merhaba mayıs annişleriiiii
selam hanımlar ve bucurukları
bende bugün hatt a bu hafta hep öğleden sonraları işe geldim. 27 nisan da ayrılıyorum izne. 37 haftam bitiyo.. bu ara heşeyi yıkıyorum, yastıklar, kışlıklar .....
yarın kızımın yatağı gelip kurulacak. onu yerleştiricem. birde sepetimiz var.. ikisini de odama koyucam. evin yarısının duvarları ve perdeleri duruyo daha, halılar yıkamaya gidicek .. bende bu arada dolap içlerini halletmeye çalışıyorum... izne ayrılsam tam anlamıyla girişcez işlere annecimle ama daha 1 hafta var. benim ilki normaldi ikinci de normal olacak inşallah...
bende özel hastaneye gidiyorum, ama doktorum bana gaz verdi ikinciyi de normal doğurursun dedii, bende onu dinliyorum.. umarım herşey yolunda gider ve ilki gibi 2 saatlik sancı ile doğururum bebişimi..
şimdilik yolunda görünüyo herşey, haftaya gidip kontrol olucam bebişim kaç kilo merak ediyorum, çünkü benim iştah bayağı azaldı, pek bişey yemez oldum... umarım o almıştır kilo :18::18:
işyerinde işim hep oturarak olduğu için akşama doğru ayaklarım mayalı pasta misali oluyor pofudukk pofuduk,başka biryerimde şiş olmadı şükür..
norml doğum isteyen çok az kişi var heralde.. herşeyin normali güzeldir diyip bu konuya noktayı koyuyorum. normal doğum ile tüm günahlarımızın silindiğini, bebeğe daha bağlı olduğumuzu, sütümüzün hemen geldiğini, bebeğin hayata gelmesi gerektiği günde geldiğini düşünün korkmayın hanımlar. inanın bebek çıktığı an siz de yeniden doğmuş gibi oluyosunuz.. en çok özlediğim şey olan yüzüstü uyumayı gerçekleştirmiştim hemencecik
mecburi sezeryan olacaklara sözümüz yok ama korkmayın tatmadığınız bir duygu yüzünden.. hele epudural normal doğum çok öneriliyor, hastanenizin anestezi uzmanıyla görüşün konuşun, daha önce epidural normal olanları bulup görüş alın....
ilk doktorum da normal doğumu seven bir doktordu.. bnm boyum 1.60 kilom 45 idi hamile jkaldığımda.. 34 beden giyerdim.. 3.200 bebek doğurdum.. çatım darmı geniş mi bakmadı bile doktor. ıltrasonda bamştı ve sen doğurabilirsin demişti.. gece 12 de suyum gelmişti, çağırdık hemen geldi doktorum, 2 de doğurdum.. çok şükür inşallah bu bebeğim de böyle olur..
tek karşı olduğum şey suni sancı, onu da sana verip eziyet etmem dedi doktorum.. onun dışında herşey yolunda ise sonuna kadar nomal doğumu beklerim dedi sağolsun.
ayy çok uzattım..
heğinizi çooookk öpüyorum.
herşeyin hayırlısı ne ise o olsun hayatımızda.. bebeklerimiz sağlıklı gelsin..
selam canım.....nasılsın....
Ne güzel anlatmışsın canım....benim de ilk kızım normal doğumla dünyaya geldi. suni sancı tek istemediğim şey olarak kaldı aklımda onun dışında herşey yolundaydı doğumum 5 dk sürmüştü...tabii sancılar hariççç...bu doğumum da inş normal olsun istiyorum şuana kadar bebişim dönmedi ama biraz daha zamanı var ...Artık Allahın takdiri...ama herşey yolunda giderse kesinlikle normal doğum bekleyecem...
dediğin gibi ben de halen 37. haftayı bekliyorum izne çıkmak için. masa başında oturmaktan gerçi arada dolaşsam da ayaklarım davul gibi şişiyor...geçen haftaya kadar dinlenince geçiyordu ama bu hafta kalmaya başladı benim de ayak bileklerimin etrafı pofidik pofidik....ayakkabılarım olmuyor artık az kaldı inş.....ben de özele gidiyorum başka bir ilçede dr um. 1. normal olmuş bekleyelim bu da normal olsun olmazsa ona göre karar veririz dedi sağolsun ve içimi rahatlattı...Hakkımızda hayırlısı artıkın...
tamam bunu mutlaka yapalımmmMayısta Allah izin verirse doğum var sonra toparlanma süreci falan...Eşim öğretmen burda okullar tatil olsun seminerleri bitsin o arada ben de inş yoparlamış olurum kısmetse Haziran gibi gelicez canım...
