2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

mutluyummmmm ve biyolog86 koptum size yaaa.benden daha varmış demek dedim:) tek derdim şarj aletimi unutmamak.unutursam bağlarım kopmuş gibi olcak internetsiz naaaparım diom.
bir deee benim de hiç sancım yok yani ben hissetmiom.gecen gün nst ye girdim.bayaa sancı çıktı hemşire sordu etti hiç bişey hissetmiom dedim.o zaman idrarda iltihap olabilir bu sancılar dedi ve doğumu tetikler dedi.
neyse özetle doğum sancısının ne olduğunu bilmiom ama yarın sabah doğuma giriom:)

Merhaba kızlar...Oğluşum tam 1 haftalık oldu.
Bugün sünnetimizide yaptırdık ilerde sorun olmaması için..İnşaallah acı çekmeden bir an önce atlatırız bu süreci.

Sütümde artık yavaş yavaş gelmeye başladı çok şükür ama bu seferde oğlum biberona alıştığı için beni tutmakta çok zorlanıyor.
Emzirme saatinde kan ter içinde kalıyoruz ikimizde.Sonunda sağmak zorunda kalıyorum ama ne lansinoh manuel pompadan ne de medela mini elektrikli pompadan hiç memnun değilim.Elimle sağdığımda daha fazla süt elde ediyorum.
Bu arada Dr.browns biberon almıştım ben anneyi unutmasın diye ama faydası olmadı maalesef.Medela çalma biberonu sipariş verdim şimdi,bide onunla deneyeceğim bakalım.

Bizden haberler şimdilik bu kadar.
Doğum yapmış olan ve yapacak olanlara hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

Kopardın beni canım ya,özetle doğum sancısını bilmiosun ama doğuma gidiyorsun he,çok güzel bir özet olmuş koptum.Bi biz gidemedik anasını satayım,biologta naptı merak ediyorum,o da doğurup gelmesin,sezeryana mı aldılar naptılar kızı haber çıkmadı.Canım sana hayırlı doğumlar,bu sancı meselesini de boşver hiçbirimiz doğurana kadar anlayamayaacğız heralde,bende de şimdi bişeyler oluyor sıcak basıyo,regl ağrısı gibi karnım ayaklarım ağrıyo uzandım biraz kendimi dinliyorum bir anlam vermeye çalışıyorum ama çözemedim hala ama dediğim gibi doğurunca anca çözerim bu gidişle.Hadi canım sana hayırlı doğumlar,yavruna kavuş bir an önce,sağlıkla gelsin yavruşun...

cnm maşşallah dogurdunda 1 haftalık oldu bıle bıde sunnet cocugu oldu ohhh bızım oğluşuda sunnet yaptırmak ıstıoz ama endışelerım var sız memnunmusunuz cnm bebıs nasıl rahat mı?

kızlar bugün sancım var diye dr a gittim nst de sancı gözüküyo ama açılman yok dedi bide tam doğum sancısı değil dedi drum 2 gecedir sabahlıyorum belimin ağrısından sanki kemiklerimi kırıyolat napıcam ne yapsam biraz hafifletsem ağrımı bide nasıl açılma olucak offff çok korkuyorum doğumdan sezeryandan napıcam bilmem moral verin bana kızlar..

Merhabalar kizlar forum acildigindan beri hep takip etsemde sizlere arada bir katilabildim her sorunda kendimi bu sayfada buldum ve simdi iyisiyle kotusuyle yolun sonuna geldik bende yarin doguma giriyorum benim kizim donmedigi icin sezeryan oluyorum, dogum yapmis olan arkadaslar hepinizin cocuklarini allah anali babali buyutsun insallah, benim gibi dogum yapicak arkadaslsrinda allah yardimcisi olsun, buarada sezeryanim epidural olucak en azindan kizimin ilk dakikalarini gormek istiyorum, guzel anneler simdilik hoscakalin kendinize ve bebislerinize cok iyi bakin:))

öncelikle geciktim çünkü acil doğumlar sez.lar vardı hastanede tam nst ye girdim bu kezde doktorum doguma girdi arkadan sez.a girdi....hastane kapanıyordu nerdeyse:) ne yazıkki çok az sancım çıktı ve alttan muayene yapmadı dr.um çünkü benim kızım kafasını sokmustu kanala ama çıkarmış...dr. dediki çıkarmış kafasını geçen hafta görememiştim yüzünü birde poz verdi bana yumuk yanaklar düğme kadar burun ay aynı ben...dr.um bebeği sevmiş ben hiç hatırlamıyorum eşim dedi annesi güzelliğine bak diye ben kafasını çıkarmış dediği anda resmen bittim....hani kelimeler uçuşurda duymazsın ya aynen öyle işte.... anlayacağınız korkunç gerginim....alttan muayene de etmedi....kilosu 3.5 olmuş bir sıkıntı yok ama doğumla ilgili belirtide yok....geçen hafta nst deki hemşireye denk geldim yine geçen haftaya göre az da olsa sancın var dedi....bir de bugün hastane cok yogundu doğumhanedeki nst ye bağladılar beni ufak kadın bağırmaları duydum o odayı gördüm falan neyse....
kendimi korkutmak istemiyorum....

