merhaba canım, özelden yazmama izin vermiyor. şeker raketleri yuvarlak oluyor. benim aldıklarımda seninkiler gibi. raketi ortadan ikiye kıvırıp şekeri arasına koyuyorsun. kolay gelsin QUOTE]
canım çok güzel olmuşlar ya sen nerden aldın malzemelerini....
Günaydın kızlar....
Temizlik işi son hız devam edecek yine bugün.İyi ki temizlikçi yerine görümcemler gelmiş.
Valla dip köşe mis gibi temizliyorlar.Ben daha erken diye düşünürken balkonda halıları bile yıkadılar
Onlar temizlikle uğraşıyor ben de yanlarında çene çalıyorum,çay-kahve-yemek ile uğraşıyorum.
Haftaya cumada annemlere yerleşiyorum artık.Son 25 gün
Oğluşumda çok hareketli bu aralar.Kıpır kıpır hiç yerinde durmuyor.
Eskiden uyku saatleri olurdu,uyuduğunu bilirdim ama şu aralar hiç uyumuyor gibi sanki :))
turuncucum nekadar şanslısın, benimde bi görümcem var çokta severim, burda yazdığım son günlerimden hatırlarsınız belki, tam işten ayrıldığım dönemde yeniyıldan sonra, çok büyük boyutta bi maddi darlık içine düştük ve insan insanları gerçekten dar gününde tanıyormuş ,bunu hamileliğimde çok iyi anladım...şuana kadar bitane zıbın aldı sadece, tek bir tane, biberonlarını falan ben alayım olmazsa demişti, dün akşam kontrolden sonra carrefoura gittik, canım bişey çekmişti onu yemek için, eşim kıyamadı onlarıda götürdük giderken,yemekten sonra jokere girdik, ben biberonlara falan baktım, sesini bile çıkarmadı, onun yerine ayakkabı mağazalarına bakındı...herşey maddiyat değil ama hiçbir yakınlığını görmedim hamileliğim boyunca, herşeyi benim ailem göğüsledi, maddi manevi, bir kere yemek, temizlik yapabiliyomusun durumun ne diyen olmadı ki ben erken doğum riskinden 1 ay yattım,,, neyse bende amma patladım birden, bu hamilelik günleri benim için tam bir imtihandı, kulübe girmediğim günlerde çok zor günler geçirdim, ama yvaruma sarıldım, umarım Rabbimden gelene karşı isyanım olmamıştır hiç....neolur kızlar yaşadığınız hergüne şükrtedin,,,Rabbim kaldıramıyacağımız yükleri vermesin hiçbirimize....
esracım çook sevindim inşallah sorunsuz bi şekilde sonuna kadar gidebiliriz
dudakları bile belli oluyor di mi benimkinin dudakları bana benziyor üst dudağı önde =)
canım iyi dileklerin için sağol, dudaklarımız babaya çekecek heralde, kocaman arap dudağı gibi ortadan yarık dudakları var, insan soyamıyor bakmaya yavrum benim,hayırlısıyla bi kavuşsak....
bu arada halılar için bende arkadaşlara katılıyorum yani senin eklediklerinden çok diğer deniz temalı olanlar daha çok uyuyor uyku setine,,,yine bu arada uyku setini almışsın, en son mesajında mothercare e bakıcam olmazsa sadece kenarlık alırım demiştin, uyku setini ordanmı aldın???
Arkadaşlar Doğumla ilgili doktorumun kendi sitesinde yayınladığı yazılar sizle paylaşmak istiyorum.
Doğum Zamanı Yaklaşıyormu?
canım ya paylaşştığın yazı çok faydalı oldu yalnız ilk bölümdeki bütün doğumun yaklaşma belirtileri var bende doğum yaklaştımı acaba gerçekten çok heyecanlandım okurken...
EVETTTT SONUNDA 37 OLDUK BAHAR ile birlikte..pazartesi kont üm vardı.bizim ki 50 cm olmuss.kılosuda 3050 çok ssevindim ama benim kilom 6 kilo artmıssss
bir ayda bu kadar kilo aldığımın farkında bile değilim inanın.tartı bozuk dedim imkanı yok desemde iki kere tartıldım ilk iki hafta 2 kılo son iki hafta 4 kiko eeeeeeeeee artık toplamdada 6 kılo aldım.
salı günü tekrara kontr var ..bakalım bizim ki kaç gr almış ..iki haftada 500 gidiyoduk .sanırım 200-250 gr alırım.sonrakı haftada da zaten geliyor artık.
