Arkadaşlar mrb, moralim bozuk ve çok üzgünüm sizinle paylaşmak istedim.Bebeğimde az da olsa bir gelişim geriliği var.kilosu çok düşük.Pazartesi günü riskli gebelikler uzmanına gittik 2300 gr çıktı bebeğim.karın çevresi 2 HAFTA GERİDEN GELİYOR.DOKTOR ILIMLI BİR GERİLİK DEDİ.DOĞUNCA KÜVEZE GİRER MUTLAKA DEDİ.DOĞDUKTAN SONRA SAĞLIK SORUNU OLUR MU DEDİK BELLİ OLMAZ DEDİ.DÜŞÜK KİLOLU OLACAĞI İÇİN NORMAL DOĞUM SANCISINA KALBİ DAYANAMAZ BU YÜZDEN SEZERYANLA ALIRIZ DEDİ.((((HERTÜRLÜ TEST, KAN AKIMI, SUYU HERŞEYİ İYİ YANİ GELİŞİM GERİLİĞİNE SEBEB OLAN ŞEYLERE BAKILDI AMA BİRŞEY TESPİT EDİLMEDİ İYİ DE BESLENİYORUM FAKAT BEBEĞİM KİLO ALAMIYOR.
Günaydın kızlar.
Söz verdiğim gibi bebeğimin odası bitmemiş olsada paylaşıyorum.
Beşiğin üzerine koyulan komidinin parçalarında sıkıntı çıktığı için fabrikaya geri gönderip yenisini istemek zorunda kaldık.
Çoğu kıyafetimiz anneanneye gidecek valizimin içinde olduğu için dolabın yerleşmiş halinide gösteremiyorum şimdilik.
İnşaallah doğumdan sonra herşey tamamlanınca tekrar paylaşacağım resimleri.
Eki Görüntüle 394679
Eki Görüntüle 394680
Eki Görüntüle 394681
Eki Görüntüle 394682
Arkadaşlar mrb, moralim bozuk ve çok üzgünüm sizinle paylaşmak istedim.Bebeğimde az da olsa bir gelişim geriliği var.kilosu çok düşük.Pazartesi günü riskli gebelikler uzmanına gittik 2300 gr çıktı bebeğim.karın çevresi 2 HAFTA GERİDEN GELİYOR.DOKTOR ILIMLI BİR GERİLİK DEDİ.DOĞUNCA KÜVEZE GİRER MUTLAKA DEDİ.DOĞDUKTAN SONRA SAĞLIK SORUNU OLUR MU DEDİK BELLİ OLMAZ DEDİ.DÜŞÜK KİLOLU OLACAĞI İÇİN NORMAL DOĞUM SANCISINA KALBİ DAYANAMAZ BU YÜZDEN SEZERYANLA ALIRIZ DEDİ.((((HERTÜRLÜ TEST, KAN AKIMI, SUYU HERŞEYİ İYİ YANİ GELİŞİM GERİLİĞİNE SEBEB OLAN ŞEYLERE BAKILDI AMA BİRŞEY TESPİT EDİLMEDİ İYİ DE BESLENİYORUM FAKAT BEBEĞİM KİLO ALAMIYOR.
merhaba kızlar bugün doktora gittim son tahlillerim yapılmıştı sağlık ocağında.....onlarıda yanımda götürdüm...doktor tiroidin çıkmış dahiliyeci görsün dedi....ben şaşırdım çünkü sağlık ocağındaki aile hekimim gebelikten değişmiştir değerlerin doğurduktan sonra bakalım tekrar dedi geçti....dahiliyeci bir moralimi bozdu son bir yıldır normal değer diye gözüken 4 doğru değilmiş 2,5 ta bile tedavi görmesi gerekiyormuş hamilelerin.....yoksa çocukta zeka geriliği oluyormuş bana ilaç yazdı ama ben endişelendim çünkü 1 aylıkken yapılan tiroid testlerinde 2,28 çıkmış değerlerim bir daha da bakılmamış...arada ne zaman değerim 5 olmuş bilmiyoruz....yani zeka geriliğine yol açacak bir zaman olmuş mudur ?yoksa yeni mi olmuştur muamma...bebeğin kilosunda bir düşüklük yükseklik varmı dedi yok dedim haftasıyla uyumlu 2950 çıktı dedim tamam 40 çıkana kadar kullan bu ilacı zaten çok az normal değerlerin dışında ölçümlerin dedi...... düşük doz veriyorum sonra tekrar kan tahliliyle bakalım dedi...ama ben çok kötü hissediyorum kendimi....o kadar 2li 3lü 4 lü test boşuna mı yaptırdık sadece 3 ayda bir tiroid testimi yaptırmamız lazımdı anlamadım ki....annem 4 aylıkken öğrenmiş tiroidi olduğunu bana hamileyken o zaman hamileyken tedavi yokmuş beni doğurduktan sonra tedavi olmuş...telefonda olsan sen gerizekalı olurdun diyip beni rahatlatmaya çalışıyor yinede inanılmaz mutsuzum yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik....bu çıktı...
