Doktora gittim kıslar. Doktor artık NTS den takip etmeye başlayacağız dedi..NTS ye girdim. Bitiminde hemşire dr. arayıp birşey çıktığını söyledi..Anlamadım tabi..Bana dediler yan odaya geç çatalda muane edeceğiz..Ben tabi şokDoktorum geldi bu arada dr ilk defa alttan baktı çok utandım..Açılmam varmı diye bakmış..Biraz canım acıdı...Çatı muanesi böyle birşey mi acaba??? NTS de ağrım çıkmış..Doktor dinlen bol sıvı al sağ ve sola yat birazda beni hareketli gördüğünden ağır hareket et naza çek kendini dedi....Bebeğim 47 cm olmuş..Kilosu içi 2200 dedi..Ama 2 hft önce 2100 demiştniz çok az almış dedim..Bunlar yanıltıcı değerler dedi sadece merakınızı gidermek için söylüyorum geçen sefer fazla hesaplamıştır ya da bu sefer az hesaplamıştım ult. dedi..Normal değerler takılma vs dedi...İnş. erken doğurmam yoksa küveze girermiş
Doktora gittim kıslar. Doktor artık NTS den takip etmeye başlayacağız dedi..NTS ye girdim. Bitiminde hemşire dr. arayıp birşey çıktığını söyledi..Anlamadım tabi..Bana dediler yan odaya geç çatalda muane edeceğiz..Ben tabi şokDoktorum geldi bu arada dr ilk defa alttan baktı çok utandım..Açılmam varmı diye bakmış..Biraz canım acıdı...Çatı muanesi böyle birşey mi acaba??? NTS de ağrım çıkmış..Doktor dinlen bol sıvı al sağ ve sola yat birazda beni hareketli gördüğünden ağır hareket et naza çek kendini dedi....Bebeğim 47 cm olmuş..Kilosu içi 2200 dedi..Ama 2 hft önce 2100 demiştniz çok az almış dedim..Bunlar yanıltıcı değerler dedi sadece merakınızı gidermek için söylüyorum geçen sefer fazla hesaplamıştır ya da bu sefer az hesaplamıştım ult. dedi..Normal değerler takılma vs dedi...İnş. erken doğurmam yoksa küveze girermiş
Oyy hanimlar ben ogluma tosun tosun diyordum ama meger citozmus
gecen sali gunu yani 35+3 gunluk scan sonucunda oglusum 2317 kilo ve boyuda 43 cm cikti basi halan tepede ve her gun en az iki kez hickirik tutuyor oglumu:26: nedir derdi acaba bilemiyorum acep varmi aranizda bu kadar cok hickirik tutan bebek:44:
kaç haftalıksın canım sen?merak ettim.
dikkat et canım bol bol dinlen mayıs bebekleri aceleci davranıyor sanırım.bende ilk nstye girdiğimde çok fazla kasılma çıkmıştı dr.açılma varmı bakalım demişti alttan bakcak sandım ama ultrasonla rahmin üzerine iyice bastırarak baktı açılma yok dedi.sonra önlem amaçlı bana nidilat verdi günde birtane bile içsen faydası olur dedi.sana ilaç falan vermedimi.bide çatı muaynesini eliylemi yapıyor yani alet falan taktımı
Canım 34 ü doldurduk..35 e bugün girdim
Canım geçen seferki kontollerde aşağı baskı hissi olduğunu söyleyince mağnezyum ve molit vermişti onlara devam dedi...Çatı muanesi nasıl birşey bende merak ediyorum..Açılma varmı diye baktığında bir aletle baktıı neydi bilmiyorum ama
slm arkadaşlar neredeyse doğum sıasında yerimi alıyordum.dün akşam biraz kasılma hissettim takip ettim önce 20 dk. da bir, sonra 10 dk. da,sonrada 6 dk da bir gelmeye basladı.hastaneye gittim çalıştığım yere.ebe arkadaş nst ye bağladı sancılar gaye düzenli 50 lerde falan sonra bi de alttan bakalım dedi,doğum başlamış çocuğun kafası aşağıda,silinme var bu gece suyun gelir dedi...ben tabi baya korktum çalıştığım yerde yenidoğan ünitesi olmadığı için takip olduğum özel hastaneye gittim bu arada çantamı1 gün önce zorla hazırlamıştım iyiykide hazırlamısım yoksa o arada bide eve gelip onunla uğrasacaktık.daha sonra takip olduğum hastanedede alttan muayene etti ebe evet açılma yok ama bebek tamamen kanala yerleşmiş dedi nst de sancım 5 dk da bir ve tam 120 idi(arkadaşlar sadece hafif bir adet sancısı gibiydi)ama baya nefes almamı zorluyordu ve kızım içerdedeli gibi dönüyordu.dr u aradı doğumu durdurmaya karar vardiler.daha 34 yeni doldu kızımın kg si 2000.nidilat,antibiotik başladılar bebek için ciğer geliştiriciiğneleri yapıldı sabaha kadar sancı çektim baya bildiniz doğum sancısıydı ama öyle anlatılanlar gibi zor gelmedi bana.doğum sabah durdu.şimdi tetikte bekliyoruz yine olursa diye yani heran nisan annesi olabilirim.(daha suyum falan gelmedi çok şükür)ama inş. 2 haftayıda doldurabilirim arkadaşlar dua edin bana...(gelişmeleri aktarırım)
bildiğim kadarıyla bebeğin hıçkırması akciğerlerini geliştiriyo. Nefes almasını kolaylaştıran bi egzersiz die okumuştum bi kitapta kızlar. tedirgin olmayın iyi bişey.
