2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bugun kahvaltıya davetlıydık yenı gırdım nete..


doguran doguran mayısa kımse kalamyacak bu gıdışl 3 cu mayıs annemızde geldı..



drısı başımıza saglıklı bır sekılde bır befeste kurtulmayı nasıp etın rabbım
 

evet canım aynı tarih bakalım kim önce doğurcak,isim içinde saol cnm senin minnoşun ismi ne?Allah ilk çocuğunuda bunuda sana bağışlasın inş.amin
 
evet canım aynı tarih bakalım kim önce doğurcak,isim içinde saol cnm senin minnoşun ismi ne?Allah ilk çocuğunuda bunuda sana bağışlasın inş.amin

büyük kızın ismi Şeymanur. bebişe de düşünüyoruz düşünüyoruz bi isim bulamadık daha..hangi isim diyosak yakınlarımızda aynısı var vazgeçiyoruz hemen...
allah cümlemizinkini bağışlasın inş...hazırlıklar bitti mi senin..benim daha çok eksiğim var bi çok şeyi internetten almak zorunda kaldım. çünkü köy gibi bi ilçede görev yapıyorum burda adam gibi bişe bulmak imkansız..kontrollerime bile farklı bir ilçeye gidiyorum her ay...doğumu normal istiyorum ama sırf bu yüzden biraz çekincelerim var. ya yolda bişe olursa diye...hayırlısı bakalım...
 

bu konuda doktorun ne diyorsa ona uy.onlara güvenmemiz lazım.benimki sezaryan dedi ben de tamam dedim.
 

nereye gidiceksin kac saat surucek bilmiyorum ama ben hamileleigim boyunca en az 5 kez gidis 5 kez donus olmak uzere ucak yolculugu yaptim. hepsi yaklasik 1 bucuk saat surdu. ilk seferler ekenomide gittim ama en son gecen cuma bussines ucmama ragmen hala kendimi toparlayamadim yolculuk cok rahatti ama hala mide bulantim ve surekli kusmalarim devam ediyor. ben de 35. arti 4 te uctum en son. eger mumkunse biraz daha erken ucak yolculugunu yapmaya calismani tavsiye ederim.

bir de eger thy ile ucacaksan 27. haftadan sonra doktor raporu istiyorlar. ben isvicre hava yollariyla uctum orasi 36. haftaya kadar ucmana izin veriyor. 35 arti 4. hafta coktan 36. haftanin icinde sayildigindan doktordan rapor istedim. kontrollerde hersey yolunda cikmasina ragmen bu hafta rapor veremem artik bu haftadan sonra ucamazsin mumkun degil dedi. ama ben yine de uctum zaten ucakta kimse bisey sormuyor ama rahatsiz oldugum icin senin de imkanin varsa yolculuk planini biraz daha erkene cekmeni tavsiye ederim.
 
Anne adaylarını bekleyen hamilelik dönemi ve doğum, yeterli derecede kaygı yaratırken, farkında olmadan maruz kaldıkları bazı olumsuzluklar kaygılarını daha da artırabiliyor. İstanbul Doğum Akademisi Hamile ve Doğum Psikoloğu Neşe Karabekir, bu durumu doğumda şiddet şeklinde ele alıp şu bilgileri veriyor.

Doğumda şiddet kavramını iki açıdan ele almak gerekiyor. Bunlardan ilki daha doğum gerçekleşmeden hamilelik sürecinde yaşanan şiddet kavramı. Kadınlar normal doğumdan hem korkuyor ve korkutuluyor hem de birbirlerini korkutuyor. Annelerden ve teyzelerden dinlenilen doğum hikayeleri, her şeyden ve herkesten daha çok etkili. Kuşaklar arası psikolojik geçişler iz bırakıcı ve hatta travmatik etkiler yaratıyor. Bu hikayelerin “Aman şunlara şunlara dikkat et” diye gayet iyi niyetli anlatılmasının ardına da bakmak lazım. Bu minik ve destekleyici görünen sohbetlerde birer şiddettir aslında.

