2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Evet dediğin gibi etrafın beklentisi de sıkıyor insanı,bir de biz kendimizi şartladık bence ,aslında 40 haftaya kadar yolu var.Bana da herkes 38.haftada gelir kızlar erken gelio diye diye beklenti içine soktular,işi bile bıraktırdılar aslında iyiydim gidip geliodum ne güzel vakit geçiyordu.Ne bileyim artık böyle insanlar yorum yapmıyorlar mı insan gıcık oluyor.Bende senden pek farklı değilim yalnızlık konusunda koca gün evde yalnız oturuyorum,akrabamız filan pek yoktur zaten,annemi de kaybettim 3 yıl önce,bi abim var evli,onunda eşi canı isterse arar aklına eserse,halbuki o da evde yeğenime bakıyor ama nerde 1 haftadır evdeyim insan bi arar sorar napıosun iyi misin diye,aslında iyi bi kız ama pek arama huyu yoktur.Arkadaşların çoğu da yeni doğurdu bebişlerine bakıo hepsi çıkamıyolar dışarı.Bi kayınvalidem var o da çalşıo allah razı olsun hergün arıyo işten gelince,arada uğrar ama gün içinde yalnızım aynı senin gibi canım,meleğimle başbaşayım,bütün gün onunla konuşuyorum kendi kendime eşim işe gittikten sonra.

gerçekten 40 a kadar hatta bazı gebeliklerde 41-42 ye kadar yolu var ama benimde apartmanımda teyzeler var 60 ve üstü yasındalar hep:) bana hep dediler 2 hafta önce kızım anneni çağır eli kulağında anneni çağır yok bu haftasonu gelir bak görürsün ...geçen ay kuaförde kadın gördü emekli hemşireymiş az kalmış senin falan ben sormadan herkes yorum yaptı... dedim tecrübe yaa bilirler ha bugün ha yarın diye diye bu hale geldim... yoksa mis gibi bekliyordum mayısı...ama hepsi tecrübe canım ben yapmıcam böyle...kimseye demicem şöyle böyle herkes hamilelik başından beri yorum yapıyor zaten...yok uyuyamayacaksın,yok belin ağrıyacak,yok şöyle yok böyle şimdiden kucağına alıştırma bile diyorlar...sanki bebek huysuzmu olcak sakinmi belli de:) çıldırmamak elde değil ama warya ben birini hamile gördüğüm zaman hep güzel şeyler söylüyorum...mutlu olucaksın hele bir kıpırdasın annesi bak gör falan filann diye ay amma dertliymişimmm

Güldürdün beni canım ya,ama dediğin aynen doğru saçma sapan yorumlar,bir de şey derler bugünlerini çok arayacaksın uyuyabiliyorken uyu bi daha bu kadar rahat edemeyeceksin.Sanki bilmiyoruz ya,göze alıyoruz bunları ki çocuk yapıyoruz,adı üstünde bu bebek,bakıma muhtaç,o fedekarlığı göze alıyoruzki bebek istiyoruz.

demekki herkes aynı...ben şey diyorum belki benim bebeğim düzenli olucak çok uyuyacak öyle çocuklar var annesi süt vermek için zor kaldırıyor hep uyuyorlar sakinler öyle bir konuşuyorlar ki geçen gün kendimi şöyle düşünürken buldum:içimden nasıl bir canavar çıkacak ki hayatı bana zindan edecek... kimse de demiyorki anne olucaksın,kadınlıgın en yüksek mertebesine adım atacaksın falan...birde şey var geçen yatak alıyordum kızıma satıcı dedi ki normalmi kısmetse dedim ay ben sez oldum korkmuyormusun nasıl yapıcaksın falan dedi.... ne bileyim dedim nasıl yapıcam ... herkes felaket telllalıı

