arkadaşlar herkese ii geceler, ben çok kötü durumdayım..iki gündür felaket bel ağrım var..dün kontrole giittik doktor her şey normal dedi,haftaya da doğum şeklimiz belli olacak çatı muayenesinde..belim felaket ağrıyor ve çok az koyu renkte bir akıntım oldu sanki kanlı gibiydi..eşim şehir dışında şu an yolda..onu bekliyorum eğer geçmezse ağrım hemen gideceğim acile..bebeğim çok hareketli çook şükür ama çook aşağıda hissediyorum bugün..elleri sanırım tam aşağıda sanki bıdık bıdık geziniyor içimde..ama bende korku hat safhada şu an..rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahhh..mutsuzum şu an,huzursuzum..daha erken bebeğim umarım biraz daha sabreder.
Arkadaslar bos gebelik hakkinda bilgisi olan veya yasayan veya yasayani taniyanlar varmi aranizda?cevaplariniz icin simdiden tesekkürler
Günaydın bütün annalere ve yavrularına
Geçmişi okuyorum da maşallah herkes gayet iyi, bakıyorum da doğum yapacak arkadaşlar çoğalmış. Şimdiden tüm doğum yapacaklara şans diliyorum. Hayırlı zamanda, vakitlice olur inşallah.
Turuncu; odanız çoook güzel.
Fereya; senin çekmecelerinin içi de çok güzel :)))
Sezeryan ve normal doğum ile ilgili yazışmalar yapılmış. Ben normal doğum yapmayı çok istiyorum. Daha önce de paylaşmıştım, doktorum 33. haftada ki muayenemde kızımın dönmediğini 38. haftaya kadar dönme ihtimali olduğunu, 38. haftadan sonra dönme ihtimalinin %1'e indiğini söyledi. Eğer istersem sezeryanla alabileceğini istersem de suyum gelen kadar bekleyebileceğimizi söyledi. İkisinin de kendilerine göre riskleri ve avantajları olduğunu söyledi. Ben kesinlikle ne olursa olsun (risk olmadığı, mecbur kalmadığım sürece tabi) sonuna kadar bekleyeceğim. Son anda bile dönen bebekler olduğu söyleniyor. Ben kendi adıma söylemek gerekirse, kızımın geleceği zamanı kendi belirlemesini istiyorum. Sezeryan yapmak isteyenlere saygım sonsuz ama ben normal isterken herhangi bir sebeple özellikle de korkutularak sezeryana mecbur bırakılmak istemiyorum. Çok da tedirginim açıkçası. Doktoruma çok güveniyorum, şu ana kadar; dönmezse sezeryan olmak zorundasının dışında hiç sezeryandan bahsetmedi ama son dakika ne olur bilmiyorum.
Buradan okuduğum ve takip ettiğim kadarı ile o kadar çok kişiye aynı şeyler söyleniyor ki; başı büyük, kilosu çok, çatın müsait değil, bebek dönmemiş, kordon dolanmış, yapın müsait değil gibi gibi bir sürü sebep. Bir doktor, bu sebeplerden birini söylese bir çok insan korkar ve ne kendini ne de bebeğini riske atamaz. Yurt dışında nasıl bu kadar çok insan normal doğum yapabiliyor. Eskiden nasıl insanlar normal doğum yapabiliyormuş, gerçekten anlamıyorum. Çevremde doğum yapan insanların çoğu sezeryan ile yaptı, bir kısmı kendi isteği ile sezeryan yaptı ama bir çoğu resmen korkutularak zorlandı.
Benim bir arkadaşım geçen sene Mayıs'da doğum yaptı, İzmir'de bir özel hastaneye gidiyordu kontroller için ve orada doğum yapacaktı. Hep normal doğum diye konuştular doktoru ile ama son anda doktoru mümkün değil sen normal doğum yapamazsın hem çatın müsait değil hem ebbek çok iri hem de idrar yolu enfeksiyonun var Bu hem bebek için çok risklil hem de senin ilerde çok ciddi problemler yaşamana sebep olur gibi bir sürü sebep sürerek serezyan günü verdi. Arkadaşım başka bir doktor tanıdığı ile görüştü ve doktor ona üniversite hastanesine gitmesini söyledi, arkadaşım sonrasında Ege Üniversitesi'nde çatır çatır normal doğurdu :))) Bebeği de kendi de gayet sağlıklı.
Eminim bunun gibi örnekler vardır daha çok fazla. Allah normal yapmak isteyen bütün annalere yardım etsin ve yapabimemizi sağlasın. Artık öyle bir durumua geldi ki normal yapanlara plaket verecekler. Sanki mümkün olmayan şey başarılıyormuş gibi.
Bayanlar dün akşam yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim...
34. Haftanın sonlarına yaklaşıyorum. Normalde neredeyse bütün hamileliğim sorunsuz olarak ilerledi. Dün iş çıkışında servisle eve giderken hafiften regl ağrısına benzer şekilde bel ve karın ağrısı yaşıyordum. Herhalde bir gün önce akşam 2-3 saat mutfakta iş yapmıştım, bide işte yoruldum o yüzden yatsam geçer diye düşünerek eve vardım.
