Canim gözünaydin Allah bagislasin.cok sevindim güle güle büyüt ogluşunuu28 nisan cumartesi saat 21.30da dunyaya actı gozlerını benım yavrum tam 37.haftada işi bıraktıgımın ertesı gunu geldı bebegımm cumartesı gunu annemlerde mısafırler vardı bıseyler yedık kalktım ayagaaa ayaga kalkmamla suyum geldıııı panıkledım hıc beklemıodum sonraaa hemen hastaneye gıttıkkk cantaları herseyı alıp cok heyecanlıydımmm baktılar acılmam yokkkk nstye bagladılarr takıp ettılerr sureklı ama nstlerım gıttıkce kotulesıoduuuu hastaneye saat 3te gıttım gece dokuz bucukta benı sezeryana aldılar epıdural sezeryan ıle dogurdummm cok memnun kaldım agrı tabıkı ılk ıkı gun cok oldu ama sımdı azaldııı yatıp kalkmak zor oluoo onun dısındaa bebegımm 2970 gr 49cm dogduu ılk gun meme almadı mama da yemedııı kuveze aldılar yavrumu bı gece kuvezde yattı sonra yanıma geldı hala emme sorunumuz varr sutum ztn dunden berı cokaldıı esımle bı ısme karar veremedıgımız ıcın hala kımlıgı cıkmadıııı... dunyanın en guzel duygusuuu sımdı uyuyoo karsımdaaa hemen asık oluoo ınsannn allahım sızlerede hayırlı dogumlar nasıp etsın...
Canım moralini bozma,kilo almasa bile sağlıklıdır haftan çokta erken değil,gelişimini tamamlamıştır,hem ultrasonda sapma payı var belki kilosu daha iyidir.Bir de sana şöyle bir örnek vereyim dün nst deyken odaya bir bayan girdi yeni doğum yapmış,kilosu 2700 grammış bebeğinin ve 34,haftada doğmuş gayet sağlıklı dedi,erken gelmiş suyu küveze filan da almamışlar,sadece emziremiyorum dedi,süt sağmak için hastaneye gelmiş,belki sana moral olur canım seninki 36.haftada daha gelişmiştir emin olki,kilo yapıcı sütle muz filan ye canım,meyvede çok kilo aldırıyor ben çok çilek yedim kendimi tutamadığımdan tabi,meleğim çok kilo alınca kestim meyveyi bol bol yemeye çalış canım,bir de hep soluna yat kan akışı besin akiışı filan daha verimli oluyor.Doğum çantasına da şunları koydum,herkeze mehaba bizde bugün doktordan geldik.biraz şaşkınım ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum.doktorum herşeyin normal ama bebeğin kilo alımı durmuş dedi ve benim oğluşum sadece 2500 kg. 3güne bi seni görücem dedi pozisyonuda makat .daha çok küçük değilmi eğer kilo almazsa bebeği alırmı bilmiyorum.şaşkınlıktan hiç bişey soramadım.halbuki çok güzel bi hamilelik geçiriyorum maşallah .bizde yarın başka bi doktora gitmeye karar verdik.birde sizlerden birşey isteyeceğim.doğum çantası için liste yapmıştım kaybettim.yapmış olduğunuz hazırlıkları yazarmısınız.birşey atlamak ve geçiştirmek istemiyorum.teşekkür ederim.
canım arkadaşım bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sana eşine hayatınıza güzellikler mutluluklar getrisin,, Allah analı babalı uzun sağlıklı bi ömür versin inşallah...
28 nisan cumartesi saat 21.30da dunyaya actı gozlerını benım yavrum tam 37.haftada işi bıraktıgımın ertesı gunu geldı bebegımm cumartesı gunu annemlerde mısafırler vardı bıseyler yedık kalktım ayagaaa ayaga kalkmamla suyum geldıııı panıkledım hıc beklemıodum sonraaa hemen hastaneye gıttıkkk cantaları herseyı alıp cok heyecanlıydımmm baktılar acılmam yokkkk nstye bagladılarr takıp ettılerr sureklı ama nstlerım gıttıkce kotulesıoduuuu hastaneye saat 3te gıttım gece dokuz bucukta benı sezeryana aldılar epıdural sezeryan ıle dogurdummm cok memnun kaldım agrı tabıkı ılk ıkı gun cok oldu ama sımdı azaldııı yatıp kalkmak zor oluoo onun dısındaa bebegımm 2970 gr 49cm dogduu ılk gun meme almadı mama da yemedııı kuveze aldılar yavrumu bı gece kuvezde yattı sonra yanıma geldı hala emme sorunumuz varr sutum ztn dunden berı cogaldııı tutmuo memeyııı bıraz mama bıraz sagıp sutumu verıorum oğluşum ısımsız kaldıı esımle bı ısme karar veremedıgımız ıcın hala kımlıgı cıkmadıııı... dunyanın en guzel duygusuuu sımdı uyuyoo karsımdaaa hemen asık oluoo ınsannn allahım sızlerede hayırlı dogumlar nasıp etsın...