doktoruma dedimki haftaya görüşelim demeyin lütfen....güldü....en azından sağlıklı bir bebeğin var dedi....kafasının büyüklüğü ne olacak dedim...kafası 42-4günlük
sen müsaitsin ondan korkum yok dedi
ama çıkarken dedi ki perş günü 10 mayıs sabah geliceksin öğleden sonra ya sez. yapıcam yada suni sancı vericem...

ben çıktım otoparka gittim arabaya bindim saldım kendimi:)
eşimde üzülmiyim diye yemege götürdü gezdirdi falan ama çok kötüyüm yarın akşam annem gelicek bakalım ne olucak yani haberler böyle bende...

inşallah beklemessin tatlım bekleyiş en kötüsü

walla en çok seni merakta bıraktım diye üzüldüm canım ama eve gelseydim delircektim az dolaştım da kendime geldim daha kapıdan girdim wc ye gitmeden sana yazıyorum düşün walla:)

ben araştırdım canım ben levent beyi duydum...kısmetse doğumdan sonra ona götürcemm...

Merhaba ben komşu topiktenim, Ağustos annesi olacağım Allahın izniyle
Güle güle büyütün bebeklerinizi darısı başımıza...

Biberon ve sağma makinesi olarak avent ve avent manuel çok iyidir. Benim ikinci bebeğim ilkinde avent kullandım şimdi de biberonlarını avent alacağım.

ben araştırdım canım ben levent beyi duydum...kısmetse doğumdan sonra ona götürcemm...

levent bey dorukta mı canım?

Doğum ile ilgili olarak da rabbim hayırlısı ne ise onu versin. 1 gün erken bir gün geç bu saatten sonra farkeder mi? sağlıklı olsunlar yeterki. Valla ben engelli çocuklarla çalıştığım için inan hepimiz için tek duam bu. Rabbim hepimize sağlıklı evlat nasip etsin.

Bu arada bende bugün nst'ye girdim. o arada nst de sancısı çıkan bi bayanı doğumhaneye aldılar. kendi kendime dedim bizim biyolog mu acaba bu doğuran, bugün onunda kontrolü vardı diye düşündüm :))
meğer sen değilmişsin. hakkımızda hayırlı neyse o olsun

evet dorukta canım melike hanımın tam karşı odasında eşimin işyerinden biri çocuklarını ona götürüyormuş çok memnunmuş o tavsiye etti...bugunde bir bayan cıkıyordu o odadan ona sordum azıcık sohbet ettim biz onu planladıkk....sen saat kaçta ordaydın ay karşılaştıkmı yoksa....biyolog deseydin ben bakardım:)

anladım canım hangi doktor olduğunu. ben henüz kararsızım.
13-14 civarı oradaydım :)

kızlar çikolatalarımı ve şekerlerimi yaptım nasıl olmuş.. kendim yaptım.. keselerin içine bu çikolatalardan koydum..

Son düzenleme:
Canım ben de çok merak ettim seni,bizde babamızla yürüyüşe alışverişe filan çıktık oyalandık gelirken de arkadaşlara filan takıldık anca geldik.
Ama var ya eşime senden bahsetmiştim evden çıkana kadar baktım nete senden cevap yoktu,dedimki heralde haftaya filan gün verdi,kızcağızın morali bozulmuştur eve gelmek istememiştir ondan eşiyle geziyodur dedim nitekim de aynısını yapmışsınız.Hayırlısı olsun canım be canım napalım,sezeryana doğru gidiyo bence bizimkiler,alıştıralım kendimizi şimdiden,sağlıkla nasıl doğacaklarsa öyle gelsinler canım.suni denerler baştan sonra olmuyorsa sezeryan canım,napalım.Ben de kendimi alıştırmaya çalışıyorum bizim de çarşamba kontrol,alttan bakacak bakalım.Benim bekleme şansımda kalmayacak kilodan dolayı,3800 gramdı salı günü haftaya kesin 4 kg olur bizimkisi bakalım artık,hayırlısı be canım üzme kendini.

walla bugün müsade ettim kendime üzülcemde ağlıcam da psikolojim hiç iyi değil... nst de hafif sancılarım çıktı...ve ben hissettim tam hissettim baktım pik yapıyor ama cnm neye üzüldüm senin sorunu sormayı unuttumm...daha doğrusu ben birşey soramadım eşim sordu hangi durumda suni sancı,kaç gün bekleriz falan...ne bileyim ben kesilmek istemiyorum ya çok üzgünüm aslında ama yarın geçer napalım...bugünde hafif karın ağrılarım döndü sanki canım...yediklerim de dokunmuş olabilir...epey dolaştık kafamı dağıtmak zorlaştı...bakalım yarın akşam annem gelicek belki yararı olur yanımda olması bana... benimki 50 gr almış son hafta almıyorlar dedi benm dr ama bakalım senin fındığın ne durumda olacak...
şimdi heyecanla önce salıyı sonra perşembeyi beklicez:)

