Trt1 gulben ergenin programinda gebelik konusuluyo
actim bakiyorum simdi caniim..tesekkurler:)
tatlılar durduk yere aklıma geldi sizlerle bir konuyu paylaşmak istedim.... bu da en büyük korkularımdan biri 'lohusa sendromu'...
korkum çünkü çok yakınımda abimin eşinde şahit oldum ve 8 sene önceydi şimdi net hatırlayamasamda geçen gün yengemle konuştum açık açık anlattı kendisi ablamdan daha yakındır:) bana dedi ki: bu konuyu dikkate almazsan evliliğin bile tehlikeye girebilir...herkes yaşamaz elbette ama önlem alman için söylüyorum...tecrübesini şöyle anlattı: doğurduktan sonra kafan karmakarışık oluyor...hatta bebeğini sevmek istemiyorsun ama başkaları eleştricek diye sevmek zorunda kalıyorsun ve bu seni mahvediyor...pişman oluyorsun...böyle duygular hissedersen lütfen çekinme...beni hemen ara ben seni yönlendircem...gerekirse ist.dan kalkıp yanına gelip seni psikolağa götürcem...ben 2 ay yaşadım ve şimdi nasıl yaşadım,kızıma karşı nasıl öyle duygular besledim diye düşünüyorum dedi...utanma,sıkılma ve çekinmeden anlat bana çünkü herkese anlatılmıyor böyle şeyler... benim aklıma destek almak gelmediği için o zaman (ki kendisi yeminli mali müşavir cahil değil elbette hatta fazla zeki ama öyle bir durumda aklına bile gelmemiş hep eleştirilmekten ürkmüş ve içine kapanmış) ilerleyen zamanda çocuğumu kaçırcaklar diye günlerce uyumadım dedi...ben az çok hatırlıyorum eve gelmişti hastaneden ve kendini bebekle odaya kitlemişti...emzirmeyide bilmiyordu garibim sarılık olmuştu...kendisi de perişan...
bunları herkes yaşar diye anlatmıyorum kızlar ama siz de bilin... böyle şeyler hissederseniz kimi arayacağınızı şimdiden düşünün...çünkü yengem gerçekten bebek tam 6 aylık olana kadar kendini eve kapatmıştı annem yemek yapardı ben götürürdüm hergün...o baya ağır atlatmış şimdi anlıyorum...bu kadar sosyal,dinamik konuşkan bir insan o hale gelmişti ama inanın amacım üzmek değil sadece bunları yaşarsak ilk olmayacağız,üzülmeyeceğiz ve önlem alacağız...umarım kötü birşeymiş gibi felaket telllallığı yapmamışımdır...
Gunaydin millet, nabersiniz? Cok laubali bi giris oldu sanki :)
kızlar ya 35. haftam bitmek üzere ama bizim ufaklık hala donmedi....
sol kburgamın altında ve canımı yakıyo artık eğilemiyorum bile ....
geceleri ozellikle hiç durmuyo ha diyorum bu hareketler heralde dönücek artık
sonra hop gene geliyo giriyo aynı yerehalbbuki normal doğum için de musitim çatı muayenede
öyle çıktı. sizce dönermi ya kızlar artık canımıda yakıyo çunku.....
canım, kimseye anlatmadıklarımızı burada paylaşmıyor muyuz ? istediğimiz kadar laubali olabiliriz sanki
pembevemaviler canım ikimiz de doğuracağımız günü saymıyoruz galibabugün de şafak 2 o zaman
ben de eşime "kaç aydır hamileyim ben düşünsene, neredeyse bi sene oldu" deyip duruyorum
beykoz canım sen bizden bi gün öncesin Allah izin verirse, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik
benim de dün gece yalancı sancılarım vardı, yani galiba vardı. doğurmadığıma göre yalancıdır dimi onlar
bende seninle aynı durumdayım.benimde 36+1 benim oğluşumda sol kaburgamın altında ve ne kadar zamandır orda bir milim bile kıpırdamıyo.bende ne çok normal doğurmak istemiştim.doktorumuz 2 haftaya kadar dönmezse biraz zor dedi.her hafta görmek istedi.artık yeri daraldığı için kendimi sezeryana alıştırmaya çalışıyorum.her şeyin hayırlısı valla nasip neyse o oluyor.
iyiyiz hacıııya sen
cigdemcim hadi hayirlisi olsun, guzel haberlerini bekliyoruz canim...
:) ne biliyim hic boyle baslamamistim, tuhaf geldi :)
valla isle ilgili herseyi unuttum diyebilirim elif... Ama dinlenmek gercekten cok onemliymis bunu anladim. Yani evet, sikiliyosun kendini dinliyosun vs ama vucudun kendine geliyo sanki ve ben daha yeni kendime gedim. Izne cikali 2 hafta oldu ama bacaklarim ve yuzum oyle sismisti ki daha yeni toparlandi sanki...
