canim ben yurtdisindayim burda kilolu bebek sezeryan nedeni degildir. ustelik ultrason bebegin kilosunu net gostermez. ben burdaki doktoruma bebek buyuk olursa sezeryan olur muyum diye sordum doktor once soruma sasirdi 1. onceden bebegin kac kilo olaqcagini net bir sekilde soyleyemeyiz 2. iri bebek de normal yoldan dogar. ( daha sonra bir cok ornegini gordum ) senin doktorunun bahsettigi yirtiklalr en zayif bebekte bile olabiliyor. ustelik turkiyede daha yirtik olmadan onceden makat tarafina dogru Kesik epizyo yapmak suretiyle yolu genisletiyorlar..... hem kesi yapiyorlar hem de iri bebek dogurtmaktan korkuyorlar. sen sezeryan istiyorsan ayri tabi ama bence bu konulari biraz arastirip doktoruna karsi normal dogum konusunda daha kararli olmalisin cunku doktorlar acisindan en ideali her zaman sezeryandirsen biraz kararsizsan ya da bilincsizsen hemen sezeryana almayi tercih ederler
Hayır sezaryen istemiyorum zaten.Hem doktorum sezaryende diretiyorsa ben nasıl risk alabilirim ki?Eşimle başka bir doktora da bakınalım dedik bugünlerde gideceğiz bakalım hayırlısı.ben doktoruma gerekirse kesi atıverin demiştim zaten,o da kesiden ziyade yırtıkların oluşıur bu da ilerde idrar kaçırma vb.kalıcı sorunlara neden olabilir dedi.Endişeliyim anlayacağınız.
canim benim ilk bebegim de 2 yil once sezeryan oldu, 40. haftasini gectigi halde sezeryan oldum ve sezeryandna sonra bir sikinti cekmedim. hemen ayaga kalkip islerimi yaptim. rahatliksa sezeryani tercih ederimnormal dogumda bebegin sikinti cekme meselesine buralarda sizin yazdiginiz gibi bakmiyorlar. bebegin normal dogum sirasinda yasayacagi stress onu yeni gelecegi dunyaya hormonal duzeyde de dahil olmak uzere her acidan daha kolay hazirlar. burda bebek icin normal dogum yapilir annenin rahatligi icin degil. bebek hic ummadigi bir anda hic hazirliksiz oldugu bir anda birden karindan cikarilmasi yapilan son arastirmalarda bebek icin normal doguma gore daha travmatik sonuclar doguruyor tabi bizim doktorlar yeniyi takip etmektense eskiden gordugu kendine taaa yilla once okulda ogretilenle yetinmeyi tercih ediyorlar maalesef. keza suda dogum, ayakta dogum,.... ve bunlar gibi yeni olan ve bebege ne gibi faydalari oldugunu arastiran akimlar var. ben normal dogumu kendim icin degil bebegimin daha saglikli daha hazir bir sekilde dunyaya gelebilmesi icin isterim yoksa sezeryan olmak (onceki deneyimeme gore de anne icin cok rahat birsey) benim yukarda yazdigim durum arkadasin sorusu 4 kiloya yakin bir bebek normal yolla dogamazmiydi ben de o soruya cevap vermek istedim. 4 kilo deyip te bebegin 3.200 kilo ciktigi durumlar az degil. ultrason sogum oncesi keksin bir rakam vermez ve yanilma payi vardir. en azindan sona bebegin gelmeye hazir olacagi zamana kadar bekleyip en azindan sancilalr basyalip daha sonra sezeryana alinabilir. benim yukardaki yazima baktiysaniz da siz sezeryan istiyorsaniz ayri yazmisim cunku benim sahsi gorusum eger herhangi bir saglik sorunu olmadigi halde bebek 4 kiloya yakin olabilir zorlanabilirsin sezeryana alalim diye doktorlar anneleri zorlayamamali doktorlarin gorevi eksisisni artisini tum bilgileri verip annenin kararini sormaktir. dogum herkesten once annenin karari olmali bence. eger anne normal dogum yanlisiysa doktorun da en azindan mumkun olan son ana kadar normal dogumu denemesi gerek. doktorun gorevi bildigini okumak degil annenin isteklerine de saygi duymak. burda ben birsey sezeryan ihtimali olan bir durum oldugunda henuz bir keisnlik yokken isi garantiye almak adina sezeryana alirmisiniz diye sordum adam ban biz DOGUMA YARDIMCI olacak kisileriz zaten var olan bir eyleme aksi bir durumda yardimci olacak kisiler o eylemin nasil olacagina kesin bir risk yokken mudahele edebilecek kisiler degil..
