Hadi ya canım ,çok geçmişler olsun,geçmişte zaten iyi toparlamışsın bu kadar şey yaşamana rağmen bebişine maşallahbak kilo almamamızda aynı:) benimde sadece göbeğim var hatta sanırım toplam 5 kg aldıgıma göre ben vermişte olabilirim.... benim nasıl geçtiğini sordun ya yarama bastın:) serumlarla kendime geldim,kilo kaybettim,eşimin üstünemi istifra etmedim,yataklaramı koltuklaramı...şunu hatırlıyorum öyle bir çıkarıyorum ki mutfaktan banyoyaya gidene kadar mutfak koridor duvarlar battı eşimi arıyorum ama bir yandan telde konusurken cıkarıyorum...garibiminde en tiksindigi şey kusmuktur:) koştu geldi halıları kaldırdı evi sildi,wc yi cifledi geri işe döndü...hiç unutmam valla onun hakkını ödeyemem...bir süre sadece et dönerin oda tek bir yerde satılan içindeki eti tiftikledim 5-6 gün sadece onunla beslendim....7.ayıma kadar beyaz ekmeğe bakamadım ağzıma hiçbirşekilde ekmek süremedim ekmek olan masalara bile bakamadım:) hatta bir keresinde bakkala gidiyor eşim bende geleyim dedim 50 metre hava almak için bir çıkarsın aşkım sokak kokuyor diyorum..nasıl yani diyor...sokak kokuyor dememle kaldırıma....hahahaha adamı amma rezil etmişim:)4 gün yemek yemedigim oldu tansiyonum 1 di acile yetiştirdiler beni sadece depremmi oluyor dememle acilin kapısındaydım:) acildeki dr öyle alışmışkşi bana dediki sen bu 9 ayı nasıl geçirceksin...çok dua ettim sonra bir sabah kalktım canım yemek istedi...önce soğansız kokmayan yemekler sonra yavaş yavaş diğerleri ama hala birçok şeyi gördüğüm an cıkıyor:)ahhh canım yaramı deştin ve biliyormusun ben tüm bunları not aldım ve şöyle bir başlık attım kağıda: bir daha bebek istersem başıma gelecekler diye:) öyle duruyor kitaplığımda...kitap bile okuyamadım yapraklar kokuyorduuu ahahahaha wayy be ne günlermiş
Canım doğum iznine 37+0 da çıkıyorsun,devletin koyduğu yasal gün bu,40.haftaya kadar olan 3 haftayı ,devlet doğum öncesi hakkın olan 2 ay yani 8 haftandan düşüyor.Geriye 32.haftan ve 37.haftan arası çalıştığım 5 haftayı doğumdan sonraya ekliyor.37.haftadan sonra sen istediğin kadar çalış,izninde bir değişiklik olmuyor doğumdan sonraya eklemiyor yani.Ben işlerim olduğu için 38.haftada bıraktım ama izine bir faydası yok.37.haftada gittim raporumu aldım muhasbeye verdim bir nüshasını,bir nüsha bende kaldı,sonra 1 hafta daha işe devam ettim.Devlet 37.raporuna bakıyor sen istediğin kadar çalış canım yani.Yasal olan 37.haftada bırakmak.Öbür türlü iş yeri zan altında kalıyor 37.haftadan sonra hamileyi çalıştırdığı için.Ama bizde kontrol filan olmadığı için ben 1 hafta daha gittim.
canım şimdi annemle konuşuyorum seni ve aynı durumda oldugumuzu anlattım da senin tontişinin ismini sordu:)
Damla koyacağız canım,sizinkinin adı ne olacak ben de merak ettim.
oyy kuzum yerim onun adını ... benim kide ASYA kısmetse tatlım....annem diyor ki sizin ki önlüğüyle çıkcak herhalde direk okula yazdırcaz hahahah
kıslar dün doktora gittim 9 mayıs çarşamba bebişimi alacak beni acayip heyecan bastı 39. haftada alacak bebişi tabi o güne kadar sancılanmazsam suyum gelmezse çok heyecanlıyım
:)))))))))))))Anneciğine benden saygılar canım,sizinkinin ismi de güzelmiş ASYA çok güzel.Bizimkini annem demişti iyi zamanlarında,Pınar veya Damla koyarsın diye öyle aklımda kalmış,bizde Damla'yı seçtik,ömürleri uzun olur inşallah canım sağlıkla doğsunlar da tombişlerimiz.