korkma arkadaşım. benim de ilk haftalarda 5 çıktı. 7. haftamda ilaca başlattı doktor. 3 haftada düştü. ben iki doktora gittim. önemli olan t3 ve t4 dedi. onlar normal olduğu için çok etkilenmez dedi. hele senin ilk aylarda düşükse zaten hiç korkma. çünkü 4. ve 5. aydan sonra bebek kendi tiroid hormonlarını kendisi üretiyor. yani seninkilere ihtiyacı yok. ayrıca evet 2,5 olması lazım gebelikte ama benin doktorum 3-4 bunlar normal değerlerdir korkma dedi. t4 normalse tabi. o yüzden içini rahat tut. ben de her gün 100 lük levotiron alıyorum. bakalım gebelikten sonra ne olacak bilmiyorum
merhaba bende senin anlattığın durumdayım muhtemel doğum tarihimiz bile aynı , salı günü kontrolüm vardı, bebeğim 2400gr 2 haafta geriden geliyor dedi nstye girdim dediğin gibi herşey normal ama neden bi gerilik oluyo anlamadım, genetik olarak minyon olabilir dedi ve benim bebeğim hala ters dönmedi o yüzden kesin sezeryan olucam tarih olarak ta 5 mayıs dedi,inşallah hakkımızda hayırlısı olur,..
canıııım çok teşekkür ederim....yorumun ve moralin için......ya işte bizim için o kadar zayıf noktaki bebeklerimiz.....hamilelik süresince herşeyi yapıp tüm tetkikleri atlamayıp bu hormon işi atlanmış olunca çok üzüldüm ya...keşke arada bir kez daha bakılsaymış bu kadar korkmazdım ama bunu da biz mi söyleyeceğiz yani...herşeyi ben nasıl bilebilirim oda doktorların garipliği madem bu denli önemli bir konu bu neden bakmıyorlar 2 ayda bir...neyse bende 25 mg lık ilaç başladımsütün kalitesini de arttırırmış ilaç...
Herkese hayırlı doğumlar,hanımlar benim bebiş mayısın başlarında doğacak inşallah.Şu an 35-3 haftalığım doktorum bebeğinin gelişimi gayet iyi dedi bu gidişle kilolu doğacağa benziyor dedi.Oyüzden normal doğum senin için sakıncalı sezaryen olursun büyük ihtimal dedi.Çünkü aksi halde yırtılmalar ilerisi için kalıcı hasarlar olabilirmiş.Sizce de 4 kiloya yaklaşmış veya gelmiş bir bebek normal doğamaz mı?Ben kendimi buna hazırlamıştım,en azından hem süt problemi yaşamam hem de hemen ayağa kalkarım diye düşünmüştüm(Doğum da ve sonrasında eşim hariç kimsecikler yanımda olmayacak,çok istesem de
Bu arada arkadaşların bebek odaları ve aldıkları harika güle güle kullanır bebeğiniz inşalah.
canim ben yurtdisindayim burda kilolu bebek sezeryan nedeni degildir. ustelik ultrason bebegin kilosunu net gostermez. ben burdaki doktoruma bebek buyuk olursa sezeryan olur muyum diye sordum doktor once soruma sasirdi 1. onceden bebegin kac kilo olaqcagini net bir sekilde soyleyemeyiz 2. iri bebek de normal yoldan dogar. ( daha sonra bir cok ornegini gordum ) senin doktorunun bahsettigi yirtiklalr en zayif bebekte bile olabiliyor. ustelik turkiyede daha yirtik olmadan onceden makat tarafina dogru Kesik epizyo yapmak suretiyle yolu genisletiyorlar..... hem kesi yapiyorlar hem de iri bebek dogurtmaktan korkuyorlar. sen sezeryan istiyorsan ayri tabi ama bence bu konulari biraz arastirip doktoruna karsi normal dogum konusunda daha kararli olmalisin cunku doktorlar acisindan en ideali her zaman sezeryandirsen biraz kararsizsan ya da bilincsizsen hemen sezeryana almayi tercih ederler
canim korkma icini ferah tut ilk once,evet keske hormon degerlerine bakilsaymis ama soyle dusun koyde ve kirsalda dogum yapan kadinlarimizin hic birinin baktirilmyor bu durumda bi cogunda zeka geriligi olmasi lazim, korkma seninkinede bisey olmayacak insallh ,senin tiroit hormonuna dogumdan sonrada baktirman lazim eger yuksekse yine ilac kullanacaksin,ben 3 yildir ilac kullaniyorum hamilelikten once 25 mg idi hamilelikte 50 g icmemi istedi doktor ben her uc ayda bir kan verdim bunun icin bazen yuksek bazen dusuktu ama bebeklerimiz allaha emanet insallh biseycik olmaz
