2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kıslar merhaba,
Dün gece rüyanda suyum geliyormuş..Hayırdır inş. diyelim..Doğuranları gördükçe bizimkide erken gelirse diye düşünmüyor değilim..
Bugün ablam evime temizlik yaptı saolsun..Bende pek yapmasamda biraz fazla ayakta kaldım sanırım belim çok ağrıdı..
Hayırlısıyla nisan ayınıda bitirsek geri sayım başlayacak :)

Evet çantalara neler koyduk kızlar bende hazırlıyorum eksik bişiler kalmasın...

bende hazırladım çantamı ama fazla bişey koymadım bir gece kalacağız ve çok gerekli bişey olursa hastane yakn eşim getirir diye düşündüm
kendim için:
1 gecelik sabahlık,bir önden düğmeli pijama takımı(bizim gelin hiç gecelik giymedi pijama takımı giydi ve çok rahattı )
2 adet büyük kilot bir tane atlet
terlik ,çorap,havlu,ped gece olanından

bebek için:
iki adet hastane çıkışı
bir adet tulum
çorap,ağız bezi
iki adet battaniye
bebek bezi
ıslak mendil,kağıt havlu

koyduklarım bunlar emzik ve biberon kullanmayı düşünmüyorum tabi kızım beni zora sokmadıkça o yüzden almadım yanıma

kızlar şimd dr den geldim... kızçem 2600 gr olmuş:) 34+2 yiz bugün. suyumuzda normalmiş... nst mizde normal çok şükür... 2 hafta sonra yine gidiccez :)
maşallah kızçene:))

verdiğin bilgiler için sağol canım iyi oldu bende en çok bu gaz sorunundan korkuyorum demekki bir iki gün lifli beslenmek yetecek inşallah ben bir gece kalacağım benim gittiğim hastane bir gece yatırıyor sonra taburcu normal sezeryan farketmiyor o yüzden fazla doldurmadım çantayı zor durumda eşim yetişir imdadımıza umarım:)))

ayyy ikizlerde geliyorrrr gampili yani gamze veya bir arkadas daha vardi ikiz nickini hatirlamiorum biraz gec uye olmustu.ikisinden biri olabilir...
gampili doğurmadı pazartesi yada çarşamba olacak ama henüz belli değil rabbim hepimizi kurtarsın sağsalim alalım bebelerimizi kucağımıza

Selam herkese... Annemler gitti ama cicileri yikandi utulendi minnosumun o kadar guzeller ki minicik minicik... Tacimi da aldik bugun... Evde ceyizimden kalma 1-2 kez giydigim kirmizi bir pijama takimim ve hic giymedigim bir suru geceligim vardi, hastane icin onlari koymaya karar verdik, bi ara da camasir ve terlik almaya cikicam carsidan kismetse. Onumuzdeki hafta sonu da seker, cikolata ve kapi susu isini halledicez. Haa bir de kizimin sampuan vs malzemelerini koymak icin kutu kapladik kardesimle kumastan.. Su an cok yorgunum, butun haftasonu ayaklarim kutuk gibi sisti, hic inmedi, yeni yeni duzeliyo. O yuzden en kisa zamanda fotolari ceker koyarim foruma :) bi de sanirim ise daha fazla devam edemicem. 1-2 hafta daha dayanabilirim herhalde. Hepinizi opuyoruz defnemle... İyi aksamlar...

hastaneye giderken nar suyu götüreceğim bir kaşık emzirmeden önce bebeğe verilirse gaz sorunu olmazmış sabah sıkıp küçük bir kavanozda götürmeyi düşünüyorum yada oraya narı götürüp direk ordamı sıksam zaten bir kaşık için fazla nar gitmez sanırım
birde kızlar doğuma gitmeden önce ayetel kürsi,felak,nas ve araf suresinin 54.ayetini okuyun peygamber efendimiz kızı fatıma doğum yaparken eşlerine gidip fatımanın başında bu duaları okumalarını söylemiş doğumu kolaylaştırması için bu duaları siz doğumdanken yakınlarınızda okuyabilir rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah

ne güzel cogu isini halletmissin canim.ben hastne çantami hazirladim ama bebisimin kiyafetlerini yikamadan koymusum cikardim onlari yikicam.sonra rahat edebilirim.bizde seni ve defneni öpüyorux tatlim

