2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bu halıyı bende cok beğenmişdim,hata gidip bakmışdım ama bebek odasını yapmayı doğum sonrasına bırakınca vaz gectim:)cok guzeller iyi gunlerde kullanın))

herkese günaydın...
ikigündür regl sancısı gibi ağrılarım vardı biliyorsunuz. normaldir diye aramadım doktoru.
tam iş çıkışı bir arkadaşım ihmal etme bir ara sor dedi. ben de çıkışta aradım. adam sakin sakin tam olarak kaç haftalık
olduğumu sordu "yakınsan bi gel bakalım, doğum sancısı olmasın" falan dedi. ben "gelirim hemen" dedim ve gittim hastaneye...
e tırstım azcık ama... neyse gittim bu sefer hemşire "yalnız mı geldin" dedi :) "evet" dedim, "eşim de çıktı şimdi serviste ama yoluuzak
duruma göre gelicek" dedim. neyse yattım. alttan baktı, rahimde incelme var mı diye bakması gerekmiş. ama benimki gayet iyi çıktı.
incelme erken doğum riskiymiş. çok yorulduysan ondan olmuştur dedi. her şey normal görünüyor dedi. ama kızım yine göstermedi kendini.
"anneci ve inatçı olacak bu kız" dedi doktor. neyse; kısacası sancılarınızı ağrılarınızı normaldir deyip geçiştirmeyin. tabii ki zırt pırt evham
da yapmayın ama önemseyin. ayrıca bu sabaha karşı itibariyle benim de bacak kramplarım başlamış durumda, hayırlı uğurlu olsun...
bugün işi ekmeye karar verdim. sağlık ocağına gidip hem şu krampımı dile getireyim hem de rapor istiyim 1 gün(cük)... verirler mi acep?
çalışan ve daha önce sağlık ocağından rapor alan arkadaşlar var mı? bi de 8 de mi başlıyo muayeneler?

günaydın anneler
ben doğum iznine ayrılalı 1 hafta oldu.geçen cuma 43.5 boyumuz ve kılomuzda 1984 gr dı.u arım 3500 kg yi gecer.evde oturmak kadar rahat bişey yokmuş..
benım işim sürekli ayaka olunca daha fazla uzatamadım.önceki knr de doğum erken olabilir riskli ve suyum azalmıs bebekte pozisyonu kötü deyince epey bir korktum.elif baharın ölçümleri gaye güzel 1.2 hafta önde gidiyoruz..

bu arada bende bir variz oluştu baldır kısmında kocaman yırtıldı zaten bayapı..bide resmen pörtledi ağrıda çok yapıyo.varizi çıkan oldumu bide sizce geçermi bir öneriniz varmı bilemedım.

ben çok alışverış yapmadım daha.havalar ayaz.insaalah gelecek hafa.pusrım ve besiğimi hallettim.araba almıcam daha çk küçük lagzım olunca alırım diye düşünüyorum ..
kıyafete gelincede acaba bebekler çok çabuk büyüyorlar derler.0.3 aylık çok almasamda 3-6 aylıkmı alsam ...ne zor işlermiş..

gelecek hafta kapı süsümüze bakıcam bide geçmiş olsun diye gelenlere süs...bakalım umarım istedıklerımı bulurum ve ANKARA da hava güzelleşir artık..
bu arada 23 nisan tatıl olduğu için 24 alalım dedim dr ..bende bi kaç gün beklesek olurmu en azından 39 haftalık yapayım dedim.oda bebek durursa olur dedi.insallah erken doğmaya kalmaz bizimki.
tabi devletin verdiği 8 haftanın öncesinde 1 hafta erken olacağı için yanıyor geriye kalan 1 haftam...kısmet.
ben daha pijama takımımı almadım.arkadaslarımın bazıları önden düğmeli al diyorlar bide gecelik.ama ben gecelık kullanmak istemiyorum yatarken çok toplanıyor diye.pijama konusunda da dün bir amcayla konustum onun gelinide yeni doğum yapmıs ve önden düğmeli pijama götürmüss.bu arada kendı satıyor pijama gecelik falan..o dediki düğmeli olunca göğsünü dışarıya çıkarmak zorunda..ama kızcağız allatan yukarı kaldırmak daha iyi demiş hem tüm gögsüde çıkmıyomusss.öyle değince aklımada yattı.sanırım böyle 2 takım kurtarır böyle..
neyse biz çok konuştuk sevgilerle:)

Günaydın kızlar.....

arkadaslar bebişime bu arabayı aldım umarım iyidir

Eki Görüntüle 368479

Travel sistem düşünmeyenler için gayet kullanışlı bi arabaya benziyor.Güle güle kullanın canım.

