bende doktora söyledim önümüzdeki hafta gel raporunu verelim dedi... artık her hafta hastaneye gitmekten resmen gına geldi çalışabilir raporu aldıktan 2 hafta sonraya çağırır kontrole inş.ta bende 1 hafta haftalık izinimde dinlenebilirimYok canım yaaa, sanırım ben ayrılana kadar da bimeyecek. Benim yaptığım iş biraz karışık ve teferruatı çok olan bir iş. 2 ay bile yetecek mi emin değilim. Dün raporumu aldım ama çlışabilir raporu aldım, 37. haftada tekrar gideceğim rapor için. Ben kızımla sonradan daha çok vakit geçirebilmek için dayanabildiğim yere kadar dayanacağım hatta öyle ki burdan bile doğuma gidebilirimAllaha çok şükür şimdiye kadar ciddiye alınacak hiç bir sıkıntım olmadı Hamile gibi değilim yani. O sebeple sanırım dayanırım gibi geliyor.
çok geçmiş olsun canım... allah yardımcınız olsun dualarım bebişin ve seninle...Günaydın kızlar bebeğim ve benim için dua edin ben çok hastayım dun akşama kadar acildeydim.bugün mecburen antibiyotige başladım.nefes almakta zorlaniyorum.bize dua edin...fazla dayanamaigim için çıkıyorum.Rabbim sağlık versin
benim enişteminde abisi çalışıyor sgk da olmadı ona sordurayım bakalım sen önce sor ona göre hareket edelim birlikte hem bizle beraber bir sürü annişte yararlanmış oluro zaman benim sat'ım 25 ağustos:) bende artık sat'ım şu diyebilirim:):) para olunca söz konusu ben peşini bırakmam bu işin bir öğrenme yolu bulurum. Sgk'da çalışan bir arkadaşın ablası var ona soruyum ne diyecek bakalım.
benim bacaklarım kaşındığında kaşıdığımda sıcaktan çatlamıştıArkadaşlar ya ben uyuz olmuş gibi kaşınıyorum:) gece uyuyamadım kaşınmaktan vallahieşim olsaydı kızardı elimi tutuyor ben kaşınınca izin vermiyordu ama eşim de yok ha babam kaşı, de babam kaşı:) karnım kaşınmıyor çok ilginç, bacaklarım ve kollarım kaşınıyor hep yara yaptım ben gibi olan ne gibi bir çözüm buldu?
canım maşallah bebeğine sağlığı yerinde sanırım allahDoktor muayenemi oldum kan tahlili verdim sonucları bekliyorum. bebişim 1700 gr olmuş boyuda fl degerini 7 ile carpınca 41.58 cıkıyo. Haftaya Çarşamba nst'ye baglancam.
süper bir seçim bence ben çok beğenmiştim zaten bunu
sanada çok geçmiş olsun canım sende bol bol c vitamini tüket yaz geldi diye tabii havayı güneşli gördük üşüttünüz sanırım acil şifalar dilerim...çok geçmiş olsun canım .Bende 1 haftadır gribim ve nefes alamıyorum .Allah acil şifalar versin
wc ye ev ayakkabısıyla gidilmezArkadaşlar hastanede gecelik altına giymek için ayakkabı mı yoksa terlik mi aldınız? Sizce ne alayım. Ben ev ayakkabıları var ya onlardan almayı düşünüyorum ama bilemedim. Eğer aldıysanız foto ekler misiniz?
tşk ederiz teyzesihepsi cok tatli canim,gule gule giysin fistik,gelinlikte ayrica tatli:)
desertflower , Tubson bu analık parası dediğiniz şey zaten raporlu olduğumuz dönem için SSK dan aldığımız para yani doğum parası ikisi de aynı şey. Ayrıca öyle babaya falan para yok. Sadece ek olarak süt parası alıyorsun o da max. 100 lira falan. Siz yine bir sorun araştırın ama öyle biliyorum.
bende öyle söyledim 16 hafta raporluğu olduğumuz zamanı söylüyorsun dimi diye üstüne basa basa sordum hayır dedi... ekstradan sigortadan analık parası alıyorsun dedi... süt parası da nedir şimdi onu duydum!ben de öğrendim canım. analık parası=doğum parası oluyormuş senin dediğin gibi yani. süt parasını bilmiyorum ama babaya ödenen çocuk parası olmasın?
niveadan aldım canım... ablam kullanmıştı çok memnundu 2 çocuğunada bir zararı olmadı... hem çantasıda kendide içeriğide güzel... birde bana hediye olarak şu çok meşhur olan pişik kremi ve sebamed şampuan geldi... ilk pişik kremi ve şampuan olarak bunları kullancam sonra niveanınkileri kullanıcamanne bebek bakım çantasını nerden aldınız kıslar?
