Günaydın hangi şehirdesin?? Bizim buralarda hafiften güneş yuzunu gösterdi bu sabah:))
tatlım bence yanlışın var çünkü resmi izin toplam 16 haftadır ister 8+8 şeklinde kullan ister 3+13 şeklinde sana kalmış... diyelim ki 37. haftada izne ayrıldın bebişin 38. haftada doğdu... o zaman kalan 13 haftanı değil 13+2 yani 15 haftanı kullanıyorsun yine.. bir sürü sitede gördüm canım oradan biliyorum... hatta ücretsiz doğum izninede ayrılacaksan (ben ayrılamıcam şartlardan dolayı) ücretli yıllık iznin varsa doğum iznin bitince akabinde onu kullanıp onun parasını çalıştığın yerden alıp tekrar ücretsiz iznine devam edebiliyorsun :) vede 6 ay ücretsiz iznini sana iş yerin vermezse istifa edip tazminatını alabiliyorsun... :)
ben artık alıştım ekinscim 16 yaşlarımdan beri bu şekilde birde rüyalarım çıkıyor ama hamilelik sürecinde en çok korktuğum bu yeni evime taşındığımda yine yalnızdım eşim gececiydi evde tek kalayım annem kalmasın alışayım evime demiştim ilk kalış deneyimimde camdan içeri bir kadın girdi ve ayak ucumda yere çöküp nas suresini ve ayetel kürsi duasını okudu dedim ya bebek ya ben gidiyorum sonra selavat getirmeye başladım kadınla beraber sonra uyandım en çok tırstığım oydu çok güzeldi ama selavat getirince tırstım sanki bebeğimi kaybediyormuşum gibi hissettim ama çok şükür herşey yolundaydı hatta uyandığımda ilk suyum yada kanamam varmı diye baktım sonra annemlere çıkıp annemle uyudumseninki de iyiymiş canım , Allahım hepimiz sağ sağlim doğuralım inşallah
kızlar günaydınn :))) musmutlu günlerrrr :)
kızlar günaydın ,
geçmişi tam okuyamadım , kafamı toplayamıyorum bi türlü dün gece felaket bi rüya gördüm ve ilk defa ölmek geldi içimden rüyamda..bebeğim hasta doğuyodu onu evimizin oturma odasında karanlıkta görüyorun yüzünde lekeler filan vardı off yüzü bi türlü gitmiyo gözümden, ağlayarak eşim uyandırdı tek sölediğim Allahım çok şükür rüyaymış oldu( ve gece uyuyamadım bi türlü yine görürüm öyle diye içim çok huzuruz hiç bişey yapmak istemiyorum
Eki Görüntüle 368810 Eki Görüntüle 368809 Eki Görüntüle 368808
bu sabah itibariyle
sata göre 33+0
dr göre 34+0 göbeğimiz 84 kiloyum :)))
ne kadarda az kaldı doğuma allahım bebişlerimizi koklamayı nasip etsin inş.
