2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hayır sezaryen istemiyorum zaten.Hem doktorum sezaryende diretiyorsa ben nasıl risk alabilirim ki?Eşimle başka bir doktora da bakınalım dedik bugünlerde gideceğiz bakalım hayırlısı.ben doktoruma gerekirse kesi atıverin demiştim zaten,o da kesiden ziyade yırtıkların oluşıur bu da ilerde idrar kaçırma vb.kalıcı sorunlara neden olabilir dedi.Endişeliyim anlayacağınız.

bence endiselenecek bisey yok, baska bir kac doktora daha gorunup karar vermek en saglami tabi ama soyle dusun sezeryan da normal dogumun tikandigi mumkun olmadigi durumda bir secenek. ben 40+3 de normal sanciyla hastaneye gittim sunni sanci da verdiler ama acilma olmadigi icin sezeryana aldilar. sen de EGER ISTIYORSAN normali denersin baktiniz riskli bir durum olusacak gibi ya da dogum ilerlemiyor son anda sezeryana da alinabilirsin. en azindan bebegin dunyaya gelecegi zamani kendi secmis ve tam olarak hazir oldugu disari cikmaya karar verdigi zaman dunyaya gelmis olur ama bazi anneler normal dogumda sanci cekip bir de ustune sonradan sezeryan olacaksam sanciyi cekmeden sezeryana girerim seklinde dusunuyorlar, eger sen de normal dogum sancisi cekip sezeryana girmek istemiyorsan bu senin kararin olur tabbi

bir de burda direk kesik yapmiyorlar, turkiyede yirtik olursa estetik sorunlar olur diye onceden kesik yapiyorlar ama burda dogum sirasinda kendi yirtilmasi konusunda oyle felaket seneryolari anlatmiyor doktorlar. isin teknik ynaini yine onlar bilir tabi

turkyieye gelsem 2 yil sonra sezeryan sonrasi normal dogumu hicbir doktor yapmaz hatta cogu kisiye masada kalirsin diye tehdit ediyorlar. ama kucucuk bir gerceklik payi olmadiigni 3 farkli ulkede yaptirdigim doktor kontrolleriyle tamamen kendi deneyimlerimle ogrendim . burdaki kasaba dogum kliniginde dogum yapacak biri olarak oyle cok gelismis bir yerde dogum yapmayacagim halde kimse bana dikisin patlar masada kalirsin demedi.. kendi klinigimde bana sadece nasil bir dogum istedigim soruldu. normal dogum durumunda sunni sanci verlmeyecegi son anda sezeryana alinma gibi bircok ihtimal sayilir anlatilir sen ona gore karar verirsin ama 2 yil sonra sezeryan sonrasi normal dogum yapti diye kimse masada kalmamaistir.... doktora guven tabbi lazim ama turkiyede doktorlarin bazi olmazsa olmazlarinin palavra oldugunu deneyimleyerek gorunce cok sasirdim. yani bazi seyler butun dunyada farkli bakilirken turkiyedeki doktor kesinlikle olmaz diyebiliyorlar. annenin alternativler uzerinde konusmayi istedegi zaman daha anneyi dinlemeden ya da dinlese de dalga gecerek ben mi bilirim sen mi daha iyi bileceksin gibi ifadelerle anneyi yonlendirmesi ve korkutmasi bana korkunc geldi.

o yuzden bu konuda farkliliklari ve yeniliklere acik doktorlarla gorusebilsen snein icin daha iyi olur tabi

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum size.ŞUan 35-3 haftalığım ve bebeğim tam 3 kg. tabi ulrasona göre netice böyle.Tamam sevindim buna ama bebğim sırf doğuma kadar 4 kiloya ulaştığı için hiçbir sağlık sorunu yokken sezaryenle dünyaya getirmek düşündürüyor beni...

benim dr.da hiç sezeryan demedi aslında hep normal dedi gidişat onu gösteriyor dedi ama her doğumda yüzde on sezeryan olma ihtimali vardır diyor.bende esnek olduğumu düşünüyorum kendimce gerçi nerden bilceksem işte öyle alıştırdım kendimi hep korkmuyorum hiç normal doğumdanda sezeryandanda hakkımızda hayırlısı olsun cümlemiz için bir avazda kurtulalım inş.