bizi nst ye bağlandık ilk seferınde yaklasık 30 dk hareket etmedı .oynamadıdaa. biraz endişelendim açıkcası .suyunda bır sıkıntı yoktu.sonra çıkıp dolastım.çikolata ve çikolatalı sür içtim hafif hareketlendı.. çok sevindim bu hareketlerden çünkü çok korkmustummm..
zaten dr söyledim benım kı sabah saatlerınde öyleeeeeee hareketli değilll.anca aksam 9 dan sonra belli ediyor dedim.dr hareketlerı normalse bir sıkıntı yok fakat dikkat et kontrol et dedi.bide kramp çok olursa kanaman ve suyun gelirse hemen ara dedii.
bende merak etmeyi benim ki sakin bir kızz öleeeeee annesini üzmüyor rahatım bişey olmaz dedimmm..
bizden bu kadar şimdilik herkese kendine iyi baksınnn..
bu arada hala çalışaanlar var..vallahi ALLAH yardımcıları olsunn .çok zor durumlarıı.ben hareketliyim ama evde olmak ayrı bir rahatlık stresten uzak ve sakin oluyosun eee birazda sıkılıyosun bazen:)
bu arada bizim topikte doğuran olmadı değil mi?ben facede anneler grubuna üyeydim ama çok oldu çıkalı.çok hitap etmedi bana ..
umarım hepimizin ki zamanın da gelirr:)
maşallah canım yavruna
ne güzel kocaman olmuş senin doğum nasıl olacak bellimi???
Miraç deyince kız mı diyen de oluyo zaten.
Aslında ben Tuna koymak istiyorum ama eşim ben ölürsem ancak öyle koy o ismi dedi.O kadar istemiyor yani.
Kerem beğendiğim bir isim ama son 2-3 yıldır çok fazla duyuyorum.Çok klasikleşti sanki.
Püff biz ne koycaz bu çocuğun adını yaaa.
bence kerem miraçta güzel ama kerem daha hoş bi isim...
Merhabalar, ben de bizden biraz bilgi vereyim.salı günü doktora gittik kontrole kızım 3100gr 50 cm oluş şuan için iyi gidiyoruz maşallah. doktorumuz bi aksilik olmazsa ve kızım erkenci davranmazsa 24 nisana sezeryan tarihi verdi inşallah.yani 11 günüm kaldı kızıma kavuşmaya ve heyecanda dorukta tabi.Yüce rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip eder inşaallah...
maşallah
kızlar bugün doktora gittim başı ve boyu yine 2 hafta önde çıktı boy neyse ne de baş doğumu zorluyor tabi
doktorum radyaloga da gönderdi baş kilo boy ölçümü fln yapıldı kilosu da normalden biraz fazla çıktı radyalog 'normal düşünmüyorsundur di mi' deyince şaşırdım çünkü hep haftasındaydı kilosu ama bu hafta aç gezmeme rağmen baya bi toparlanmış nasıl oldu anlamadım
hafta başı çatı ölçümüm yapılacak ve limon kadar yerden karpuz kadar kafa geçmeyecek gibiyse haftaya bebişimi sez. ile alacak sanırım doktor :18:
kesinlikle süper bi doktor, herşey yolundaysa sırf zor olacak diye sez. yapmayız ağrı eşiğine bağlı eğer dayanabilirsen normalce gelir bebişimiz dedi içime su serpti
kordonu gevşekçe dolanmış boynunun etrfaına ama dediğim gibi hem kafa daha büyürse hem de kordon olursa sez. olabilir
o sağlıklı olsun da ben hepsine varım Rabbimin izniyle kucağıma alayım gerisi umurumda değil
bu arada 2 kere ultrasona girdim devamlı dudağını emiyordu çok tatlıydı poz da verdi bugün bize çok mutlu etti
maşallah tosuncuğa,,,radyoloğa falan bakıpta demoralize olma, şu catı muayenesini merak ediyorum ben, dr um bana en son 37 de bakıcaz demişti, ya unuttu ya karıştırdı dün akşam 39da bakıcam dedi, çatlıacam ama ben meraktan dedim, %80 normal doğurursan bi terslik olmazsa dedi,,,sen git bakalım şu muayeneyi yaptırda anlatırsın, umarım çatıların uygundur da bir avazda alırsın yavrunu kucağına, tabi en önemlisi onun sağlıklı olması, ama bence normal doğumda her kadının yaşaması gerekn bişey, umarım tüm isteyenlere nasip olur...