Canım doğum iznine 37+0 da çıkıyorsun,devletin koyduğu yasal gün bu,40.haftaya kadar olan 3 haftayı ,devlet doğum öncesi hakkın olan 2 ay yani 8 haftandan düşüyor.Geriye 32.haftan ve 37.haftan arası çalıştığım 5 haftayı doğumdan sonraya ekliyor.37.haftadan sonra sen istediğin kadar çalış,izninde bir değişiklik olmuyor doğumdan sonraya eklemiyor yani.Ben işlerim olduğu için 38.haftada bıraktım ama izine bir faydası yok.37.haftada gittim raporumu aldım muhasbeye verdim bir nüshasını,bir nüsha bende kaldı,sonra 1 hafta daha işe devam ettim.Devlet 37.raporuna bakıyor sen istediğin kadar çalış canım yani.Yasal olan 37.haftada bırakmak.Öbür türlü iş yeri zan altında kalıyor 37.haftadan sonra hamileyi çalıştırdığı için.Ama bizde kontrol filan olmadığı için ben 1 hafta daha gittim.
anladım canım. sağ olasın yani benim haftaya perşembe aslında. ama şöyle de bir durum var doktorum bana raporumu erken vermişti. 32. hafta raporumu onun sıkıntısı olur mu acaba?
32.haftada çalışabilir raporumu aldın canım ,çalışamaz mı?Çalışabilir raporu almış olman lazım canım 32.haftada.Tabi eğer düşüncen 32-37 arası çalıştığın 5 haftayı doğumdan sonra kullanmak ise
32.haftada çalışabilir raporumu aldın canım ,çalışamaz mı?Çalışabilir raporu almış olman lazım canım 32.haftada.Tabi eğer düşüncen 32-37 arası çalıştığın 5 haftayı doğumdan sonra kullanmak ise
acaba doktor bana 14 mayıs için rapor verse ne olur ki? olmaz mi ki?
Canım 32.haftada aldığın çalışabilir raporunun bir hükmü yok,o sadece iş yeri zan altında kalmasın diye.Çalışamaz alsaydın tamam ,o raporla doğum paranı alabiliyosun.Ama sen devam ettiğin için 37.haftada çalışamaz raporunu alman lazım.35 gün nedir bilmiyorum ama benim bildiğim tam 37+ 0 da gidip raporunu alman.Bunu doktronunda uyarmış olması lazım,bana haftaya gel raporunu verelim demişti,başhekime filan onaylatıyosun ve doğum paranı da bu raporla alıyosun.Elinde çalışmaz raporun olması lazım yani,32 .haftadaki çalışabilir raporu yeterli değil canım,ihmal etme.Sen niye 37+4 te filan istiyosunki illa,sen raporunu al çalış yine istersen bişey olmazki
anladım canım. sağ olasın yani benim haftaya perşembe aslında. ama şöyle de bir durum var doktorum bana raporumu erken vermişti. 32. hafta raporumu onun sıkıntısı olur mu acaba?
bende mutluyumun dediği gibi biliyorum.yalnız benim de kafamı karıştıran benim gibi çalışıp maaşı asgari ücretten gösterilenler izinli oldukları sürece maaşlarını işyerlerinden tam alabilecekler mi?işverenlerinizle maaş konusunda nasıl anlaştınız?
bu arada sevgi bebişin çok tatlı.Allah bağışlasın yavrunu.
evet canım çalışabilir raporu aldım. dün hemşire dediki rapordan itibaren 35 gün sayacaksın 37. hafta raporunu alman için dedi. benim raporum 27.03.2012 tarihinde verdi doktor. 32. haftanın başındaydım daha 31+0dım yani. şimdi saydım 1 mayısa geliyor 35 gün sayınca nasıl oluyor kafam karıştı resmenühüüüü ağlayacağım ama
bende mutluyumun dediği gibi biliyorum.yalnız benim de kafamı karıştıran benim gibi çalışıp maaşı asgari ücretten gösterilenler izinli oldukları sürece maaşlarını işyerlerinden tam alabilecekler mi?işverenlerinizle maaş konusunda nasıl anlaştınız?
bu arada sevgi bebişin çok tatlı.Allah bağışlasın yavrunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?