kızlar bu son haftalarda midesi bulananlar varmı ?
kızlar şimdi dr dan geldim bende kızım maşallah 3.450 gr 51 cm olmuşş ve kafası yine 2 hafta önde yani büyükk suratı aynı bana benziooodr um çatıma baktı normal doğuma çok müsaitsin hatta gereğinden fazla esneksin maşallah dedi ama kafası büyük oldugu için bir hafta daha bekleyip öyle karar verelim eğer esnek olmasaydın sezeryan tarihi vericektim böyle devam et dedi...ben çok hareketliyim maşallah ve toplamda 7 kg almıştım bu 2 haftada bebegim 350 gr alırken ben 1,5 kg vermişim....toplam 5,5 kg almış bulunmaktayım...
çatı muaynesine gelince hiç ama hiç korkmayın...usg den sonra dr um ön tarafa gecti ben soyundum çatala geçtim bir bez vardı onu örttüm üstüme...eline eldiveni taktı yaklaşık 15 sn felan sürüyo hiç acımadı korkulcak birşey yok ben stress içinde girdim odaya ama üzüldüm sonra canımı sıktığıma...2 parmağını açarak ölçüm yapıyor anladığım kadarıyla....merak ettiğiniz başka birşey varsa sorun lütfen....
tecrübelerini aktardığın için saol arkadaşım. bu arada sen melike hanıma gidiyordun değil mi? bişe sorcam sana. melike hanımın kullandığı ultrason renkli mi? hani demişsin ya suratı bana benziyor diye ondan soruyorum. ben evrim hanıma gidiyorum ve ultrasonu siyah beyaz. inan bizim kız kime benziyo ben anlayamıyorum ekrana bakınca. o nedenle geçen hafta medicabile gittim sırf kızımı renkli göreyim diye. ama malesef ellerini yüzünden bir türlü çekmedi. neyse sağlıklı olsunda doğunca görücez inşallah.
kızlar gece tuvalete kalktığmda çok açık renkli pembemsi bir akıntım oldu ve geçti ancak tam anlayamadım nişan mı değil mi ? İnsan yeni bir olgunun içerisinde olduğundan genelde neyin ne olabileceğini anlayamıyor malesef. Gece gecede doktoru aramak istemedim sabah arayıp soracağım , bebeğin hareketlerinde de bir problem yok ancak akıntı ne akıntısıydı cidden kavrayamadım. Uyumayada çalışıyorum o da olmuyor maleseff , bazı kadınlar gece nişanı gelip uyuduklarını sabahı beklediklerini söylüyorlar ne kadar rahat ve sakinler valla tebrik ediyorum . Ben heyecandan mı yoksa ne olduğunu bilmediğimden mi nedir uyuyamıyorum. Normalde 3 veya 4 Mayıs'da sezeryan olacağım korkmuyorumda daha önce iki kere kist ameliyatı geçirdim sezeryan şeklinde ancak işte zamanı şimdi mi onu anlayamamak çok garip((( :18::18:
kızlar günaydın, uykusuz bir gecenin daha sabahına doğurmadan ayıldık=)
dün doktor muayenem vardı ve oldukça uzun sürdü
NSTde bebek bir an olsun durmadığı için sağa dön sola dön bir de böyle deneyelim derken 1saati buldu
kilosu 3700ü geçmiş kafamız da yine haftaya göre büyüktü
normalde 38.haftada fln kanala girmesi bekleniyormuş ama benimki kafası tam rahim ağzında olmasına rağmen kanala girmemiş hala
doktorum bu nedenle sez. ile almayı önerdi çünkü suyum gelip de doğum başlasa bile bebek kanala girmeden normal doğuramazmışım ve sez. olmam gerekirmiş. paldır küldür sez. olmandansa planlayalım öyle ol dedi.
ben nasılsa 6günü daha var diye beklemek isteyince cuma günü tekrar bakıp karar verelim dedi.
cuma günü de kanala girmemişse doktorum riske girmek istemiyor. kafası büyük olduğu için girememiş olabilir diyor.
hayırlısı artık. Rabbim içimi biliyor ben bebeğim için sağlıklı olan neyse ona hazırım ve hep hayırlı olan için dua ettim.
