Allah yardımcın olsun canım doğru bir karar vermişin yalnız şeyi söylücem sezeryan da dikiş yapıştırma olduğunda çok daha çabuk toparlanılıyormuş bende geçenlerde bir arkadaşımdan duydum kendisine estetik dikiş yapmışlar görümcesine yapıştırma dikiş. görümcesi iki günde ayağa kalkmış ağrısı sızısı az olmuş ama arkadaşım baya geç toparlanmış bilgin olsun canım benim de sezeryan olma ihtimali var doktoruma söylücem ben de. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini canım. İyi haberlerinizi ve resimlerinizi bekliyoruz.
Turuncu ne kadar heyecanlısındır sen şimdi.Hakkınızda hayırlısı olsun.Sağlıcakla doğsun kuzucuğun insallah.Sen forumdan uzaklaştın sessizleşti buralar,sen canlandırıyormuşsun burayı.
turuncu hakkınızda hayırlısı olsun canım ne güzel doktorun sana iki yoluda göstermiş sende senin için en doru kararı vermişsin sonuçta bu beden senin sen nasıl rahat edeceksen öle davranmayı seçmişsin hakkında hayırlısı rkadaşım güzel haberlerini bekliyoruzEvet canım çok haklısın...Son günler foruma pek giremedim ama önceki sayfalara göz attığımda türkiyede doktorların hep bir bahane bulup sezeryana aldığını,bu durumda hastanın sonuna kadar normal doğum istemesi gerektiğini söyleyen arkadaşlar olmuş.Evet eskiden hastaneler fazla ücret almak için sezeryan diyordu ama benim şuan gittiğim hastanede sezeryan normal doğum ile ayni fiyat.
Kaldı ki çatı darlığı ciddi bişey gerçekten.Ben normal doğum için kendimi zorlayıp alt tarafa 10 dikiş attırıp bi hafta yatacağıma sezeryan olurum daha iyi diye düşünüyorum.
Yani bilsem ki çatım geniş,doğumda rahat olacak o zaman tabi ki normali seçerdim.Sonuçta 1 hafta ağrılarla sızılarla yatmak var,birde normal doğum sonrası hemen ayaklanıp bebeğinle ilgilenebilmek var.
Yani şu bilinsin ki artık türkiyede eski zihniyet kalmadı.Çoğu anne artık bilinçli ve normal doğum istiyor ve yapıyor.Devlette bunu teşvik ediyor zaten.
Benim annem 4 tane doğurdu yurtdışında.O da çatı darlığından sezeryan olmak zorunda kaldı.Yine teyzemin kızı var yurtdışında,normal doğum diye diye kızı normal doğurtturup alt tarafına 15 dikiş attılar.Kızcağız 10 gün oturup kalkamadı acıdan.Yani sülalede genetik olarak çatı darlığı var,hal böyle iken doktor beni kolayına geldiği için kesmek istedi düşüncesi içerisine girmektense kuzu kuzu masaya yatmayı tercih ediyorum.
bugün son kontrolümüzü olduk güzel anneler haftaya pazartesi nasipse kızıma kavuşacağım kızım 3000gr olmuş boyuda 50cm doktor güzel dedi ama ben kilo vermişim doktor niye böle oldu dedi iştahım yok yemeye çalış dedi kızımın kilosuda güzelmiş şükür bu kadarına riskli gebelikten düşük tehditlerinden küvez yoğun bakım korkusuyla yaşamaktan taa bu günlere kadar getirdi rabbim inşlallah haftaya 6 yıllık hasretim sona erecek herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum rabbim yardımcımız olsun
sağol canım mayısa doğuracak anne kalmayacak birbirgeliyor bebişlerallah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim,artik herkes bir bir doguruyor
Merhaba kızlar...
Cuma günü saat 15.00 da sezeryan ile oğluma kavuşacağım inşaallah.(şimdilik sezeryan türüne karar vermedik henüz)
Bugün doktor muayenemiz vardı.
Oğlum 3.500 gr 52 cm olmuş.
Çatı muayenesi sonucu tahmin ettiğim gibi çatımın çok dar olması sebebi ile sezeryana karar verildi.Yani günümün dolmasını bekleyecek olursak bebek mutlaka daha fazla kilo alacak ve zaten dar olan çatıdan doğması dahada zorlaşacak.
Eğer 3 kilonun altında olsaydı yine denemeni isterdim dedi doktorum ama 40 haftamız dolana kadar kesin 3800 falan olur gibi geldi bana.
Doktorum "evet çatın çok dar ama eğer sen gerçekten normal doğum istiyorsan ben doktorun olarak sana yardımcı olurum,ama tavsiyem sezeryandır senin için çünkü normal doğumda çok zorlanırsın,yani öyle kolay bir doğum olur diyemem sana ama dediğim gibi çok istersen mutlaka yardımcı olurum"dedi.
Ben de diğer normal doğum diye direten anneler gibi bu zorluğu göze alamadığım için sezeryanı kabul ettim.
Dualarınızı bekliyorum...
bugün son kontrolümüzü olduk güzel anneler haftaya pazartesi nasipse kızıma kavuşacağım kızım 3000gr olmuş boyuda 50cm doktor güzel dedi ama ben kilo vermişim doktor niye böle oldu dedi iştahım yok yemeye çalış dedi kızımın kilosuda güzelmiş şükür bu kadarına riskli gebelikten düşük tehditlerinden küvez yoğun bakım korkusuyla yaşamaktan taa bu günlere kadar getirdi rabbim inşlallah haftaya 6 yıllık hasretim sona erecek herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum rabbim yardımcımız olsun
Turuncu günün belli olmuş hadi bakalım Allah bebisin ve sana kolaylık versin.ikiniz de sağlıkla atlatin doğum mucizesini.dogum ile ilgili düşüncelerine katılıyorum.sen zaten mantıklı ve makul düşünen bir arkadassin
Ben de cumartesi kontrole gidicem ve doğum şekli konuşulacak ama 36.haftada çatı muayenesi yaparlar mi bilemiyorum.hayırlısı olsun.
Defnecim hangi hastaneye karar verdin?dogum şeklin belli oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?