2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çok teşekkür ederim canım yaa süpersin. Kızlar hepinizi ayrı ayrı kucaklayp ôpüyorum minnoşlarınızıda pek aktif olamıorm ama takipteym. Allah a emanet..

kızlar merhaba ben son 2 ayda toplam 10 ampul venofer taktırdım doktorumun takibiyle. kan değerlerim çok düşük çıkmıştı ve normal ilaç kullanımıyla yükselmiyordu o sebeple taktırdım.
neyse en son bu pzt taktırdım ve bugun kan testı yaptırdım. kan değerim az da olsa yükselmiş. ama çok çarpıntım var. kalp atım hızı 102 122 arası değişiyo ve beni çok yorunyo.
sizlerde de böyle şeyler oluyo mu.
korkmaya başladım.

Arkadaşlar Doğumla ilgili doktorumun kendi sitesinde yayınladığı yazılar sizle paylaşmak istiyorum.

Doğum Zamanı Yaklaşıyormu?

Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır.Ancak bu kasılmalar 37. haftadan önceki dönemde sık sık oluyor, 10-15 saniyeden fazla sürüyor, ve aşağıya doğru bir baskı hissi yaratacak ölçüde şiddetli oluyorsa bunlar erken doğum ağrıları da olabileceğinden dikkat edilmelidir. Vaginal akıntıda sulu bir artış olması da erken doğum açısından uyarıcı olabilir.

Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.Gebeliğin son dönemlerinde rahim neredeyse göğüs kafesine kadar yükselmiş ve basınç nedeniyle nefes almak, uyumak zorlaşmış, hazımsızlık artmıştır. Özellikle akşamları rahim üzerinde elle de fark edilen kısa süreli toplanma, kasılmalar hissedilir. İlk gebeliklerde doğumdan birkaç hafta önce, sonraki gebeliklerde de genellikle doğumdan hemen önce bebeğin başının doğum kanalına inmesi nedeniyle rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır.

Bu durum gebe kadında kısmen de olsa bir rahatlama yaratır. Buna karşılık idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkma şikayeti artar. Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı da görülebilir. Doğumun yaklaştığını gösteren bu belirtiler büyük çoğunluk tarafından fark edilse de her gebe kadınca yaşanmayabilir ya da fark edilmeyebilir.

Planlı sezeryan olacak gebelerde ise sezeryanın zamanıda önemlidir. Genellikle tercih edilen, beklenen doğum gününden 7 - 10 gün önceki dönemdir. Muhtemel doğum gününe mümkün olduğunca yaklaşmak doğacak bebeğin çok daha az problem yaşamasını sağlayacaktır
Doğumun Başladığı Nasıl Anlaşılır?

Doğumun başlamasının üç belirtisi vardır.Bunlar nişan gelmesi, ritmik ağrıların başlaması ve suyun gelmesidir.Bu belirtiler genel olarak yukardaki sırayı izlese de, bu herzaman şart değildir.

Nişan sümüksü ve kanlı bir salgıdır ve rahim ağzını tıkayan ve bebeği gebelik boyunca dış etkenlerden koruyan bir çeşit rahim ağzı tıkacıdır.Bunun atılması rahim ağzında açılmanın başladının bir göstergesidir. Doğum sancılarının en önemli özelliği ise düzenli aralıklarla gelmeleri ve rahim ağzının açılmasına yol açacak kadar güçlü ve etkili oluşmalarıdır.

Başlangıçta daha az sıklıkla ancak yine de düzenli gelen doğum sancıları belli bir dönemden itibaren 10 dakikada iki-üç kez gelir ve kasılmalar 45 saniyeyi bulmaya yani uzamaya başlar. Ağrıların şiddeti de zaman içinde giderek artar. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatle geçmiyorsa ve 10 dakikada 2-3 kez gelmeye başlamışsa artık hatta hastaneye gitme zamanı gelmiştir.

Bazen gebelerde doğum ağrıları başlamadan su kesesi açılabilir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa ve ağrılar 24 saat içersinde başlamamışsa, bebek yeterli olgunluğa ulaşmışsa doğum hekim tarafından başlatılır.Su kesesi açıkdıktan sonra evde ağrıları beklemek doğru değildir.Bebeğin iyilik halinin değerlendirilmesi için hastaneye gidilmesi gerekir.

nur185 allah yar ve yardımcın olsun korkma rabbim ne derse o olur

aslında tuana halılının desenleri çok güzel ama malesef bana göre pahalı..:TUANA:. Dier Motifli
ben o kadar para veremem.birde gösterdiğim halı modeli hem bebeklikte hemde çocuklukta uygun gibi geliyor.engilish home daki mavi puantiyeli halıyıda çok beğeniyorum ama o halı sadece bebeklik dönemine hitap ediyor bence.