doktorum kafa çapı ve kilodan da çekiniyor sanırım. bakalım cuma gününe kadar bizim oğlanı ikna edemezsek cumartesi sabahı inşallah kokusuna kavuşacağım
kızlar şimdi dr dan geldim bende kızım maşallah 3.450 gr 51 cm olmuşş ve kafası yine 2 hafta önde yani büyükk suratı aynı bana benziooodr um çatıma baktı normal doğuma çok müsaitsin hatta gereğinden fazla esneksin maşallah dedi ama kafası büyük oldugu için bir hafta daha bekleyip öyle karar verelim eğer esnek olmasaydın sezeryan tarihi vericektim böyle devam et dedi...ben çok hareketliyim maşallah ve toplamda 7 kg almıştım bu 2 haftada bebegim 350 gr alırken ben 1,5 kg vermişim....toplam 5,5 kg almış bulunmaktayım...
çatı muaynesine gelince hiç ama hiç korkmayın...usg den sonra dr um ön tarafa gecti ben soyundum çatala geçtim bir bez vardı onu örttüm üstüme...eline eldiveni taktı yaklaşık 15 sn felan sürüyo hiç acımadı korkulcak birşey yok ben stress içinde girdim odaya ama üzüldüm sonra canımı sıktığıma...2 parmağını açarak ölçüm yapıyor anladığım kadarıyla....merak ettiğiniz başka birşey varsa sorun lütfen....
slm kızlar biz kontrole gittik çok şükür kötü bi durum yok
doktor normal doğum dedi ve bizi nstye aldı
sonra doktor sancı başlamış heran olabilir dedi :18::18:
eyer kanaman olursa yada suyun gelse bebeğin atışları
azalsa gel dedi doğumun heran başlayabilir dedi
bide her hafta gel nstye gir dedi bebeğimin kilosuda 2.980 olmuş dedi
hayırlısıyla artık kızımı bekliyom bakalım nezaman gelecek
tecrübelerini aktardığın için saol arkadaşım. bu arada sen melike hanıma gidiyordun değil mi? bişe sorcam sana. melike hanımın kullandığı ultrason renkli mi? hani demişsin ya suratı bana benziyor diye ondan soruyorum. ben evrim hanıma gidiyorum ve ultrasonu siyah beyaz. inan bizim kız kime benziyo ben anlayamıyorum ekrana bakınca. o nedenle geçen hafta medicabile gittim sırf kızımı renkli göreyim diye. ama malesef ellerini yüzünden bir türlü çekmedi. neyse sağlıklı olsunda doğunca görücez inşallah.
anlamadim hersey yolunda oldugu ve anne daha beklemek istedigi halde sezeryan tarihine doktor annenin istegini onemseden mi karar veriyor! biraz kendi vucudumuza yapilacak keyfi mudahelelerde soz hakkimiz oldugunu doktorlara hatirlatmak gerek
haklısın ama biz bu konuda tecrübeli değiliz.dr işte.benim ki garantici biraz tabi nekadar kalsa kendı açımızdan iyi fakat riskleride vardır illlaki..
benim ilk tüp bebek ve tek yumurta transferim olduğu için biraz bu konuda hassas.riske kesinlikle girmek istemiyor.bende açıkcası çok istemiyorum normal doğumu çok korkuyorum.hoş bundan da korkuyorum ama kısmet işte:)
cnm bebişim aslında normal pozisyonunda ama bir türlü kanala girmedi normalde 39da kanalda olması gerekirmiş
o nedenle suyum gelse bile normal doğurmam zor şu an
yarın tekrar bakıcaz cuma gecesi dua edin bana nolur. eğer yine girmemişse sez. olacak cumartesi günü.
arkadaşlar herkese ii geceler, ben çok kötü durumdayım..iki gündür felaket bel ağrım var..dün kontrole giittik doktor her şey normal dedi,haftaya da doğum şeklimiz belli olacak çatı muayenesinde..belim felaket ağrıyor ve çok az koyu renkte bir akıntım oldu sanki kanlı gibiydi..eşim şehir dışında şu an yolda..onu bekliyorum eğer geçmezse ağrım hemen gideceğim acile..bebeğim çok hareketli çook şükür ama çook aşağıda hissediyorum bugün..elleri sanırım tam aşağıda sanki bıdık bıdık geziniyor içimde..ama bende korku hat safhada şu an..rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahhh..mutsuzum şu an,huzursuzum..daha erken bebeğim umarım biraz daha sabreder.
