2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canim gözünaydin Allah bagislasin.cok sevindim güle güle büyüt ogluşunuu

Canım moralini bozma,kilo almasa bile sağlıklıdır haftan çokta erken değil,gelişimini tamamlamıştır,hem ultrasonda sapma payı var belki kilosu daha iyidir.Bir de sana şöyle bir örnek vereyim dün nst deyken odaya bir bayan girdi yeni doğum yapmış,kilosu 2700 grammış bebeğinin ve 34,haftada doğmuş gayet sağlıklı dedi,erken gelmiş suyu küveze filan da almamışlar,sadece emziremiyorum dedi,süt sağmak için hastaneye gelmiş,belki sana moral olur canım seninki 36.haftada daha gelişmiştir emin olki,kilo yapıcı sütle muz filan ye canım,meyvede çok kilo aldırıyor ben çok çilek yedim kendimi tutamadığımdan tabi,meleğim çok kilo alınca kestim meyveyi bol bol yemeye çalış canım,bir de hep soluna yat kan akışı besin akiışı filan daha verimli oluyor.Doğum çantasına da şunları koydum,
BEBEK İÇİN
-1 TAM TAKIM HASTANE ÇIKIŞI
-2 TULUM TAKIMI (BODY,ELDİVEN,ŞAPKASI İÇİNDE)
-HASTANEDEN ÇIKARKEN SARMAK İÇİN KALIN BATTANİYE
-1 ADET İNCE BATTANİYE
-6 ADET BEZ
-2 ADET AĞIZ SİLME BEZİ
-PİŞİK KREMİ,SABUNU,YAĞI
-UNİ BABY ISLAK MENDİL
-İHTİMALE KARŞI EMZİK,BİBERON
-ALT AÇMA BEZİ
-KAPI SÜSLERİ
KENDİM İÇİN
-NEVRESİM TAKIMI
-2 ADET PİJAMA TAKIMI
-1 ADET SABAHLIK
-4 ADET KİLOT
-2 ADET EMZİRME ATLETİ
-2 ADET UZUN KANATLI ORKİD
-4 ADET BEBEK BEZİ(bunu doğuran arkadaşlar kendim için koymamı söylediler,geniş olduğu için daha rahat oluyormuş,hasta bezi yerine bunu koydum)
-1 ADET TERLİK
-ISLAK MENDİL,RULO KAĞIT MENDİL
-HASTANEDEN ÇIKARKEN GİYMEK İÇİN RAHAT EŞORFMAN
-LAHUSA TACI,MAKYAJ MALZEMESİ VB... ÖZEL
canım arkadaşım bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sana eşine hayatınıza güzellikler mutluluklar getrisin,, Allah analı babalı uzun sağlıklı bi ömür versin inşallah...

Esracım canım sen neler yapıyosun,özelden doğum yaptığında mesaj yazmıştım gördünmü ya da avkit bulabildinmi bilmiyorum canım,prensesin nasıl,alıştınız mı birbirinize?Biz hala bekliyoruz kızımın keyfi yerinde heralde.

doğum yapan herkesi tebrik ediyorum... allah bebişlerinizi sizlere hayırlı evlat sizleride bebişlerinize hayırlı anne baba etsin... böyle doğuranları gördükçe bi heycan basıyo beni ya bakalım bizim ne olcak...

Sevgicim canım allah analı babalı büyütsün canım,sağlıkla almışsın yavrunu kucağına,topiğin en başından beri devam edenlerden bir ben kaldım sanırım((((Benim için de dua edin...Öpüyoruz oğluşunla sizi...

Allah hayırlı mübarek etsin...

Yaniii bu şekilde sezaryen sonrası normal doğum yapmış oldunuz öyle mi??
Hem de allah2ın izniyle kolaycacık...

İlk bebekle aralarında kaç yaş var?

Bir de hangi hastanede doğum yaptın? İlki sezaryen diye hemen doğuma alalım dememişler hayret...