merhaba tatlım hoşgeldin...merhaba arkadaşlar
bende öyle söyledim 16 hafta raporluğu olduğumuz zamanı söylüyorsun dimi diye üstüne basa basa sordum hayır dedi... ekstradan sigortadan analık parası alıyorsun dedi... süt parası da nedir şimdi onu duydum!netten bir araştırayım nurturiadada bu tarz birşeyden bahsedilmişti... iyi araştırmak lazım sen soruşturdunmu tubson?
niveadan aldım canım... ablam kullanmıştı çok memnundu 2 çocuğunada bir zararı olmadı... hem çantasıda kendide içeriğide güzel... birde bana hediye olarak şu çok meşhur olan pişik kremi ve sebamed şampuan geldi... ilk pişik kremi ve şampuan olarak bunları kullancam sonra niveanınkileri kullanıcam
merhaba tatlım hoşgeldin...
bende doktora söyledim önümüzdeki hafta gel raporunu verelim dedi... artık her hafta hastaneye gitmekten resmen gına geldi çalışabilir raporu aldıktan 2 hafta sonraya çağırır kontrole inş.ta bende 1 hafta haftalık izinimde dinlenebilirimbende kızımla fazla vakit geçirmek istiyorum inş. geçirebilirimde allah senin ve stajyerinin yardımcısı olsun
çok geçmiş olsun canım... allah yardımcınız olsun dualarım bebişin ve seninle...
benim enişteminde abisi çalışıyor sgk da olmadı ona sordurayım bakalım sen önce sor ona göre hareket edelim birlikte hem bizle beraber bir sürü annişte yararlanmış olurgelsin paracıklar.... hatta öyle bir para alınıyorsa 6 aylık ücretsiz izinin 1-2 ayını kullanabilirim bile bi kaç sene öncesinin parasıyla 2 tane 22 ayar bilezik yapmış kadın birde bebek arabası ve oto koltuğunu almış yani demekki iyi para veriyorlarmış
benim bacaklarım kaşındığında kaşıdığımda sıcaktan çatlamıştıkaşımamaya nemlendirici sürmeye çalış canım...
canım maşallah bebeğine sağlığı yerinde sanırım allahlardan saklasın çok sevindim inş. kan tahlil değerlerinde normal çıkar
süper bir seçim bence ben çok beğenmiştim zaten bunugüzel lohusalığında kızın kucağındayken takman dileğiyle canım
sanada çok geçmiş olsun canım sende bol bol c vitamini tüket yaz geldi diye tabii havayı güneşli gördük üşüttünüz sanırım acil şifalar dilerim...
wc ye ev ayakkabısıyla gidilmezmikrop taşırsın bilindik sokak terliği al mikrop yuvası hastaneler böğğğğğ :26: ben hastanede yattığım için sokak terliği götürcem eve geri getirirsemde kesinlikle altını çamaşır suyuyla yıkayıp ayakkabılığa koyucam...
tşk ederiz teyzesiamin inş.
canım ben avivoyu hiç duymadım içeriği nedir onuda tam bilmiyorum genelde zaten sebamed ve nivea kapışıyor çoğu annede çantası ve içerik bakımından nivea tercih ediyor hepsini ayrı ayrı almaya kalksan bayağı yüksek bir meblağ tutuyor ama takım şeklinde alırsan alt açmasıda mevcut çantasıda 39tldi kargo ücrei varmış sanırım ama görümcem hediye aldığından o ödemiş... acaba sgkdan ne kadar alırız ki mesela asgeri tutar gözüken bir kişi 16 haftalık iş göremezlik raporunda ne kadar alıyor ki? bu süt parası neyin nesi acaba? sgkdakiler daha doğum raporu detayını bilmiyor kaldıki ben ocak ayında 9 günlük raporluydum onu daha alamadım 3 ay geçtiAllah Allah acaba parayı biza vermek mi istemiyor bu sgkben ince ayrıntısına bir araştırıyım şunu. 16 haftalık paramızın 3te 2sini alıyoruz hepsini vermiyorlar. acaba o alan bayan nasıl almış ki?