gecen sali gunu yani 35+3 gunluk scan sonucunda oglusum 2317 kilo ve boyuda 43 cm cikti basi halan tepede ve her gun en az iki kez hickirik tutuyor oglumu:26: nedir derdi acaba bilemiyorum acep varmi aranizda bu kadar cok hickirik tutan bebek:44:
slm arkadaşlar neredeyse doğum sıasında yerimi alıyordum.dün akşam biraz kasılma hissettim takip ettim önce 20 dk. da bir, sonra 10 dk. da,sonrada 6 dk da bir gelmeye basladı.hastaneye gittim çalıştığım yere.ebe arkadaş nst ye bağladı sancılar gaye düzenli 50 lerde falan sonra bi de alttan bakalım dedi,doğum başlamış çocuğun kafası aşağıda,silinme var bu gece suyun gelir dedi...ben tabi baya korktum çalıştığım yerde yenidoğan ünitesi olmadığı için takip olduğum özel hastaneye gittim bu arada çantamı1 gün önce zorla hazırlamıştım iyiykide hazırlamısım yoksa o arada bide eve gelip onunla uğrasacaktık.daha sonra takip olduğum hastanedede alttan muayene etti ebe evet açılma yok ama bebek tamamen kanala yerleşmiş dedi nst de sancım 5 dk da bir ve tam 120 idi(arkadaşlar sadece hafif bir adet sancısı gibiydi)ama baya nefes almamı zorluyordu ve kızım içerdedeli gibi dönüyordu.dr u aradı doğumu durdurmaya karar vardiler.daha 34 yeni doldu kızımın kg si 2000.nidilat,antibiotik başladılar bebek için ciğer geliştiriciiğneleri yapıldı sabaha kadar sancı çektim baya bildiniz doğum sancısıydı ama öyle anlatılanlar gibi zor gelmedi bana.doğum sabah durdu.şimdi tetikte bekliyoruz yine olursa diye yani heran nisan annesi olabilirim.(daha suyum falan gelmedi çok şükür)ama inş. 2 haftayıda doldurabilirim arkadaşlar dua edin bana...(gelişmeleri aktarırım)
aynı kaderi paylaşıyoruz canım bende hep normal doğum düşündüm ama daha 35+3 üm bebiş 3.200 gram 38. hafta ölçülerinde diyor doktor iri bebek normal hiç düşünme artık dedi gittiğim prof. bizi dışarıdan tanıyor beni o doğum yaptırmayacak ama ona sürekli gidiyorum bebeğini riske atma diyor her gittiğimde her hafta gidip NST çekiniyorum bebek büyük olduğu için fazla durmak istemeyebilir dedi doktor yani sancım olabilirmiş erkenden ne yapacağımı bilmiyorum ben 38. haftaya kadar bekleyip öyle sez. olmak istiyorum ama erkenden sancım olursa ne olacak bilmiyorum
canım ne diyeceğimi bilemiyorum keşke üzülmemen için bişey yapabilseydim.sadece dua edebiliyorum rabbim seni çoook mutlu etsin inşallah eşin değişir ve sana bunları unutturur...Oğul Yetiştirmek..!!
Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
... Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bütün gençliğini birileriyle beraber olmaya çalışarak geçirdikten sonra kimseyle beraber olmamış birini bulup evlenmeye çalışmanın ikiyüzlülük olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; her insanın değerli olduğunu,
Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin.....
herkese yanımda oldugunuz ıcın cok tesekkur ederımm esımle dun cok buyuk kavga etttıkkkk resmen sınır krızı gecırdımm dunn aksamm cok kotuyduuuu bebegım kaskatı kesıldı dunden berı hareket etmıoooo hala yalan ustune yalan soyluooo göster napmısım dıooo actım herseyı gosterdımmm haklısın dıoooo hatalıyımmm haklı olmak ıstemıorum dedımmm artık mıdem bulanıoo esımı görünce bız sona geldıkkk ben hasta olucam psıkolojım cok bozuldu sımdı o adresı kapatmıs ama ınanın asla guvenmıorum cunku telefonla arıooo ıster cınsel anlamda tatmın etsın kendını ıster ask yasasınnn hamılelıgımı bana zehır ettııııı dün cok korktuuuu evden cıkmaya calıstım kapıyı kıtledı anahtarları aldıı ben gıderım dedııı defol gıt dedımmmmmm hamılesın bısey olacakk dedıı yemek yedırmeye calıstıııı dedımmm hamılelıgım sımdı mı aklına geldııııııı bu cocugun hıcbıseyısın dedımmm bundan sonra bana uzak ol dedımmmm dua edıorumm sadece cocugumu dusunuormm ona bısey olmasınn nolurrrr am aben hıc ıyı degılım sınırlerım cok bozukkkk
inanmıyorum ya doğumlar başladı heyecen dorukta:18:kizlar haberiniz yok sanirim..
dun gece bi arkadasimiz dogum yapti,shtzengel miydi burdaki nicki boyle bisey tam hatirlamiyorum,
suyu geldi gece sezeryanla bebisini kucagina aldi,3050 gr olmasi lazim allah anali babali buyutsun alisiyoruz artik dogum haberlerine:18:
canım ben doğum çantamı hazırladım ama ben de daha terlik almadım.önü kapalı olanlardan almayı düşünüyorum tuvalete falan giderken rahat olur diye.günaydınn bugun 35 haftalık olduk oğlumlaaaa
bende çantamı hazırlıcam aksam ama hastane ıcın terlık almadımm nasıl bı terlık almalıyımm karar veremedım
canım bende karnımı alıyorum ama bu dönemde biraz zor oluyo bu koca göbeği almak :)) hele bikini bölgesi çok zor elim uzanmıyo çekemiyorum p.tesi kontrol var bugünlerde yapmam lazım ama nasıl yapcam bilemiyorum:44:Kıslar hepinize günaydın..
Bugün doktor kontrolüm var yarım gün için bile işe geldim..Gelme deseler olmazdı sanırım...
Ayy artık sinirim bozuluyorrr yaaa...
Kıslar ya aranızda göbek kıllarını alan var mı?? Ben eskiden alıyorumdum..Gerçi halada alıyorum ama bebeğe bir zararı olmaz diye düşündüm hep doktor ult.cihazına o kadar bastırıyorkii eğer zararlı olsaydı o bile bastırmazdı diyorum...
Dün ağda maceram kabus gibiydi yere pijamama terliğime döktümsir ağdaydı bide pijamam çöpe gitti terliği çok yıkadım ama nafide gitmedi yeride telledimmm Allahtan halıya gelmemişti.Eşimde kızdı salonun ortasında mı yapılır diye ama banyonun aynası çok yukarda göremiyorumkiiiiiiiiiiiii..Salondaki konsolun aynaları tam bana göre...Yaptığıma yapacağıma bin pişman oldum sinirden ağladım o dereceeee ne illet bişi yaa..Kuaförede şimdiye kadar gitmedim utanıyorum Nasıl olacakkki...
Bebeğimden bugün iyi haberler alırımda içim rahatlar...
Kilo konusuna gelince sabah aç tartıldım 72.5 çıktı..57 ile başlamıştık oysa...20 yi bulacağım gibi..