Yatıp 1 saat dinlendikten sonra baktım değişen birşey yok ve ağrı gerçekten rahatsız edecek boyutlarda olmamasına rağmen sürekli. Doktorumu aradım. Durumdan bahsedip normal olup olmadığını sordum. Olabilir ama içimiz rahat etsin sen hastaneye git, doğumhanede NST'ye alsınlar ben haber veriyorum dedi.
Evden eşimle beraber çıkıp hastaneye gittik, yol boyu dalga geçtik bide doğuruyormuşum, daha çanta hazır değil bişey hazır değil yok canım filan diyoruz.
Beni NST'ye aldıklarında 4 dakikada bir 50-60 civarında sancım çıktı ve herşey gayet düzenli gidiyor. Hemşireler hemen nöbetçi doktora ve telefonla kendi doktoruma haber verdi. Daha erken olduğundan sancıları durdurmaya karar verdiler. 2 tane dev serumdan sonra bitmesi gereken sancılar bende ara sıra ve düzensize döndü ama tamamen geçmedi.
Bu sefer bir terslik mi var diye muayene edelim dediler. Muayene de herşey gayet normal görünüyordu. Ve sancıların yarattığı ufak açıklık ve ilerleme fay çatlağı gibi görünüyordu. Sancıların tekrar ilk seferki gibi olması artması vs durumlarında hemen toparlanıp gelmem söylenerek hastaneden ayrıldık.
Eve gider gitmez çantamıza girmesi gerekn birkaç parçayı toparladım ve eşime tembihledim bunları al diye. Haftasonuda çantamın tamamını hazırlayacağım.
Benim acı eşiğimin biraz yüksek olduğu ortaya çıktı çünkü gelen sancıları ben dikkate almayıp uyuyim geçer diyip yatıp uyuyabilirdim. İyiki yapmamışım yoksa çok daha ileri boyutlarda yakalayacak ve durduramayacaktık. Ağrılar benim için gerçekten adet sancılarının hafifi ilk başladığı anlar gibi geldi. O yüzden böyle bir ağrı hissettiğinizde kendinizi dinleyin. Ve kasılmaların araların ne kadar ve düzenli olup olmadığına bakın. Ağrının şiddeti değil periyodu önemliymiş!!!
Bebeğim normalden 1-2 hafta önde gitmesine rağmen en azından 2 hafta daha dayanmak istiyorum... Lütfen benim içinde bol bol dua edin.:26:
Günaydın mayıs anneleri ve erken doğum yapııp nisan annesi olanlar.. Çok doğru yazmışsın arkadaşım. Eskiden nasıl normal doğum yapabiliyolardı, benim annem 4 müzü de evde doğurmuş, gayet kolay olduğunu söyler annem doğumlarının. Ben de normal olsun istiyorum. Henüz doktorum bişey demedi, çatı muayenesi falan da yapılmadı, umarım sezaryen önermez. Şimdiye kdar doğum için bişey demedi, dediğin gibi illa sezaryen derse başka bi doktora gidip danışmsam mı diye düşünüyorum.
34. Haftanın sonlarına yaklaşıyorum. Normalde neredeyse bütün hamileliğim sorunsuz olarak ilerledi. Dün iş çıkışında servisle eve giderken hafiften regl ağrısına benzer şekilde bel ve karın ağrısı yaşıyordum. Herhalde bir gün önce akşam 2-3 saat mutfakta iş yapmıştım, bide işte yoruldum o yüzden yatsam geçer diye düşünerek eve vardım.
Yatıp 1 saat dinlendikten sonra baktım değişen birşey yok ve ağrı gerçekten rahatsız edecek boyutlarda olmamasına rağmen sürekli. Doktorumu aradım. Durumdan bahsedip normal olup olmadığını sordum. Olabilir ama içimiz rahat etsin sen hastaneye git, doğumhanede NST'ye alsınlar ben haber veriyorum dedi.
Evden eşimle beraber çıkıp hastaneye gittik, yol boyu dalga geçtik bide doğuruyormuşum, daha çanta hazır değil bişey hazır değil yok canım filan diyoruz.
Beni NST'ye aldıklarında 4 dakikada bir 50-60 civarında sancım çıktı ve herşey gayet düzenli gidiyor. Hemşireler hemen nöbetçi doktora ve telefonla kendi doktoruma haber verdi. Daha erken olduğundan sancıları durdurmaya karar verdiler. 2 tane dev serumdan sonra bitmesi gereken sancılar bende ara sıra ve düzensize döndü ama tamamen geçmedi.
Bu sefer bir terslik mi var diye muayene edelim dediler. Muayene de herşey gayet normal görünüyordu. Ve sancıların yarattığı ufak açıklık ve ilerleme fay çatlağı gibi görünüyordu. Sancıların tekrar ilk seferki gibi olması artması vs durumlarında hemen toparlanıp gelmem söylenerek hastaneden ayrıldık.
Eve gider gitmez çantamıza girmesi gerekn birkaç parçayı toparladım ve eşime tembihledim bunları al diye. Haftasonuda çantamın tamamını hazırlayacağım.