Ben senin gibi düşünmüyorum,evet Türkiyedeki doktorların çoğu sezaryan yanlısı ama yine de doktoruna güvenmek çok önemli.Normal doğum diye diretip sonrasında hiç aklına gelmeyecek üzüntülerle karşılaşabiliriz.Normal doğumda bebek sıkıntı yaşıyor(her ne kadar anne açısından zorlu gibi görünse de) sezaryandaysa anne sıkıntı yaşıyor.Bebek iri annenin çatısı da yeterince geniş değilse bebeğin strese girip içeride sıkıntı yaşaması,boynuna kordon dolanması,mekonyum yutması,kalbinin durması gibi nedenlerle bebek ölümlerine rastlanabilirmiş.O yüzden şahsi fikrim eğer doktor sezaryan diye diretiyorsa(her dr için demiyorum bazı doktorlar tamamen sezaryancı,ama artık doktorunuzu tanıyorsunuzdur,arada normal doğum da yaptırdığını duymuşsunuzdur) onun düşüncesine önem göstermeli.Çünkü evet bizim ilk doğumumuz ama doktorun yüzlerce doğumundan biri.O tabiki bizden daha iyi biliyor.Bu arada sezaryan yanlısı değilim,herşey yolunda giderse normal doğum taraftarıyım.Ama binde bir ihtimal bile olsa bebek için sıkıntı varsa sezaryan olmaya razıyım.Lütfen keşke dememek için iyi düşünelim.Bunlar benim şahsi düşüncelerim,kimseyi yargılamak için yazmadım.Sadece illaki normal olsun diye bebeklerimizi riske atmayalım istiyorum.
kızlar şimdi dr dan geldim bende kızım maşallah 3.450 gr 51 cm olmuşş ve kafası yine 2 hafta önde yani büyükk suratı aynı bana benziooodr um çatıma baktı normal doğuma çok müsaitsin hatta gereğinden fazla esneksin maşallah dedi ama kafası büyük oldugu için bir hafta daha bekleyip öyle karar verelim eğer esnek olmasaydın sezeryan tarihi vericektim böyle devam et dedi...ben çok hareketliyim maşallah ve toplamda 7 kg almıştım bu 2 haftada bebegim 350 gr alırken ben 1,5 kg vermişim....toplam 5,5 kg almış bulunmaktayım...
çatı muaynesine gelince hiç ama hiç korkmayın...usg den sonra dr um ön tarafa gecti ben soyundum çatala geçtim bir bez vardı onu örttüm üstüme...eline eldiveni taktı yaklaşık 15 sn felan sürüyo hiç acımadı korkulcak birşey yok ben stress içinde girdim odaya ama üzüldüm sonra canımı sıktığıma...2 parmağını açarak ölçüm yapıyor anladığım kadarıyla....merak ettiğiniz başka birşey varsa sorun lütfen....
Ben senin gibi düşünmüyorum,evet Türkiyedeki doktorların çoğu sezaryan yanlısı ama yine de doktoruna güvenmek çok önemli.Normal doğum diye diretip sonrasında hiç aklına gelmeyecek üzüntülerle karşılaşabiliriz.Normal doğumda bebek sıkıntı yaşıyor(her ne kadar anne açısından zorlu gibi görünse de) sezaryandaysa anne sıkıntı yaşıyor.Bebek iri annenin çatısı da yeterince geniş değilse bebeğin strese girip içeride sıkıntı yaşaması,boynuna kordon dolanması,mekonyum yutması,kalbinin durması gibi nedenlerle bebek ölümlerine rastlanabilirmiş.O yüzden şahsi fikrim eğer doktor sezaryan diye diretiyorsa(her dr için demiyorum bazı doktorlar tamamen sezaryancı,ama artık doktorunuzu tanıyorsunuzdur,arada normal doğum da yaptırdığını duymuşsunuzdur) onun düşüncesine önem göstermeli.Çünkü evet bizim ilk doğumumuz ama doktorun yüzlerce doğumundan biri.O tabiki bizden daha iyi biliyor.Bu arada sezaryan yanlısı değilim,herşey yolunda giderse normal doğum taraftarıyım.Ama binde bir ihtimal bile olsa bebek için sıkıntı varsa sezaryan olmaya razıyım.Lütfen keşke dememek için iyi düşünelim.Bunlar benim şahsi düşüncelerim,kimseyi yargılamak için yazmadım.Sadece illaki normal olsun diye bebeklerimizi riske atmayalım istiyorum.
maşallah canım hayırlısıyla gelsin bebişin inşallah bakalım bizim çatı muaynemizden sonra ne diycek dr.umuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?