Umarım gezmek nasip olur valla ne güzel olur...sen de sıkılmışsın epey bizde zaten burda hapis gibiyiz gezecez yer yok...koparalım cidden ipleri...diğer arkadaşları da haberdar ederiz...ayyy ne güzel olur valla şimdiden heyecanlandım bak....:):)
kızlar forumlarda annelerin sütü artıran formüllerini bir kağıda yazdım...
sizlerle paylaşayım .. çok güzel bilgi. sizde not edin ya da çıktı alın kızlarr:
1. 5-6 incir böl, yarım litre suda 5 dakika kaynat sonra 1 tane havuç at 3 dakika kaynat . sabah akşam 2 gün boyunca iç
2. yaş mayayı hap gibi yuvarla yut
3. günde 3 litre su tüket
4. aşure ye
5. bolca dereotu
6. humana bitki çayı
7. rezene çayı
8. üzüm suyu
9. soğan+bulgur
10. hurma
11. bol ayran
12. ayva kompostosu
13. patlamış mısır
14. balkabağı tatlısı
umarım bol bol sütümüzz olurr
kızlar akşamdan beri bayağı sancım var kasıklarım ağrıyo bacağıma vuruyo sancısı yarın sabahta doktor randevum var o yüzden hastaneye gitmek istemiyorum evde bekliyorum öylece.
merhaba kızlar napıosunuz bakim herkes iyidir umarım.bn vakit doldurmaya çalışıyorum ama sanki zaman hiç geçmiyo gibi...yarın çatı muayenem var sizce dr ulrasonla anlamaz mı? illa muayene mi yapmalı?
merhabakızlar nasılsınız nasıl geçiyor günleriniz bnimki biraz zor.vakit doldurmay çalışıyorum.daha eksiklerim var!yarın çatı muayenem var çok tırsıyorum.acaba sadece ultrasonla baksa anlaşılmazmı çatımın uygunluğu? bilginiz varsa paylaşırmısnız?
anaaammm hadi bakalım hayırlı haberler inaşllahhh
korkma cnm muayeneden dün beni bastı bastı o çatala yatana kadar....hiç çekinme lütfen rahat ol!!!!
merhaba....çatı muayenesi ultrasonla falan belli olmaz...elle muayene şart..o kadar tırsacak bı durum yok...tabi biraz canın yanıyo ama 2 dk iş dayanırsın bi şeycik olmaz...
kızlar selam doktordan geldik yarın öğleye doğru sezaryen ile gelecek bebişim
kilosu biraz fazla ve kafası büyük olduğundan ve hala kanala girmediğinden doktor beklesek bile daha da büyüyecek yine normal yapamayacaksın dedi ben de ikna oldum
sancısını ve canımdan can doğduğunu hissetmeyi çok istiyordum ama her secdemde evladım için hangisi daha sağlıklı ve hayırlı olacaksa öyle doğum istedim Rabbimden
böyle oluyorsa vardır bir hayır
evde hazırlıklar tam gaz devam ettiğinden muhtemelen çok fazla bakamam foruma bugün ama doğuracak arkadaşlar vardı inşallah sağ salim almışlardır kucaklarına
problem yaşayanlar için de Allahtan şifa diliyorum ve doğum anında dileyeceğim
sizler de bize dua edin n'olur, Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bizlere verdi arayan herkese versin
çok karışık duygular içindeyim.. heyecan korku hasret alışkanlık şükür duygusallık... içimde olmasına öyle alışmışım ki... anne olacağım inşallah, rüya gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?