Doğum sürecinde yaşanan ikinci daha belirgin şiddet unsuru ise anneye ve bebeğe saygılı olmayan bir doğum. Annenin ve bebeğin yeni bir hayata başlangıç yaptığı bu en özel günde merkezde anne ve bebek olması gerekirken hemşireler, doktorlar, odaya giren sağlık personelleri, arada bir gelen çiçekçi, hastane personeli, kalabalık aile mensupları anne ile bebeğin konsantrasyonunu ve o büyülü anları maalesef bozuyor.

Doğum odalarında anne ile bebek tam bir kavuşma anı yaşayamıyor, anneye hiç bir şey sormadan lavman ve benzeri uygulamalar, damar yolu açma, annenin odasına girerken izin alınmaması da kargaşayı tetikliyor. Hatta annenin doğum sırasında durmak istediği pozisyon bile dikkate alınmıyor.

Doğum veya operasyon esnasında anne bebek tüm dış uyaranlara en fazla açıkken etraftakilerin ağzından çıkan kelimeleri hesaplamaması, kadın-doğum uzmanı, ebe ve tüm sağlık personelinin en zaruri ihtiyaçlarının karşılanmaması, bize göre doğumda şiddetin en somut örnekleridir.

Planlı sezaryenin etkileri

Bebeğe ve anne- bebek ilişkisine yapılan şiddetin en önemlisinin bir sağlık sorunu olmadan yapılan planlı sezaryenlerdir. Herhangi bir komplikasyon yoksa, isteğe bağlı olarak yapılan sezaryen bebeğe uygulanan bir şiddettir. Hiç kimse daha zamanı gelmeden, doğumu başlamadan, bebeğin zamanına saygı göstermeden gerçekleşen planlı sezaryen ameliyatlarına doğum dememelidir artık. Doğum şekli doktor müdahalesi gerekmiyorsa annenin ve bebeğin kararlarına bağlı olmalıdır. Şunu unutmamak gerekir “dünyaya gelme zamanı” bebeğin kendisi için verdiği ilk karardır.

Doğumda şiddet nasıl engellenir?

Doğumda şiddet aslında kimsenin fark etmediği, dikkate almadığı ama bebeğin hayattaki ilk anlarında yaşadığı negatif diyaloglar ve davranışlar silsilesi. Belli bir yasal prosedürü yok. Çoğu hastanede uygulanan hasta haklarıyla anne adayının ve ailenin istekleri bir ölçüde imza altına alınabilir.

Bunun dışında doğuma psikolojik olarak hazırlanılmalı, anne doğumunu nasıl yaşamak istediğini önceden planlamalıdır. Anne bu süreçte bebeği ve kendisi için neyin doğru olduğuna karar veren tek merci olmalıdır. Merkezde anne vardır ve doğumu anne yönetir. Anne doğum sürecinde ve doğum anında mutlaka bir ebe desteği almalıdır. Ebe annenin doğum sürecini yönetmesinde annenin ve bebeğin en fonksiyonel yardımcısı olacaktır.

Doğumda şiddetin engellenmesi için anne-bebek dostu hastanelerin artırılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmaları başlamıştır ve hızla devam etmektedir.

Anne-bebek dostu hastane ne demektir?

Bu kavramın unsurları 1996 yılında Coalition for Improving Maternity Services-CIMS (Doğum servislerini geliştirme koalisyonu) tarafından oluşturuldu. Amerika merkezli bu koalisyon anne dostu doğum merkezleri için “10 adımda anne dostu bakım rehberini” ortaya koydu. CIMS’ın misyonu anne-bebek ve ailelerin doğumda alacakları hizmetleri anne-bebek sağlığını olumlu şekilde değiştirecek şekilde geliştirmektir. Kanıta dayalı tıp uygulamalarının ışığında oluşturulan bu çalışmalar sayesinde doğumda anne-bebek sağlığının aşırı müdahaleler olmadan da olumlu yönde değiştirilebileceği savunulmaktadır.

