2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hakkınızı helal edın saat 1de doguma gırıyorum Allah hepımızı bır avazda kurtarsın ınsallhh Allaha emanet olunn

maşallah... hayır olsun canım allah analı babalı büyütsün..

Günaydın herkese, her yeni gün doğum haberleri ile uyanır olduk. Ne güzel yaa.

Canım maşallah yaaa, allah yavrunu sana bağışlasın. güzel günlerde büyütmeni nasip etsin. Çok güzel bir bebek Çok tebrik ediyorum.

Merhaba kıslar izine çıkmama son 1 gün
eflatunben, bebeğin çok tatlı maşallah Allah analı babalı büyütsün...
Bebişleri gördükçe çok mutlu oluyorummm nasılda masumlar yerim ben onları

günaydınnn herkese kızlarrr=baylar bayanlar
güzel bir uyku çektik kızımla sonunda şimdide hazırladık kahvaltımızı oturduk masaya hem yiyoruz hem yazıyoruz hemde bol karanfilli çay içiyoruz gevşetsin,açsın yolları diye
bugün bebeklerini kucaklarına alacaklara kocaman kocaman sevgiler, benim gibi bekleyenlere de bol sabırlı sıkıntısız bir gün diliyorum
bir yandan fındığım gelsin istiyorum bir yandan da diyorum ki mışıl mışıl 1o saat uyuduk iyiyiz böyle...bir diyorum ay çok belim ağrıyor,bir diyorum ki ağrıyan belim olsun oturunca geçiyor
bakalım yarın ki kontrol de bizim dr haftaya görüşelim diyecek mi yine

Günaydın kader arkadaşım:)))
Al bizden de o kadar kahvaltımızı yaptık kızımla ,şimdi keyif yapıyoruz,gerçi bu keyif ilerleyen saatlerde can sıkıntısına dönüyor bugün dönmez inşallah.Bu arada canım sen iyisin valla karanfilli çaylar filan,ben hiçbişey yapmıyorum,bekliyoruz öyle,işin garibi de geceleri bi ara sancım filan oluyordu bu ara o da yok,rahat rahat uyuyorum tuvalete kalkıyorum 2 kere filan o kadar,bel ağrım zaten hamileliğimden beri hiç yaşamadım,tık yok bende anlayacağın canım,bugün bi ara çıkıp yürüyeyim bari biraz yorayım kendimi diyorum.

günaydın canım...ya bu kadar benzer hamilelik yaşadığımıza inanamıyorum.... gece sancılarım falan benimde bitti...aynen bende gece 1-2 wc yapıyorum uyuyamazdım falan hemen geri dalıyorum...bel ağrımda neden oluyor ya dün araba tepesinde dolaştık eşimle manav manav nar aradık gezmediğimiz manav kalmadı ama bulduk bebek için:) ben neler yapıyorum tatlım kendimi yormak için...dün koltuk kırlentlerimi söktüm pamukları cıkardım yıkadım diktim...normalde asla yapmam anneme yada kvalidem gelince onlara yaptıracağım türden bir iş sırf zaman geçsin diye... eşim akşam yıkadıgım yastıkları bazaya yerleştiriyor diyorki yıkamadıgın şey kalmadı,dur artık(zaten daha 16 aylık evliyim herşey yeni)!!!!!!
inanırmısın sıkıntıdan askılıktaki tüm çamaşırları falan ütülüyorum ki zaman geçsin
biz sanırım aynı zamanda doğuracağız ama sen 6 mayıs düşlüyorsun ben de gebe kaldıgımı ögrendigim günden beri umarım 6 mayıs olmaz dedim... benim eşimin eski sevgilisinin doğum tarihi:) hep esprisini yapardım 6 mayıs da doğuruyormusum bir de diye birde öyle olursa çok gülücem:)

ay canım senin çok az vaktin kalmışş allahım hayırla kurtarsın inşallah ,güzel dogum haberlerini alırız ,darısıda bize olur ondan sonra

ay canım senin çok az vaktin kalmışş allahım hayırla kurtarsın inşallah ,güzel dogum haberlerini alırız ,darısıda bize olur ondan sonra