slm kızlar biz kontrole gittik çok şükür kötü bi durum yok
doktor normal doğum dedi ve bizi nstye aldı
sonra doktor sancı başlamış heran olabilir dedi :18::18:
eyer kanaman olursa yada suyun gelse bebeğin atışları
azalsa gel dedi doğumun heran başlayabilir dedi
bide her hafta gel nstye gir dedi bebeğimin kilosuda 2.980 olmuş dedi
hayırlısıyla artık kızımı bekliyom bakalım nezaman gelecek

Evet aynı fikirdeyim ben normali düşündüysem şu ana kadar zaten ağrıya da razı geldiğimdendir.Dedğiniz gibi doğum zamanı geldiğinde sancımı paşa paşa çekerim baktım bebeğim ve ben olumsuz bir şeyle karşılaştık o zaman hemen sezaryene geçerim.Tabi bu tercih bana bırakılır mı onu da doktoruma kararlı bir şekilde sormam gerekecek.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,sağlıcakla kalın.

bir de nette okudugum kadariyla bazi doktorlarin sezeryan nedeninin hastanede 24 saat anestezist olmamasi da oluyormus. ynai normal dogum sirasinda bir sey aksi giderse acil sezeryana alamayiz anestezist gelene kadar saglik sorununuz ciddilesebilir diye cevap veren doktorlar varmis.

ben bir dogum hastanesinde 24 saat anestezist bulunmamasini bir facia olarak goruyorum ozel hastaneler her turlu luxu dusunurken boyle bir acileyiti cok kolay goz ardi edebiliyorlar. her an normal bir dogum sezeryana donme riski varken anestezistin evden gelmesi beklenecek bu riski almamak icin bazi gebelikleri onceden planlanan tarihte sezeryana alabiliyorlar.

sen de gittigin hastanede 24 saat anestezist olup olmadigini mutlaka sor, ve normal dogum istiyorsan ve bebeginin iri oldugu soyleniyorsa 24 saat anestezist oldup olmadiigni kesin bir sekilde onceden ogrenmen cok faydali olur

canım ne heyecanlısındır sen şimdi hayırlısıyla gelsin prensesin.benim nstde hep sancım çıkıyor azda değil baya yüksek nidilat diye bi ilaç içiyorum ben erken olduğu için kasılmaları engelliyormuş heralde 1 hafta daha içicem sonra bırakcam doğumu bekliycez heyecan artıyor giderek

farkliliklari ve yeniliklere acik doktorlarla gorusebilsen snein icin daha iyi olur.

demişsiniz,fakat ben urfada olunca böyle bir doktorla da karşılaşmam kolay olamayacaktır.

İyi fikir bunu aklımda tutarım,teşekkürler.

hiç sorma canım yaaa hemde nasl heyacan
allah hepimizin bebeişlerini bi sancıda ve
sağ salik kucağımıza almayı
nasip eder inşalla ben ilkkez nstye girdim :26:

farkliliklari ve yeniliklere acik doktorlarla gorusebilsen snein icin daha iyi olur.

demişsiniz,fakat ben urfada olunca böyle bir doktorla da karşılaşmam kolay olamayacaktır.

haklisin ama dert edecek bir durumun yok bence eger hastanede 24 saat anestezist varsa ve sen de normali denemek istyorsan icin rahat olsun ve bebeginin gelmeye karar verecegi zamani bekle. olmazsa son anda spinal ya da epudral sezeryan yaparsin bebeginin ilk dogum anini bile gorebilirisn.

ben 2 yil sonra sezeryan sonrasi normal dogum yapicam ben turkiyedeki hangi sehre gidersem gidiyim hic bir doktor bunu kabul etmiyor. beni masada kalmakla rahmimin alinmasiyla tehdit ediyorlar ama dogu olsun bati olsun fakir olsun zengin olsun turkiye sinirlarina ciktigim gibi tum doktorlar benim yapacgima doguma cok normal bakiyorlar. soyledikleri en kotu ihtimal son anda sezeryana alinmak. :)

mrb kızlar biz de bugün doktora gittik..bebeğimin baş çevresi 40. haftanın üzerinde çıktı..başı da dönmedi öyle olunca hemen yarın alıyorum dedi... o telaşla da ağırlığı ortada kaynadı gittii....soramadım...

daha bnm de hiçbirşeyim hazır değil..ew pis cumartesi temizlenecek..halılarım yok yıkamaya verdim baya bi tutuştum...ama sonunda doktorumuzu ikna ettik sali günü alırım dedi de biraz rahatladım...

