Soru sormak için pek uygun saat e gun değil ama kızlar ben hastene cantasını hazırlayacağım.Çok eşya götürüp boşuna hammallık yapmak istemiyorum bu seveple cantaya kendiniz ve bebeğiniz için neler koydunuz??
Evet çantalara neler koyduk kızlar bende hazırlıyorum eksik bişiler kalmasın...
bende hazırladım çantamı ama fazla bişey koymadım bir gece kalacağız ve çok gerekli bişey olursa hastane yakn eşim getirir diye düşündümdaha ben de hazırlamadım kızlar yaaa...hazırlayanlar paylaşırsa daha bilinçli hazırlık yapmış olacaz....
Bi de biberon hangi marka olanını geniş ağız, dar ağız, doğal akışlı vs hangi özelikli olanı tercih ettiniz..
maşallah kızçene:))kızlar şimd dr den geldim... kızçem 2600 gr olmuş:) 34+2 yiz bugün. suyumuzda normalmiş... nst mizde normal çok şükür... 2 hafta sonra yine gidiccez :)
verdiğin bilgiler için sağol canım iyi oldu bende en çok bu gaz sorunundan korkuyorum demekki bir iki gün lifli beslenmek yetecek inşallah ben bir gece kalacağım benim gittiğim hastane bir gece yatırıyor sonra taburcu normal sezeryan farketmiyor o yüzden fazla doldurmadım çantayı zor durumda eşim yetişir imdadımıza umarım:)))Arkadaşlar bugün bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan ile. Bir kaç önerisini paylaşmak istiyorum. İlk olarak doğum sonrası büyük tuvaletini rahat yapabilmesi için önceki iki gün salata ve lifli gıdalarla diyet yapmış ve hastaneye ayva vb. hoşaf götürmüşler, yumuşak olsun diye. Malum dikişlerden dolayı... bir de ben hep pijama almıştım, pijama giyemiyorsun bol rahat gecelikler gerekiyor çünkü tuvalet ihtiyacı için pijama hiç rahat olmuyormuş. 2 takım falan yetmiyor, hastanede günde 2 tane değiştiriyorsun en az diyor. Sezeryandan dolayı 2 gün kalıyor hastanede. Ayrıca oldukça yüksek belli kilotlar gerekiyor dedi. dikişlerin çok üstünde kalacak türden. bikini kilotlar uygunsuz olur dedi. emzirme atletleri de sütyenden daha iyi fikir. Bebek için de en az 3 battaniye gerekiyormuş. birini bebeğin yattığı yere açmak birini kundak gibi sarmak birini de üstüne örtmek için. biz de 2 mayıs için sezeryan günü aldık. Umarım herkes kolaylıkla bebişlerini kucaklarına alır. Heyecan dorukta.....
gampili doğurmadı pazartesi yada çarşamba olacak ama henüz belli değil rabbim hepimizi kurtarsın sağsalim alalım bebelerimizi kucağımızaayyy ikizlerde geliyorrrrgampili yani gamze veya bir arkadas daha vardi ikiz nickini hatirlamiorum biraz gec uye olmustu.ikisinden biri olabilir...
Selam herkese... Annemler gittiama cicileri yikandi utulendi minnosumun o kadar guzeller ki minicik minicik... Tacimi da aldik bugun... Evde ceyizimden kalma 1-2 kez giydigim kirmizi bir pijama takimim ve hic giymedigim bir suru geceligim vardi, hastane icin onlari koymaya karar verdik, bi ara da camasir ve terlik almaya cikicam carsidan kismetse. Onumuzdeki hafta sonu da seker, cikolata ve kapi susu isini halledicez. Haa bir de kizimin sampuan vs malzemelerini koymak icin kutu kapladik kardesimle kumastan.. Su an cok yorgunum, butun haftasonu ayaklarim kutuk gibi sisti, hic inmedi, yeni yeni duzeliyo. O yuzden en kisa zamanda fotolari ceker koyarim foruma :) bi de sanirim ise daha fazla devam edemicem. 1-2 hafta daha dayanabilirim herhalde. Hepinizi opuyoruz defnemle... İyi aksamlar...
Selam herkese... Annemler gittiama cicileri yikandi utulendi minnosumun o kadar guzeller ki minicik minicik... Tacimi da aldik bugun... Evde ceyizimden kalma 1-2 kez giydigim kirmizi bir pijama takimim ve hic giymedigim bir suru geceligim vardi, hastane icin onlari koymaya karar verdik, bi ara da camasir ve terlik almaya cikicam carsidan kismetse. Onumuzdeki hafta sonu da seker, cikolata ve kapi susu isini halledicez. Haa bir de kizimin sampuan vs malzemelerini koymak icin kutu kapladik kardesimle kumastan.. Su an cok yorgunum, butun haftasonu ayaklarim kutuk gibi sisti, hic inmedi, yeni yeni duzeliyo. O yuzden en kisa zamanda fotolari ceker koyarim foruma :) bi de sanirim ise daha fazla devam edemicem. 1-2 hafta daha dayanabilirim herhalde. Hepinizi opuyoruz defnemle... İyi aksamlar...
hastaneye giderken nar suyu götüreceğim bir kaşık emzirmeden önce bebeğe verilirse gaz sorunu olmazmış sabah sıkıp küçük bir kavanozda götürmeyi düşünüyorum yada oraya narı götürüp direk ordamı sıksam zaten bir kaşık için fazla nar gitmez sanırım
birde kızlar doğuma gitmeden önce ayetel kürsi,felak,nas ve araf suresinin 54.ayetini okuyun peygamber efendimiz kızı fatıma doğum yaparken eşlerine gidip fatımanın başında bu duaları okumalarını söylemiş doğumu kolaylaştırması için bu duaları siz doğumdanken yakınlarınızda okuyabilir rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah
Kıslar merhaba,
Dün gece rüyanda suyum geliyormuş..Hayırdır inş. diyelim..Doğuranları gördükçe aybizimkide erken gelirse diye düşünmüyor değilim..
Bugün ablam evime temizlik yaptı saolsun..Bende pek yapmasamda biraz fazla ayakta kaldım sanırım belim çok ağrıdı..
Hayırlısıyla nisan ayınıda bitirsek geri sayım başlayacak :)
bu konuda bilgim yok canım ama meryem suresinin okunması faydalıymış ben hamileliğimi ilk öğrendiğimden bu güne kadar hergün meryem suresini okudum birde kehf suresi doğumu kolaylaştırıyormuş ya yazıp üzerine asacakmışsın yada okuyacakmışsın valla ne duyduysam yapıyorum duanın gücüne inanıyorum rabbim hepimize kolay doğumlar nasip eder inşallah gerçi benim sezeryan olacak ama sağlık olsun okumaya devam ediyorum benCanim ben bir yerden duymustum Hz Meryemin dogum esnasinda soyledigi uc kelimi varmis dua amacli galiba o anda melek tarafindan soylenmesi istenmis kolay dogum gerceklesmesi icin bu konuda bir bilgin varmi
kızlar bakın bebişimin hastane çıkışlarını böle keselere koyup doğum çantasına koyucam:) sizede fikir olsunEki Görüntüle 385739
şeymanur çok güzelmiş canım bunada bulursunz inş. benim hazırlıklar bitti canım çok şükür Allah seninde yardımcın olsun inş.doğuma yanına gelicek olan var mı?
nerden aldın canım bunları çok hoşmuş:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?