mrb kızlar biz de bugün doktora gittik..bebeğimin baş çevresi 40. haftanın üzerinde çıktı..başı da dönmedi öyle olunca hemen yarın alıyorum dedi... o telaşla da ağırlığı ortada kaynadı gittii....soramadım...
daha bnm de hiçbirşeyim hazır değil..ew pis cumartesi temizlenecek..halılarım yok yıkamaya verdim baya bi tutuştum...ama sonunda doktorumuzu ikna ettik sali günü alırım dedi de biraz rahatladım...
turuncu oda çok hoş olmuş.ne gzel temizlikler bitiyor.hazırlıklar tamamlanıyor.ben daha hiçbişey yapmadım ya
sanki doğurmayacam. neyi bekliyorum bilmiyorum ama bi yorgunluk halsizlik aldı beni gidiyor.hayırlısı bakalım
allah yardım etsın korkma bısey olmaz ıns. gıttınmı doktora ne dedı
Canım bildiğim kadarıyla illa devlet hastanesi olması gerekmiyor,benim hastanem yarı sigorta geçen özel hastane,ben gittim salı günü iş göremez raporumu aldım,3 nüshası var,birini iş yerine verdim,biri bende,birini de hastane aldı,37.haftaya kadar çalışınca 32.hafta raporuna gerek kalmıyor sanırım,o sadece kontrol olursa iş yeri kanunen zarar görmemesi için,önemli olan çalışamaz raporunu almak,bu raporu da kimisi 32.haftada alıyor kimisi 37.haftada.Ben de 37.haftaya kadar çalıştım,yeni aldım çalışamaz raporunu.Doğumdan sonra doğum yaptığımız hastaneden doğum kağıdı alacakmışız onunla birlikte başvurumuzu yapacakmışız,bu kadarını öğrenebildim şimdilik.Kızlar hepinize selmalar,
Benim artık işler çığırından çıkmış durumda olduğundan çok çok geriden geliyorum ve ancak yazılanları okuyorum...
Göbekler süper, odalar harika... Doğum yapanları okudukça heyecanlanıyorum... Bizimde sıramız geliyor diye...
Sevgicim okuyunca ben bile acaip sinirlendim. Sonuna kadar haklısın bence artık 1 değil 2 değil bu kaç defa konuşuldu kaç defa sözler verildi. Tamda doğuma bu kadar yaklaşmışken gerçekten zor bir süreç seni bekliyor. En doğru kararı yine sen vereceksin. Bence ailene vs anlatmadan önce kendini bir daha dinle veya yabancı olayların dışında olan profesyonel birinden destek al. Belki sen bir şekilde olayları sindirip unutursun ama ailen siz tekrar iyi olsanız bile onu asla affetmeyecektir.
Benim sorumda bu çalışamaz raporu ile ilgili. Ben 32. haftada raporumu aldım iş yerime verdim. Şimdi 37. haftada ayrılınca tekrar devlet hastanesine gidip çalışamaz raporu mu alıcam, yoksa doğum izni dosyası mı açtırıcam, herhangi bir devlet hastanesi olur mu? bize kayıt açıldığına dair birşey verecekler mi, onu tekrar şirkete mi getireceğiz... Offf hamile hamile bu işlerle ne diye uğraştırırlar anlamıyorum. E-devlet dediler aldık şifreleri oturduk yapılsa ya bu işlerde oradan...
Kızlar gece kuşu gibi yine ayaktayız bu gecede,yatacağız birazdan,yarın iş yerinde son günüm,bu haftayı tamamladık şükür,38 hafta çalışmış olduk kızımla.Yarından sonra dinleneceğiz kızımla evde,bu arada ben şeyi soracağım bu çantaya ped koyuluyor ya doğum için,nasıl hasta pedi mi lazım oluyor yoksa normal ped yeterli mi? Ne marka aldınız?Çantamızda bir o eksik kaldı,bir de nevresimle terliğimiz.Salı günü baya bi bakındım düz renk pembe nevresim takım ama hiç bi yerde bulamadım genellikle hep desenli modeller var,siz naptınız nevresim götürecek misiniz doğuma??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?