2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

melekkk83;

şöyle 32. hafta çalışabilir raporu aldığın hastaneden 37. haftan dolduğunda çalışamaz raporu alacaksın ve dosyan raporu aldığın hastanede açılmış olacak. doğum sonrası gidip o hastaneye doğum belgesi götüreceksin onlarda doğumun olması ile birlikte dosyanı kapatıp SGK ya gönderecekler sende 2 ay sonra bağlı bulunduğun SGK kurumundan doğum paranı alacaksın benim bildiğim budur

Mrb mayıs anneleri. Gerçi nisanda bebişlerine kavuşmaya başlayanlar var, sıra bize geliyo. Doğum yapanlara hayırlı olsun, biz de sağlıkla kavuşuruz umarım bebişlerimize.

merhaba bende senin anlattığın durumdayım muhtemel doğum tarihimiz bile aynı , salı günü kontrolüm vardı, bebeğim 2400gr 2 haafta geriden geliyor dedi nstye girdim dediğin gibi herşey normal ama neden bi gerilik oluyo anlamadım, genetik olarak minyon olabilir dedi ve benim bebeğim hala ters dönmedi o yüzden kesin sezeryan olucam tarih olarak ta 5 mayıs dedi,inşallah hakkımızda hayırlısı olur,..

selam canım herşey çok güsel...o halıdan bende aldım ne kadar güsel duruyor öyle çok severek aldım ki bilemezsin bu arada her oda gördüğümde ben de çekip koyayım diyorum unutup gidiyorum...inşallah bende ekleyeceğim....

sakın üzülme canım. benim en yakın arkadaşım doğum yaptı geçen ay. onun da bebeğine giden damarlardan biri tıkalıydı besleyemiyordu bebeini. neyse sonuç itibariyle 2300 doğdu. evet o da sezaryenle doğum yaptı. sen daha şimdi 2300 grsın. hiç öyle küveze de girmedi. çok da sağlıklı. şimdi toparladı bile. merak etme sakın.

korkma arkadaşım. benim de ilk haftalarda 5 çıktı. 7. haftamda ilaca başlattı doktor. 3 haftada düştü. ben iki doktora gittim. önemli olan t3 ve t4 dedi. onlar normal olduğu için çok etkilenmez dedi. hele senin ilk aylarda düşükse zaten hiç korkma. çünkü 4. ve 5. aydan sonra bebek kendi tiroid hormonlarını kendisi üretiyor. yani seninkilere ihtiyacı yok. ayrıca evet 2,5 olması lazım gebelikte ama benin doktorum 3-4 bunlar normal değerlerdir korkma dedi. t4 normalse tabi. o yüzden içini rahat tut. ben de her gün 100 lük levotiron alıyorum. bakalım gebelikten sonra ne olacak bilmiyorum

valla mayıs mayıs derken nisan annesi oluyoruz cmt günü bizde doktorla önümüzdeki hafta için bi gün belirliycez. Doktorun ameliyat günleri çarşamba-perşembe yani büyük ihtimalle 25 veya 26 nisanda doğacak bebeğim.

canıııım çok teşekkür ederim....yorumun ve moralin için......ya işte bizim için o kadar zayıf noktaki bebeklerimiz.....hamilelik süresince herşeyi yapıp tüm tetkikleri atlamayıp bu hormon işi atlanmış olunca çok üzüldüm ya...keşke arada bir kez daha bakılsaymış bu kadar korkmazdım ama bunu da biz mi söyleyeceğiz yani...herşeyi ben nasıl bilebilirim oda doktorların garipliği madem bu denli önemli bir konu bu neden bakmıyorlar 2 ayda bir...neyse bende 25 mg lık ilaç başladımsütün kalitesini de arttırırmış ilaç...

Merhaba ben de sizin durumunuza benzer bir durumdayım.2 hafta önce gittiğimde bebeğin karın çevresi 2 hafta geride çıktı,geçen hafta gittiğimde 1 hafta geride çıktı.Yarın tekrar randevum var,radyolojide doppler de çektiricem bakalım değişiklik var mı?Doktorum bana da biraz minyon olabilir,ondan kaynaklanabilir geriliği dedi.Bir de ben çok yorulmuştum çalışırken,ondan olabilirmiş zayıflığı.

