2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bende panik oluyorum ya işyerinde suyum gelirse filan diye :18::18::18:
ayy rezillik yani naparım hiç bilmiyorum , ben oldum 16 kilo canımcım 10 u gitse keşke ahh ahhh , ama doktorun bende gördüğü ödemere göre çabuk verirsin diyo resmen bacaklarımı tanıyamıyorum

ödemı olanlar cabuk kılo verıyomus cnmm ınsallah sendede oyle olurrr bende ödem fln yok vallaaa sanırımm eskı fit halıme dönemıcemmm((((

kızlar merhaba bişey sorucam size

hani şu marketlerde dondurulmuş köfteler oluyor ya.onlar zararlı mıdır. evde yemeğim yokta alıp yiyeyim diyorum siz yiyor musunuz.

Ah canım yaa....Hiç üzme o tatlı canını.Nasıl olsa doğduktan sonra alacakmışınız odasını.Odası gelene kadar alır koynuna yatırırsın ne güzel.
Ben de doğduktan sonra alayım diye düşünüyordum bazen,çünkü bebeğim anca 4-5 aylık olunca odasında yatmaya başlayacak ama baktım ki çok fazla kıyafeti falan var,benimde dolabımda hiç yer olmayınca en azından düzenli olması için odamızı önceden almış olduk.

Canım benimde bazen oturduktan sonra ayağa kalkarken sanki bebek aşağıdan düşecekmiş gibi hissediyorum.Karnımın altını tutarak yürüyorum.Kasık ağrısı ve hafif adet sancısına benzeyen ağrılarım var benimde.Özellikle gece sağa sola dönerken veya wc ye kalktığımda bi müddet oturuyorum sonra kalkıyorum yataktan.

Canım demek ki bu duygu yoğunluğu hepimizde de var.
Başka topiclerde görüyorum hep,"doğsada rahatlasak" veya "hamilelikten çok sıkıldım,artık doğsun"diyenler.
Ben bu cümleleri şimdiye kadar hiç kurmadım.Evet rahatsızlıklarım oluyor ama yinede hamilelikten hiiç sıkılmadım.

Ah canım ya...
Tam doğuma bu kadar yaklaşmışken böylesine kopmuş olmanız çok üzücü.Asıl şuan eşinin desteğine en çok ihtiyacının olduğu dönemdesin.Ne olur gebeliğin vermiş olduğu duygusallıkla hareket etme.
İnşaallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız.

Ahhh kızlar yaaaa.İnanın horlayan insanın yanında yatabilmek kadar zor bişey yok.Çok şükür bizim öyle bir sorunumuz yok ama hem annemde hem babamda horlama sorunu var maalesef.Bi ara babam burnuna horkes diye bişey takıyordu.Eczaneden 80 tl ye almıştı ve çok faydasını gördü.Belki sizde böyle bişey deneyebilirsiniz.
Yani horlayan kişiyide sürekli uykusunun en tatlı yerinde uyandırmak dilaradg de görüldüğü gibi ters tepebiliyor.Bence önce bi kulak-burun-boğaza gidip muayene olsun eşleriniz.Belki burunda et vardır ve alınınca düzelecektir kimbilir....Yani önce tedavi yöntemlerini araştırın çünkü bir ömür horlayan biriyle yatabilmek çok zor.

Amiiin canım amin....Duygusallık tavan yapmış bir durumda hepimizde.Demek ki yalnız değilmişim...

canım ben yemiorum dondurulmuş konserve fast food bunların hepsi zararlı taze kıyma al kendin köfte yap daha faydalı bebişlerimize:)

Bu hormala hepimizin ortak sorunu herhalde bende gece kocisimi dondurup duruyorum

günaydın yada tünaydın güzel bahar anneleri

miskin günümdeyim,bişey yapmamama rağmen sırtım belim ağrıyo.

hava o kadarrrrr güzel ki...kanım kaynıyo,yarın hafta sonu...şöööle son bi kez 2 saat yol yapıp deniz kenarında çay içip keyif yapasım var,ama çok mu yorulurum die düşünüom.ama gitmesem bi yere bi daha uzun süre gidemicem.haftaya temizlikçi geliyo,sonraki hafta 3 gün tatil var.eşime ''Ayvalığa gidelim mi'' dedim.aynen şööle oldu halbuki şakaydı tamamen
dünde sinir oldum kaynanama kocama...nasıl doğum yapçaım konusuna takılmışlar...kocam sanki 5 çocuk doğurmuş gibi ahkam kesti.benim yanımda ayrı şey sölüyo anasının yanında ayrı...pes walla dedim.kaynanamda şimdiden bi rota çizmiş.komposto yapcam onu iççen sıcak olcak,bebeğe şekerli su vercem.hayır süt dışında bişiy olmaz dr lar bile kızar diom.ii o zaman bizde evde veririz dio sezeryan yap dio.sütüm gelmez diom.normal doğumda da gelmez 1-2 gün gelmez ki dio....vs vs vs
dün drumuz aradı.hemde adama henüz 2 kere gitmemize rağmen...36 ya girioz görüşelim,iğneleri bittimi die aramış...