:)amin teşekkür ederim.... dur bakalım acele etme sende şimdiden daha küçük hareketleri yeni yeni hissediyorsun:) güzel güzel geçir inş. günlerini benim gibi çok beklemeden de hayırlısıyla doğuruver...en zor kısmı bu son günleri...acı çekmekten değil yanlış anlama sabırsızlıktan:) güzel güzel haftalarrrr geçir miniğinle

Seninde öyle canım demek geceleri,yaklaştık iyice ondan mı artık nedir anlamıyorum valla,kendini çok yorma canım,allah korusun bişey olur,sen yine dikkat et eğilip kalkarken doğrulurken,ben de yürüyüşe ağırlık vermeyi düşünüyorum bakalım.Ya işin kötüsü bi de 38.haftada filan olur hemen diye tüm yapılacakları yaptık günlük temizlik oluyo sadece evde iş olarak,ben de eşimin gömleklerini ütüleyim bari bugün,başka zaman olsa işteyken 1-2 gün tatil olsaydı kendimi yayıp yatardım keyfini çıkarmaya çalışırdım valla şimdi yatarken bile afakanlar basıyor çoğu zaman oturuyorum.
Doğum tarihi konusunda da kötü tesadüf olmuş,ama olsun canım olurda o gün olursa hiç onunla doğumu özdeşleştirme ,hiç aklına bile getirme,allahım hayırlı günde doğurmayı nasip etsin,bakalım bizde bekliyoruz öyle benim de özel bi isteğim yok illa o gün olsun diye ama diorumki bu kadar beklediğimize göre heralde o güne denk gelecek,hamileliğimin başından beri derdim annemin doğum gününe denk gelio ama beklemez o kadar heralde nisan da olur bizimkisi diye ama beklediğimiz gibi olmadı nisanı devirdik benim korkum 41.haftayı bulmayalım canımGerçi bir bakıma iyiyiz,bebişlerimizin bağışıklık sistemleri daha da kuvvetleniyor,eşimin teyzesinin gelini geçen hafta doğum yaptı onunla aynı gün öğrenmiştik hamile olduğumuzu,onunkini geçen hafta bugün sezeryanla aldılar,2800 gram doğmuş,bebek sarılık olmuş doğar doğmaz,şimdi de iyileşmiş ama hastanede kanı mikrop mu ne kapmış,şimdi de kanını değiştireceklermiş,kız mahvolmuş üzüntüden.Kayınvalidem diyor bebeğin her yerinden kan almışlar ufacık yavrunun diyor,içim acıdı.Böyle olmaktansa bırak içimizde kalsınlar kuvvetlensinler iyice canım napalım.

oyy kıyamam canım ya haklısın kuvvetlendiği kadar kuvvetlensin...benim annem diyor kendini bir iter ilk ıkınmada çıkar diye:)
6 mayıs olayı hep espridir...ben üzmem kendimi öyle şeyler için...olurda 6sına denk gelirse ömür boyu gülerim benim yapım böyle
ama mutluyum sende lütfen beni bekle doğurma tek tesellim sensin sende doğurursun yıkılıcam resmen:) ev işinde de çok haklısın basıyor basıyor gidiyor geliyor bazen geliyor gitmiyor...ama cidden sancıların bitmesi beni de düşünüdürüyor birde bu kadar hareket resmen koltukta oturuyorum mesela yandan koltuğu itiyor...yok yok ciddi ciddi itiyor...eşime gösteriyorum inanamıyor diyorki:6-7 yaşına gelince kızım kaldır şu koltugu diceksin tak kaldırıvercek diyor:) sanırım tatlım bizim bir anda ansızın sancımız başlıcak kısacık sürede açılma olcak ve biticek...içime hep öyle doğuyor...umuyorum tabii tm bunları 41-42 ler olmadan yaşarız:)
benim kendi adıma en büyük hatam nisan 15 den sonra beklemek oldu...işler bitti,bebek eşyaları hazırlandı,yataklar serildi hatta parkyatağı yanıbaşımda duruyor...her sabah hadi bugün gelsin kızımda akşam yanımda yatsın diye kalkıyorum yataktan ama anca tozlandıkça odasını temizliyorum:44:...