Kizlar aranizdan lohusayken bide hastanede takmak icin kirmizi yazma yaptiran var mi ben yaptirmayi düsünüyorum.yaptiranlar foto ekler misiniz merak ettim:44:

Hiç aklıma gelmemişti kırmızı yazma.
Neden lohusalıkta illa kırmızı takılır diye düşünürken internetten şu yazıyı buldum.Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama.
"Saça takılan kırmızı kurdele dogumdan sonra olan albasmasi' ndan korumak anlamına gelir. bilmeyenlere kısa anlatalım albasmasını; albasması dogum sonrasi depresyonun halk dilindeki adıdır.
Yeni anneyi cinlerin, kotu gozlerin ele gecirdigi, annenin bu yuzden bebege ve hayata karsı ilgisizlestigi dusunulur. ilk alınacak onlem lohusa olan anneye kırmızı kurdele takmaktır. boylece saclarına taktıgı kurdeleyle anne kotu gozlerden korunacak, zaten al renginde oldugu icin anneye'de al basamayacaktır,illa yapılır, bu yapılsındır. her kadın taksındır, bu kısmı kirmizi kurdelenin en kabul olanıdır. "

Canım ben doğum yapan annelere sordum bu konuyu.Bir çoğu mutlaka pompa bulundurulmasından yana.
Pompa olarak manuel olanların çok canlarını acıttıklarını,o yüzden sonradan elektrikli ile rahat ettiklerini söylüyorlar.
Ben normalde lansinoh manuel olanı almaya karar vermiştim ama şimdi tekrar çok kararsız kaldım gerçekten.

Çok beğendim aldıklarınızı canım.Bu halıyı bende çok beğenmiştim ve almayı planlıyordum ama ölçüsü kaça kaç acaba ?

Son düzenleme:

Günaydın canım.

Öncelikle kızına maaşallah diyorum..Bol bol ayaklarını uzatıp dinlen evde.

-Varis hakkında bir bilgim olmadığı için yardımcı olamıyacağım maalesef.

-Alışverişe ben de henüz başlamadım,bikaç haftaya başlamış olurum.

-Kıyafet konusunda hiç bişeyi çok abartma.Hepsinden az ve kararında al.Nasıl olsa önümüz yaz,kıyafetler yetmeyecek gibi olursa ne güzel çıkarız bebişlerle alışverişe ve alırız.

-Hastanede giyilen geceliğin amacı zaten emzirmenin rahat olması değil,doğum sonrası sürekli gelip alttan kontrol edecekleri için rahat bişeyler giymiş olmak diye biliyorum.

Bu arada satıcı amcanın verdiği bilgilerede maaşallah yani
Adam gelininin göğsünü alttan yukarı kaldırdığında daha rahat açıdığını öğrenmiş.Demek ki böyle şeyleri kayınbabaları ile paylaşabilenlerde var

Canım çok ciciler Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Halım benimkinden..1,5 ay felan olmuştur sanırım bebeğimin odasının resimlerini paylaşmıştım çok soran olmuştu :)

Eki Görüntüle 368740 Eki Görüntüle 368741

kızlar az önce bunları aldım.ilk defa netden alışveriş yaptım inşallah pişman olmam:))

İnş. olmazsın cnm. Bende unnadodan almıştım çok geç teslim etmişlerdi. Kıyafetler çok şirin bu arada..

Birşey olmadığına sevindim..Artık en ufak ağrıda sancıda doğuracağız sanıyoruz valla..Bu sabahta birden karnıma ağrı girdi...Korktum lakin gaz sancısıymış Sağlık ocakları 9 da muaneye başlıyor diye biliyorum. inş. alırsın raporunu..

kuden80 İzine çıkmakla iyisini yapmıssın. Bakalım bende haftaya gideceğim. geçen hafta doktor kontrolünde bebek baskı yapıyor ayakta kalma vs. demişti. İnş. herşey yoluna girmiştir. 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum. Bebek kıyafetlerine gelince ağırlıklı olarak 3-6 aylık aldım. Dediğin gibi hemen büyür diye..Çok fazla takım vs. almadım. Doğduktan sonra ihtiyaca göre almak en iyisi dedim. En çok aldığım çıtçıtlı badiler. baya lazım oluyormuş. 15-20 tane vardır sanırım..Ayaksız pijama tk aldım 4-5 tkm. Variz bende de oluştu ne yazıkki..Onlar bize minnoşlarımızın birer hediyesi..Bende henüz ağrı yapmadı..Hastane için bir tane gecelik bir tanede pijama tk aldım kendime..

günaydın kızlar.. bugün yine kızımla işe gelmiş bulunuyoruz..
işten ayrılanlar var, bol bol dinlenin, tadını çıkarın hamileliğin bizimde şuracıkta 4 haftamız kaldı ..