Canlarım günaydınlar ( bu da biraz bülent ersoy'umsu oldu ama içten oldu)
geçmişi okuyamadım ama koca göbişimin resmini paylaşmak istiyorum. 18 kilo alanlardanım. Benim ödemim var ya akşamları ayaklarım sumo güreşçilerine banziyor:):)
resim nasıl yüklüyoruz?

hani şu marketlerde dondurulmuş köfteler oluyor ya.onlar zararlı mıdır. evde yemeğim yokta alıp yiyeyim diyorum siz yiyor musunuz.

Tatlım arada bir kaçamak yaptığım oluyor ama fazla tüketmemeye çalışıyorum.
Zaten eşimde özellikle böyle şeyleri yememe izin vermiyor.Dışarda pizza falan yiyecek olsak kendisine karışık alıp benimkini ton balıklı sipariş ediyor.Bazen arada bir kaçamak yapmaktan bişey olmaz diyorum ama eşim"aşkım bebeğimizin midesine ne olduğu belirsiz şeyler göndermeyelim"diyip ikna ediyor beni her seferinde.

Valla tatlım bende etrafıma bakınca benden başka herkes benim doğurma telaşıma düşmüş gibi.Her kafadan bir ses çıkıyor.
Babaannem" eskiden sezeryan mı vardı,normal doğurup kenara çekilirdik,sezeryan olup yarım insan olma"diyor
Babam 'kızım sen minyonsun,narinsin,normal doğum kolay değildir,en güzeli sezeryan ol,1 hafta ağrısı olur ama rahat olursun"diyor
Annem "4 tane sezeryan geçirmiş,acısını biliyor,mümkünse normal doğum yap kızım"diye öğütlüyor
Kayınbaba"kolayına kaçıp sezeryanı seçme,en güzeli normal doğumdur"diyor
O şunu diyor bu bunu diyor vs........
En son doktorum sen ne istiyorsun diye sordu.Henüz karar verebilmiş değilim ama eşim normal olmasını çok istiyor dedim.Eşimde yanımdaydı tabi.Doktor "eşim değil sen doğuracaksın ve böyle önemli bir kararı senden başkası veremez"dedi.O günden sonra eşimde "nasıl istersen öyle olsun aşkım"diyor.
Velhasılı kelam doğursan bi türlüüüü doğurmasan bi türlüüü.

bizim doğum derdimiz herkesi germiş anlaşılan herkes illa bi yorum yapıcak ne sinir ya gecen benimde kayınvalidem eşime demiş sancısı olursa hemen gitmesin evde biraz sancı çekip gitsin yoksa sezeryana alırlar demiş bide arabayla giderken de çocuk doğum yoluna girer demiş yuhhhhhh dedim yaa içimden tabi , eşim bu kadarını söledi sadece başka neler demiştir bilemiyorum

horlama sorunumuz bizde de var yanlız tam tersi olarak....
kocacım değil ben horluyomuşum normalde böyle bi sorunumuz yoktu ama son zamanlarda oğlumla nefesimiz yetmiyor ikimizee...
zaten zor uyuyorum neyseki kocacımda uyandırmıyo sadece geçengün arada horluyosunuz ana oğul tatlı tatlı dedi şok oldumm...bende bunu duynca ertesi gece yatak değiştirdim sen rahatsız olma horluyomuşuz dedim kabul etmedi olsun o sesler çok tatlı geliyo bana dediii

turuncu. gülcan hanımda yapacaksın doğumu sanırım sezeryan konusunda çok methini duydum bizzat sezeryan olan bi tanıdığımdan daha cabuk toparlandıklarını söylediler için rahat olsun bence...

turuncu. gülcan hanımda yapacaksın doğumu sanırım sezeryan konusunda çok methini duydum bizzat sezeryan olan bi tanıdığımdan daha cabuk toparlandıklarını söylediler için rahat olsun bence...

