2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım bende park yatak aldım içerisine aldığımız yerden park yataklar için olan sıkıştırılmış pamuk yatak verdiler 5-6 cm kalınlığında tahminen çıkarılabilen fermuarlı alezi var üstünde üst katta bunu kullancam annecim de yün şilte yapmış o da olursa baya dolgun olacak zaten. alt kata geçtiğimde ortopedik yataklardan almayı düşünüyorum. bu arada visko tarzı yatakları bebeklere hiç bir şekilde önermiyorlar. visko yatakların gelişimini tamamlamış yetişkinler için uygun olduğunu okumuştum.

gerçekten herşey üstüste gelmiş Allah yardımcısı olsun Allah şifalar versin inşallah

:18:şimdi benimde kafam karıştı ben yarın gidip viscoyu alıcaktım e bebek bursa şubesinden...bugun yatagım geldi çünkü...iyice kafam karıştı bir çok mağazada bunu önerdiler yarı sert visco:18::18::18:

benim de bu konuda kafam çok karışık canım...

"Dün sadece bebek ve çocuk odası üzerine uzmanlaşmış 2 mimarın yanına gidip yatak meselesini konuştum. sanırım onlara özel yaptırtacağım uygun fiyat çıkarsa. Bu arada da karyolanın içine hangi yatağı alalım sorusuna şöyle cevap verdi;

" Visco tipi yaysız sert yataklar ve tam ortopedik yataklar çocuk gelişimi açısından doğru bulunmuyor. Hangi marka alırsanız alın önemli olan yarı ortopedik diye geçen yumuşak yataklar en doğrusudur. Uykusunda büyüyen bir çocuk için yatağının onun vücut şeklini alıyor olması çok önemlidir" diye cevap verdi."

canım araştırken okumuş olduğum yorumlardan biri yine de sen bilirsin bebekler ve çocuklar uykularında büyüyorlar biliyorsun o yüzden yatak seçimi çok önemli visco vücut şeklini alan bir materyal. bebeğin kemikleri henüz kıkırdak yapısında olacak ve benim de görüşüm biraz daha sert ve vücudunun şeklini almayacak yatak tercih etmek gibi geliyor. karar yinede senin canım:26:

benim de bu konuda kafam çok karışık canım...

o halde alyel ve elfim siz alın ben sonra alıcammm kopya çekcem sizden ama visco yarı sertten vazgeçtimmm saolun gebedaşlarımmm

Kızlar face grubunda doğuran doğurana:) panik oldum vallahi:)

Merhaba kızlar...
Cuma günü saat 15.00 da sezeryan ile oğluma kavuşacağım inşaallah.(şimdilik sezeryan türüne karar vermedik henüz)

Bugün doktor muayenemiz vardı.
Oğlum 3.500 gr 52 cm olmuş.
Çatı muayenesi sonucu tahmin ettiğim gibi çatımın çok dar olması sebebi ile sezeryana karar verildi.Yani günümün dolmasını bekleyecek olursak bebek mutlaka daha fazla kilo alacak ve zaten dar olan çatıdan doğması dahada zorlaşacak.
Eğer 3 kilonun altında olsaydı yine denemeni isterdim dedi doktorum ama 40 haftamız dolana kadar kesin 3800 falan olur gibi geldi bana.

Doktorum "evet çatın çok dar ama eğer sen gerçekten normal doğum istiyorsan ben doktorun olarak sana yardımcı olurum,ama tavsiyem sezeryandır senin için çünkü normal doğumda çok zorlanırsın,yani öyle kolay bir doğum olur diyemem sana ama dediğim gibi çok istersen mutlaka yardımcı olurum"dedi.
Ben de diğer normal doğum diye direten anneler gibi bu zorluğu göze alamadığım için sezeryanı kabul ettim.
Dualarınızı bekliyorum...

evet canim gayet uygun kalinligi,hatta altinada park yatagin kendi ince yatagi vardi onu koydum guzel oldu...
Kızlar face grubunda doğuran doğurana:) panik oldum vallahi:)

kimler dogurdu merak ettim yaaa

Hakkında hayırlısı olsun...bebişin hayırlısıyla doğsun da sezeryan olması önemli değil...Dualarımız seninle canım....

