2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlaarrrr herkese günaydın ve güzel bi haftasonu diliorummmmm..
bgn temizlik günüm bi yandan kahvaltımı yapıorum bi yandan sizleri okuyorum. bitincee kolları sıvıcaam artık.
hem burasıda çok yağun olmuo gzelce yaparım
desertflower cnm çok saol doğru söylüosun herkesin bir değil tabi bebek kilosu ama ben zaten bebeğimin kilosunu yine kendi bebeğimle kıyasladım. kilosu 1200ken 15 gün sonra 1135 çıkması bni üzdü. yoksa nie diğerleri bu kilodada bnmki değil olayı değil yani cnm. sonra eşimin konuşması ve burda saolsun sen gibi arkadaşlarımın yazdıkları bni rahatlattı ve doktora gidene kadr düşünp kendimi yıpratmama kararı aldım. inş güzel haberler alırım bnde.
bu arada senin yorumlarda hiç gözümden kaçmıo, elinden geldiğince herkesin sorusuna cevap vermeye çalışıosun yardımcı oluosun süpersin cnm

tatlım hatırladığım kadarıyla sen özelde doğum yapıcaktın... hastane sana verir diye biliyorum ben ama bulamazsanda sıkıntı etme bebeğinin bezlerinden kullanabilirsin :)

tatlım hatırladığım kadarıyla sen özelde doğum yapıcaktın... hastane sana verir diye biliyorum ben ama bulamazsanda sıkıntı etme bebeğinin bezlerinden kullanabilirsin :)

ozelde yapicam ama daha gidip hastaneyle konusmadim ne verirler ne yaparlar hic bilmiyorum.en iyisi en kisa zamanda gidip gorusim de kafam rahat etsin...

elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışıyorum bitanem bende kilosunu burayı okuyuna dert ediyordum ama drlar bunları söyleyince bende sustum artık eğer kendiliğinden söylemezse pazartesi drum pek sormaya niyetim yok haftası ve sağlığı yerinde olsun da yeter bana :) birde bende gebelik şekeri vardı o yüzden diyetteydim en çok sormak istediğim şey diyet sona erdimi yoksa sonuna kadarmı bu şekilde devam edicek diye? sonra mide yanma ve bulantılarım başladı ben hastanede yatmıştım 4 gün 20 haftalık kusmadan tekrarlama durumu ne kadar? rapor durumumu sorucam 32. haftada gelmem şartmı 33. haftada 32. hafta gibi gösterse olmazmı diye sorcam birde çalışabilir raporu vericekmi bakalım... son olarak bebek dönmüşmü ve erken doğum riski varmı kendisi bana sezeryanımı tavsiye edicek normal doğumumu bunları sorucam... devlet hastanesi dr u bakalım ne kadar yardımcı olacak :)

ozelde yapicam ama daha gidip hastaneyle konusmadim ne verirler ne yaparlar hic bilmiyorum.en iyisi en kisa zamanda gidip gorusim de kafam rahat etsin...

kontrole gittiğinde görüşebilirsin tatlım o kadar sıkıntı etme daha var nasılsa dediğim gibi hiç bulamazsan bebişin bezlerinden kullanırsın bende 6tane var yetmezse bebişin bezlerinden kullanırım... ama sezeryanda fazla kanamada olmuyormuş ya... sen bugün konsere gitmicekmiydin?

heheee yok canim bugun degil konser 28 inde.iyiki bugun degil derbi var,birde konser olsa evde kiyamet kopardi.kizimin sansina bu sene buraya cok fazla turk sanatcilar geldi.anadolu atesi,sunay akin simdide goksel baktagir 3 sene boyunca kimse gelmedi hepsi bu sene geldi

günaydın kızlaarr,, walla haklısın cnm anne kucagı gbii yok bnde dinlenmek için anneme geldim 1 haftalığına :)))
afiyet olsun bebişine ve sana :)

