2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hepimize günaydın kızlar.doğum yapan arkadaşımızın gözü aydın.benim daha 6 haftam var
ama eksiğimde çok anca tamamlarım.çamaşırlarını yıkayanlara bi sorum olacak.bende kısmetse
çamaşırlarımı mayısın başında yıkamayı düşünüyorum.acaba açık havada mı kurutsam yoksa sizin gibi
odada mı kurutsam ne dersiniz.birde bi bebek sitesinde unibaybnin bakım çantası 49 tl sizce uygunmu

çook güzelmiş canım, güle güle kullan. Ben de cumartesi günü eminönü'ne gidip bebek şekeri ve kapı süsü bakacağım. Kendin mi yaptın yoksa aldın mı?

canım ben yaptım ama daha bitmedi ortasınada nazar boncuğu ascam birde uclarını süslücem daha bozcuk dikcem adınıda yazmak isitiom baska birseye ama nasıl yapıcam onu düşünüom

Kızlar bişi sorucam.. biberonları, emzikleri göğüs pompasını nası kaynatmamız gerekiyor..
Birde göğüs ucu almıştım ben.. incecik bişi.. onu da kaynatmam gerekiyormu? Bozulurmu acaba?

Mama kaşığını sadece yıkamam yeterli olurmu acaba?

günaydınnn bız geldık oğlumlaaa:)

bitanemo cok guzel olmus elıne saglık bende hafta sonu halletcm kapı susu ve sekerını ınsallahhh

elifjoyy hadı bı daha yazzz merakla beklıozzzzz

canım ben yaptım ama daha bitmedi ortasınada nazar boncuğu ascam birde uclarını süslücem daha bozcuk dikcem adınıda yazmak isitiom baska birseye ama nasıl yapıcam onu düşünüom

Ben de tam şimdi nazar boncuğu eksik diyordum, ben çok anlamam bu işlerden ama acaba bir kumaşa işlesen mi ismnini diye düşündüm sonra da o kumaşı ortadaki boşuğa eklesen. Nasıl olur?

gunaydinlar kizlar ,kizimla bizde geldik,

bitanemo ,kapi susun guzel canim ,fazla abartisi yok,

arzu arkadasimiz dogum yapmis,allah anali babali buyutmeyi nasip etsin,pocahantascim tesekkurler facebooktaki bilgileri bizimle paylastigin icin

Günaydın kızlaarrr
Uyku sorunuma bi çare buldum sanırım.Yatmadan önce ılık bir duş alıyorum ve sütümü soğuk içmek yerine ılık içiyorum.
Yatış pozisyonumuda dün gönderdiğim video şeklinde ayarlayınca miis gibi 3-4 saat deliksiz uyuyorum.
Hepsine çare buldum ama bu wc sorununa bulamadım maalesef.Eşime diyorum "eymen kayra'nın bezlerini şimdiden kullansam ne olur" diye
Dün gece uyandığımda müthiş bir kasık ağrım vardı.Yataktan zor çıktım diyebilirim.Ne kadar sıkıştıysam artık

Bence sade ve şık olmuş...

Kızlar çok sinir oldum yaaa Dünkü doktor randevuım ile ilgili upuzun bir msj yazmıştım ama göndere bastığım anda sayfadan düştüm ve bütün yazdıklarım gitti

Çok gıcık bir durummm

Ben evin içerisinde kurutma taraftarıyım.İlk kıyafetler sonuçta...
Ama dışarda kurutmanın bi zararı olacağınıda düşünmüyorum açıkcası.Sonuçta her zaman ev içerisinde kurutacak değiliz.
Ütüledikten sonra mis gibi olur.

Canım kaynamış suya atıyoruz eşyaları ve 10 dakika kadar bekletip çıkarıyoruz.
Göğüs ucu hakkında hiç bir fikrim yok :44:

Günaydın annişlerr,bebişim sanırım doğum kanalına girmeye yani aşağıya inmeye başladı.Bu gece ilaç almadan yattım süperdi:)özlemişim deliksiz uyumayı tabi tuvalet seansları hariç:)zaman daralıyor,rabbim her şeyin hayırlısını versin inş.Bugün annem ve teyzem gelcek temizlik yapcaz,az kaldı hazırlıklar tamam gibi,sonra oğluşumu rahatça beklicem inş.