ben 2 yil sonra sezeryan sonrasi normal dogum yapicam ben turkiyedeki hangi sehre gidersem gidiyim hic bir doktor bunu kabul etmiyor. beni masada kalmakla rahmimin alinmasiyla tehdit ediyorlar ama dogu olsun bati olsun fakir olsun zengin olsun turkiye sinirlarina ciktigim gibi tum doktorlar benim yapacgima doguma cok normal bakiyorlar. soyledikleri en kotu ihtimal son anda sezeryana alinmak. :)[/QUOTE]

Kesinlikle sana katiliyorum bende burda sordum ilk cocuk eger sezo olursa ikincisini normal yapabilirmiyim diye ve bana cevaplari kesinlikle yapabilirsin dediler yeterki bebek donmus olsun ki buna bile cozumleri var bebegi dondurmeyi deneyebiliyorlar eger istersen....Turkiyede doktorlar biraz kolaya mi kaciyorlar ne anlamadim gitti

Kesinlikle sana katiliyorum bende burda sordum ilk cocuk eger sezo olursa ikincisini normal yapabilirmiyim diye ve bana cevaplari kesinlikle yapabilirsin dediler yeterki bebek donmus olsun ki buna bile cozumleri var bebegi dondurmeyi deneyebiliyorlar eger istersen....Turkiyede doktorlar biraz kolaya mi kaciyorlar ne anlamadim gitti

İyi akşamlar arkadaşlar ben bişey soracağım iki gündür vajina kısmında batma ve ağrım oluyordu dün gece dayanamadım gece yarısı hastaneye gittim alttan muayene ettiler akıntım olduğunu bu yüzden olabileceğini söyledi ebeler nst ye yada ultrasona girmedim bebekle ilgili olduğunu düşünmüyorum bebeğimin hareketleri gayet iyi bana vagi-hex diye fitil yazdılar ama güvenip kullanamadım bi türlü doktor randevum 24 ünde acaba ilacı kullansammı kullanmasammı bilemiyorum bi zararı olurmu ya başka bişey varsa bilemedim 34 haftamdayım düzenli kasılmam falan yok rahimde açıklıkta yok normal bir durumsa boşuna ilaç kullanmak istemiyorum

ilaci niye verdiler acaba, benim de bugunlerde cok akintim var bir ara kasintim da olunca mantardan suphelendim mantarin belirtilerine baktim mantar degil gibi sanirim o bolgede tahris olmussa ondan kasintim vardir. randevundan daha erken doktora gitsen olmaz mi? ne de olsa 4 gun kalmis

Fitili akıntım olduğu için verdiler daha önce gidemiyorum devlet hastanesi ve anca o güne zor randevu bulabildim idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyorum aslında bende kaşıntı yok aşağdan yukarı doğru batma ve kramp giriyor gibi zaten dünde elle muayenede baya acıttılar

iste ben ilk dogumumda cok cahildim simdi sezeryan sonrasi normal dogum yapacagim icin netten biraz bakiyim dedim turkiyede sezeryan sonrasi normal dogum isteyip israr eden annelere cok gaddarca davraniyormus doktorlar onlarin yazdiklarini okuyunca midem bulandi. evde sancilarini bekleyip normal dogumda israr eden annelere dogum sirasinda ne hakaretler ediyorlar. psikolojik baski yapiyorlar resmen... bu muameleyi gorunce iste ben de herseyi arastirmaya basladim 2. hamileleigimde simdi bir cok konuda daha bilincli hastaneye gitmek istyiroum. herkese de doktorunun onune ne istedigini bilen bir anne olarak gidebilmeleri icin herseyin artisini eksisini orneklerini mumkun oldugu kadar arastirip ogrenmeye calismalalrini tavsiye ederim. gunumuzde kendini sorgusuz sualsiz doktora teslim etmek pek iyi bir fikir degilmis. ilk dogumum kendimi sorgusuz sualsiz doktora teslim ettgiim icin sezeryan oldu gereksiz yere acilma yokken ve hicbir risk olmadigi halde sirf doktorun acele etmesi dogumu hizlandirmak ugruna sunni sanci vermesiyle sezeryana mecbur kaldim. daha sonra ogrendim ki daha acilma yokken sunni sanci alinca yuzde 90 sezeryana girersin cunku sunni sancidan sonra acilma yavas ilerlerse ki benim acilmam yoktu bebegin kalp atislari hizlanir ve acil sezeryana alirlar...... o zaman bunlari bilseydim sunni sanciyi kabul etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…