Benim acı eşiğimin biraz yüksek olduğu ortaya çıktı çünkü gelen sancıları ben dikkate almayıp uyuyim geçer diyip yatıp uyuyabilirdim. İyiki yapmamışım yoksa çok daha ileri boyutlarda yakalayacak ve durduramayacaktık. Ağrılar benim için gerçekten adet sancılarının hafifi ilk başladığı anlar gibi geldi. O yüzden böyle bir ağrı hissettiğinizde kendinizi dinleyin. Ve kasılmaların araların ne kadar ve düzenli olup olmadığına bakın. Ağrının şiddeti değil periyodu önemliymiş!!!
Bebeğim normalden 1-2 hafta önde gitmesine rağmen en azından 2 hafta daha dayanmak istiyorum... Lütfen benim içinde bol bol dua edin.:26:
Ben 37. hafta raporumu almaya devlet hastanesine gideceğim. Oradaki doktora öncelikle dönüp dönmediğini soracağım sonra da normal doğum yapmam için bir risk görünüp görünmediğini. Devlet hastanelerinde ki doktorların normalci olduklarını duydum çünkü. Bakalım o ne diyecek Olmadı ben de başka bir doktora görünmeyi düşünüyorum. Off çok zor işler bunlar. Bir de şöyle birşey duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama. Belli bir haftadan sonra özellikle son haftalarda doktor değiştirmek istediğinde özellerde ki doktorlar seni kabul etmiyorlarmış. Kendi takip etmedikleri gebeliklerin sorumluluklarını almak istemiyorlarmış. Bakalım eğer değiştirmeye kalkarsak yaşayarak göreceğiz.
herkese günaydın tatlı anneler...
hem günümüze bakalım dedik hemde bu zaman son haftalarda neden ilerlemiyor yoksa bu yalnızca bana mı oluyor merak ediyorum...erkenden gelen bebekler ve gelmemekte direnenler
ha geldi ha gelcek gaz sancısında bile ay acaba dogum sancısımı tereddütleri,akıntıda hissedilen minik his ve acaba nişanmı diye wc ye koşturma, idrar torbasına baskı yapıp aaa diye vızıldamaya neden olan koca koca kafalar,kaburgaya sancı veren ayaklar
daha zaman olmasına rağmen ben hep bekledim kızlar ha geldi ha gelcek dün dr umun dediğine göre daha rahim incelmeye başlamamış moralim resmen çöküntüye uğradı...şükürler olsun kötü haber almamama rağmen bütün enerjim düştü...dert değil biliyorum ama kendimi neden hazırladım ki bu kadar...
herkese günaydın tatlı anneler...
hem günümüze bakalım dedik hemde bu zaman son haftalarda neden ilerlemiyor yoksa bu yalnızca bana mı oluyor merak ediyorum...erkenden gelen bebekler ve gelmemekte direnenler
ha geldi ha gelcek gaz sancısında bile ay acaba dogum sancısımı tereddütleri,akıntıda hissedilen minik his ve acaba nişanmı diye wc ye koşturma, idrar torbasına baskı yapıp aaa diye vızıldamaya neden olan koca koca kafalar,kaburgaya sancı veren ayaklar
daha zaman olmasına rağmen ben hep bekledim kızlar ha geldi ha gelcek dün dr umun dediğine göre daha rahim incelmeye başlamamış moralim resmen çöküntüye uğradı...şükürler olsun kötü haber almamama rağmen bütün enerjim düştü...dert değil biliyorum ama kendimi neden hazırladım ki bu kadar...
Kıslar herkese merhaba,
Keyifler iyidir inş. İş yerinde son 2 haftaya girdim...Biran önce geçsin yaaa artık çalışma isteğide kalmadı...
biyolog86, haklısın valla zaman az kaldıkça geçmiyor sanki...Benim geçen haftaki kontrolde NTS de ağrı çıkmıştı..Doktor çok dikkat etmemi söyleyince işten güçten elimi çektim..Biraz daha sabret oğlum diyorum..Senin haftalarına gelince de başlarım bende sen gibi çok bekletme demeye :) Sabırsızlanıyor insan..Hayırlısıyla gelsinler canım.Seninki içerde pek bir rahat anlaşılan..Vardır elbet geleceği vakit sıkma canını.
Kıslar herkese merhaba,
Keyifler iyidir inş. İş yerinde son 2 haftaya girdim...Biran önce geçsin yaaa artık çalışma isteğide kalmadı...
biyolog86, haklısın valla zaman az kaldıkça geçmiyor sanki...Benim geçen haftaki kontrolde NTS de ağrı çıkmıştı..Doktor çok dikkat etmemi söyleyince işten güçten elimi çektim..Biraz daha sabret oğlum diyorum..Senin haftalarına gelince de başlarım bende sen gibi çok bekletme demeye :) Sabırsızlanıyor insan..Hayırlısıyla gelsinler canım.Seninki içerde pek bir rahat anlaşılan..Vardır elbet geleceği vakit sıkma canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?