2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım işyerin sgkya raporunu verdikten sonra sende gidiyorsun orda rapor kısmında raporunun parası için bir takım işlemler yapıyorsun. o işlemler bittikten sonra 15 gün sonra pttden paranı alıyorsun. doğum ücreti de şöyle hesaplanıyor: 8 hafta doğum öncesi 56 gün, doğum sonrası da 8 hafta 56 günde burdan toplam 112 gün ediyor. günlük çalışma ücretinin 3te 2si ile 112yi çarp toplam bu kadar para alacaksın demek. mesela benim günlük çalışma ücretim 43,47 TL. bunun 3te2si 28,98tl . 28,98x112=3245,76 TL ediyor. tahmini bu şekilde para alacağım ben. sende günlük ücretini öğrenirsen hesaplarsın canım.

Kızlar doğum listesini hazırlayacak olan var mı acaba ?
Ben takip listesiyle ilgilendim ama doğum listesiyle ilgilenemem sanırım çünkü ilk hafta doğum yapacaklar arasındayım.

canim dogum listesiyle forumda aktif ve mayisin son haftalari dogum yapacak biri ilgilenmeli,yarim yamalak olmasin duzenli olsun dogum listesi ,aralik anneleri bu konuda cok basariliydi arada kaynayan hic olmadi listede herkes yerini aldi,deserflover arkadasimiz uygun gibi geldi bana bu konuda ,kendiside isterse:):)

Bence bu hesaplamada eksik birşey var. Benimkini hesaplayınca çok fazla çıkıyor. Bence bunun bir üst limiti falan var. Yani günlük ücret en fazla şu kadar olabilir falan diye sanırım bi kısıtlama vardır.

Ben herhangi bi çantacıdan büyük boy çanta almayı planlıyorum.
Bebek bakım ürünü marka olarak bübchen kullanacağım.

canım benim dediğm içinde termosu olan çantalar varya ondan. hafta sonu sordum 80-200 arası müthiş bir fiyat çılgınlığı vardı bu ne ya bu kadar pahalı dedim. termosu var, kirli torbası, pratik alt açması var abla dedi adam hani işine gelirse al yoksa oyalama beni der gibiydi:)

seninkini 2ye böldümmü direk benimki çıkıyor canım bir kaç tl oynayabilir ama 2500 falan alırsın diyorlardı bana ben şimdi 1600 küsürmü alıcam günlüğüm 24tl

canım seve seve yaparım tabii ki exceldemi ayarladı nasıl yaptınız bana anlatın yada nasıl yapacağımı ama doğum anında falan giremem en azından birisininde liste tutması şart bana yada doğum yapanlar için bana özelden pm atılmasını isteyebilirm tabii yine turuncumsuz olmaz çünkü o bana anlatıcakki ben yapıim dimi

Tellal gelddii kizlarrr... Nisaan annelerinin 13 tanesi dogurmuss

puffff anaaaammmm

çok tatlı hepsi canım kızoşun güle güle giysin..

canım tamamen kan ilacından ben ferro sanol içiyordum ferrum forta geçtim bi ara 2 içiyordum aynı durumdaydım şu an 1 içiyorum problem yok..

şu an yıkıldım Rabbim sabır versin kimseye yaşatmasın böyle acı..

canım ben bildiğin dandik bi terlik alıcam.

anne bebek bakım çantasını nerden aldınız kıslar?

ben chicconun içinde bakım ürünleri olan bi çantasını aldım daha önce foto eklemiştim..

cnm tacın çok güzel hoşuma gitti ben daha almadım almam gerekmi çokta sevmem takmayı ama. ben terlik olarak tek kullanımlık terlikten aldım kullanıp atıcam hani otellerde olurya ondan var onu koyucam

çok iyi fikir ama o terliklerden almak istesek nerden bulucaz?

yok canım üst limit niye olsun 5.000lira maaş alanın günlük ücreti daha yüksektir. ben 1000lira maaş alıyorum sigortam maaş üzerinden yatıyor günlük brüt ücretim de 43,47 tl. sgklılar için 5550 sayılı kanunda yazıyor bak istersen canım.