Aynen canım,bizim de iş yerinde satışta bi bayan var,çocuğu 1 yaşlarında,sezeryan doğurmuş,bana habire her gün sorup duruyo ayy sen hala normal mi düşünüosun filan diye.Ben de evet diyorum,nasıl doğurcaksın hiç korkmuyo musun diyo.Gerçekten de niye bilmiyorum ama hiç korkum yok,yeterki yavrum sağlıkla doğsun ona bişey olmasın.Ben meleğimi doğururken o acıyı çekmek istiyorum ,o annelik duygusunu yaşamak istiyorum,he bu demek değilki sezeryanda yaşanmıyo mu,yanlış anlamasın kimse ama o doğum sancısı eminmki farklı bir duygudur.Benim de belli değil belki yarın gideceğim bebeğimin kilosundan dolayı sezeryana alacak ama İnşallah allahım kısmet eder normal doğumu,ben çok istiyorum.Bir de duygu bir yana normal doğum bebek için de faydalı doktorum şey demişti,bebek o anne kanalından geçerken bir sıvıdan geçiyormuş ve o sıvı bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş artı bebeğin ciğerleri daha iyi gelişiyormuş.Niye imkan varken normal olmasınki,adı üstünde normal doğum.Sırf korkudan sezeryan olan annelere şaşıyorum.

hay ağzını öpeyim:) lafı tam bu yazdıklarına uygun görünüyor canım...aynı bende ben çok korkuyordum 6.aydan sonra kabuslar,rüyalar,ağlamalar...sonra bana da bir cesaret geldi kısmet demek ki...benimde normal bekliyorum ama dr.um sez.a alma ihtimalim var acıyı çekip sez. a geçebiliriz dedi...ben kendime güveniyorum dedim... bende güveniyorum sana dedii... bilmiyorum neden ama yaşamayı çok istiyorum... Umarım kısmet olur...hep olumlu düşünerek bedenimi ve zihnimi rahatlatıyorum... hep söylüyorum herkes bedenini tanır ve istekleri ona göre şekillenir...sırf korkudan bana da mantıksız geliyor ama herkesin düşüncesi farklı işte... birde sez. olanlar normal doğumu tatmamış en çok onlar yorum yapıyor... ya helal olsun ne cesursun diyen yok walla:) umarım istediğimiz ve umduğumuz gibi geçer herşey ve biz kötü doğum anıları ve kötü hamilelik anlatıp güzel taze anneleri korkutan öcülerden olmayız...
bebeğin kanaldan geçerken ki sıvı olayı doğru ve 40 haftayı bekleyen bebeklerin daha az hastalandıkları da bilimsel bir gerçek aslında:) bir biyolog olarak söylüyorum bunları ve beynin bir tarafı normal doğumda salgıladığı bir madde sayesinde anne bebek iletişimi daha kuvvetli oluyor diyorlar. deneyler yapılmış ... sez. yapanlara değil lafım onlarda anne normal yapanlarda anne elbette...benimde sez. ihtimalim çok yüksek ama şansımı denemek istiyorum bende tıpkı senin gibi...

İnşallah allahım isteyen herkese kısmet eder canım,dediğin gibi güzel anılarımız olur.Bakalım bizim de normalde salı konrtolümüz vardı,yarın babamız evde izinli,yarın gidelim diyoruz birlikte hazır evdeyken.Son durumumuz nedir yarın belli olur büyük ihtimal,açılma var mı yok mu,en başta kilomuz hala normale uygun mu,en son 3600 dü,bakalım 1 haftada ne kadar kilo aldı meleğim,yarın bişey der artık heralde kaç haftadır bekleyeceğiz deyip gönderiyordu. Yarın doktordan sonra haber veririm canım,insan birbirinden destek alıyor.

ohh maşallah kuzucuğuna... benimkide 3.450 çıktı çok panikledim ne yapıcam sez.a alıcak diye bir hafta kilo almamış daha da almaz dedi dr.um:) inşallah canım çok güzel haberlerle gel sende...beklicem güzel haberlerini...bu arada benim kızımın kıymetli babasıda koltukta uyuyakaldı:) başımda nöbet tutuyor bugün benim yalancı sancılar biraz can yakıcı da...ben en iyisi yatayım canım çok teşekkür ederim güzel sohbetin için çok iyi geldi gerçekten...yarın görüşürz.. güzel uykular size:)