güle güle kullan hepsini canım, hepsi çok şirin
Eki Görüntüle 368740 Eki Görüntüle 368741

kızlar az önce bunları aldım.ilk defa netden alışveriş yaptım inşallah pişman olmam:))
aldıkların çok hoş canım, bende yazlık bir kaç tane böyle tulum aldım, bebişlerimize çok yakışır bunlar ..
geçmiş olsun cnm, iyi olmuş doktora gitmen, hem kızını da görmüş oldun .. olsun içimizde kalmasın bir sıkıntı varmı diye.. dün benimde karnım acayip ağrıyodu, bir de semsertti. dedim noluyor doğuruyormuyum. akşam anlaşıldı, gaz birikmiş zaten hamileliğimin başından beri en sıkıntı duyduğum durum.. dr zencefil, zencefil çayı iyi gelir demişti, benim gibi olan varsa bilgisi olsun..
kızlar günaydınn :))) musmutlu günlerrrr :)

günaydınn, doğum günün kutlu olsun ailenle beraber nice mutlu, huzurlu, sağlıklı günlere inşallah..

paptya 2507 ve turuncu....ve pokahantes

tavsiyelriniz için tesekkür ederim..alış veriş için bende 3-6 aylık alayım en iyisi.lağzım olursada hemen alırız zaten.fazla alıp kullanmamaktan sa böylesi daha iyi olur..

satıcı amcayı sormayın gitsin ne kadar bilir bilmem ama ne bileyım işte paylaşmak istedim

bide ben sezaryan olucam o bakımdan emzirmek adına düşündüm açıkcası.el elden üstündür:)

bu arada benım açıköğretim sınavım var 7 nisanda bugün baslıcam ders çalısmaya 3 dersim var.mat.maliye .ınkılap tarıhı.ben strese girdim yetiştiremem diye konuları ama insallah bizm ki stres olmuyodur..bu ara

da annesiyel ders çalışıyooo.yazık beni miniğime

iyiiii yıllarrr insallahhh sağlıklı mutlu günlerde bebişin ve ailenle huzurlu bir yıl geçirirsin.bebeklerımız insaalah hepimize uğurlu veşanslı gelirler..

al basmaya gelince aslında ben kırmızı takımlara çok baktım.genelde mavı ve pembe lohusalık var onlarda bana klasık geliyor ama bu gidişle bulamazsam mecbur alıcam.pembe üzerine kırmızı taç da olmuyokı..bende kırmızı kolye falan düşünüyorum yada bileklık falan ..bulamazsam mecbur takıcam ama öylede içime sinmiyor.pembe -kırmızı..

sezeryandan cıkıp gecelik g,ymek daha rahat arkadaşlar,giymesi daha rahat olduğu icin kullanılıyor:) birde devlet hastanelerinde doğumhaneye girene kadar yapılan hazırlıklarda gecelik kullanışlı.doğumhaneye gelince ameliyat önlüğü kullanılıyor.

kızlar günaydın ,

geçmişi tam okuyamadım , kafamı toplayamıyorum bi türlü dün gece felaket bi rüya gördüm ve ilk defa ölmek geldi içimden rüyamda..bebeğim hasta doğuyodu onu evimizin oturma odasında karanlıkta görüyorun yüzünde lekeler filan vardı off yüzü bi türlü gitmiyo gözümden, ağlayarak eşim uyandırdı tek sölediğim Allahım çok şükür rüyaymış oldu ( ve gece uyuyamadım bi türlü yine görürüm öyle diye içim çok huzuruz hiç bişey yapmak istemiyorum

güle güle kullan cnm çok gzl görünüyor nerden aldın ve nsl kaarar verdin biraz özelliklerinden bahsedermisin bende alabilirim karar verirsem tabi ? şu araba işine bikarar veremedim

Özellikler

•DÖndürülerek istenilen pozisyona ayarlanabilen itme sapları
•çok pozisyona ayarlanabilen ve tam yatabilen sırt dayanağı
•5 noktalı emniyet kemeri
•çıkarılabilir Ön bar
•360° dÖnebilen Ön tekerlekler
•Geniş file sepet
•Şeffaf yağmurluk
•Katlandığında çok az yer kaplama Özelliği
•Komple çıkabilen kumaş
•15 kilo taşıma kapasitesi
•Ağırlık: 7,6 kg

TAŞIMA / OTO KOLTUĞU

•Grup 0+ (13kg´a kadar olan bebekler için)
•Taşıma koltuğu ve oto koltuğu olarak kullanılabilme
•3 farklı pozisyonda kullanılabilen taşıma sapı (taşıma pozisyonu, sabit pozisyon, sallama pozisyonu)
•Taşıma koltuğunun ağırlığı: 3,5 kg

Ebatlar
Açık halde: 103 x 58 x 111 cm
Kapalı halde: 74 x 49 x 58 cm
arabamın ozellıklerı bu cnm sıyahı yoktu sıyahını görunce hemen almıs esım ankardayım ben özelcan bebe var ulus da ordan almıs hafıf olması yuzunden tercıh ettımmm fıyatıda uygunn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…