Gunaydin guzel anneler,

Herkese mutlu gunler, aksam hastane cantami
taslak olarak hazirladim,kabaca valizin icine koydum esyalari.
1 valizde susler,tül,kolonya,plastik kadehler vs. doldurdum.
Sabah valizelere bakınca tatile cıkıcakmısım gibi geldi
Ama neyseki aklımdan cıktı boylece.
Haftasonu da çikolataları alıp süslemeyi planlıyorum.
Bu arada İstanbuldaki arakadaslarıma oneri:
Normalde bebekli çikolataların kilosu 50-60TL den satılıyor.
Eminonunde(kuru kahvecinin sokagında) aynı marka(elit) çikolatalar
kg.30TL. Dış kağıtları renkli tırtıklı kağıtlardan, yalnızca ustlerinde
süsleri yok, onu da ben ekliycem.

Kapı süsü cok cici olmus bitanemo

göğüs ucunuda sterıl edeceksın cnm onuda at kaynamıs suyaa benım sterılizasyon aletım varrr yıkayıp ona koydum hepsınııı :)

Sinirim azalınca tekrar yazmayı deneyeyim dedim :)

Dün doktor randevum vardı, Face'te detayları paylaştım ama bir de burdan yazayım dedim.

Kuzum 2088 gr, 45 cm olmuş. Herşey yolunda dedi doktorumuz. 33+1'di dün kuzum 33+2 çıktı yani haftası ile de uyumlu. Bir önceki randevumuz 30. haftadaydı ve ben toplamda 4 kilo almıştım 3 haftasa ise 2,5 kilo almışım ve toplamda 6,5 kilo olmuşum. doktorum çok iyi gidiyorsun ama son 3 haftada 2,5 kilo fazla dikkat et dedi. Bana senden başarı hikayesi yapacağım diyor :)) Beni gaza getiriyor aklınca Sedat Beyciğim. Gerçekten son 3 haftada o kadar çok şey yedim ve sağlıksız beslendim ki resmen şımarıklık yaptum. Bugün itibari ile eski sağlıklı beslenme günlerime dönmeye karar verdim.

Bu haftadan sonra haftada 2 kez NST'ye gireceksin dedi ama bana çok geldiği için haftada 1 kez girmeyi planlıyorum. NST benim doktorumda 240 TL'ymiş. 11 randevum var eğer haftada 2 kere girersem toplamı çook pahalı oluyor.

Benim inat kuzu dönmemiş arkadaşlar. doktorum 38. haftaya kadar dönme ihtimali var. 38. haftadan sonra ihtimal %1'e düşüyor. İstersen 38. haftada sezeryan ile alırız, istersen %1 ihtimali bekler suyun gelen kadar bekleriz dedi. Ben beklemeye karar verdim. Çünkü normal yapmayı çook istiyorum ve son anda dönen çok bebek duydum.

Doktoruma hastene çantam ile ilgili sorular sordum, havlu, bebek bezi, ıslak mendil, peçete, süt sağma makinası, benim için ped gibi şeyleri yanına almana gerek yok hepsi hastaneden temin ediliyor dedi. Doğuma oje ile girebilir miyim diye sordum. Bir parmağına sürmemek koşulu ile evet dedi :))) Ben doğumu Acıbadem Kadıköy'de yapacağım. Hastanenin kendi kuaförü varmış :))) Özel hastanelerde doğum yapacak arkadaşlar bence hastane çantanızı hazırlamadan ya doktorunuza danışın, ya da hastaneyi arayıp neler almak gerektiğini öğrenin. Boşu boşuna gereksiz şeyleri yük yapmamış olursunuz bence.

Göğüs kremini erken kullanmaya gerek var mı diye sordum aynen şu cevabı verdi. Düşünkü boksörsün, maça öçıkacaksın, yüzündeki yaraları iyileştirecek kremi erken sürmen senin yüzünün morarmasını ve yara olmasını engeller mi hayır dedi. Göğüs ucu da böyledir, eğer şanslı isen yara olmaz ama olacaksa ne yaparsan yap engel olamazsın. Ancak zamanla alışacak ve sonra sıkıntı olmayacak dedi.

İşte bizim doktor maceramız böyle...