Ya canım aynıyız var ya dediğin gibi,maşallah kızlarımıza bir an bile durmuyor bi oraya bi buraya diyorum içeri yatak koymuş sanki,zıplayabildiği kadar zıplıyor tontişimKarnımı çekeleştirip duruyor,arada bir dikiyor kendini karnım sipsivri oluyor basket topu gibi,gören erkek mi diyor zaten.Napsın belki onlarda sıkıldılar orda iyice o kiloyla o kadarcık yerde ayyyy yerim ben onları ya.Canım şaka maka inşallah aynı günde doğururuz bende senden destek alıyorum vallaVe dediğin gibi inşallah biranda sancılanıp kolaycacık doğuruveririz ve normal doğum olur inşallah çok mu şey istedim ya

merhaba kızlar bizde diğer doktorumuzdan geldik.kilomuz 2700 gr boyumuzda 49 cm miş.doktor bey her şeyimizin normal olduğunu ama çıtı pıtı bi bebek olduğunu söyledi.yanılma payı da var.ama içim çok rahatladı çok şükür.doğumu olacak arkadaşlar şimdiden hayırlısı olsun sağ salim bebeklerini kucaklarına alsınlar inş.listesini paylaşan arkadaşlara da şimdiden çok teşekkür ederim.

hayırrr tatlım hamileyiz isteyebildiğimiz kadar isteyelim limitsiz dua ve isteme hakkımız var:) aynı anda sancılanıyormuşuz falan yazıyormuşuzzz yaaa çok koparım walla...benim de aklıma gelen başıma gelir oluyormu bide...kk da rekor kırarızzzz zaten forumda da kimsecikler kalmadı bugün 4 kişi daha gitti sanırım...gelsin kuzucuklar kollara...
ben diyorum ki kızım anca tepin çıkayım deme öyle yat orda bir daha vuruyor...pop dikiyor değilmi böyle bastırıyor göbek deliği zaten pırtlak iyice pırtlıyor dayıyor biryerini...dirsek falan atıyor...su balonu varmış gibi karnım da iniyor kalkıyor...çok keyifli aslında yatıyorum ben konusuyorum o oynuyor ama bazen ne yapıyorsa içim bir hoş oluyor sanki bir yerden düşersinde yüreğin uçar ya öyle:) wayy be ne güzel şeyler aslında ilk tekmesini hatırlıyorum kuzumun 19 aralık....ilk evlilik yıldönümümüzde yemekte vurmuştu kuzum....peşinden gelen günlerde çikolata yiyip yiyip sola yatıyordum o pıtpıtladıkça bende çıldırıyordum sevinçten:)
bazen de düşünüyorumda o kadarcık yerde benim düşündükçe nefesim daralıyor...
amma yazdım yineee ay o günler geldi aklıma şimdi çıkarıp öpsem geri koysam ya çok içimden geldi

Allah seni napmasın canım ya,az gülmedim,çıkarıp öpsem geri koysam heAma dediğin doğru,çok özel anlardı ilk tekmeler filan,içinde bir canlı olduğunu hissediyosun o an,çok güzel şeyler ya,özleyeceğiz bence bugünleri,hele ben işe geri başlayınca çok kötü olacağım ,yavrum ne yanımda olacak ne içimde,öbür türlü işteyken her wc ye gittiğimde yavrumla konuşurdum,dayan anneciğim az kaldı çıkacağız şimdi evimize gidip dinleneceğiz filan,yavrum benim ya yesin onu annesi.Daha görmeden bu kadar seviyor insan doğunca ne yapacağız canım çok merak ediyorum,içimize sokasımız gelir heralde dediğin gibi.
Göbek deliği aynen benim de senin gibi,dışarı pırtladı iyice dümdüz oldu,sipsivri bir karın,vücudum da çok kilo almadı bacak ve kollarım aynı zaten o yüzden çok dikkat çekiyor korkuyorum bi yere gittiğimde yavruma nazar değecek diye.
Bu arada canım senin hamilleliğin nasıl geçti,ben ne mide bulantısı ne baş dönmesi ne başka bişey,allahıma şükür hiçbişey yaşamadım yavrum hiç üzmedi beni,hala daha karnım olmasa bişeyim yok gibi,rahat hamilelik geçirdik ondan mı hala böyleyiz ağrı sancı çekmiyoruz ondan sorayım dedim canım.