Size de yavrunla iyi geceler canım,bizimde babamız gelmedi hala işten onu bekliyoruz ,ben de çıkıyorum uzanayım bari biraz.İyi geceler tatlı rüyalar canım,yarın haberleşiriz.

kızlar beni sağlık ocağının hemşiresi aradı gelip idrar tahlili ver bişey varmı diye bakalım dedi bende gitmedim daha doğrusu gidemedim sizi arayan oldumu 37. haftadayım sizi aradılarmı???

günaydın canım benide geçen gün aramı ebe ama ulaşamamış tetanoz aşı yaptırdığımda 24 nisan için gün vermişti o zaman gel diye..her nekadar doktora gitsekte onlarda mecburlarmış bizi takip etmeye.. mart ayı içerisindede aramıştı ben gereken tahlilllerin doktorum tarafından yapıldığını söyledim kilomu herhangi bir şikayetim olup olmadıgını sordu tamam dedi..

günaydınlar nisanın son günü bugün doğum yapmazsam mayıs annesi olacağım ne garip demi.ama artık gerçekten sabırsız dönem başladı yeteeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr diye bağırasım geliyor.hareketlerim iyice ağırlaştı ühü hüüüüüüüüüüüüüü

gunaydin herkese,

mayis annesi olmak icin son gun kizlar dogurmayin bugun yarini bekleyin

benim icin 9 ay cok cabuk gecti ama annem; ne cabuk gecmesi kizim gecen yazdan bu yana hamilesin,iste yine yaz geldi dogurda kurtul artik diyo

ama bana su son gunler gecmek bilmiyo

Kıslar günaydın,
Artık izin için gün sayıyorum. Dün ayakta kaldım baya bel ağrısından uyuyamadım..
Birde benim büyük tuvaletimi yaptığımda ishalmiş gibi geliyor. İshal olsam günde 1 den fazla çıkmam gerekir..Benim sadece sabahları bir karın ağrısı giriyor kendimi zor tuvalete atıyorum..Başkada olmuyor gün içerisinde..Acaba düzenli yediğim kaysı incir mi yapıyor..1 aya yakındır var..Pek rahatsız etmediği için doktoruma bile sormadım..Normal midir??

Günaydınnn

Bende de aynı dert var.2-3 gündür ishalim ve çok sık tuvalete çıkıyorum, değişik yani bu duruma sebep olacak birşey de yemedim. Hele dün bir karın ağrım oldu, ne olduğunu anlamayamıştım ki sonuç ile aydınlandım :))) Sanırım metabolizma ile alakalı ama için rahat değilse bir doktoruna danış.

Canım benim çok az kaldı ve Mayıs annesi olacağız artık %90. Topiğin hakkını vereceğiz yani :))) Bana da çok çabuk geçti, bizim için bekleyecek o kadar çok şey vardı ki; biz önce tutunacak mı sonra cinsiyet sonra 2 li 4 lü test, detaylı ultrason, oda telaşı falan filan derken tabi çabuk geçmiştir ama çevredekiler için hele aile ve yakın arkadaşlar için durum öyle değil.

Allah hepimize hayırlı doğumlar versin. Bakalım ne zaman gireceğiz listemize.

Günaydın annecikler nasılsınız

Ben bomba gibiyim sen nasılsın?

Yaa son günlerin tadını çıkar, çıkınca da bu içimizdeki hareketleri çok özleyeceğiz. Düşünsene kıpır kıır birşey olmayacak artık içimizde :)

Benim hareketlerimde pek bir kısıtlanma yok, gün içinde yine gayet rahat hareket edebiliyorum ama gece yatakta sağdan sola, soldan sağa dönmek ve kalkmak işkence ibi geliyor, ah uhh diye söylene söylene hareket ediyorum :)

Günaydınn herkese.. bugünde doğurmazsak mayıs annesi olacağız :)

ahaha çok güldüm geçen yazdan bu yana hamilesin lafına bu anneler muhteşem ötesi ya....benim eniştem de dün akşam ablamla konuşurken tel.den diyorki: çocuk yaşına girdi doğur artık ...