Maaşallah canım kızına.
Kilosuda boyuda haftasıyla tam uyumlu
Yalnız bu nst işi çok gıcık olmuş.Haftada iki kere 240 tl verdiğimi düşünemiyorum.Onu birak bir kereye mahsus bile olsa çok büyük bir ücret bence.Tamamen sömürüyorlar diyebilirim
Benim ne kendi gittiğim hastane nede şehir dışındaki gittiğim hastane muayene ücreti dışında ekstra bir ücret talep etmiyor.
Üstelik nst de 30-40 dk arası kadar sürüyor.Yani bedava diye başlarından atmıyorlar öyle....
Hastane çantası için bende arayayım bi hastaneyi.Dediğin gibi boşuna yük yapmayalım kendimize.
Göğüs kremini ben 3 gündür akşamları sürüyordum,eğer gereksizse bırakayım bende..

elifjoyy masallah bebegıneee nst ye o kdar sık neden gırceksın kı cnmm anormalbı durum olsa neyse haftada bır yeter ben 36.haftadan ıtıbaren gırecegım nst ye doktordan doktora degısıoo sanırım bu nst uygulaması

göğüs kremını son bı hafta kala sürmeye baslamak yeterlı dedı benım doktorum...

Son düzenleme:

gunaydinlarrr....
hayatbayramolsa güle güle kullansın kızçen:) eline sağlık..

bende haftaya izne çıkıyorum yani 35+4 te iznim başlıyor :) 37 ye kadar kalamayacağım.. çok yoruldum..
tesekkurler teyzesi :) 37 ye kadar dayanmak cok zor gercekten ozellikle bu iki gundur cok agirlastigimi hissediyorum,sanirim bebegin pozisyonu ve agirligi da degistigi icin hersey daha zor geliyor.

evet cnm icim cokkkk rahatladi,uzerimden resmen yuk kalkti.bikac sey kaldi ama en buyuk seyler bitti en azindan.besik konusunda da bence simdi yegenininkini kullan sonra siz bebek yapmaya karar verdiginizde ona gore bi tane alirsiniz.belki o zaman daha farkli birsey begenirsin yeni modeller cikar,belkide ikizin olur

tam zamaninda gondermissin linki.dun gece mahvoldummm...hangi tarafa yatarsam o tarfimdaki kaburga ve kalca kemigi agriyor.hic uyuyamadim,daha oncede oluyordu ama bu kadar degildi.

yaa bende uyuyamadin,cok sinirliyim o yuzden.ben gece uyuyamayinca esimde diyor ki hadi otur sohbet edelim zaten az kaldi biraz daha sabret.cok komik ya sinirlendigimi anlayinca sakinlesmem icin uyukulu haliyle benle sohbet edecekmisgece gece guldurdu beni

günaydın herkese..
işteyiz, arkadaşlarla bugün kahvaltı yaptık .. herkes neler konusuyor, ay kilo aldım, ay rahat edemiyorum, oturduğum yerden rahat kalkamıyorum diyolar.. puff, bunu benim yanımdamı konuşuyosunuz dedim, her sabah yataktan nasıl kalkacağımı düşünüyorum .. zor valla, geceleri wc seansları, hepsinde kalkma yatma durumları.. inşallah az kaldı, hafifliycez bizde ..

canım çok güzel ve sade olmuş ellerine sağlık, güle güle kullanın..

unibabynin ıslak mendili iyi diye biliyorum ama diğerleri hakkında açıkcası pek bir fikrim yok. ben chicconun setini 39 a almıştım ..

maşşalah size cnm herşey ne güzel normal ilerliyor.. bu nst işini de abartıyorlar heralde.. benim doktorum şuana kadar hiç gerek görmedi..
bide göğüs ucum kurumaya başladı, ben onun için arada krem sürüyorum.. ama özellikle hastaneye giderken kremi unutmamak lazımmış, özellikle ilk günler kullanmak önemli ..

Selam Turunucum, ya haklısın bence de çok pahalı zaten, benim özel sağlık sigortam %100 karşılıyor ama yine de çok gereksiz geldi bu kadar sık girmek ve o kadar para ödemek açıkçası. Ben de başka alternatifler bulacağım.

Ben doktoruma çok güvendiğim ve söyledikleri mantıklı geldiği için başlamayacağım kullanmaya ama tabi herkesin görüşü başka.

Çok sağol Sevgicim, evet herşey yolunda olduğu için ben de zaten o kadar sık girmemeyi planlıyorum. Sanırım benim doktor çok temkinli yaklaşıyor ama ben onun kadar önemli olduğunu düşünmüyorum :))) Hangimiz doktorsak :))) Bu kadar insan var burda kimsden duymadım bu kadar sık istendiğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…