Valla canım ben de yapmayı düşünüyorum ama nar bulamıyorum Sen nerden buldun? Ben hiçbir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Bir kaşık nar suyundan ne olacak ki. Ayrıca deneyen çok kişi var. Yine de sen bilirsin.

Merhaba kızlar....Forumu eskisi gibi çok sıkı takip edemiyorum artık.
Doğum yapmış olanlar ve yapacak olanlara hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

Kızlar daha öncede söylediğim gibi hastane çantanıza mutlaka lansinoh göğüs kremi ve avent göğüs kalkanı koyun.
Kalkan görüntü itibari ile çirkin duruyor biraz göğüste ama benim çok şükür yara sıkıntım olmadı.İlk günü tam yara olacakken eşime acil aldırmıştım kalkanı ve şimdi çok memnunum.Ayrıca benim gibi sütü az olan anneler içinde çok ideal çünkü gün boyu içerisinde anne sütü birikiyor.Tek damla bile olsa ziyan etmeden biriktiriyorum çünkü çok kıymetli gerçekten.
Ben sezeryan olalı bugün 5.günüm ve oldukca iyim.İlk 2 gün tarifsiz acılarım oldu,oğlumla teselli oldum hep.Şimdi ise çok ama çok iyim.Sadece ayaklarım şiş o kadar.

Doğumdan hemen sonra bebeğimi çok sık aralıklarla uzun uzun emzirdim hep.Çocuk doktorumuz sütümün yetmediği yerde mama takviyesini önerdiğini söyledi ama ben tabi emzirmeden yana olduğum için kabul etmedim ve 3 gün inatla emzirdim.Tabi bu 3 gün içerisinde bebeğim çok huzursuzdu.Beni emmek istiyordu,ama emdikten bi müddet sonra ayakları ile tepinip çığlığı basıyordu.Bende gaz sancısı var sanıyordum tabiki.Meğersem kuzuma süt gitmediği için aç kaldığından sinirleniyormuş.
3 gün sonraki dr.kontrolümüzde nitekim bunu doğruladı.Oğlum 3 günde 300 gr vermişti.Doktor eğer 50 gr daha verseydi hastaneye yatırırdım diyerek kızdı ve yine mama takviyesi yapmamı istedi.O günden beri takviye yapıyorum mecburen ve oğlumda çok rahatladı.
En azından karnı doyduktan sonra huzurlu bir şekilde uykuya dalıyor.

Mama vermek ruhen beni çok üzüyor ve rahatsız ediyor olsada oğlumun doyduğunu bilmek bir nebzede olsa içimi rahatlatıyor.
Bütün gün evin içerisinde elimde bi şişe su ile geziyorum.Humana still-tee,kompostolar,pekmezler ile beslenmeye çalışıyorum.
Kısacası ne duyuyorsam onu uygulamaya çalışıyorum ve inanıyorum ki sütüm artacak.

Bu arada lohusa psikolojisi çok berbat bişeymiş gerçekten.Gözümün kenarında göz yaşım hazırda bekliyor.Bebeğimi izledikce ağlayasım geliyor,onu kokladıkca gözlerimden yaşlar süzülüyor,tıpkı şuan olduğu gibi....
Allah hepimizinde yardımcısı olsun.Gerçekten anne olunca annemin kıymetini bir kez daha anladım.
Artık biliyorum ki annelik sabır işi....

Şimdilik benden haberler bunlar.Doğum hakkında sormak istedikleriniz olursa özel mesaj gönderebilirsiniz.

Mayısın 28 inde ikinci kızımızı bekliyoruz inşaAllah, ilk kızımı şubat 2010 da almıştım kucağıma...
İlkinde forumun ve gebelikle ilgili her şeyin sıkı takipçisiyken, ikinci de daha farklı oluyor.
Ara ara bakınıyodum foruma ve şimdi doğum yaklaşınca tekrardan bakayım dedim de paylaşılanlarla heyacanlandımmmm...