hayırlı cumalar mayıs anneleri...bu güzel zamanın bereketiyle bütün dualarınız kabul olsun...Allah sağlık ve afiyet versin...bu gün eve temizlikçi aldım...dip köşe yapıyor...pazar günü de eşimin ailesi gelecek...yavaş yavaş toplanıyoruz...ve ben dün gece kızımın hareketlerinden hiç uyuyamadım...sanki alttan değilde üstten bir çıkış yolu arar gibiydi...hem canım yandı hem de varlığını hissetmek beni mutlu etti...ama sabaha kadar uyumamak kötü bir şey ...kesin akşama sızar,nerde yattığımı bilemem gibi geliyor...

kızlar duygunu bebişi doğmus 3 kilo masallh bir sorunu yok annemizde cok iyimiş facedek grupta bebişimizn resmi var bilgilerinizee

Çilek'in halıları yıkanmıyor,sadece silinebiliyor.Çocuk halısı olduğu halde çocuk odasına çok uygun olduğunu düşünmüyorum ben

aaaa nie ölee ya,bende çilekten aldım halıyı.yarın sildircem hatta sermeden üstündeki havlar gitsin die de...kimse söylemedi yıkkanmadığını...üzüldüm şimdi böyle duyunca

geçmiş olsun.benim de kalp atışlarım sürekli 110 civarı...bu sorun mu ki?yani yorgunluk dışında bi riski varmı acaba?:26:

Hayrılı cumalar herkese.
İsim konusunda kararsız olanlardanız biz de.Sizlere danışayım istedim:
Miraç mı Kerem mi?
Hangisi daha güzel.

EVETTTT SONUNDA 37 OLDUK BAHAR ile birlikte..pazartesi kont üm vardı.bizim ki 50 cm olmuss.kılosuda 3050 çok ssevindim ama benim kilom 6 kilo artmıssss

bir ayda bu kadar kilo aldığımın farkında bile değilim inanın.tartı bozuk dedim imkanı yok desemde iki kere tartıldım ilk iki hafta 2 kılo son iki hafta 4 kiko eeeeeeeeee artık toplamdada 6 kılo aldım.

salı günü tekrara kontr var ..bakalım bizim ki kaç gr almış ..iki haftada 500 gidiyoduk .sanırım 200-250 gr alırım.sonrakı haftada da zaten geliyor artık.

bizi nst ye bağlandık ilk seferınde yaklasık 30 dk hareket etmedı .oynamadıdaa. biraz endişelendim açıkcası .suyunda bır sıkıntı yoktu.sonra çıkıp dolastım.çikolata ve çikolatalı sür içtim hafif hareketlendı.. çok sevindim bu hareketlerden çünkü çok korkmustummm..

zaten dr söyledim benım kı sabah saatlerınde öyleeeeeee hareketli değilll.anca aksam 9 dan sonra belli ediyor dedim.dr hareketlerı normalse bir sıkıntı yok fakat dikkat et kontrol et dedi.bide kramp çok olursa kanaman ve suyun gelirse hemen ara dedii.

bende merak etmeyi benim ki sakin bir kızz öleeeeee annesini üzmüyor rahatım bişey olmaz dedimmm..
bizden bu kadar şimdilik herkese kendine iyi baksınnn..
bu arada hala çalışaanlar var..vallahi ALLAH yardımcıları olsunn .çok zor durumlarıı.ben hareketliyim ama evde olmak ayrı bir rahatlık stresten uzak ve sakin oluyosun eee birazda sıkılıyosun bazen:)

bu arada bizim topikte doğuran olmadı değil mi?ben facede anneler grubuna üyeydim ama çok oldu çıkalı.çok hitap etmedi bana ..

umarım hepimizin ki zamanın da gelirr:)

bence kerem daha güzel... miraç söylenişi biraz kaba ve zor geldi sanki

Miraç deyince kız mı diyen de oluyo zaten.
Aslında ben Tuna koymak istiyorum ama eşim ben ölürsem ancak öyle koy o ismi dedi.O kadar istemiyor yani.
Kerem beğendiğim bir isim ama son 2-3 yıldır çok fazla duyuyorum.Çok klasikleşti sanki.
Püff biz ne koycaz bu çocuğun adını yaaa.

Merhabalar, ben de bizden biraz bilgi vereyim.salı günü doktora gittik kontrole kızım 3100gr 50 cm oluş şuan için iyi gidiyoruz maşallah. doktorumuz bi aksilik olmazsa ve kızım erkenci davranmazsa 24 nisana sezeryan tarihi verdi inşallah.yani 11 günüm kaldı kızıma kavuşmaya ve heyecanda dorukta tabi.Yüce rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip eder inşaallah...

masallah ya Allah'ım hayırla kurtarsın benımde amelıyata 1 ay var benım bıle heyecan dorukta senı dusunemıyorum yanı,az kalmıs kokusunu ıcıne cekmene sag salım kurtulun ınsallah ıkınızde

masallahh cnm bebısıne neden sezeryan olcaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…