merhaba kizlar,
benim cumartesi gunu sabahtan beri ara ara gelen sancilarim vardi. 5 dakikada bir ama hafif sancilardi. aksama kadar bekledim yuruyus yaptim ev isi felan da yaptim. aksama dogru sncilarin siddeti artti. oglumu yatirdim saat 11 gibi hastaneye gittik. nst ye bagladilr sanci gorunuyor ama acilman 1 cm 3 gun sonra bile gelebilir bebek istersneiz burda uyuyun isterseniz evinize gidip uyuyun dedi. ben de madem dogum olmicak eve gidiyim rahat ederim dedim yarin yine gelirim dedim hemsire agrilar dayanilmaz olursa gelin bkaariz yine dedi sanki dogum olmayacak gibi konusuyordu kadin. ben hastaneden ciktigim gibi agrilarim siddeti daha da artti ama ne de olsa dgum olmicak diye biz eve geldik yattim her gelen sanciyla esimin kollarini morartiyordum resmen, ilk hamileligimde de acilma 1 cm idi ve erken hastaneye gittik diyesunni sanci vermislerdi sezeryaa girmistim. yine oyle olmasin diye esim de hastaneye goturmek icin erken diye dusundu ama bakti ben dayanamiyorum hastaneye gidelim diye yataktan kalktigim gibi alttan bayagi bir kanamam geldi saat 2.40 da esim evden cikarken hastaneyi aradi geliyoruz diye bebek 3.01 de dogdu. hastaneyle ev arasi zaten 20 dakikaydi ama esim hizli gittigi icin hastaneye yetistik 5 dakika gec ciksak arabada dogurucaktim. bebek 2,800 kilo dogdu 2. derece dikis yaptilar. sutum gayet iyi yarin hastaneden cikicam. hemsire de pijamamdaki kani gorene kadar ciddiye almadi once yavas davraniyordu. dogumun bu kadar hizli olduguna herkes cok sasirdi. aslinda beni eve geri yolladiklrinda arabada bayagi bir hurma yedim belki o hizlandirmistir. ama son 2 saat cektigim cok fena agrilardi. normal dogumun son anlari bebek cikarken cok dayanilmaz oluyormus oncesindeki sancilar o kadar korkulacak bisey degilmis
Mehmet Yunusum 38+5 de 29 mayista gece saat 3.01 de norml dogumla dunyaya geldi
Kizlar su nar suyu olayi kafami cok karistiriyor, dogar dogmaz bir cay kagisi verildiginde gaz olmuyormus bu konu hakkinda tecrube sahimi olan varmi ? ben simdi bir tane nar aldim yarin hastane cantamda goturcem ama halan endiselerim var ya bebege dokunursa diye ...diger formda dogum yapan anneler vermis cok memnun kalmislar asil olay her bebegin bunyesi farkli acep benim velete dokunurmu diye dusunmeden edemiyorum:18:
Valla canım ben de yapmayı düşünüyorum ama nar bulamıyorum Sen nerden buldun? Ben hiçbir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Bir kaşık nar suyundan ne olacak ki. Ayrıca deneyen çok kişi var. Yine de sen bilirsin.
Vücudumda kurdesen ciktı sıkıntıdan.cook zor bi durumdayim nOrmal dogum konusunda kendime olan güvenimi kaybettim onlarin yüzünden..üniversite hastanesine gidiyorum yarin kontrolum var kendi doktorum docent ona anlaticam yasadiklarimi ve eger bebegimin kilosu 3500 falan olmussa sezeryan istiycem cunku boyumuz 40 hafta cikiyo kilomuzda hizli artio..beni onlarin eline birakmasin diycem..bu kurdesen ilk kez geldi basima canim cook yaniyor..
turuncu canım hayırlı olsun bebişin inşallah sütün artarda bebişine yeter
mutluyummm ne yaptın doktora gittin mi,en son doktora gidecektin hatta doğuma alacaklar gibi hissediyorum demiştim
kızlar bende ağırlaştım artık baya biraz ayakta kalsam ayaklarım şişiyor,ağrıyor,kasık ağrılarım var geceleri
rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah
sanki bütün hissetiklerimi yazmışsın aynı duygular içindeyizMayısın 28 inde ikinci kızımızı bekliyoruz inşaAllah, ilk kızımı şubat 2010 da almıştım kucağıma...
İlkinde forumun ve gebelikle ilgili her şeyin sıkı takipçisiyken, ikinci de daha farklı oluyor.
Ara ara bakınıyodum foruma ve şimdi doğum yaklaşınca tekrardan bakayım dedim de paylaşılanlarla heyacanlandımmmm...
İlkinde acemice bir heyacan, ikincide tecrübeli bir mutluluk oluyor. Sanki bu kez nasıl bir sevinç yaşayacağını bildiğinden daha sakin gibi oluyorsun ama aslında iki kuzu nasıl olacaklar diye daha da heyacanlıyım... Ablasına mı benzeyecek, ablası kardeşini görünce ne yapacak, ben ne hissedeceğim, eşim ilk gördüğünde ne hissedecek, dört kişi nasıl olacağız, v.b....
Canım gittim doktora haftaya tekrar çağırdı,meleğimin keyfi yerinde hiç çıkmaya niyeti yok 3800 gram olmuşuz,haftaya çarşambaya tekrar gün verdi,haftaya 40 bitmiş olacak,napacağız bakalım,beklemedeyiz hala anlayacağın canım.
yaw nerdesin en son felek felek iyi yatak bulmaya calisiyordun yoksa bulamadan bebek mi geldi kac gundur yoksun kuzun ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?