cnm ben memurum, insan kaynaklarıyla görüştüm. tamam 16 hafta yine, dediğin gibi 8+8 olabiliyor yada 3+13. ama en az 3 hafta kala çıkman lazım. ha doğumun geç olcaksa sorun değil ama son 3 haftadan erken olcaksa sorun.. çünkü doktorumda dedi, doğumunda rapor yazıyormuş.. işyerine şu tarihte doğum yaptım diye sonrasında da rapor veriyorsun..bu yüzden ayrıldıktan 2 hafta sonra doğum yapsan yine doğumdan sonra 13 haftan kalıyomuş.. bende nette de böle gördüm.. senin işyerinde nasıldır bilmiyorum ama iyice bir öğren derim
cnm ben memurum, insan kaynaklarıyla görüştüm. tamam 16 hafta yine, dediğin gibi 8+8 olabiliyor yada 3+13. ama en az 3 hafta kala çıkman lazım. ha doğumun geç olcaksa sorun değil ama son 3 haftadan erken olcaksa sorun.. çünkü doktorumda dedi, doğumunda rapor yazıyormuş.. işyerine şu tarihte doğum yaptım diye sonrasında da rapor veriyorsun..bu yüzden ayrıldıktan 2 hafta sonra doğum yapsan yine doğumdan sonra 13 haftan kalıyomuş.. bende nette de böle gördüm.. senin işyerinde nasıldır bilmiyorum ama iyice bir öğren derim
ben artık alıştım ekinscim 16 yaşlarımdan beri bu şekilde birde rüyalarım çıkıyor ama hamilelik sürecinde en çok korktuğum bu yeni evime taşındığımda yine yalnızdım eşim gececiydi evde tek kalayım annem kalmasın alışayım evime demiştim ilk kalış deneyimimde camdan içeri bir kadın girdi ve ayak ucumda yere çöküp nas suresini ve ayetel kürsi duasını okudu dedim ya bebek ya ben gidiyorum sonra selavat getirmeye başladım kadınla beraber sonra uyandım en çok tırstığım oydu çok güzeldi ama selavat getirince tırstım sanki bebeğimi kaybediyormuşum gibi hissettim ama çok şükür herşey yolundaydı hatta uyandığımda ilk suyum yada kanamam varmı diye baktım sonra annemlere çıkıp annemle uyudum
wuhuwwwww... yayvan bir kız karnı maşallah sana ve kızına nazar değmesiniçindede kıpraşmalarıyla öyle bisiklet sürüyormu?
canım allah hayır etsin rüyalar tersine çıkarmış bebişin etkisinde kaldığımızdan ram rüyaları değil bunlar bilinç altı rüyaları o yüzden rahat ol... eşim 4-12 vardiyasında çalışıyor 12ye kadar annem yanımda duruyor sonra kendi evine çıkıyor eşimde 12buçuk gibi eve geliyor o yarım saatlik süreçte yalnız kalıyorum evde sadece... fatma gülü izledikten sonra koltukta uyuya kaldım annem evine çıkarken haber etti... sonra eşimin kılığında 3 kişi başıma geldi ve beni götürmeye çalıştılar bende uyuyacağımı henüz kendi yatağımıza geçmek istemediğimi söyledim çünkü onların eşim olmadığını biliyordum ve sadece sabretmem gerektiğini biliyordum umursamadım gittilerallaha emanetiz yani canım... allah beterlerinden saklasın... rüyanıda ilk suya anlat sonra hayra yor hayır olsun önemli olanda bilinç altı değil rem rüyalarıdır
Bu konuyu ben de çok araştırdım. Öncelikle kanun yeni değişti ve işçiler için şöyle:
"Madde 74 - kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır."
Gördüğün gibi değişiklik 13/2/2011 tarihi itibariyle eklenmiş. Ayrıca bir de şu site var memurlarla ilgili çok detaylı anlatılmış:
Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Burada da ne kadar erken doğurursan o kadar eklendiği söyleniyor.
Benim de ilk doğumum da 1 hafta erken doğduğu için 1 haftam yanmıştı ama artık öyle değil :) Başka forumlarda 3-4 gün bile erken doğsa sonrasına eklettirdiklerini okudum ayrıca.
maşallah sana ve bebişine, senin de memeler göbeği kıskanıyor, benimde ölee onlara noluyor ben anlamıyorum
desertflower, boşver cnm sata göre 37. haftanda ayrıl bence.. dinlenmek bizimde hakkımızbenimde başta dr geç döllenme olabilir demişti, şimdi açığı kapattı, bu yüzden sata göre ayrılıyorum.. hem bebek, doğumun beklediği tarihinden mesela 1 hafta önce doğarsa, o bir haftan gidiyor diye biliyorum.. çünkü doğum öncesi izni 3 hafta, bu haftalarda bebek doğarsa hemen doğum sonrası iznine geçiliyor..
Bu konuyu ben de çok araştırdım. Öncelikle kanun yeni değişti ve işçiler için şöyle:
"Madde 74 - kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır."