ay ilahii başka ne kalmış sorulmıycak
cnm bndede şeker çıkmışrı ilk yüklemede. 149. ikinci 100gr.lık yüklemede hepsi düşük çıktı. dr.a ozaman sordum bnde diyet devammı nasıl olucak diye. oda bana hayr devam deil ama tatlı alımını azalt dengeli ye yani dedi. dünde sağlık ocağında 2. tetanoz aşımı vurulduğumda bn dr.a sordum bu dönme işini. daha çok döner son haftalara kadar dedi. son haftası dönen bile var dedi. benm bildiklerim bu kadar. devlet hastanesi ne kadar yardımcı olacak bakalım dedinya, en azından ben bildiklerimi söyleyim bari dedim.
inş sende güzel haberlerle gelirsin cnm darısı bnm başıma

ohhh ne guzel herkes annesinin yanina gidiyorr.kizlar ben size soylemeyi unuttum....dogumda kaynanam gelecek buraya bana bakmaya.cok sevindim ya kendi teklif etti bende tamam dedim.annem dayimin ve ablamin dugunu oldugu icin gelemiyordu,benim moralim bozulmustu.kaynanam ben gelir sanada bebege de bakarim dedi,acayip hosuma gitti yaa...

sana şimdiden afiyet olsun bende biraz önce yaptım kahvaltımı işteyim çalışıyorum:s bilmediğimiz işleri öğrenmişiz ikimizde olsun farklı konulara da vakıfız en azından:) ben de mamakta oturuyordum kızılaya 15 dk mesafedeydim. Evlendım hüseyingaziye taşındık şimdi kızılaya 1 saate geliyorum. Işim de oran da 1 saatte işe gidişim sürüyor yani günümün 4 saatini hergün yolda çekiyorum. Ankara kırıkkale arası da 1 saat:)
nasip olursa tanışmak isterim tabii bende. Artık yakalara karanfil mi takarız yoksa elimize rumuzlarımızı yazan kartonlar mı alırız bilmem ama buluruz birbirimizi:) ben ztb hiç gitmedim son ay gidiyim diyorum orda eşimin akrabası hemşire o ilgilenirim dedi ama bakalım.
Vallahi bana dini nikahımız kıyılırken eşimin abisi bebek odası benden demişti şimdi lafını bile etmiyorlar. Haa çok mu önemli onların dediklerini yapması hayır değil tabii. Eşim yaparım alırız dedikten sonra gerisini düşünmem bile.
Büyüyen beşikler sallanmıyor ve bir de çok büyük oluyor, ben onu yatak odama koyarsam üzerinden sırıkla atlama yapmam gerekir yatağa gitmek için:)
bebeğim maşallah güzel hareketli ama karnım sert oluyor son zamanlarda. Bir de bazen adet dönemindeki gibi karın kasık ağrısı gibi ağrılar giriyor bazen.
Dışardan bakan bile hareketini görüyor. Karnım kabarıyor bazen hoop bütün karnım sağ gidiyor:) bazen hareketi itmeleri canımı acıtsada çok hoşuma gidiyor:)
benim bebeğimde hep sağda kendine yer yaptı herhalde orası rahat geliyor ona:) doktora sordum bebek hep sağda niçin dedim? Rahim sağda olduğu için bebeklerin çoğu sağdadır dedi. Endişelenecek bir şey yok dedi.
Benimki doğum pozisyonunda yani kafa aşağıda artık. önceden yogo yapar gibi oturuyordu 27.haftada düzeltti kendini:) fakat benimde karda düşünce bebeğim plesantasını aşağıya çekmiş doğum kanalını kapatmıştı plesanta. En son 27 haftalıkken gittim muayeneye o zaman doktor plesantasını çekmiş yukarı, doğum kanalın açık şu an, rahim büyüdükçe %70 yukarı çeker dedi. Ama yine de sezeryan riski taşıyor dedi:s
bu arada ben her ay 2 tane bebek bezi aldım koydum şu an 9 tane bezim var. Boy boy alıyorum çünkü ilk zamanlar çok bez harcıyormuş bebek, maddi açıdan sıkıntı çekmezsin seni 3-5 ay rahatlatır dediler. Tavsiye ederim bez konusunu çünkü gerçekten pahalı. özelden mesaj atma hakkım daha olmadığı için böyle idare et beni lütfen olur mu?