bacaklarımın şiştiğini hissediyorum...Basen tarafımda kötü kötü çatlaklar var..Suratımdan da sivilceler eksik olmuyor...Baya evrim geçirdim...Stresteyim galiba kendime baktıkça üzülüyorum..Benden bu kadar
ayyyy bin maşallah
canım benim kızım nerdeyse sabahtan akşama kadar hıçkırıyorOyy hanimlar ben ogluma tosun tosun diyordum ama meger citozmus
geçmiş olsun çiğdemcim inşallah bebişin biraz daha bekler dualarımız seninle.bizi merakta bırakma.slm arkadaşlar neredeyse doğum sıasında yerimi alıyordum.dün akşam biraz kasılma hissettim takip ettim önce 20 dk. da bir, sonra 10 dk. da,sonrada 6 dk da bir gelmeye basladı.hastaneye gittim çalıştığım yere.ebe arkadaş nst ye bağladı sancılar gaye düzenli 50 lerde falan sonra bi de alttan bakalım dedi,doğum başlamış çocuğun kafası aşağıda,silinme var bu gece suyun gelir dedi...ben tabi baya korktum çalıştığım yerde yenidoğan ünitesi olmadığı için takip olduğum özel hastaneye gittim bu arada çantamı1 gün önce zorla hazırlamıştım iyiykide hazırlamısım yoksa o arada bide eve gelip onunla uğrasacaktık.daha sonra takip olduğum hastanedede alttan muayene etti ebe evet açılma yok ama bebek tamamen kanala yerleşmiş dedi nst de sancım 5 dk da bir ve tam 120 idi(arkadaşlar sadece hafif bir adet sancısı gibiydi)ama baya nefes almamı zorluyordu ve kızım içerdedeli gibi dönüyordu.dr u aradı doğumu durdurmaya karar vardiler.daha 34 yeni doldu kızımın kg si 2000.nidilat,antibiotik başladılar bebek için ciğer geliştiriciiğneleri yapıldı sabaha kadar sancı çektim baya bildiniz doğum sancısıydı ama öyle anlatılanlar gibi zor gelmedi bana.doğum sabah durdu.şimdi tetikte bekliyoruz yine olursa diye yani heran nisan annesi olabilirim.(daha suyum falan gelmedi çok şükür)ama inş. 2 haftayıda doldurabilirim arkadaşlar dua edin bana...(gelişmeleri aktarırım)
Gelme deseler olur mu canım hiç,maaş veriyorlar ya etinden sütünden yararlanacaklar,aynen bende uyuz oluyorum senin gibi,ben iyiyim diye kendimi salmadıkça onlar da üstüme geliyorlar anasını satayım,sanki normal insanmışım gibi yarım günde gelme sen dinlen diyen yok anasını satayım,bugün yarım gündü gittim yine ama yoruluyorum artık bugün bunu farkettim,eve gelince direkt uyumuşum valla yorgunluktan,ayaklarım kasıklarım ağrıyor ya,bilgisayar başında da otursan iş işte yine.Kıslar hepinize günaydın..
Bugün doktor kontrolüm var yarım gün için bile işe geldim..Gelme deseler olmazdı sanırım...
Ayy artık sinirim bozuluyorrr yaaa...
Kıslar ya aranızda göbek kıllarını alan var mı?? Ben eskiden alıyorumdum..Gerçi halada alıyorum ama bebeğe bir zararı olmaz diye düşündüm hep doktor ult.cihazına o kadar bastırıyorkii eğer zararlı olsaydı o bile bastırmazdı diyorum...
Dün ağda maceram kabus gibiydi yere pijamama terliğime döktümsir ağdaydı bide pijamam çöpe gitti terliği çok yıkadım ama nafide gitmedi yeride telledimmm Allahtan halıya gelmemişti.Eşimde kızdı salonun ortasında mı yapılır diye ama banyonun aynası çok yukarda göremiyorumkiiiiiiiiiiiii..Salondaki konsolun aynaları tam bana göre...Yaptığıma yapacağıma bin pişman oldum sinirden ağladım o dereceeee ne illet bişi yaa..Kuaförede şimdiye kadar gitmedim utanıyorum Nasıl olacakkki...
Bebeğimden bugün iyi haberler alırımda içim rahatlar...
Kilo konusuna gelince sabah aç tartıldım 72.5 çıktı..57 ile başlamıştık oysa...20 yi bulacağım gibi..
bacaklarımın şiştiğini hissediyorum...Basen tarafımda kötü kötü çatlaklar var..Suratımdan da sivilceler eksik olmuyor...Baya evrim geçirdim...Stresteyim galiba kendime baktıkça üzülüyorum..Benden bu kadar
Gözünaydın canım ne mutlu sana yat dinlen valla,ben de 38.haftayı tamamlayıp bırakacağım,bu arada 32.haftada aldığımız çalışabilir raporunu da mı iş yerine mi vermek gerekliydi ben vermedim ya,nasıl olcak bu rapor işi hiç kafam basmıyor zaten.canım işyerleri işte gelme derler mi hiç, hep çıkarlarını düşünüyorlar. İnş. Güzel haberler alırsın iyidir minnoşun... ne zaman izne ayrılcaksın sen?...
benim bugün işyerimde son günüm, izne ayrılıyorum bugün. Bilgisayarımı, çekmecelerimi temizliyorum... :) Biraz tuhafım en fazla 1 hafta ayrı kalmıştım işyerinden yıllık izinlerde o da...