Bu arada dun esimin annesi teyzesi kuzenleri vs ile (benim ailem istanbulda) sapanca taraflarina gittik, kahvalti ettik, miss gibi hava, agaclar kuslar bocekler dereler derken yorulmusumama uzun zamandir gormemislerdi beni hamileyken, sasirdilar, cok kilo almissin, sismissin vs gibi laflarla yine pisman oldum kimseyle bulusmucam bi daha moralimi bozuyolar, ne kadar kulak arkasi etsem de icten ice uyuz oluyorum... Neyse bunlarin disinda cok guzel bi hafta sonu gecirdim. Kizim gelsin ou da goturcem insallah... :) ay cok uzattim
tubson nerelerdesin sen ? Goremiyorum sanki uzun zamandir, yoksa ben mi kaciriyorum yazdiklarini?
yemin ederim pc başında katıldım gülmekten tıkandım tamda çay içiyordum kocam diyor neden gıdaklıyorsun
ne varsa o kadar gülcek koptum ben walla yaaaa
son günlerim heyacanla karışık acayip bir korku var iyice strese girdim ikinci bebegim ilkinde birşey anlamamıştım ama şimdi gerçekten çok korkuyorum normal doğum heran başlıycak yetişemiycem die korkuyorum o acıyı düşünüyorum sonra ikisiyle birlikte nasıl uğraşıcam altından kalkabilirmiyim die düşünüyorum kızım 3 yaşında bir kız kardeşe alışabilcekmi onun kıskançlıklarıyla nasıl başa çıkıcam hepsi gözümde okadar büyüyorki şimdiden lohusalık bunalımına girdimağlamak istiyorummmm
bennn geldiiiiimmm
bugün kızımla çok şımarığızz çünkü bu gün işyerinde son günümüzzzz yehuuu
geçen hafta çıkacaktım bir hafta erteledim ama artık çıkmak istiyorum oturmaktan ayaklarım şişiyor işyerinde evde desen habire bir iş çıkıyor iş yapmaktan yoruluyorum ayy ne zor bir durum yahuubende hafta sonu çantamı hazırladım kaba taslak hala eksiklerimiz var tabi...
doğuran arkadaşlarımızı tebrik ediyorum inşallah sağlıkla geçirirler bu güzel günleri....
herkese iyi ve sağlıklı bir hafta diliyorum
Cigdemcim hadi hayirlisi olsun, guzel haberlerini bekliyoruz canim...
:) ne biliyim hic boyle baslamamistim, tuhaf geldi :)
Valla isle ilgili herseyi unuttum diyebilirim elif... Ama dinlenmek gercekten cok onemliymis bunu anladim. Yani evet, sikiliyosun kendini dinliyosun vs ama vucudun kendine geliyo sanki ve ben daha yeni kendime gedim. İzne cikali 2 hafta oldu ama bacaklarim ve yuzum oyle sismisti ki daha yeni toparlandi sanki...
Bu arada dun esimin annesi teyzesi kuzenleri vs ile (benim ailem istanbulda) sapanca taraflarina gittik, kahvalti ettik, miss gibi hava, agaclar kuslar bocekler dereler derken yorulmusumama uzun zamandir gormemislerdi beni hamileyken, sasirdilar, cok kilo almissin, sismissin vs gibi laflarla yine pisman oldum kimseyle bulusmucam bi daha moralimi bozuyolar, ne kadar kulak arkasi etsem de icten ice uyuz oluyorum... Neyse bunlarin disinda cok guzel bi hafta sonu gecirdim. Kizim gelsin ou da goturcem insallah... :) ay cok uzattim
TUBSON nerelerdesin sen ? Goremiyorum sanki uzun zamandir, yoksa ben mi kaciriyorum yazdiklarini?
:):) bende çok okumayıp dinlemedim tatlım ama zaman azaldıkça acaba bu mu sancı ay acaba bu mu diye diye öğrendim:) dur bakalım yaklaşsın zamanın...
akşam mutluyummm arkadaşımızla baya sohbet ettik gece gece insanların bizlere söyledikleri anlamsız cümleler:) baya bi kaynattıkk gerçekten sinir bozucu
kızlar ya 35. haftam bitmek üzere ama bizim ufaklık hala donmedi....
sol kburgamın altında ve canımı yakıyo artık eğilemiyorum bile ....
geceleri ozellikle hiç durmuyo ha diyorum bu hareketler heralde dönücek artık
sonra hop gene geliyo giriyo aynı yerehalbbuki normal doğum için de musitim çatı muayenede
öyle çıktı. sizce dönermi ya kızlar artık canımıda yakıyo çunku.....