kızın şanslı geliyor hayatım :) bende kızımla takıcam gs şapkamı ve atkımı babamız işte olacağından netten tek başımıza izlicez... kızıma şimdiden tembihliyorum gs her gol attığında oda bana tepiş atsın iyi bari kulaklarınızın pası silinecek :) gezin eğlenin bu akşamda bol bol tezahurat edin :) hangi takımlısınız siz?

sağol tatlım :) benim 50likte ilk normal ikincisi yüksek çıkınca 100lük istediler ondada ilk iki normal son iki azıcık yüksek çıkınca diyetisyene yönlendirdi ve diyet programı verdi yok şu saatte şunları yicen bunları yicen arada şekerini ölççen dedi bende saatlere ve yemeklere bağımlı pek kalmıyorum beyaz ekmek yemiyorum tuz şeker yağ neredeyse 0 a düşürdüm peynir ekmek ve yumurta süt yoğurt ağırlıklı besleniyorum arada kan şekerim düşüyor bir nutella kaşığı ağzıma sokuveriyorum kendime geliyorum bol bol su tüketiyorum... havuç patates en sevdiklerimdi turşu ve zeytinde hepsini sıfıra çektim dikkat ettikten sonra düzeleceğini umuyorum :) ben 2. dozumu olmuştum eli çok hafifti ebemin :) ve çok güler yüzlüydü eşimle gitmiştim ve kalp atışlarını falan dinlettirdi eşime bu pazartesi dr kontrolümden sonra yine gidicem ana sağlığa ve aylık rutin kontrolümü olucam her zamanki gibi :) inş. bana bebeğimin ve benim sağlıklı olduğumu söylesin dr herşey yolunda desin inan yeter canım yaa çünkü o gelişim geriliği var dendiğinde resmen öldüm canım acıdı allah düşmanımı evladıyla sınamasın!!!

ben normalde kaynanamı pek hazetmem ne o bana karışır ne ben ona... ama hastaneye yattığımda refakatçi olarak geldiğinde çok mutlu olmuştum normalde yanımda barınmasındanda pek hoşnut olmazdım ama o zaman çokkk mutlu ve memnun olmuştum dualar bile etmiştim ona allah böyle doğum hastalık vs durumlarda kimseyi yalnız bırakmasın... şimdi doğumdada istiyorum eve annem üstlenmesin herşeyi yemekleri ve ev temizliğini 10 gün falan o yapsın

yaa evet allah hepsinin sansini hep acik eder insallah.evet ya hem bizim icin hemde kizos icin de cok guzel bi konser olacak.cunku ozellikle bu aylardan sonra dinledigimiz muzik turune cok dikkat etmek gerekiyor,her konsere de gidemeyiz ama goksel baktagir super oldu ozellikle benim icinben bjk liyimde esim gs li..kizi simdiden orgutledi gobegime hep cimbom dior
ya canim valla gercekten isin zor sekere dikkat etmen lazim ama zaten cok az bi zaman kaldi onumuzde.hersey bebisler icinyani bana oyle seker yuklemesi falan yapilmadi ama tutamiyorum kendimi surekli tatli krizim geliyor.acaba benimki cok mu dusuk diye dusunuyorum.doktor cok cok dusuk demisti.

ya hem dogum hastalik durmlarinda zaten insan genelde zorlanir,birinin yardim etmesi cok hosuna gider ama birde bizim daha ilk sonucta hic deneyimimiz yok kim yardim gerekiyor mu dese hayir dememannelere de yazik ya dogurudklari ilk gunden itibaren herseyimize kosmaya calisiyorlar,bencede kaynanan gelsin,anne olmak ne kadar zormus gercekten haklari odenemez yaaaa...
merhaba hanımlar nasılsınız bakalım

merhabalarrr...kendi adima konusim,sancilar,kramplar ve sert tekmeler disinda cok sukur iyiyim.sen nasilsin?