Pazartesi günü sabah doktoruma gideceğim, rapor alacağım sadece rapor vermek için geleceğim tekrar...
tim 3aynı kaderi paylaşıyoruz canım bende hep normal doğum düşündüm ama daha 35+3 üm bebiş 3.200 gram 38. hafta ölçülerinde diyor doktor iri bebek normal hiç düşünme artık dedi gittiğim prof. bizi dışarıdan tanıyor beni o doğum yaptırmayacak ama ona sürekli gidiyorum bebeğini riske atma diyor her gittiğimde her hafta gidip NST çekiniyorum bebek büyük olduğu için fazla durmak istemeyebilir dedi doktor yani sancım olabilirmiş erkenden ne yapacağımı bilmiyorum ben 38. haftaya kadar bekleyip öyle sez. olmak istiyorum ama erkenden sancım olursa ne olacak bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canım,inşallah bebişin bekler biraz daha.slm arkadaşlar neredeyse doğum sıasında yerimi alıyordum.dün akşam biraz kasılma hissettim takip ettim önce 20 dk. da bir, sonra 10 dk. da,sonrada 6 dk da bir gelmeye basladı.hastaneye gittim çalıştığım yere.ebe arkadaş nst ye bağladı sancılar gaye düzenli 50 lerde falan sonra bi de alttan bakalım dedi,doğum başlamış çocuğun kafası aşağıda,silinme var bu gece suyun gelir dedi...ben tabi baya korktum çalıştığım yerde yenidoğan ünitesi olmadığı için takip olduğum özel hastaneye gittim bu arada çantamı1 gün önce zorla hazırlamıştım iyiykide hazırlamısım yoksa o arada bide eve gelip onunla uğrasacaktık.daha sonra takip olduğum hastanedede alttan muayene etti ebe evet açılma yok ama bebek tamamen kanala yerleşmiş dedi nst de sancım 5 dk da bir ve tam 120 idi(arkadaşlar sadece hafif bir adet sancısı gibiydi)ama baya nefes almamı zorluyordu ve kızım içerdedeli gibi dönüyordu.dr u aradı doğumu durdurmaya karar vardiler.daha 34 yeni doldu kızımın kg si 2000.nidilat,antibiotik başladılar bebek için ciğer geliştiriciiğneleri yapıldı sabaha kadar sancı çektim baya bildiniz doğum sancısıydı ama öyle anlatılanlar gibi zor gelmedi bana.doğum sabah durdu.şimdi tetikte bekliyoruz yine olursa diye yani heran nisan annesi olabilirim.(daha suyum falan gelmedi çok şükür)ama inş. 2 haftayıda doldurabilirim arkadaşlar dua edin bana...(gelişmeleri aktarırım)
selam mayıs annişleri ve minik yavruları...
13.nisan cuma günü itibari ile izine ayrılmış bulunmaktayım. iş yoğunluğundan çok sık yazamıyordum....
Sata göre 37'i doldurduk bugün.... Ama bebişimiz 35 haftalık.. dün doktor kontrolümüz vardı bebişim 20 günde 450 gr almış hala daha 2200 gr küçük kızım..
doktor yeter artık yiyip yatıcaksın sadece dedi.. NST ye girdik hiç ağrımız sancımız yok... iyi gidiyoruz ama hala makat geliş yavrum..
Doktor salı günü tekrar çağırdı bebeğin büyümesie bakıcak sık sık görüşücez dedi artık... Bebek geridende gelse ultrasonda çıkkan doğum tarihi önemli değil gelişimini takip edicez dedi..
Doğum yapan, kurtulan annelerimizi kutluyorum. allah analı babalı büyütsün inşallah...
ooyyyyy bu ne geçmişi anca bitirebildim
şimdi ben anlatayım kızlar üç gündür topiğe giremedim.annem geldi kızımın kıyafetlerini yıkadık ütüledik ve yerleştirdik.beşiğimizde geldi çok şükür.bi kızım kaldıçok heyecenlıyım beşiğine bakıp konuşuyorum kızımla deli gibi Allah o günleride görmeyi nasip etsin beraberce evlerimize dönmeyi nasip etsin
beşiğimiz de bu kızlarEki Görüntüle 390467 Eki Görüntüle 390468 Eki Görüntüle 390469 Eki Görüntüle 390470
bu da battaniyemiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?