kayısı ve incir yapar canım ama seni tedirgin eden bir nokta varsa bir tel ile danışabilirsin... aslında herkes doğumunu anlatırken ishalim sandım,karın sancısı sandım falan diyor ve takvimde geçen gün doğum kasılmalarına ishalde eşlik eder yazıyordu...ama sadece sabah olup geçiyorsa henüz doğurmuyorsun gibi duruyor:)

Ayyy ben bunu bilmiyordum, dün çok şiddetli karın ağrılarım oldu, bel ağrım da vardı. yoksa onlar doğum sancısımıydı :) Ben de gayet rahat hiç ciddiye almadım. Öle gezindim rahatlayayım diye.

tatlılar durduk yere aklıma geldi sizlerle bir konuyu paylaşmak istedim.... bu da en büyük korkularımdan biri 'lohusa sendromu'...
korkum çünkü çok yakınımda abimin eşinde şahit oldum ve 8 sene önceydi şimdi net hatırlayamasamda geçen gün yengemle konuştum açık açık anlattı kendisi ablamdan daha yakındır:) bana dedi ki: bu konuyu dikkate almazsan evliliğin bile tehlikeye girebilir...herkes yaşamaz elbette ama önlem alman için söylüyorum...tecrübesini şöyle anlattı: doğurduktan sonra kafan karmakarışık oluyor...hatta bebeğini sevmek istemiyorsun ama başkaları eleştricek diye sevmek zorunda kalıyorsun ve bu seni mahvediyor...pişman oluyorsun...böyle duygular hissedersen lütfen çekinme...beni hemen ara ben seni yönlendircem...gerekirse ist.dan kalkıp yanına gelip seni psikolağa götürcem...ben 2 ay yaşadım ve şimdi nasıl yaşadım,kızıma karşı nasıl öyle duygular besledim diye düşünüyorum dedi...utanma,sıkılma ve çekinmeden anlat bana çünkü herkese anlatılmıyor böyle şeyler... benim aklıma destek almak gelmediği için o zaman (ki kendisi yeminli mali müşavir cahil değil elbette hatta fazla zeki ama öyle bir durumda aklına bile gelmemiş hep eleştirilmekten ürkmüş ve içine kapanmış) ilerleyen zamanda çocuğumu kaçırcaklar diye günlerce uyumadım dedi...ben az çok hatırlıyorum eve gelmişti hastaneden ve kendini bebekle odaya kitlemişti...emzirmeyide bilmiyordu garibim sarılık olmuştu...kendisi de perişan...
bunları herkes yaşar diye anlatmıyorum kızlar ama siz de bilin... böyle şeyler hissederseniz kimi arayacağınızı şimdiden düşünün...çünkü yengem gerçekten bebek tam 6 aylık olana kadar kendini eve kapatmıştı annem yemek yapardı ben götürürdüm hergün...o baya ağır atlatmış şimdi anlıyorum...bu kadar sosyal,dinamik konuşkan bir insan o hale gelmişti ama inanın amacım üzmek değil sadece bunları yaşarsak ilk olmayacağız,üzülmeyeceğiz ve önlem alacağız...umarım kötü birşeymiş gibi felaket telllallığı yapmamışımdır...

Ayyy ben bunu bilmiyordum, dün çok şiddetli karın ağrılarım oldu, bel ağrım da vardı. yoksa onlar doğum sancısımıydı :) Ben de gayet rahat hiç ciddiye almadım. Öle gezindim rahatlayayım diye.

tatlım dün doğum sancın olsaydı şuan ya doğurmuş yada kuvvetli ağrı çekiyor olurdun:) ben yaşamadım ama 15 gündür öyle çok okudumki... 15 gündür sancı çekiyorum ya...o dediğin yalancı sancılar olabilir ben uzun zamandır var... sende benim gibi erken beklentiye girmeki son günlerin zehir olmasınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…