Ankaralı anne adayları,
-Doğum fotoğrafçısı ayarlayacak mısınız?
-Bebek şekerlerinizi nereden aldınız?
Bugünün gündemi bu bende

canim korkma icini ferah tut ilk once,evet keske hormon degerlerine bakilsaymis ama soyle dusun koyde ve kirsalda dogum yapan kadinlarimizin hic birinin baktirilmyor bu durumda bi cogunda zeka geriligi olmasi lazim, korkma seninkinede bisey olmayacak insallh ,senin tiroit hormonuna dogumdan sonrada baktirman lazim eger yuksekse yine ilac kullanacaksin,ben 3 yildir ilac kullaniyorum hamilelikten once 25 mg idi hamilelikte 50 g icmemi istedi doktor ben her uc ayda bir kan verdim bunun icin bazen yuksek bazen dusuktu ama bebeklerimiz allaha emanet insallh biseycik olmaz

canim ben yurtdisindayim burda kilolu bebek sezeryan nedeni degildir. ustelik ultrason bebegin kilosunu net gostermez. ben burdaki doktoruma bebek buyuk olursa sezeryan olur muyum diye sordum doktor once soruma sasirdi 1. onceden bebegin kac kilo olaqcagini net bir sekilde soyleyemeyiz 2. iri bebek de normal yoldan dogar. ( daha sonra bir cok ornegini gordum ) senin doktorunun bahsettigi yirtiklalr en zayif bebekte bile olabiliyor. ustelik turkiyede daha yirtik olmadan onceden makat tarafina dogru Kesik epizyo yapmak suretiyle yolu genisletiyorlar..... hem kesi yapiyorlar hem de iri bebek dogurtmaktan korkuyorlar. sen sezeryan istiyorsan ayri tabi ama bence bu konulari biraz arastirip doktoruna karsi normal dogum konusunda daha kararli olmalisin cunku doktorlar acisindan en ideali her zaman sezeryandir sen biraz kararsizsan ya da bilincsizsen hemen sezeryana almayi tercih ederler

Ben senin gibi düşünmüyorum,evet Türkiyedeki doktorların çoğu sezaryan yanlısı ama yine de doktoruna güvenmek çok önemli.Normal doğum diye diretip sonrasında hiç aklına gelmeyecek üzüntülerle karşılaşabiliriz.Normal doğumda bebek sıkıntı yaşıyor(her ne kadar anne açısından zorlu gibi görünse de) sezaryandaysa anne sıkıntı yaşıyor.Bebek iri annenin çatısı da yeterince geniş değilse bebeğin strese girip içeride sıkıntı yaşaması,boynuna kordon dolanması,mekonyum yutması,kalbinin durması gibi nedenlerle bebek ölümlerine rastlanabilirmiş.O yüzden şahsi fikrim eğer doktor sezaryan diye diretiyorsa(her dr için demiyorum bazı doktorlar tamamen sezaryancı,ama artık doktorunuzu tanıyorsunuzdur,arada normal doğum da yaptırdığını duymuşsunuzdur) onun düşüncesine önem göstermeli.Çünkü evet bizim ilk doğumumuz ama doktorun yüzlerce doğumundan biri.O tabiki bizden daha iyi biliyor.Bu arada sezaryan yanlısı değilim,herşey yolunda giderse normal doğum taraftarıyım.Ama binde bir ihtimal bile olsa bebek için sıkıntı varsa sezaryan olmaya razıyım.Lütfen keşke dememek için iyi düşünelim.Bunlar benim şahsi düşüncelerim,kimseyi yargılamak için yazmadım.Sadece illaki normal olsun diye bebeklerimizi riske atmayalım istiyorum.

merhaba güzel mayıs anneleri ve tatlımı tatlı bebişleri nasılsınız
bizimde dün kontürolümüz vardı 3 kilo olmuş oğluşum normal doğum dedi doktorumuz bi aksilik çıkmazsa:26::26::26:
nstde hep sancım çıkıyor benim18 mayısı beklemiycek galiba bebişim haftayada çatı muaynemiz var hayırlısı artık

kızlar şimdi dr dan geldim bende kızım maşallah 3.450 gr 51 cm olmuşş ve kafası yine 2 hafta önde yani büyükk suratı aynı bana benziooo dr um çatıma baktı normal doğuma çok müsaitsin hatta gereğinden fazla esneksin maşallah dedi ama kafası büyük oldugu için bir hafta daha bekleyip öyle karar verelim eğer esnek olmasaydın sezeryan tarihi vericektim böyle devam et dedi...ben çok hareketliyim maşallah ve toplamda 7 kg almıştım bu 2 haftada bebegim 350 gr alırken ben 1,5 kg vermişim....toplam 5,5 kg almış bulunmaktayım...