Doğum anı barış için bile ilk adım

Şiddet şiddeti doğurur, bulaşıcıdır ve yayılır. Doğum esnasında bir bebeğin kendi dünyasından ayrılıp başka bir dünyaya geçtiği ilk anda oluşan, söylenen söylenmeyen her şey ilk kayıtlarına geçiverir. O yüzden tüm dünyada barısı istiyorsak cesaretle dönüp doğumlarımıza, doğum şekillerimize bakmamız lazımdır. Genel barış insanın dünyadaki ilk anında yaşadığı şiddeti yok etmekle gerçekleşebilir ancak. İlk karşılaşmanın doğum şekli ne olursa olsun nasıl bir müdahale yapılırsa yapılsın sevgi ve sonsuz bir saygıyla olması lazımdır. Şunu unutmamak gerekir “her hamilelik ve doğum biriciktir, bir daha tekrarlanmayacaktır. Bu nedenle her anne keşkelerin olmadığı “keşkesiz” bir doğum yaşamalıdır. Doğuma şahit olan herkes de bu şahitlikten onur duymalıdır.

Hurriyet Aile
 
Son düzenleme:

amiiiin erken doğum yapanlar varmı burda canımm :26::26:
 

ben de ilk hamileleigimde dogumuma 1 ay kala sinemaya gitmistim ustelik 2012 filmine filimde nerdeyse hikaye yok komple aksiyor gurultu cok rahatsiz olmustum. bir de dogumuma 14 gun kala yilbasiydi ve havaifisekleri sehrin en guzel yerinden seyredelim diye tum sehri goren unlu bir tepeye cikmistik tabi herkes benim gibi dusundugunden adim basi havai fisek atiyorlardi etraf duman altiydive her ynaimdan 1 metre otemde havai fisek patlatiliyordu simdi dusunuyorumda hangi akla hizmen boyle cilginliklar yapmisim. ama bunlara ragmen oglum zamanindan 3 gun gec geldi :)))))
 

ayAllahım masallhhhhh Rabbım saglıklabuyutmeyı nasıp etsın sıze bagıslasın yavrunuzu ıns. darısı bıze o gunlerı gormeyı nasıp etsın Allahım....


kızlar herkese mrblar...
sezeryan gunu alanlar valla okuyunca ben bıle heyecanlanıyorum Allah hepımıze saglıklı hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsallh hepınızı optuk
 

şeymanur çok güzelmiş canım bunada bulursunz inş. benim hazırlıklar bitti canım çok şükür Allah seninde yardımcın olsun inş.doğuma yanına gelicek olan var mı?
 

canım uçakla 1 saat 15 dk gidceğim mesafe 34+3 olcam gidceğim zaman bende hamileliğimin başından beri çok kere hem uçak hem özel araçla yolculuk yaptım bi sorun yaşamadım bundada yaşamam inş. ama ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.
 

ay yazmışsın heran doğum olabilir diye de girmemişsin çok merak ettim..sağlıkla kucağına alırsın inşllh güzeller güzeli kızınıı..benide haberdar et tamam mı dualarım seninle..
 
kızlar bakın bebişimin hastane çıkışlarını böle keselere koyup doğum çantasına koyucam:) sizede fikir olsun
 

ay canım ürkütme yavrucuğu yaaaaa kıyamamm.aynen benim cadıda sabahları babası günaydın kızım diyince hemen uyanıyo.biz o kadar ay taşıyoz sıkıntı çekiyoz onlar napıyo babacı oluyooo



canımm çoook beğendimmmm.ben de şeker sepetini peluşla süslemek istiyorum ama nerde satılıyo bilmiyorum.nerden bulmuş annen?


barıştığınıza çok sevindim canım inşallah bi daha böyle bişey yaşamaz vee çoookk mutlu olursunuz bebişinizle.(amiiiin)
 
bugün yine kimsecikler yok burda..yarın sağlık ocağındaki son kontrolüm.haftaya pazarteside doktor kontrolümüz var.sona doğru yaklaştıkça heyecandan ölcek gibi oluyorum.ama artık kızımı kollarıma almak istiyorummmm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…