Beni boşver canım ya o anda nerden aklına gelecek,belkide sezeryan olmaz ya canım,haftaya 40 bitecek senin di mi 10 mayıs cuma olmuo mu bu arada,40 tan sonra yine uygunsa kilosu filan olmazsa beklersin canım,41 de doğuran da var,beklemek çok zor ama olmazsa beklersin,hatta bizim de belli değil,bana haftaya gel çarşamba alttan bakıcam dedi bizim de tam 40 hafta bitiyor,hiç demedi alırız olmazsa filan diye,daha bekleyecekmişiz gibi konuştu,belki de bekleyeceğiz kilo 4 kg yu aşmazsa.Benim neye canım sıkılıyor biliyomusun canım asıl,ben doğuma kadar çalışıp doğumdan sonra 3 ay kızımla izin kullanmayı planlıyordum,şimdi 38.haftada izne çıktım nasıl olsa o haftalarda doğururum diye,ama 2 hafta oldu hala evdeyim,patron zaten 3 ay izin kullanmamı pek istemiyordu 2 ay filan deyip duruyordu,bu hafta doğum yapsam diyecekti 2 haftada doğumdan önce kullandın 2,5 ay sonra beni çağırmaya başlayacak.Benim bir de buna canım sıkılıyor,kızımla geçireceğim günleri şimdi boşuna geçirmiş oluyorum.2 hafta boşa geçti,napçam bilmiyorum daha da uzarsa.Gerçi diyorum beni ilgilendirmez ben yine iznimi doğumdan sonrası için sayarım diye ama hık mık etmeye başlayacaklar biliyorum.İnşallah bu önümüzdeki hafta doğururm diye dua ediyorum canım ondan

çok haklısın canım benim...işte aslında olay sadece beklemek değil diğer tarafları insanı üzüyor...mesela senin işin...mesela sez. ihtimali...mesela 40 haftayı geçince tehlikeye girmesi,mesela kilosunun artması...yoksa beklemişiz 40 hafta 2 hafta daha bekleriz ama belirsizlik insanı yoruyor...belki de bu kadar düşündüğümüz için gelmiyorlar olur mu olur...
şimdi cnm benm kızım kafayı kanaldan cıkarmış diye dr dediki eger uygun pozisyon alırsa önce suni denicem,ama bir belirti olmazsa sez. alıcam,azda olsa acılma sancı varsa 2-3 gün daha beklicem....yani 10unda belli olacak ve yine belirsizlikler...ben bunları hatırlamıyorum bile eşim sordu bana sonradan anlattı eşim...ben duydumda kafamı veremedim...nedense bu kadar olumsuzluga düştük... aslında eşim diyorki millet sez. diye diretir sen normal diye diretiyorsun ağlıyorsun diyor...ne bileyim haklı belki de sonuçta kısmetimizde ne varsa onu yasıcaz...bugun yanımda bir kız vardı baya bekledik sohbet ettik 37.haftada 2.300 bebeği...bende doğmasın diye hareket etmiyorum pek dedi mesela...biri çıktı başka birşey...2 sene cocuk için ugrasan tanıdıgımla karsılaştım gecen hafta 5 haftalıktı...dr.dan dönüyormuş düşük yapmış...ya şükürler olsun halimize aslında üzülmemek lazım:) sonucta kuzucum cok iyi maşallah suanda da öyle bir tekme atıyorkii kolaymı 3.5 kiloluk kütlenin darbesini yemek dimi ama:) onu cok seviyorum walla

napalım anne olmak kolaymııı(hiçte kıyamam kendime hemen motive ederim)

Aynen dediğin doğru canım,biz bütün olumsuzlukları bırakalım bi kenara bencede, ben işi düşünüyorum boşver aslında,başlarım işe ya,önemli olan kuzucuklarımız için sağlıklı olanı yapmak,dediğin gibi şükredelim halimize,bekleyeceksek bekleyelim iyice stres yaptık boşuna.Geçende formda bir arkadaş vardı hatta zona mı ne olmuştu,doğarsa bebeğine kızamık geçme ihtmali varmış,iyileşmek için 1 hafta doğurmasam diye dua ediyordu,böyle durumlarda var biz doğsun diye dua ederken.Allahımıza şükür çok sağlıklılar tekmeler havada uçuşuyor üzmeyelim miniklerimizi ne zaman geleceklerse o zaman gelsinler canım söz verelim kendimize takmamaya çalışalım sabırla beklemeye çalışalım canım.Belkide doğururuz canım bu hafta içinde belli mi olur he

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…