çatı muaynesine gelince hiç ama hiç korkmayın...usg den sonra dr um ön tarafa gecti ben soyundum çatala geçtim bir bez vardı onu örttüm üstüme...eline eldiveni taktı yaklaşık 15 sn felan sürüyo hiç acımadı korkulcak birşey yok ben stress içinde girdim odaya ama üzüldüm sonra canımı sıktığıma...2 parmağını açarak ölçüm yapıyor anladığım kadarıyla....merak ettiğiniz başka birşey varsa sorun lütfen....

ewet doktor 40ın çıkınca gel bakalım 25 mg ilaç yeterli mi bakarız dedi...

kesinlikle her kelimesine katılıyorum....

maşallah canım hayırlısıyla gelsin bebişin inşallah bakalım bizim çatı muaynemizden sonra ne diycek dr.umuz

canim benim ilk bebegim de 2 yil once sezeryan oldu, 40. haftasini gectigi halde sezeryan oldum ve sezeryandna sonra bir sikinti cekmedim. hemen ayaga kalkip islerimi yaptim. rahatliksa sezeryani tercih ederim normal dogumda bebegin sikinti cekme meselesine buralarda sizin yazdiginiz gibi bakmiyorlar. bebegin normal dogum sirasinda yasayacagi stress onu yeni gelecegi dunyaya hormonal duzeyde de dahil olmak uzere her acidan daha kolay hazirlar. burda bebek icin normal dogum yapilir annenin rahatligi icin degil. bebek hic ummadigi bir anda hic hazirliksiz oldugu bir anda birden karindan cikarilmasi yapilan son arastirmalarda bebek icin normal doguma gore daha travmatik sonuclar doguruyor tabi bizim doktorlar yeniyi takip etmektense eskiden gordugu kendine taaa yilla once okulda ogretilenle yetinmeyi tercih ediyorlar maalesef. keza suda dogum, ayakta dogum,.... ve bunlar gibi yeni olan ve bebege ne gibi faydalari oldugunu arastiran akimlar var. ben normal dogumu kendim icin degil bebegimin daha saglikli daha hazir bir sekilde dunyaya gelebilmesi icin isterim yoksa sezeryan olmak (onceki deneyimeme gore de anne icin cok rahat birsey) benim yukarda yazdigim durum arkadasin sorusu 4 kiloya yakin bir bebek normal yolla dogamazmiydi ben de o soruya cevap vermek istedim. 4 kilo deyip te bebegin 3.200 kilo ciktigi durumlar az degil. ultrason sogum oncesi keksin bir rakam vermez ve yanilma payi vardir. en azindan sona bebegin gelmeye hazir olacagi zamana kadar bekleyip en azindan sancilalr basyalip daha sonra sezeryana alinabilir. benim yukardaki yazima baktiysaniz da siz sezeryan istiyorsaniz ayri yazmisim cunku benim sahsi gorusum eger herhangi bir saglik sorunu olmadigi halde bebek 4 kiloya yakin olabilir zorlanabilirsin sezeryana alalim diye doktorlar anneleri zorlayamamali doktorlarin gorevi eksisisni artisini tum bilgileri verip annenin kararini sormaktir. dogum herkesten once annenin karari olmali bence. eger anne normal dogum yanlisiysa doktorun da en azindan mumkun olan son ana kadar normal dogumu denemesi gerek. doktorun gorevi bildigini okumak degil annenin isteklerine de saygi duymak. burda ben birsey sezeryan ihtimali olan bir durum oldugunda henuz bir keisnlik yokken isi garantiye almak adina sezeryana alirmisiniz diye sordum adam ban biz DOGUMA YARDIMCI olacak kisileriz zaten var olan bir eyleme aksi bir durumda yardimci olacak kisiler o eylemin nasil olacagina kesin bir risk yokken mudahele edebilecek kisiler degil..

turkiyedeki doktor sana sen mi iyi bilirsin ben mi gibi cevap verirken ve turkiyede bir cok ailenin kendi taleplerinden ziyade daha nasil bir dogumu tercih edecegini anneye sormadan doktorun direk karar vermesi anormal geliyor. tabiki tibbi bir kesinlik oldugu durumlar farkli....

yukardaki soruya cevap olarak tekrar 3.5 kilo bir bebek baska komplikasyonlar olmadigi takdirde herseyin normal ilerledigi bir durumda direk sezeryan nedeni degildir

maşallah canım hayırlısıyla gelsin bebişin inşallah bakalım bizim çatı muaynemizden sonra ne diycek dr.umuz

walla umarım net birşeyler söyler tatlım dr.un benimki 1 hafta daha beklicek karar vermek için bebek büyük ama çatıda geniş dedi kısaca:) denicem ama sezeryanada alabilirim son anda dedi... bende herkesin aksine o sezeryandan deli tırsıyorum ben esneğim doğururum dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…