turkiyedeki doktor sana sen mi iyi bilirsin ben mi gibi cevap verirken ve turkiyede bir cok ailenin kendi taleplerinden ziyade daha nasil bir dogumu tercih edecegini anneye sormadan doktorun direk karar vermesi anormal geliyor. tabiki tibbi bir kesinlik oldugu durumlar farkli....
yukardaki soruya cevap olarak tekrar 3.5 kilo bir bebek baska komplikasyonlar olmadigi takdirde herseyin normal ilerledigi bir durumda direk sezeryan nedeni degildir
walla umarım net birşeyler söyler tatlım dr.un benimki 1 hafta daha beklicek karar vermek için bebek büyük ama çatıda geniş dedi kısaca:) denicem ama sezeryanada alabilirim son anda dedi... bende herkesin aksine o sezeryandan deli tırsıyorum ben esneğim doğururum dedim
bence endiselenecek bisey yok, baska bir kac doktora daha gorunup karar vermek en saglami tabi ama soyle dusun sezeryan da normal dogumun tikandigi mumkun olmadigi durumda bir secenek. ben 40+3 de normal sanciyla hastaneye gittim sunni sanci da verdiler ama acilma olmadigi icin sezeryana aldilar. sen de EGER ISTIYORSAN normali denersin baktiniz riskli bir durum olusacak gibi ya da dogum ilerlemiyor son anda sezeryana da alinabilirsin. en azindan bebegin dunyaya gelecegi zamani kendi secmis ve tam olarak hazir oldugu disari cikmaya karar verdigi zaman dunyaya gelmis olurama bazi anneler normal dogumda sanci cekip bir de ustune sonradan sezeryan olacaksam sanciyi cekmeden sezeryana girerim seklinde dusunuyorlar, eger sen de normal dogum sancisi cekip sezeryana girmek istemiyorsan bu senin kararin olur tabbi
bir de burda direk kesik yapmiyorlar, turkiyede yirtik olursa estetik sorunlar olur diye onceden kesik yapiyorlar ama burda dogum sirasinda kendi yirtilmasi konusunda oyle felaket seneryolari anlatmiyor doktorlar. isin teknik ynaini yine onlar bilir tabi
Evet aynı fikirdeyim ben normali düşündüysem şu ana kadar zaten ağrıya da razı geldiğimdendir.Dedğiniz gibi doğum zamanı geldiğinde sancımı paşa paşa çekerim baktım bebeğim ve ben olumsuz bir şeyle karşılaştık o zaman hemen sezaryene geçerim.Tabi bu tercih bana bırakılır mı onu da doktoruma kararlı bir şekilde sormam gerekecek.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,sağlıcakla kalın.
slm kızlar biz kontrole gittik çok şükür kötü bi durum yok
doktor normal doğum dedi ve bizi nstye aldı
sonra doktor sancı başlamış heran olabilir dedi :18::18:
eyer kanaman olursa yada suyun gelse bebeğin atışları
azalsa gel dedi doğumun heran başlayabilir dedi
bide her hafta gel nstye gir dedi bebeğimin kilosuda 2.980 olmuş dedi
hayırlısıyla artık kızımı bekliyom bakalım nezaman gelecek
bir de nette okudugum kadariyla bazi doktorlarin sezeryan nedeninin hastanede 24 saat anestezist olmamasi da oluyormus. ynai normal dogum sirasinda bir sey aksi giderse acil sezeryana alamayiz anestezist gelene kadar saglik sorununuz ciddilesebilir diye cevap veren doktorlar varmis.