selam mayıs anneleri. bende 2011 mayıs annesiyim. mesajlarınızı görünce bi tuhaf oldum herkes hazırlık telaşı içinde ne güzel. geçen sene bu zamanlar bende böyleydim. koca karnımla bebeğime hazırlanıyordum heyecanlı heyecanlı. şimdi ise bir ay sonra ilk doğum gününü kutlayacağımız küçük bey içeride uyuyor mışıl mışıl. ilk adımlar atılıyor ilk kelimeler çıkıyor ağzından. zaman çok hızlı geçiyor. gaz sancıları, sütüm yeter mi endişeleri, göbek bağı, ilk banyosu... hepsi çok güzel heyecanlar... Allah hepinize kolay güzel anılar bırakacak bir doğum yaşatsın inşallah.

bu arada inşallah fazla kilo almamışsınızdır ben 20 kilo almıştım ve şuan hala her hafta diyetisyendeyim hala tam olarak dönemedim eski halime...

aaa 3 gunun kalmis canim,allah sag salim kavustursun oglusuna..,bizi habersiz birakma dogum sonrasinda..dualarim seninle

doktorun cok hakli canim malesef cati darligi normal dogum icin buyuk engel ,bebegin hayatini tehlikeye atmaktansa en guzeli du durumda sezeryan..

ama normal dogurma sansi olanlar yinede normal dogursun..38+3 oluyorsunda oluyorsun galiba bende 38+2 de olucam kismetse son 8 gun:18:

canım benim aldığım ürüne benziyor hemen hemen aynı markası farklı sadece. bence bunu al üst katta kullan alt kata geçince de yarı ortopedik bir yatak alırız :)

Allah yardımcın olsun canım doğru bir karar vermişin yalnız şeyi söylücem sezeryan da dikiş yapıştırma olduğunda çok daha çabuk toparlanılıyormuş bende geçenlerde bir arkadaşımdan duydum kendisine estetik dikiş yapmışlar görümcesine yapıştırma dikiş. görümcesi iki günde ayağa kalkmış ağrısı sızısı az olmuş ama arkadaşım baya geç toparlanmış bilgin olsun canım benim de sezeryan olma ihtimali var doktoruma söylücem ben de. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini canım. İyi haberlerinizi ve resimlerinizi bekliyoruz.

Turuncu ne kadar heyecanlısındır sen şimdi.Hakkınızda hayırlısı olsun.Sağlıcakla doğsun kuzucuğun insallah.Sen forumdan uzaklaştın sessizleşti buralar,sen canlandırıyormuşsun burayı.

Evet canım çok haklısın...Son günler foruma pek giremedim ama önceki sayfalara göz attığımda türkiyede doktorların hep bir bahane bulup sezeryana aldığını,bu durumda hastanın sonuna kadar normal doğum istemesi gerektiğini söyleyen arkadaşlar olmuş.Evet eskiden hastaneler fazla ücret almak için sezeryan diyordu ama benim şuan gittiğim hastanede sezeryan normal doğum ile ayni fiyat.

Kaldı ki çatı darlığı ciddi bişey gerçekten.Ben normal doğum için kendimi zorlayıp alt tarafa 10 dikiş attırıp bi hafta yatacağıma sezeryan olurum daha iyi diye düşünüyorum.
Yani bilsem ki çatım geniş,doğumda rahat olacak o zaman tabi ki normali seçerdim.Sonuçta 1 hafta ağrılarla sızılarla yatmak var,birde normal doğum sonrası hemen ayaklanıp bebeğinle ilgilenebilmek var.
Yani şu bilinsin ki artık türkiyede eski zihniyet kalmadı.Çoğu anne artık bilinçli ve normal doğum istiyor ve yapıyor.Devlette bunu teşvik ediyor zaten.
Benim annem 4 tane doğurdu yurtdışında.O da çatı darlığından sezeryan olmak zorunda kaldı.Yine teyzemin kızı var yurtdışında,normal doğum diye diye kızı normal doğurtturup alt tarafına 15 dikiş attılar.Kızcağız 10 gün oturup kalkamadı acıdan.Yani sülalede genetik olarak çatı darlığı var,hal böyle iken doktor beni kolayına geldiği için kesmek istedi düşüncesi içerisine girmektense kuzu kuzu masaya yatmayı tercih ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…