun her halükarda diye biliyorum ben pazartesi dra sorarım yinede emin olmak için

neee:18::18:,ben cok korkarim bu tarz ruyalardan ,bol bol dua oku canim boyle durumlarda:18:

sürmez mi canım allah o hareketlerin eksikliğini göstermesin o oynadıkça ben rahatlıyorum

işte bende aynen buradaki gibi okudum yani ++lar şeklinde ekleniyor günlerin geç doğarsa --ler şeklinde gidebiliyorda birde memurlarda süt izni ilk 6 ay 2 saat sonraki 6 ay 1.5 saat diye biliyorum özel sektördede 1.5 saat 1 saat şeklinde diye biliyorum ama memurların 2 saat olduğundan eminim... kendim karar verdiğim için bu süreçlere benim iş yrimde yemek molam bile olmadığından haftalık iznim +1 gün izin şeklinde kullanmak istiyorum ben diğer türlü benden gidicek bu türlü iş yerinden

sağol canım
ama benim gögüsler resimde biraz büyük cıkmışlar yoksa ben hala eski südyenlerimi takıyorum ve bunlarda silikonlu sütyenler 80 beden o görünenlerin yarısı silikon benim gögsüm cok küçükte allahtan azcık büyüdüler hamilelikte

Hmm, iyimiş bu.. değişiklik olması gerekiyormuş zaten.. ne diye 1 haftamız yansınki .. eskiden öyleymiş demek, gerçi benimkinin erken doğacağını sanmıyorum ama bu yeniliği bizim insan kaynaklarına da bildireyim :)

Turuncu,babytwo,lilac,yavrukedi,kuden80,desertflower,papatya2507,pemvemaviler… arkadaşlarlar hepinize çok teşekkür ederim doğumgünü
Tebrikleriniz için.. her şey gönlünüzce olsun : )

Melek duvar kağıdı için verdiğin bilgi işime yaradı çok saol : )

Ah canım ya....Hayır olsun inşaallah rüyan.
Hamilelik psikolojisinden böyle rüyalar görüldüğünü okumuştum bir yerde.
Ben de son birkaç gündür çok değişik rüyalar görüyorum.

Tatlım güzel düşünelim güzel şeyler olsun...Lütfen olumsuzlukları çıkaralım aklımızdan...
Hayırında şerrinde Allahtan geldiğini bilip daima tevekkül içerisinde olalım.
İnşaallah hepimizde sağlıkla,sıhhatle yavrularımızı kucaklarımıza alırız....

Süpersiniz

Son düzenleme:

Benim için de bu izin mevzuu çok önemli çünkü bizim ekimde ikramiyemiz ve ek ödememiz oluyor ve alabilmek için benim ekim ayında çalışıyo olmam gerekiyor :)
Kasımda da ücretsiz izne ayrılmayı planlıyorum. Ekim ayında baya yüklü bir miktar para alıcam yani. Kaçırmamam gerek bu ödemeleri.
Hesaplamalarıma göre erken de doğsa eklettirebildiğim için ucu ucuna denk getiriyorum ikramiyeyi :) Eğer ekletemiyo olsaydım ve bebek 3-4 hafta önce doğsaydı ücretsiz izin almak konusunda sıkıntıya girecektim.
Şimdi ekimde aldığım maaşımla ücretsiz izin boyunca idare edebilicem.

evet süt iznini bende öyle duydum, orada da düzenleme yapılması lazım aslında.. anne annedir sonuçta . aynen benim de yemek molam yok, ben süt iznini alabilirsem toplu alcam inşallah. süt iznini toplu kullanan yada kullanacak varmı? 72 gün sanırsam..

canım yıl başından itibaren ilk 6 ay 3 saat diğer altı ay 1,5 saat diye değişti diye biliyorum tabi bu kamu çalışanları için özel sektör ne durumda bilmiyorum

hepsi çook güzel canım güle güle kullanın
bu arada oğluşlarımız adaş olcak :)

canım memurlarda süt izni ılk 6 ay 3 saat sonrakı altı ay 1.5 saat yenı yasaya göre...

seninle aynıyızzzzzzzzzzzzzzzz ne güzelll:)
bende 75.5 hamile kalınca 87 oldum geçen hafta ama dikkat ediyorum ayın26 knr var.insallah almıs olmam

haftamız da aynııııııııııııı:)

neee:18::18:,ben cok korkarim bu tarz ruyalardan ,bol bol dua oku canim boyle durumlarda:18:
bazen okuyorum bazende okumuyorum canım alıştım artık rutin geliyor bana bana hergün kırk basar kesin o yüzden yalnız kalmıcam ben korkma ayrıca hiç bir varlık insandan üstün kılınmamıştır tüm canlıların en üstü sensin... korkarsan daha çok rahatsız edilirsin

sürmez mi canım allah o hareketlerin eksikliğini göstermesin o oynadıkça ben rahatlıyorum
benimde yine mide bulantılarım başladı hira nas'ım büyüdü mide bulantılarım arttı oraları tepikliyor ama tekmelerini rahat hissetmeyeyim canımı acıtmasın içim rahat etmiyor tekmeleyip içimi acıtınca içim rahatlıyor canım acısada ohh çekiyorum valla

insan kaynakları bi laf derse 74. maddede bu şekilde geçtiğini belirt canım yasal kanun bu şekilde açıklıyor de... iş yerim ben rapor aldım diye laf yapmıştı bende cevap olarak siz benim haftalık iznimde gittiğim dr muaynelerim haricinde normaldede izin vermek durumundasınız ben haftalık iznimde halletmek zorunda değilim isterseniz o şekildede yapabilirz ve isterseniz 15 günlük rapor alabilirim diye tehdit etmiştim cevap tamam tamam sen izin gününde git bizi yerine adam bulmakla uğraştırma demişlerdi

TuRuNCu
aynen öyle turuncum herşey allahtan şuan dua etmek dışında sağlığımız için yapabileceğimiz bişi yok rabbim saplık sıhhatler nasip etsin hepimize... hayırda şerde allahtan allah herşeyin en doğrusunu bilir...

ohhh paracıklarınızı meleğinle çatır çatır harcayın ücretsiz izninizde canımcım :)

ben toplu vereceklerini 72 gün bilsem emin ol öyle isterim fakat vermeyebilirler hatta sonraya atabilirler bu nedenle iş yerime güvenmediğim için +1 gün izin şeklinde 1 yaşına kadar alıcam daha iyi olur benim için diye düşünüyorum o nedenle iş yerine güvenle alakalı bişi yani canım :)

canım memurlarda süt izni ılk 6 ay 3 saat sonrakı altı ay 1.5 saat yenı yasaya göre...
işte buradaki adaletsizliğe lanetler ediyorum sevgicim memurda anne bende anne ama ben neden az emziriyorum memurunki bebekte benimki bebek değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…