Gördüğün gibi değişiklik 13/2/2011 tarihi itibariyle eklenmiş. Ayrıca bir de şu site var memurlarla ilgili çok detaylı anlatılmış:
Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Burada da ne kadar erken doğurursan o kadar eklendiği söyleniyor.
Benim de ilk doğumum da 1 hafta erken doğduğu için 1 haftam yanmıştı ama artık öyle değil :) Başka forumlarda 3-4 gün bile erken doğsa sonrasına eklettirdiklerini okudum ayrıca.
kızlar günaydın ,
geçmişi tam okuyamadım , kafamı toplayamıyorum bi türlü dün gece felaket bi rüya gördüm ve ilk defa ölmek geldi içimden rüyamda..bebeğim hasta doğuyodu onu evimizin oturma odasında karanlıkta görüyorun yüzünde lekeler filan vardı off yüzü bi türlü gitmiyo gözümden, ağlayarak eşim uyandırdı tek sölediğim Allahım çok şükür rüyaymış oldu( ve gece uyuyamadım bi türlü yine görürüm öyle diye içim çok huzuruz hiç bişey yapmak istemiyorum
Cümleten günaydın kızlar
kızım 2 gündür fazla kıpraşmıyor ama tüm kıpraşmalarıda mideme vurup bulantı olarak iadeyi ziyaret yapıyor resmendün çamaşırlarımızı yıkamayı bitirdik birtek yatak örtüsü takımımız ve cibinliğimiz kaldı... Birde onların ütülenmesi Dün annemle ayırıp yıkarken anneme dedim ki (eğil kalk zorlanmalarım oldu makinaya at çıkar as vs annem yardım etsede kendimde yapmak istedim) anne bu kadar uğraşıyorum ya kötü bir süprizle karşılaşırsam ya hira nas beni terk ederse... Herşey allahtan annecim dedi verende allah alanda allah! herşeyi kabullenmek sağlıklı olması için dua etmek gerek dedi... Bana kendince teselli vermeye çalıştı ama resmen içim acıdı anne olmak kolay değil insanın içi işte öyle acıyor evladına bişi olacak diye korkuyor dedi... anne dedim bu masraflar yada emekler değil kurduğum hayaller ve onun için endişelerim bu kadar çektiğim zorluklar beni daha çok yıpratır dedim... olacağın önüne geçilmiyor iyi düşün iyi olsun dedi... Rabbim hepimizin meleklerini korusun ve sağlıklı doğumlarla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Eki Görüntüle 368810 Eki Görüntüle 368809 Eki Görüntüle 368808
bu sabah itibariyle
sata göre 33+0
dr göre 34+0 göbeğimiz 84 kiloyum :)))
ne kadarda az kaldı doğuma allahım bebişlerimizi koklamayı nasip etsin inş.