Gözünaydin maşallah canim cok tatli Allah nazarlardan saklasin güle güle büyüt yavrunu

merhaba arkadaşlar. doğum iznine 37 dolunca mı ayrılıyoruz. şu an 36+0 dayım. haftaya da işe gelmek istiyorum. haftaya bugün 37+0 oluyorum. 14 mayısta raporum başlasın istiyorum. o zamanda 37+4 oluyorum. nasıl yapsam ki? bu konuda fikri olan var mı?

bak kilo almamamızda aynı:) benimde sadece göbeğim var hatta sanırım toplam 5 kg aldıgıma göre ben vermişte olabilirim.... benim nasıl geçtiğini sordun ya yarama bastın:) serumlarla kendime geldim,kilo kaybettim,eşimin üstünemi istifra etmedim,yataklaramı koltuklaramı...şunu hatırlıyorum öyle bir çıkarıyorum ki mutfaktan banyoyaya gidene kadar mutfak koridor duvarlar battı eşimi arıyorum ama bir yandan telde konusurken cıkarıyorum...garibiminde en tiksindigi şey kusmuktur:) koştu geldi halıları kaldırdı evi sildi,wc yi cifledi geri işe döndü...hiç unutmam valla onun hakkını ödeyemem...bir süre sadece et dönerin oda tek bir yerde satılan içindeki eti tiftikledim 5-6 gün sadece onunla beslendim....7.ayıma kadar beyaz ekmeğe bakamadım ağzıma hiçbirşekilde ekmek süremedim ekmek olan masalara bile bakamadım:) hatta bir keresinde bakkala gidiyor eşim bende geleyim dedim 50 metre hava almak için bir çıkarsın aşkım sokak kokuyor diyorum..nasıl yani diyor...sokak kokuyor dememle kaldırıma....hahahaha adamı amma rezil etmişim:)4 gün yemek yemedigim oldu tansiyonum 1 di acile yetiştirdiler beni sadece depremmi oluyor dememle acilin kapısındaydım:) acildeki dr öyle alışmışkşi bana dediki sen bu 9 ayı nasıl geçirceksin...çok dua ettim sonra bir sabah kalktım canım yemek istedi...önce soğansız kokmayan yemekler sonra yavaş yavaş diğerleri ama hala birçok şeyi gördüğüm an cıkıyor:)ahhh canım yaramı deştin ve biliyormusun ben tüm bunları not aldım ve şöyle bir başlık attım kağıda: bir daha bebek istersem başıma gelecekler diye:) öyle duruyor kitaplığımda...kitap bile okuyamadım yapraklar kokuyorduuu ahahahaha wayy be ne günlermiş

Canım doğum iznine 37+0 da çıkıyorsun,devletin koyduğu yasal gün bu,40.haftaya kadar olan 3 haftayı ,devlet doğum öncesi hakkın olan 2 ay yani 8 haftandan düşüyor.Geriye 32.haftan ve 37.haftan arası çalıştığım 5 haftayı doğumdan sonraya ekliyor.37.haftadan sonra sen istediğin kadar çalış,izninde bir değişiklik olmuyor doğumdan sonraya eklemiyor yani.Ben işlerim olduğu için 38.haftada bıraktım ama izine bir faydası yok.37.haftada gittim raporumu aldım muhasbeye verdim bir nüshasını,bir nüsha bende kaldı,sonra 1 hafta daha işe devam ettim.Devlet 37.raporuna bakıyor sen istediğin kadar çalış canım yani.Yasal olan 37.haftada bırakmak.Öbür türlü iş yeri zan altında kalıyor 37.haftadan sonra hamileyi çalıştırdığı için.Ama bizde kontrol filan olmadığı için ben 1 hafta daha gittim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…