2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel anlatmışsın canım....benim de ilk kızım normal doğumla dünyaya geldi. suni sancı tek istemediğim şey olarak kaldı aklımda onun dışında herşey yolundaydı doğumum 5 dk sürmüştü...tabii sancılar hariççç...bu doğumum da inş normal olsun istiyorum şuana kadar bebişim dönmedi ama biraz daha zamanı var ...Artık Allahın takdiri...ama herşey yolunda giderse kesinlikle normal doğum bekleyecem...
dediğin gibi ben de halen 37. haftayı bekliyorum izne çıkmak için. masa başında oturmaktan gerçi arada dolaşsam da ayaklarım davul gibi şişiyor...geçen haftaya kadar dinlenince geçiyordu ama bu hafta kalmaya başladı benim de ayak bileklerimin etrafı pofidik pofidik....ayakkabılarım olmuyor artık az kaldı inş.....ben de özele gidiyorum başka bir ilçede dr um. 1. normal olmuş bekleyelim bu da normal olsun olmazsa ona göre karar veririz dedi sağolsun ve içimi rahatlattı...Hakkımızda hayırlısı artıkın...

evet zaten doğum koltuğuna çıkar çıkmaz bebek bi baktım karşıda temizliyolar. o şaşkınlıkla o benim mi diye sordum :) evet dedi doktorum
birde bir saçma soru daha sordumm: gözleri ne renk dedim.. güldü doktorum bebek mavisi annesi dedi.. bnmki yeşil olunca hep merak ediyorduk o da renkli olacakmı diye.. olmadı ama babsı gibi güzel gözleri oldu

umarım hayırlısıyla seninde benimde tüm isteyenlerinde normal olur canım

kızlar forumlarda annelerin sütü artıran formüllerini bir kağıda yazdım...
sizlerle paylaşayım .. çok güzel bilgi. sizde not edin ya da çıktı alın kızlarr:

1. 5-6 incir böl, yarım litre suda 5 dakika kaynat sonra 1 tane havuç at 3 dakika kaynat . sabah akşam 2 gün boyunca iç
2. yaş mayayı hap gibi yuvarla yut
3. günde 3 litre su tüket
4. aşure ye
5. bolca dereotu
6. humana bitki çayı
7. rezene çayı
8. üzüm suyu
9. soğan+bulgur
10. hurma
11. bol ayran
12. ayva kompostosu
13. patlamış mısır
14. balkabağı tatlısı

umarım bol bol sütümüzz olurr

Küçük bir erkek çocuk annesine sordu:
- Niçin ağlıyorsun?
- Çünki ben kadınım diye cevapladı annesi.
- Anlamadım! dedi çocuk. Annesi çocuğu kucaklayıp
- Ve hiç bir zaman anlayamayacaksın! dedi.
... ...
Babasına:
- Baba, annem niçin ağlıyor? diye sordu.
Babanın cevabı:
- Bütün kadınlar sebebsiz ağlayabilen yapıdadır dedi.

Küçük oğlan büyüdü, yetişkin adam oldu, hala kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi.

Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde Allah’a sordu:
- Allahım! dedi. Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?

Allah "Ben kadınları özel yarattım!
Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar, doğumun acısına olduğu kadar doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvvetini verdim.

Başkalarının kuvvetinin kalmadığında; devam edecek azmi, ailesinin hastalığında; yorgunluğa pabuç bıraktırmayacak kudreti verdim.
Her türlü şart altında, hatta kendilerini çok kötü incitseler de, çocuklarını sevmek duygusallığını verdim.

Bu duygusallık her yaştaki çocuklarının yaralarını sarmalarına, sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor.
Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kuvvetini verdim.

Onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim.
Tek zayıflık olarak kadınlara bir gözyaşı verdim...

Tamamen kendilerinin sahip oldukları, ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere.
insanlık için bir gözyaşı..." diye cevapladı...

Kadını güzel yapan şey ne saçı, ne vücudu, ne de kendini ne şekilde taşıdığıdır.