Ne guzel canim cogu isi halletmissin bende bizim oglanin esyalarini yikayip asma esnasinda bir saat oyalanmistim daha dogmadan kiyafetlerini sevmekten zamanin nasil gectigini anlamamistir ama cok keyifliydi...elindeki pijamalari kullanma fikri guzel olmus o kadar cok ihtiyaclarin icinde birde extra masraf anlamasiz olurdu

Canim ben bir yerden duymustum Hz Meryemin dogum esnasinda soyledigi uc kelimi varmis dua amacli galiba o anda melek tarafindan soylenmesi istenmis kolay dogum gerceklesmesi icin bu konuda bir bilgin varmi

ay ne güzel cok şanslisin canim.benim sadece kayinvalidemler var yakinimda onlar da sağolsun hiç ihtiyacın var mi yardım edelim mi demiyorlar ne eltim ne görümcem hepsi de ilgisiz kim derse desin kendi ablan annen gibisi Yok

Canim ben bir yerden duymustum Hz Meryemin dogum esnasinda soyledigi uc kelimi varmis dua amacli galiba o anda melek tarafindan soylenmesi istenmis kolay dogum gerceklesmesi icin bu konuda bir bilgin varmi
bu konuda bilgim yok canım ama meryem suresinin okunması faydalıymış ben hamileliğimi ilk öğrendiğimden bu güne kadar hergün meryem suresini okudum birde kehf suresi doğumu kolaylaştırıyormuş ya yazıp üzerine asacakmışsın yada okuyacakmışsın valla ne duyduysam yapıyorum duanın gücüne inanıyorum rabbim hepimize kolay doğumlar nasip eder inşallah gerçi benim sezeryan olacak ama sağlık olsun okumaya devam ediyorum ben

şeymanur çok güzelmiş canım bunada bulursunz inş. benim hazırlıklar bitti canım çok şükür Allah seninde yardımcın olsun inş.doğuma yanına gelicek olan var mı?

Sağol canım...Kısmetse kızkardeşim gelecek...Ama tarih konusuna karar veremedik daha mümkün olduğu kadar doğuma yakın gelsin isityoruz çünkü o da evli çocuklu...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Günaydın mayıs annesi arkadaşlarım;
Ağrısız,sızısız,mide yanmasız vs vs rahat bi gün diliyorum hepinize....

yağmurlu bir bursa havasından herkese günaydın güzel mayıs anneleri...yoğun bir hafta sonundan çıkmış bulunmaktayım....cumadan pazara kadar ertelenmiş misafir guruplarını ard arda almış olmak beni fazlasıyla yordu...hele dün akşam ki gelen misafirlerimin annem dışında hepsi bebek bekliyor olması çok komikti...çay yerine koca bir porselen ıhlamur demledim...Allah'tan annem sürpriz yapıp gelmesiydi halim haraptı...şu anda iyiyim sadece kızımı fazlasıyla yormaktan üzüldüm...artık hastane çantası hazırlamam gerektiğini düşünüyorum...aşağıya doğru ilginç bir baskı yapıyor...suyumun evdeyken geleceğini hissediyorum...hadi hayırlısı bakalım...hala çalışan arkadaşlar varsa çok çok kolay gelsin...kahvaltı yapanlara da yarasın şifa olsun diyorum...tekrar hepinize günaydın...

Günaydın arkadaşlar,cuma günü kontrole gitmiştim 2 gündür çok kötüyüm sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Bebeğim 28. haftada kontrole gittiğimde 2 hafta geri çıkmıştı,30.haftada gerilik 1 haftaya düştü,32.haftada tüm değerleri haftasında çıktı düzeldi diye çok sevindik.Cuma günü kontrole gittiğimde karın çevresi ve bacak boyu 2 hafta geri çıktı,birde 2 haftada sadece 150 gr kilo almış.( 2050 gr çıktı kilosu) Renkli doppler e girdim sağ uterin arterde direnç yüksek IUGG açısından şüpheli bulgular izlenmiştir yazmış radyoloji doktoru.Kendi doktorum baktı inceledi biraz gerilik var fakat korkma sadece zayıf bir bebek olur bu gerilik herhangi bir yerine zarar vermez dedi.
Arkadaşlar benim içim hiç rahat değil, bu IUGG(Gelişim geriliğini) araştırdım netten hiç iç açıcı şeyler yok bebeğime birşey olur diye çok korkuyorum doktorum 2 hafta sonra gel dedi ama ben nasıl sabredicem 2 hafta daha..
ne yapabilirim fikriniz varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…