2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hadi ya canım ,çok geçmişler olsun,geçmişte zaten iyi toparlamışsın bu kadar şey yaşamana rağmen bebişine maşallahKilosu filan çok iyi.Amma zorluk çekmişsin,inşallah bir dahaki hamileliğin rahat geçer.Ben kilo aldım aslında toplamda 15 kilo ama kilo nerde nereye gitti hiç bilmiyorum,kalça aynı bacak aynı,yüz aynı,karnım var bir tek ama o 15 kiloda sadece karına gitmeyeceğine göre ben nereme kilo aldım hiç bilmiyorum,gerçi boyum uzun belki ondandır,gören kilo almamşısın diyor.Bir tek bu aralar biraz gözaltlarım şişiyor.Bende bir tek iştahsızlık vardı ,normalde ne yiyorsam aynen devam ettim,hiç yememde artış olmadı,meyveyi filan arttırdım ondan yağlanma yapmadı sanırım.Bakalım doğurunca anlayacağız artık kilo nerde kalacak gözüken yok ama.Sen çok az almışsın canım,o 5 kilo bebeğin eşi suyu filandır zaten.

canım şimdi annemle konuşuyorum seni ve aynı durumda oldugumuzu anlattım da senin tontişinin ismini sordu:)

oyy kuzum yerim onun adını ... benim kide ASYA kısmetse tatlım....annem diyor ki sizin ki önlüğüyle çıkcak herhalde direk okula yazdırcaz hahahah

:)))))))))))))Anneciğine benden saygılar canım,sizinkinin ismi de güzelmiş ASYA çok güzel.Bizimkini annem demişti iyi zamanlarında,Pınar veya Damla koyarsın diye öyle aklımda kalmış,bizde Damla'yı seçtik,ömürleri uzun olur inşallah canım sağlıkla doğsunlar da tombişlerimiz.

kıslar dün doktora gittim 9 mayıs çarşamba bebişimi alacak beni acayip heyecan bastı 39. haftada alacak bebişi tabi o güne kadar sancılanmazsam suyum gelmezse çok heyecanlıyım

günaydın kızlar,bizde oğlumla kahvaltımızı yaptık geldik,bugün doğuma giden arkadaşların Allah yardımcısı olsun,inşallah sağlıcakla bebişlerini kucaklarına alırlar,sonra da sıra bizlere gelir,sabırsızlanıyoruz artık,belirsizlik çok kötü yaaa..oğlum ne zaman gelcen yaaa..

amin canım amin inşallahhh:)

anladım canım. sağ olasın yani benim haftaya perşembe aslında. ama şöyle de bir durum var doktorum bana raporumu erken vermişti. 32. hafta raporumu onun sıkıntısı olur mu acaba?

anladım canım. sağ olasın yani benim haftaya perşembe aslında. ama şöyle de bir durum var doktorum bana raporumu erken vermişti. 32. hafta raporumu onun sıkıntısı olur mu acaba?

32.haftada çalışabilir raporumu aldın canım ,çalışamaz mı?Çalışabilir raporu almış olman lazım canım 32.haftada.Tabi eğer düşüncen 32-37 arası çalıştığın 5 haftayı doğumdan sonra kullanmak ise

evet canım çalışabilir raporu aldım. dün hemşire dediki rapordan itibaren 35 gün sayacaksın 37. hafta raporunu alman için dedi. benim raporum 27.03.2012 tarihinde verdi doktor. 32. haftanın başındaydım daha 31+0dım yani. şimdi saydım 1 mayısa geliyor 35 gün sayınca nasıl oluyor kafam karıştı resmen ühüüüü ağlayacağım ama

acaba doktor bana 14 mayıs için rapor verse ne olur ki? olmaz mi ki?

Canım 32.haftada aldığın çalışabilir raporunun bir hükmü yok,o sadece iş yeri zan altında kalmasın diye.Çalışamaz alsaydın tamam ,o raporla doğum paranı alabiliyosun.Ama sen devam ettiğin için 37.haftada çalışamaz raporunu alman lazım.35 gün nedir bilmiyorum ama benim bildiğim tam 37+ 0 da gidip raporunu alman.Bunu doktronunda uyarmış olması lazım,bana haftaya gel raporunu verelim demişti,başhekime filan onaylatıyosun ve doğum paranı da bu raporla alıyosun.Elinde çalışmaz raporun olması lazım yani,32 .haftadaki çalışabilir raporu yeterli değil canım,ihmal etme.Sen niye 37+4 te filan istiyosunki illa,sen raporunu al çalış yine istersen bişey olmazki

bende mutluyumun dediği gibi biliyorum.yalnız benim de kafamı karıştıran benim gibi çalışıp maaşı asgari ücretten gösterilenler izinli oldukları sürece maaşlarını işyerlerinden tam alabilecekler mi?işverenlerinizle maaş konusunda nasıl anlaştınız?

bu arada sevgi bebişin çok tatlı.Allah bağışlasın yavrunu.

benim haftam normalde çarşamba dönerdi ama doktor 32. hafta raporumu 2 gün önce yani pazartesiden (2 Nisan) geçerli olmak üzere verdi. sonuçta raporda +0, +3 falan yazmıyo, 32 hafta gebelik yazıyodu ve işyerindeki kelli felli amca +0'ları ne bilsin :) ben pazartesiden geçerli olmak üzere raporumu verdim işleme kondu. tam 5 hafta çalışıp yani sana söylenen 35 günü doldurunca 7 Mayıs pazartesi 37 haftalık raporumu almam gerektiğini söylediler. sat'a göre hala 2 gün önce ama verilen resmi evraklara göre olması gereken günde.