Kıslar ufak ufak karnım ağrıyor aynı adet olacakmışım gibi...Hayırdır inş. yaa
Bu gidişle iş yerinde doğuracağım galiba
bende seninle aynı durumdayım.benimde 36+1 benim oğluşumda sol kaburgamın altında ve ne kadar zamandır orda bir milim bile kıpırdamıyo.bende ne çok normal doğurmak istemiştim.doktorumuz 2 haftaya kadar dönmezse biraz zor dedi.her hafta görmek istedi.artık yeri daraldığı için kendimi sezeryana alıştırmaya çalışıyorum.her şeyin hayırlısı valla nasip neyse o oluyor.
o kadar yazdım canım sistemden düşünce yazdıklarımda gittiçok pis sinirlendim ama
kuzum giremiyorum yaaişten giriyorum ben evde net yok. Işte de bir manyak var başımda onun yüzünden nerdeyse bir aydır giremiyorum özledim sizi
ama bugün sistemden de düşsem yazdıklarım 10 defa da silinse inat ettim yazacağım:)
kuzum sıkıntımı anlatayım:
Ben aslında fizik öğretmeniyim. Ama malum atama olmuyor. Atanamayınca nükleer fizikçi olarak bir enerji şirketine başvurdum. Ama nasıl olduysa nasipmiş demek ki ben muhasebeci oldum:):):) önceden iki kişi çalışıyorduk. Ben hamile kaldığım ay adam işten ayrıldı. şirkette, sen tek başına yaparsın diye yanıma kimseyi almadı. Onca zaman tek başıma çalıştım birgün bile rapor almadım. Bu ay en sonunda birini işe aldılar sen gidene kadar işleri öğrensin dediler. Ama adam tam bir mal çıktı. Anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor. Not alın unutursunuz diyorum, not almıyor. Sonra gelip ben bunu yapamadım ben bunu anlamadım diyor. Onunla uğraştım bir aydır. Artık sinirlendim kızdım adama yapamayacaksanız gidin söyleyin beni de yormayın dedim. Adama ne iş versem hep yanlış yapıyor ve en az 10 kez düzeltme yaptırmak zorunda kalıyorum. Işleri anlatıyorum nefes nefese kalıyorum anlatırken. Yani canıma tak etti adamö yüzden kuzum foruma giremedim. Bu ay da çok yoğunduk muhasebe olarak. Ancak bugün bakabildim:) geçmişi de okuyamadım.
Neyse dün ne yaptım biliyor musun?
Arkadaşımın nişanına gittim. Bayanlar vardı erkekler aşağıda bahçede oturdular işte neyse. Oyun havasını açtılar başladılar oynamaya. Ayy benim kanım kaynıyor duramıyorum. Kamera kaydı yapıyorum ama içimden oynamak geliyor. Yaşlı kadınlar başladı hanım kızım sen de oyna doğumun kolay olur çabuk olur demeye. Ben bu kadar duyarım da oynamam mı? Ben de çıktım meydana zaten çankırı'lıyım köçeklikte var:) iki dönüverdim:) göbeğmle çok komik duruyorduk ama oğlumla oynayıverdik dönü dönü verdik.
Oynadıktan sonra da ya bir şey olur mu demeye başladım
eşimde kızdı bir daha sana bensiz dişarı çıkma izni yok dedi:):):)
Demek son gün bugün, bırak işi gübü yay gitsin :))) Ohh darısı benim başıma.
En güzelini yaptın canım, kendini dinledin ve kendin için doğru olana inandığını yaptın. Sefan olsun, bu günlerin tadını çıkar, gez toz, aklına takılan işlerini hallet, dinlen. Hatta hepsini benim yerime de yap. Resmini gördüm bugün sabah, anladım kahvaltıya gittğinizi :))) Afiyet bal şeker olsun. Kimseyi takma canım, hamilesin tabiki kilo alacaksın. Kendileri almamışlar mı hamileyken. Ben böyle mutlutum de geç gitsin. Cidden takılma bunlara, zaten çok az kaldı, bebek peşinde koşturm, emzirmek derken hepsini verirsin merak etme.
Evet sabah, sizin yazışmaları okuduğum için yazdım zaten o kısmı. Millet çok biliyor ya, herkes doktor ya da medyum vallahi. Ağzı olan konuşuyor gerçekten :)))
Canım ben 33 te doktora gittiğimde benimki de dönmemişti ve ben de normal yapmayı çook istiyorum, çok üzülüyordum her gün dua ediyordum dönsün diye. Hatta kızımla konuşup hadi dön annecim falan diyordum :))) Bu hafta kontrolüm vardı ve dönmüştü. Çok mutlu oldum, çok kokuyordum ya dönmezse diye. Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Ben çok kişi ile konuştum özellikle skiler bebk son anda bile dönebilir merak etme diyorlar. Hiç caını sıkma, yeter ki sabırla bekle er ya da geç döneceği varsa dönecektir. Dönmeyen bebek çok azmış zaten. Üzülme.
O ağrılar bende de var, şu anda da belim ağrıyor mesela.
Hakkında hayırlısı olsun ama bence döner merak etme.
Çok güldüm yaa yazdıklarına :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?