işte bende aynen buradaki gibi okudum yani ++lar şeklinde ekleniyor günlerin geç doğarsa --ler şeklinde gidebiliyordabirde memurlarda süt izni ilk 6 ay 2 saat sonraki 6 ay 1.5 saat diye biliyorum özel sektördede 1.5 saat 1 saat şeklinde diye biliyorum ama memurların 2 saat olduğundan eminim... kendim karar verdiğim için bu süreçlere benim iş yrimde yemek molam bile olmadığından haftalık iznim +1 gün izin şeklinde kullanmak istiyorum ben diğer türlü benden gidicek bu türlü iş yerinden
işte bende aynen buradaki gibi okudum yani ++lar şeklinde ekleniyor günlerin geç doğarsa --ler şeklinde gidebiliyordabirde memurlarda süt izni ilk 6 ay 2 saat sonraki 6 ay 1.5 saat diye biliyorum özel sektördede 1.5 saat 1 saat şeklinde diye biliyorum ama memurların 2 saat olduğundan eminim... kendim karar verdiğim için bu süreçlere benim iş yrimde yemek molam bile olmadığından haftalık iznim +1 gün izin şeklinde kullanmak istiyorum ben diğer türlü benden gidicek bu türlü iş yerinden
Eki Görüntüle 368735 Eki Görüntüle 368726 Eki Görüntüle 368727 Eki Görüntüle 368729 Eki Görüntüle 368731 Eki Görüntüle 368733 Eki Görüntüle 368734 Eki Görüntüle 368725kızlar bugun englısh homedan bebısımın halısını aldık burda bı arkadas almıstı onda gormustum cok begenmıstım bende aldım bugun hastane için terlik ve tavsanlı kutu bırde sıfonyerıne sermek ıcın dantellı tek parca örtü aldımm birde aydınlatması ve patiklerini aldık
bazen okuyorum bazende okumuyorum canım alıştım artık rutin geliyor bananeee:18::18:,ben cok korkarim bu tarz ruyalardan ,bol bol dua oku canim boyle durumlarda:18:
benimde yine mide bulantılarım başladı hira nas'ım büyüdü mide bulantılarım arttı oraları tepikliyor ama tekmelerini rahat hissetmeyeyim canımı acıtmasın içim rahat etmiyor tekmeleyip içimi acıtınca içim rahatlıyor canım acısada ohh çekiyorum vallasürmez mi canım allah o hareketlerin eksikliğini göstermesin o oynadıkça ben rahatlıyorum
insan kaynakları bi laf derse 74. maddede bu şekilde geçtiğini belirt canım yasal kanun bu şekilde açıklıyor de... iş yerim ben rapor aldım diye laf yapmıştı bende cevap olarak siz benim haftalık iznimde gittiğim dr muaynelerim haricinde normaldede izin vermek durumundasınız ben haftalık iznimde halletmek zorunda değilim isterseniz o şekildede yapabilirz ve isterseniz 15 günlük rapor alabilirim diye tehdit etmiştimHmm, iyimiş bu.. değişiklik olması gerekiyormuş zaten.. ne diye 1 haftamız yansınki.. eskiden öyleymiş demek, gerçi benimkinin erken doğacağını sanmıyorum ama bu yeniliği bizim insan kaynaklarına da bildireyim :)
ohhh paracıklarınızı meleğinle çatır çatır harcayın ücretsiz izninizde canımcım :)Benim için de bu izin mevzuu çok önemli çünkü bizim ekimde ikramiyemiz ve ek ödememiz oluyor ve alabilmek için benim ekim ayında çalışıyo olmam gerekiyor :)
Kasımda da ücretsiz izne ayrılmayı planlıyorum. Ekim ayında baya yüklü bir miktar para alıcam yani. Kaçırmamam gerek bu ödemeleri.
Hesaplamalarıma göre erken de doğsa eklettirebildiğim için ucu ucuna denk getiriyorum ikramiyeyi :) Eğer ekletemiyo olsaydım ve bebek 3-4 hafta önce doğsaydı ücretsiz izin almak konusunda sıkıntıya girecektim.
Şimdi ekimde aldığım maaşımla ücretsiz izin boyunca idare edebilicem.
ben toplu vereceklerini 72 gün bilsem emin ol öyle isterim fakat vermeyebilirler hatta sonraya atabilirler bu nedenle iş yerime güvenmediğim için +1 gün izin şeklinde 1 yaşına kadar alıcam daha iyi olur benim için diye düşünüyorum o nedenle iş yerine güvenle alakalı bişi yani canım :)evet süt iznini bende öyle duydum, orada da düzenleme yapılması lazım aslında.. anne annedir sonuçta. aynen benim de yemek molam yok, ben süt iznini alabilirsem toplu alcam inşallah. süt iznini toplu kullanan yada kullanacak varmı? 72 gün sanırsam..
işte buradaki adaletsizliğe lanetler ediyorum sevgicim memurda anne bende anne ama ben neden az emziriyorum memurunki bebekte benimki bebek değilmi?canım memurlarda süt izni ılk 6 ay 3 saat sonrakı altı ay 1.5 saat yenı yasaya göre...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?