çalıştığım 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor, ola ki önümüzdeki 3 hafta bitmeden doğum olursa kullanmadığım günler de doğum sonrasına aktarılacak. yani doğum sonrası için (8 hafta x 7 gün) + (5 hafta x 7 gün) = 91 gün doğum iznin olmuş oluyo. dediğim gibi, doğumun 40 hafta dolmadan olursa 3 haftadan kullanmadığın günler de bu izne ekleniyor.

ama 37. haftanı geçirip hala çalışmaya devam ediyorsan bunun sana bi hayrı olmuyor ve çalıştığın günleri doğum sonrasına aktaramıyorsun, çalıştığınla kalıyorsun.

umarım yardımcı olabilmişimdir raporunu erken alman konusunda :)

Merhaba arkadaşlar...
bizde kahvaltımızı yaptık. çikolatada da yedik ki kıpırdanalım enerji dolalım dedik kızımla. Şimdi de ne iş yapsak diye bakınıyoruz etrafa...
Beklemek ne zormuş. Cumartesi kontrol de 2cm açıklık vardı. dr um pazartesiye kadar doğurursun herhalde, olmadı belki haftayı da tamamlarsın dedi. Tutuştuk aileler hareketlendi. TEmizlik v.s olaylarını hallettik. pazar gecesi sancılandım dr da dediği gibi . pazartesi sabah hastaneye gittim. düzenli aralıklarla hafif sancılardı ama yine 2 cm di açıklık. Çok moralim bozuldu o günden bugüne günde en az 10 kişi doğurdun mu diye arıyor... Deliricem izahat vermekten. Ayrıca ağrım sancım da azaldı mutluyum ve biyolog gibi. Uyuyamazdım iki gündür mışıl mışıl uyuyorum. Yüzüm gözüm şişti uyumaktan :) ne zaman gelicek? bu doğum sancısı mı? acaba hareket etmiyor mu ? v.s diye diye zaman geçmiyor.... bende keşke çalışsam diyordum. o zaman vakit geçerdi hiç olmazsa... bir de bende gebelik depresyonu var. Ağlayıp zırlayıp duruyorum. Çıkınca daha zor diyor herkes... o yüzden tadını çıkarmaya çalışıyorum ...

benim gibi açıklık olup da bekleyen varmı peki ?

bebeğinin resmini ekleyen arkadaşım (eflatunum benmiydi? :44:) bebeğin çok güzel....... maşallah barekALLAH.. gözaydınlığın olsun ... tatarlara benziyor. Umarım bende yakın zamanda kızımın fotoğraflarını eklerim :))

Canım ben işleri evden yürütmeye çalışıyorum hala,ara ara mail yoluyla iş gönderiyorlar dolayısıyla paramıda alacağım tam olarak,2 ay 3 ay beni kaldıramayacaksa iş yeri hiç kusuruma bakmasın valla,tamamen iş yeriyle arandaki anlaşmaya bağlı alıp almaman,ben duruma göre davranışlarına göre bakacağım,tam verirlerse maaşımı kesmeden ,devletten aldığım parayı onlara veririm diye düşünüyorum veya vermem bilmiyorum,sonuçta evden de takip ediyorum ama işte olduğun gibi olmuyor tabi,bu yüzden hak olan paramı tam verecekse devletten aldığımı onlara vermek,evde çalıştığım kadarını karşılşamış olur onlarda böylece, geri kalanında devletten almış olurlar,hem ben madur olmam,hem hak geçmez diye düşünüyorum.

canım bi de 32 hafta raporunu 32. haftaya girince değil bitirince alman gerekiyor bi yanlışlık olmasın? eğer 27 martta aldıysan 37 hafta raporunu 1 mayısta alman gerekiyor evet. 35 gün dedikleri, hafta hesabını 7 gün üzerinden yaptıkları için 5 haftanın dolması için gereken süre.

iş yeri ile anlaşmana bağlı. MEsela ben 6.5 aylıkken izne ayrıldım. Ama rapor vermedim. Onlarda beni rapor alana kadar normal çalışıyormuşum gibi gösterdiler... maaş almadım ama işten çıkmış da olmadım. SAdece devletten para alacağım. Arada bir uzaktan bağlanıyorum. Bazen mail yoluyla yardımcı oluyorum ama bunun için ücret almıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…