Elifjoyy merhaba,
Raporunu hangi hastaneden aldın acaba? Cuma günü bende gidicem, ama bazı hastaneler bizde doğum yapmayacaksanız rapor vermiyoruz dediler. Sende Ankaya gittiğin için ve Acıbademde doğum yapacağın için sana sorayım dedim.

canım günlük brüt ücretinin 3te2sini hesapla. bulduğun rakamla 112yi çarp doğum parasını bulursun. internette de yazıyor teyit için bakabilirsin fıstık

ben lojmanda oturuyorum kantinimizde satılıyodu ordan aldım dışardada nerden bulunur bilmiyorum cnm ama mutlaka vardır

onu sana turuncu anlatir canim,tabiki sana dogum yapanlari duyar duymaz yardimci oluruz ,bildiririz insallah,sen dogum yapincada donunce devam edersin

selam kizlar,bugun giremedim topigimize.aksamdan afedersiniz seyim agriyordu.acaip baski yapiyordu kizim.gece yatamadim.sabahta ise gitmedim uzandim tum gun.donence ve tulumu soranlar icin ekliyorum :)iyi seyirler :)

Eklentiler

• $IMG_3021.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 46
  • $IMG_3022.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 50
  • $IMG_3023.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 55
  • $IMG_3024.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 48
ayy kizlar zaman nasilda gecti dogumlardan,listeden konusur olduk,

inanamiyorum,koskoca 8 ay gecirdik nerdeyse cok sukur bugunlere geldik,insallah hepimiz sorunsuz ,saglikli bi sekilde yavrulari kucagimiza aliriz

SSK (4/a) veya Bağ-Kur (4/b) sigortalısı olan kadına veya sigortalı olmayan eşi doğum yapan sigortalı erkeğe, "emzirme ödeneği" olarak 85 lira ödeniyor. Bunun için sigortalının, önceki bir yıl içinde 120 gün kısa vadeli sigorta primi ödemiş olması gerekiyor.

KADIN HAKLARININ SAVUNULDUĞU ŞU GÜNLERDE..

Hürriyet Gazetesi'nden Şükrü Kızılot bugünkü köşesinde bu vahim duruma değindi..

"İneğe gelince durum değişiyor. Bursa SMMM Odası İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı Komisyonu Başkanı Bünyamin Çolak'ın araştırmasına göre, inekler doğum yaptığında, her bir buzağı için 310 TL ile 375 TL devlet yardımı yapılıyor. Başka bir anlatımla, doğum yapan ineğe, doğum yapan kadından 4 kat fazla para ödeniyor! İneklere bir şey demiyoruz ama kadın haklarının savunulduğu ya da savunuluyormuş gibi yapıldığı şu günlerde, doğum yapan kadınların durumu gözden geçirilmeli..."

not:kadına 85 tl süt parası bir kereye mahsus uzun belgeler sonucu ödeniyor

selam kizlar,bugun giremedim topigimize.aksamdan afedersiniz seyim agriyordu.acaip baski yapiyordu kizim.gece yatamadim.sabahta ise gitmedim uzandim tum gun.donence ve tulumu soranlar icin ekliyorum :)iyi seyirler :)

himm bu donenceden bende gordm alip almamak konusunda kararsiz kalmistim oyun halisinin ustune konup kullanilabilir,gule gule kullansin prenses,tulumuda cok guzel ,pompanida almissin oh ne guzel eksik kalmamis

kızlar herkese hayırlı günler..Bursa'da kapalı bir hava var.... yağmur yağdı yağacak... bakıyorum hazırlıklar tam gaz devam ediyor...alınanlar tek kelimeyle muhteşem...her şeyin küçüğü tatlı galiba...giydirmek nasip olsun...nisan annelerini ben de takip ediyorum...ha doğurdum ha doğuracağım psikolojisindeler...son haftaları beklemek daha zor...sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. ben daha bir kıyafet ayarlamadım.geç kalmış sayılmam değil mi...bir yıl öncesinden her şey hazır sadece çıkartıp organize etmem lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…