Evet canım ben de gülcan hanımın elinin çok hafif olduğunu ve sezeryanda çok başarılı olduğunu duymuştum ama işe o soğuk ameliyathane,sedye,anestezi....Eminim birçoğumuzun genel olarak yaşadığı korkular bunlar.
Doğumdan sonra "iyiki doğurmuşum" diyeceğim ama şimdilik bu duygularla başa çıkmam lazım.:18:
Çok teşekkür ederim canım bilgi için.

Şükür sonunda girebildim yaaa. Sabahtan beri 50 kere girmeyi denedim, tam giriyorum kütt site donuyor.

Selam herkese...

Yahu gerçekten kime ne senin nasıl doğum yapacağından. Sen karar verirsin ancak buna. Bana daha şimdiye kadar kimse şöyle yap böyle yap demedi ama deseler bile ben doğum yapacağım, başka kimseye söz düşmez der sustururum vallahi. Onlar utanmadan benim kararıma karşıyorlarsa ben de utanmadan cevap veriirim.

Ben şimdiden açık açık söylüyorum her fırsatta, doktorum ne derse onu yaparım bebeğe bakım konusunda kimse bana ısrar etmesin şunu yapalım bunu yapalım diye diyorum.

Seninki daha beter ya Turuncu, her kafadan ayrı ses çıkıyor :)))

Yeterrr diye bağarmak lazım belki de :)

ben yiyorum yalnız çok fazla değil ,ama kaliteli markalardan alıyorum.Sadece o değilki onu düşünürsen herşey zararlı ,o yüzden bebeğinde biraz bağışıklık kazanması gerekir diye düşünüyorum.

Şükür sonunda girebildim yaaa. Sabahtan beri 50 kere girmeyi denedim, tam giriyorum kütt site donuyor.

Selam herkese...

Yahu gerçekten kime ne senin nasıl doğum yapacağından. Sen karar verirsin ancak buna. Bana daha şimdiye kadar kimse şöyle yap böyle yap demedi ama deseler bile ben doğum yapacağım, başka kimseye söz düşmez der sustururum vallahi. Onlar utanmadan benim kararıma karşıyorlarsa ben de utanmadan cevap veriirim.

Ben şimdiden açık açık söylüyorum her fırsatta, doktorum ne derse onu yaparım bebeğe bakım konusunda kimse bana ısrar etmesin şunu yapalım bunu yapalım diye diyorum.

Seninki daha beter ya Turuncu, her kafadan ayrı ses çıkıyor :)))

Yeterrr diye bağarmak lazım belki de :)

ben yiyorum yalnız çok fazla değil ,ama kaliteli markalardan alıyorum.Sadece o değilki onu düşünürsen herşey zararlı ,o yüzden bebeğinde biraz bağışıklık kazanması gerekir diye düşünüyorum.

tesekkür ederiz teyzesi . Bu arada biz isminizi cok begeniyoruz..

Sagol teyzesi.bende cok begenerek koydum :)
TURUNCU canim hani senin koca göbekin vardi hicte öyle degil sende cok fitsin valla
SCHATZANGEL sende gayet fit bi göbişlisin.oy bu kizinda bal dudaklari var masallah annesi cok tatli

Son düzenleyen: Moderatör:

canım benim öğrendiğim bişey var sen tereddütteysen etrafında her kafadan bir ses çıkıyor. kimsenin pek bir faydası dokunmuyor .. en iyisi kendi başına düşünüp ne istediğini fark etmek.. ben normal doğum istiyorum, yapabileceğime inanıyorum, inşallah bi sıkıntı çıkmazsa normal olcak.. olurda sezaryan olması gerekirse olsun derim napim. başkasının bişey sölemesine gerek yok sölese de umrum değil :)) sonuçta ben doğurcam.. bu isim konusunda bile böle, onlara çok fırsat vermemek lazım bence ..

bu arada inşallah benim kızım da bana benzer,babası da öyle istiyo.çünkü benim burnum küçük,güzel çok şükür dudaklarda çok dolgun olmasada orta dolgunlukta ve ağız yapımı dişlerimi herkes beğenir.kocamda biraz koca burunlu olduğu için inşallah sana benzer bana benzerse evde kalır diyoo o öyle diyince onun kız versiyonunu hayal ediyorum ve gülmekten kırılıyorum hatta kızımı severken bak kızım bana benze tamam mı sakın babana,halalarına benzeme diyorum eşimde ııııyyyyy diyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…