ben bir dogum hastanesinde 24 saat anestezist bulunmamasini bir facia olarak goruyorum ozel hastaneler her turlu luxu dusunurken boyle bir acileyiti cok kolay goz ardi edebiliyorlar. her an normal bir dogum sezeryana donme riski varken anestezistin evden gelmesi beklenecek bu riski almamak icin bazi gebelikleri onceden planlanan tarihte sezeryana alabiliyorlar.
sen de gittigin hastanede 24 saat anestezist olup olmadigini mutlaka sor, ve normal dogum istiyorsan ve bebeginin iri oldugu soyleniyorsa 24 saat anestezist oldup olmadiigni kesin bir sekilde onceden ogrenmen cok faydali olur
canım ne heyecanlısındır sen şimdi hayırlısıyla gelsin prensesin.benim nstde hep sancım çıkıyor azda değil baya yüksek nidilat diye bi ilaç içiyorum ben erken olduğu için kasılmaları engelliyormuş heralde 1 hafta daha içicem sonra bırakcam doğumu bekliycez heyecan artıyor giderek
farkliliklari ve yeniliklere acik doktorlarla gorusebilsen snein icin daha iyi olur.
demişsiniz,fakat ben urfada olunca böyle bir doktorla da karşılaşmam kolay olamayacaktır.
haklisin ama dert edecek bir durumun yok bence eger hastanede 24 saat anestezist varsa ve sen de normali denemek istyorsan icin rahat olsun ve bebeginin gelmeye karar verecegi zamani bekle. olmazsa son anda spinal ya da epudral sezeryan yaparsin bebeginin ilk dogum anini bile gorebilirisn.
ben 2 yil sonra sezeryan sonrasi normal dogum yapicam ben turkiyedeki hangi sehre gidersem gidiyim hic bir doktor bunu kabul etmiyor. beni masada kalmakla rahmimin alinmasiyla tehdit ediyorlar ama dogu olsun bati olsun fakir olsun zengin olsun turkiye sinirlarina ciktigim gibi tum doktorlar benim yapacgima doguma cok normal bakiyorlar. soyledikleri en kotu ihtimal son anda sezeryana alinmak. :)
İyi akşamlar arkadaşlar ben bişey soracağım iki gündür vajina kısmında batma ve ağrım oluyordu dün gece dayanamadım gece yarısı hastaneye gittim alttan muayene ettiler akıntım olduğunu bu yüzden olabileceğini söyledi ebeler nst ye yada ultrasona girmedim bebekle ilgili olduğunu düşünmüyorum bebeğimin hareketleri gayet iyi bana vagi-hex diye fitil yazdılar ama güvenip kullanamadım bi türlü doktor randevum 24 ünde acaba ilacı kullansammı kullanmasammı bilemiyorum bi zararı olurmu ya başka bişey varsa bilemedim 34 haftamdayım düzenli kasılmam falan yok rahimde açıklıkta yok normal bir durumsa boşuna ilaç kullanmak istemiyorum
ilaci niye verdiler acaba, benim de bugunlerde cok akintim var bir ara kasintim da olunca mantardan suphelendim mantarin belirtilerine baktim mantar degil gibi sanirim o bolgede tahris olmussa ondan kasintim vardir. randevundan daha erken doktora gitsen olmaz mi? ne de olsa 4 gun kalmis
Kesinlikle sana katiliyorum bende burda sordum ilk cocuk eger sezo olursa ikincisini normal yapabilirmiyim diye ve bana cevaplari kesinlikle yapabilirsin dediler yeterki bebek donmus olsun ki buna bile cozumleri var bebegi dondurmeyi deneyebiliyorlar eger istersen....Turkiyede doktorlar biraz kolaya mi kaciyorlar ne anlamadim gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?