Kadını esas güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi, fedakarlığı, sorumluluğu, anlayışı, sadece bilgiye değil aynı zamanda kalbe de yönelik aklıdır.

benim gibi olan varmı iyice psikolojim bozuldu sabah 5-6 ya kadar ayaktayım uyuyamıyorum agrıdan falan değil sonra uyuyup 11 buçukda kalkıyorum çok zorluyorum kendimi uyuyim diye ama olmuyorrr ankaradaki arkadaşlar tozdan eviniz nasibini aldım fırtınadan dolyı bizim evin içi her taraf toprak olmuş onada moralim bozuldıu offf offf deliksiz wc siz uykuyu özledimmm

tamam bunu mutlaka yapalımmm en kötü ihitmal ben koruparkın orda oturuyorum buraya geldimi geldim de 3 dk sonra kapıdayımmm

inşallah :) annem bana hamileyken çalışıyormuş ve bir restoranda aşçı hergün pişen bulgur pilavından öğlen anneme bir tabak yollarmış ben tam bir bulgur canavarayım eşim yemez kendime özel yapar çıldırmış gibi yer sonrada şişerim burda bulguru görünce dile getirmezsem olmaz diye düşündümmm...
bunların yanında en önemli şeylerden biri de sütüm olacak düşüncesiymişşşş

kızlar akşamdan beri bayağı sancım var kasıklarım ağrıyo bacağıma vuruyo sancısı yarın sabahta doktor randevum var o yüzden hastaneye gitmek istemiyorum evde bekliyorum öylece.

merhaba kızlar napıosunuz bakim herkes iyidir umarım.bn vakit doldurmaya çalışıyorum ama sanki zaman hiç geçmiyo gibi...yarın çatı muayenem var sizce dr ulrasonla anlamaz mı? illa muayene mi yapmalı?

merhabakızlar nasılsınız nasıl geçiyor günleriniz bnimki biraz zor.vakit doldurmay çalışıyorum.daha eksiklerim var!yarın çatı muayenem var çok tırsıyorum.acaba sadece ultrasonla baksa anlaşılmazmı çatımın uygunluğu? bilginiz varsa paylaşırmısnız?

kızlar akşamdan beri bayağı sancım var kasıklarım ağrıyo bacağıma vuruyo sancısı yarın sabahta doktor randevum var o yüzden hastaneye gitmek istemiyorum evde bekliyorum öylece.

anaaammm hadi bakalım hayırlı haberler inaşllahhh

merhaba kızlar napıosunuz bakim herkes iyidir umarım.bn vakit doldurmaya çalışıyorum ama sanki zaman hiç geçmiyo gibi...yarın çatı muayenem var sizce dr ulrasonla anlamaz mı? illa muayene mi yapmalı?

korkma cnm muayeneden dün beni bastı bastı o çatala yatana kadar....hiç çekinme lütfen rahat ol!!!!

merhaba....çatı muayenesi ultrasonla falan belli olmaz...elle muayene şart..o kadar tırsacak bı durum yok...tabi biraz canın yanıyo ama 2 dk iş dayanırsın bi şeycik olmaz...

aklıma bişe geldi siz çatı kontrolunu konuşurken...ben ilk doğumu normal yaptım bu ikinci hamileliğim. acaba gene de çatı muayanesi oluyor mu her doğumda bilginiz var mı?

bence gene de isterler sonuçta bebek farkı var belki bu bebeğin daha iri olacak ve çatına sığmayacak olmazmı? çok mu uç düşünüyorum

kızlar selam doktordan geldik yarın öğleye doğru sezaryen ile gelecek bebişim
kilosu biraz fazla ve kafası büyük olduğundan ve hala kanala girmediğinden doktor beklesek bile daha da büyüyecek yine normal yapamayacaksın dedi ben de ikna oldum

sancısını ve canımdan can doğduğunu hissetmeyi çok istiyordum ama her secdemde evladım için hangisi daha sağlıklı ve hayırlı olacaksa öyle doğum istedim Rabbimden
böyle oluyorsa vardır bir hayır

evde hazırlıklar tam gaz devam ettiğinden muhtemelen çok fazla bakamam foruma bugün ama doğuracak arkadaşlar vardı inşallah sağ salim almışlardır kucaklarına
problem yaşayanlar için de Allahtan şifa diliyorum ve doğum anında dileyeceğim

sizler de bize dua edin n'olur, Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bizlere verdi arayan herkese versin

çok karışık duygular içindeyim.. heyecan korku hasret alışkanlık şükür duygusallık... içimde olmasına öyle alışmışım ki... anne olacağım inşallah, rüya gibi...

Hadi bakalım haırlı doğumlar olsun inşallah Zeynepcim. Son hamile gününün tadını çıkar. Umarım herşey gönlünün istediği gibi olur.

Senin doktorun özel mi yoksa devlete mi muayeneye gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…