İlkinde acemice bir heyacan, ikincide tecrübeli bir mutluluk oluyor. Sanki bu kez nasıl bir sevinç yaşayacağını bildiğinden daha sakin gibi oluyorsun ama aslında iki kuzu nasıl olacaklar diye daha da heyacanlıyım... Ablasına mı benzeyecek, ablası kardeşini görünce ne yapacak, ben ne hissedeceğim, eşim ilk gördüğünde ne hissedecek, dört kişi nasıl olacağız, v.b....

Allah razı olsun kızlar dualarınız için. Bugün yine gördüm bebeğimi doktor iyileşme var biraz bebekte dedi. İnşallah tez zamanda çıkar yavrum.

ilkim canim ben malasef TR de degilim bu yuzden nerden aldigim konusunda sana yardimci olamuyacagim ama bizde cok zor bulduk esim 5 gun surekli aradi gerci buldugumuzun ici nasil sahsen bilmiyorum beyaz renksiz tatsiz birseyde cikabilir ama denicem galiba ins sifa olur ogluma cunku colikten acayip tirsiyorum :18:

turuncu canım hayırlı olsun bebişin inşallah sütün artarda bebişine yeter
mutluyummm ne yaptın doktora gittin mi,en son doktora gidecektin hatta doğuma alacaklar gibi hissediyorum demiştim
kızlar bende ağırlaştım artık baya biraz ayakta kalsam ayaklarım şişiyor,ağrıyor,kasık ağrılarım var geceleri
rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah

merhaba öncelikle geçmiş olsun durumun benimkine yakın sayılır seni iyi anlıyorum benimki de 35 haftalık ve 3 kilo olduk bile bu benim 2. bebeğim ilki normal doğmuştu bunu da çok istiyorum normal olmasını ama doktor böyle giderse iri olabilir dedi ve iri olursa sezeryan olur dedi hayırlısı bakalım ama 40. hafta da 3500 çok iri bir bebek değil bence ablama da doktoru 3900 demiş ama 3400 doğdu yiğenim ultrason sonuçları yaklaşık bir değer çıkarıyor keşke doğarken benimki de 3 ,3500 civarı olsa şimdiden hayırlı doğumlar dilerim umarım içini biraz rahatlatabilmişimdir .

yaw nerdesin en son felek felek iyi yatak bulmaya calisiyordun yoksa bulamadan bebek mi geldi kac gundur yoksun kuzun ya

Canım gittim doktora haftaya tekrar çağırdı,meleğimin keyfi yerinde hiç çıkmaya niyeti yok 3800 gram olmuşuz,haftaya çarşambaya tekrar gün verdi,haftaya 40 bitmiş olacak,napacağız bakalım,beklemedeyiz hala anlayacağın canım.

sanki bütün hissetiklerimi yazmışsın aynı duygular içindeyiz
benimde 3 yaşında bir kızım var ikinciside kız artık ice sabırsızlaştım akşama sabah bekliyoruz bakalım

doğum yapanların gözü aydın Rabbim evlatlarına uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin benim gibi doğumunu bekleyenleride Kolaylıkla sağlıkla Rabbim kurtarsın inşallah... Ya kızlar ben çok tez canlıyımdır canım çok tatlıdır iğneden falan korkarım ben akşamlı sabahlı bekliyom oğlumu ama çokta tırsıyorum napıcam bilmem normal istiyorum zaten nişanımda geldi 2 gündür akıyo Rabbim herkese sağlıklı kolaylıklı hayırlı doğumlar nasip etsin nerde varsa...

kızlar ya aklıma bişey takıldı biz geçen anakucağı ve bebek arabası aldık
hastaneden çıkarken anakucağını kullancam Allah nasip ederse,ama bu bebiş için zararlı mı acaba
yani tam dümdüz değil ya o yüzden şimdi tedirgin oldum,kafam karıştı
sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim

sevgii; tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün bi gördüm eneee dedim sevgi de pırtlatmışş

turuncu; bebişin kaç kg doğdu yazmadın çok merak ediyorumm

ohh maşallah sağlıkla doğsun inşallah kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…