çantayı internetten baktım avivo nun falan çıkıyor. niveanın kine hiç bakmadım canım ona da bakıyım ben. sağ ol bilgi için tatlım.
bu kaşıntı cildimin kuruluğundan olabilir mi acaba? krem sürüyüm akşam eve gidince her tarafıma güzelce:)
valla ben ilk spor ayakkabıyla yatmıştım mide bulantısından onları giymek ki şıp diye giyiverirdim serumluyken falan zor oldu ki doğumda alttan yada üstten dikişli olursan milletide uğraştırırsın sonra evden sokak terliği getirdiler ohhh dünya varmış dedimAyy bayıldım yorumuna, zaten sadece hastanede giymek için alacağım ev ayakkabısınıAlıp onu getirip evde giymeyeceğim yani :) ki zaten ben doğumu özlede yapacağım. Tuvaletim odada ve sadece bana ait olacak. Tabi orası da mikroplu olacak ama devlet hastanesinden daha hijyenik olacağı kesin.
günaydın mayıs anneleri ve bebişleri. bende geçen hafta kontrole gittim. Beklenen doğum tarihim 31 mayıs ama belimden dolayı kesin sezeryan olacağı için 21 mayısa gün aldık. kızım 1800 gram olmuş.bu hafta doktora yaptığım için sınavlarım var, ama kızımın beşiğiyle, uyku setleri hazır serdim. bu haftadan sonrada hastane çıkışlarını, battaniyelerini yıkayıp yerleştirceğim. daha sonraki haftayada kısmetse doğum çantasını. benim bebişin hareketleri son 2-3 haftadır dahada arttı, öyle bir tekme atıyoki,oturduğum yerde sıçrıyorum. ilk gebeliğimde böyle değildim, kızım balık gibi yüzüyodu, ama bu cadı olacak belli, sürekli kıpır kıpır. belki bunda daha yoğun bir tempom var, iş, okul. Allahtan annemlere yakında evim , bir nebze de olsa yükümü hafifletiyo annem sağolsun...
Teyzoşlar, bu sabah ben uyurken kızım babasına dans etmiş
Sabahın köründe eşim kalsana bak kızımız içinde dans ediyor diye beni uyandırdı. Öylee bir uyumuşum ki duymadım bile. Eşim kolunu belime dolamış o arada da kızmın hareket edeceği tutmuşve çok şiddetli arka arkaya hem tekmelemiş hemde harketler yapmış. Nerdeyse ilk defa eşim bu kadar çok hissettiği için ağzı kulaklarındaydı beni uyandırdığında Bana diyor ki ne biçim uyuyorsun, bu hareketlere nasıl uyanmazsın. Ben de dedim ki; senin de içinde her gün hareket edenm birşey olsa, alışırsın ve artık normal gelir, her hareketine uyanacak olsam hiç uyuyamam
günaydın kızlar ,
kerem bebeğin haberiyle yıkılmış durumdayım( Allah annesine babasına sabır versin
Günaydın kızlar bebeğim ve benim için dua edin ben çok hastayım dun akşama kadar acildeydim.bugün mecburen antibiyotige başladım.nefes almakta zorlaniyorum.bize dua edin...fazla dayanamaigim için çıkıyorum.Rabbim sağlık versin
Arkadaşlar ya ben uyuz olmuş gibi kaşınıyorum:) gece uyuyamadım kaşınmaktan vallahieşim olsaydı kızardı elimi tutuyor ben kaşınınca izin vermiyordu ama eşim de yok ha babam kaşı, de babam kaşı:) karnım kaşınmıyor çok ilginç, bacaklarım ve kollarım kaşınıyor hep yara yaptım ben gibi olan ne gibi bir çözüm buldu?
Doktor muayenemi oldum kan tahlili verdim sonucları bekliyorum. bebişim 1700 gr olmuş boyuda fl degerini 7 ile carpınca 41.58 cıkıyo. Haftaya Çarşamba nst'ye baglancam.
Arkadaşlar hastanede gecelik altına giymek için ayakkabı mı yoksa terlik mi aldınız? Sizce ne alayım. Ben ev ayakkabıları var ya onlardan almayı düşünüyorum ama bilemedim. Eğer aldıysanız foto ekler misiniz?
anne bebek bakım çantasını nerden aldınız kıslar?
merhaba arkadaşlar
selam kızlar...valla açmaz olaydım bugün forumu çok üzüldüm aldığım habere....nasıl geçer günler zaman allah yaşatmasın...çok moralim bozuldu...neyse artık anlatacaklarım yarına öpüyorum hepinizi...