ıkınızınde bebıslerıne masallhhhhhh
Eki Görüntüle 369716 kızlar bu geceliği aldım ama sabahlığıda var. nasıl sizce? bir de benimkinin önü düğmeli içide kısa kollu aynı bu renk.

hayırlı olsn cnm gule gule gıy

desertcim cnm sanada hayırlı olsun gecelıgınn

ben keman çalsammı kızıma kendim çalmasammı kararsız kalıyorum yaa... fiziki açıdan biraz zorlanıcam ama çok içlidir keman sesi kararsızım uzun süre oldu elime almayalıda aslında bi tekrar yapmam lazım ama üşeniyorum birde tersi bir pozisyonda durup kızımı rencide etmekten korkuyorum... ama rock bile dinliyoruz biz hatta spor amaçlı göbiş bile atıyoruz kızımla canım bende en az 1 tane çikolata yiyiyordum ama sadece çikolata yada tatlı çıkartmıyormuş en çok havuç ve patates çıkartıyormuş ki ben patates delisiydim canım... tuz ve yağda zararlı... herakşam portakal suyum vardı en çok şeker portakal ve yer elmasında varmış... sucuk salam vs yasaklamıştı dr. ayrıca beyaz ekmek tüketimi hamilelikte çok zararlıymış... keşke sadece şekerli olsaydı yani... ki biliyorsun ben kusmadan 22. haftama kadar bişi yiyememiştim serum falan yemiştim 26. haftada şeker testim yapıldı 4 haftada çıktı yani şeker... benimde eşim bjkli ben gsli o nedenle takım tulumunu fbli bir arkadaşım bursaspor olarak alıcak en azından bursaspor herkesin ortak takımı

tşk ederim nurcum :) geceliğim zaten vardı pijamamı aldım

günaydın kızlarrr ve iyi haftasonlarııı bugün günümüz var öğretmen arkadaşlarla oraya gidicem bugün homini gırtlak durumları yani hadi hayırlısı bakalım..:))

inşallah canım benim bir yandan da gelmese de sinir olurum niye herşeyi annem yapsın ki diyorum ama bir yandan da off yaaa ben nasıl rahat hareket edicem yanında diyorum artık o günler gelsin konuşuruz

maşallah canım bebişineNazar izne ayrılanlar artıyorrr artık muhabbetler fazlalaşıyor burda da

sağol canım inşallah Rabbim senin gibi bizlere de hayırlı doğumlar nasip eder..

maşallah canımmmm oğluşunaNazar valla ölçümlere ben de güvenmiyorum zaten boyunu tahmini söylüyorlar tamamen 3-3,5 arası doğsa başka bişe istemem zaten tam kararı

aynen yaa benim normaldede wc sorunum var mesanem küçük olduğu için hamileliğimin başından beridirde tuvaletle yaşıyorum.ama gerçekten çok bunaltıyo bazen.

al benden de o kadar canım çalışırken sırf bu yüzden su içmiyordum

Eki Görüntüle 369716 kızlar bu geceliği aldım ama sabahlığıda var. nasıl sizce? bir de benimkinin önü düğmeli içide kısa kollu aynı bu renk.

aaaaa bu benimkine çok benziyor ama ben bunu mevlütte giymek için aldım canım sabahlığıyla epey de para bayıldım sen ne kadara aldım??? güle güle giy... rengi de aynı

Merhaba kizlar napiyosunuz bakalim. Biz hala taşinamadik annemde kaliyoruz halen.ama artik esimde geliyor beraber kaliyoruz.kizim benim karnimi çatlatmis :44: ona cok kizginim o kadar da ugrasmistim oysa ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…