canım ben avivoyu hiç duymadım içeriği nedir onuda tam bilmiyorum genelde zaten sebamed ve nivea kapışıyor çoğu annede çantası ve içerik bakımından nivea tercih ediyor hepsini ayrı ayrı almaya kalksan bayağı yüksek bir meblağ tutuyor ama takım şeklinde alırsan alt açmasıda mevcut çantasıda 39tldi kargo ücrei varmış sanırım ama görümcem hediye aldığından o ödemiş... acaba sgkdan ne kadar alırız ki mesela asgeri tutar gözüken bir kişi 16 haftalık iş göremezlik raporunda ne kadar alıyor ki? bu süt parası neyin nesi acaba? sgkdakiler daha doğum raporu detayını bilmiyor kaldıki ben ocak ayında 9 günlük raporluydum onu daha alamadım 3 ay geçtitelefon ettimde anca hallettim bugün ptt ye gidip yatmışmı param bakıcam yatmadıysa tekrar arıcam yarın sgk yı...
valla ben ilk spor ayakkabıyla yatmıştım mide bulantısından onları giymek ki şıp diye giyiverirdim serumluyken falan zor oldu ki doğumda alttan yada üstten dikişli olursan milletide uğraştırırsın sonra evden sokak terliği getirdiler ohhh dünya varmış dedimtabiiki kendine ait ama yinede belli bir yere kadar hijyenik olabiliyor canım... çöpe atacaksanda o kadar masraf edip alma derim git 5 tllik sokak terliği al hem rahat edersin hemde çöpe gönül rahatlığıyla atarsın ben ev ayakkabısına vereceğin paraya acırım... tabii para senin sen bilirsin ama rahatlık bakımındanda tecrübeyle sabit yaşadığım için terlik diyorum serumla bile eğilemiyordum ki yanında kalacaklarada yazık günah bitanem... yinede tercih senin
Allah Allah acaba parayı biza vermek mi istemiyor bu sgkben ince ayrıntısına bir araştırıyım şunu. 16 haftalık paramızın 3te 2sini alıyoruz hepsini vermiyorlar. acaba o alan bayan nasıl almış ki?
çantayı internetten baktım avivo nun falan çıkıyor. niveanın kine hiç bakmadım canım ona da bakıyım ben. sağ ol bilgi için tatlım.
bu kaşıntı cildimin kuruluğundan olabilir mi acaba? krem sürüyüm akşam eve gidince her tarafıma güzelce:)
moralınız bozmak ıstemem sabah sabah ama bu gruptan erken doguran arkadasımızn bebegı 50 gün yasamıss kerem bebeği kaybetmısıszzz cok cok üzüldüm allahım sabır versın annesıneee kımseye yasatmasın o acıyııı
Senin para daha yamadı mı yahu, yuhh diyorum. Hatırlıyorum ben bu olayı. Dikkanı kapatıp gidip sırada bekleyip eli boş dönmüştün :) İnşallah bugün alırsın canım.
Haklısın şekerim, terlik daha iyi olacak galiba. ama ben azıcık süslü olsun da istiyorum
moralınız bozmak ıstemem sabah sabah ama bu gruptan erken doguran arkadasımızn bebegı 50 gün yasamıss kerem bebeği kaybetmısıszzz cok cok üzüldüm allahım sabır versın annesıneee kımseye yasatmasın o acıyııı
demir hapi ishal yapmaz,baska biseyden olmustur,ben basindan beri kulaniyorum bende olmadi..
turuncu, bence kan ilacından olmuş olabilir.. beni bir kan ilacı acayip kabız yapmıştı, değiştirdim diğeri de fena ishal yaptı.. ondandı eminim afedersiniz hapı çıkardım sonunda ve rahat ettim.. zaten yan etkilerinde genelde kabızlık, ishal yazıyor ve bünyeye göre değişiyor.. ben şuan şurup kullanıyorum, en iyisi bu bana göre..
canım senle aynı zamanlardayız ben de uyku sorunu yaşamaya başlkadım!çok yorgun olsam bile gece hep uyanıyorum!!ayrıca bende günde 1 kere alıyorum demir hapını.hatta 1 gün elevit 1 gün ferro diye vermişti drum.ama ishal sorunu bende yaşıyorum!!hatta zehirlendimmi diye düşünüyorudum!!ama kan haını içtiğim gün ishal oluyorum
anne bebek bakım çantasını nerden aldınız kıslar?
cnm tacın çok güzel hoşuma gitti ben daha almadım almam gerekmi çokta sevmem takmayı ama. ben terlik olarak tek kullanımlık terlikten aldım kullanıp atıcam hani otellerde olurya ondan var onu koyucam
kibela: iyiyim canım sende iysindir inşlh
Evet canım hap yapıyor bencede.
Belkide fazla geliyordur günde iki tane.Doktora gidince soracağım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?