- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
Aynen dediğin doğru canım,biz bütün olumsuzlukları bırakalım bi kenara bencede, ben işi düşünüyorum boşver aslında,başlarım işe ya,önemli olan kuzucuklarımız için sağlıklı olanı yapmak,dediğin gibi şükredelim halimize,bekleyeceksek bekleyelim iyice stres yaptık boşuna.Geçende formda bir arkadaş vardı hatta zona mı ne olmuştu,doğarsa bebeğine kızamık geçme ihtmali varmış,iyileşmek için 1 hafta doğurmasam diye dua ediyordu,böyle durumlarda var biz doğsun diye dua ederken.Allahımıza şükür çok sağlıklılar tekmeler havada uçuşuyor üzmeyelim miniklerimizi ne zaman geleceklerse o zaman gelsinler canım söz verelim kendimize takmamaya çalışalım sabırla beklemeye çalışalım canım.Belkide doğururuz canım bu hafta içinde belli mi olur he
tamam söz veriyorum kendi adıma takmıcam:):) çok üzdük kendimizi durduk yere yiyelim hurmaları yapalım yürüyüşleri bekleyelim en iyisi...yarın geliyorlarmışşşeşim diyorki interneti kapattırcam ahahaha....ben artık yatayım canım çok öptüm seni sabah görüşmek üzere....uyanır uyanmaz giriyorum ben bir aksilik olmazsa:) küçük damla ya kendine çok iyi bak güzelce dinlenin annesi...umuyorum herşey gönlümüze göre olur tatlım iyi gecelerrrr:)(mecbur kalmasam çıkmıcamda )
36. haftamda bende de o bıçak saplanır gibi sancılar çok oldu cnm ama bende nst de sancı çıkmadı doktorum doğuma hazırlık sancıları olduğunu ve normal olduğunu söyledi bi kaç gün sürdü ve geçti.dün gece yine oldu doğurucam diye sevindim ama maalesef yine turp gibiyim:)İnş. canım hakkımızda hayırlısı olsun..en sonki NTS de de ağrım çıkmıştı..Doktor sıklaşırsa gel dedi ama beni pek rahatsız etmiyor. Alt tarafa bıcak saplanır gibi sancılarım ve karnımda belimde ara ara ağrılarım var. Bunlar doğum sancılarımı onuda bilmiyorumki :44:
bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım..sağlıkla kucağına aldın belkide mis kokusunu kokluyosundur şu anda.sağlıklı ve hayırlı bi evlat olur inşmutluyummmmm ve biyolog86 koptum size yaaa.benden daha varmış demek dedim:) tek derdim şarj aletimi unutmamak.unutursam bağlarım kopmuş gibi olcak internetsiz naaaparım diom.
bir deee benim de hiç sancım yok yani ben hissetmiom.gecen gün nst ye girdim.bayaa sancı çıktı hemşire sordu etti hiç bişey hissetmiom dedim.o zaman idrarda iltihap olabilir bu sancılar dedi ve doğumu tetikler dedi.
neyse özetle doğum sancısının ne olduğunu bilmiom ama yarın sabah doğuma giriom:)
mrb cnm..sütünün geldiğine çok sevindim mama verdiğin için üzülüyodun.daha çok artsında bol emsin bebişin..bu arada bende yeni doğan sünneti düşünüyorum doktorla görüştüm en erken göbeği düştükten sonra yapıyoruz dedi yada 40 ı dolduktan sonra yaparız dedi..yeni doğan sünnetinin daha rahat olduğunu düşünüyorum ve öylede duydum bebeğin nasıl şu anda sünnetten dolayı huzursuzluk yaşadı mı?bide doğumdan önce bebeğinin ultrason kilosu ve doğumdan sonraki kilosu arasında fark varmıydı cnm?müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim..benim bebeğim biraz iride araştırma yapıyorum kendimce:)eğer fark çok oluyosa normal doğum için biraz daha beklemek istiyorumMerhaba kızlar...Oğluşum tam 1 haftalık oldu.
Bugün sünnetimizide yaptırdık ilerde sorun olmaması için..İnşaallah acı çekmeden bir an önce atlatırız bu süreci.
Sütümde artık yavaş yavaş gelmeye başladı çok şükür ama bu seferde oğlum biberona alıştığı için beni tutmakta çok zorlanıyor.
Emzirme saatinde kan ter içinde kalıyoruz ikimizde.Sonunda sağmak zorunda kalıyorum ama ne lansinoh manuel pompadan ne de medela mini elektrikli pompadan hiç memnun değilim.Elimle sağdığımda daha fazla süt elde ediyorum.
Bu arada Dr.browns biberon almıştım ben anneyi unutmasın diye ama faydası olmadı maalesef.Medela çalma biberonu sipariş verdim şimdi,bide onunla deneyeceğim bakalım.
Bizden haberler şimdilik bu kadar.
Doğum yapmış olan ve yapacak olanlara hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.
çikolatalara bayıldım harika gözüküyolar ellrine sağlık..çikolataları sardığın pembe renkli folya kağıtları nerden aldın cnm?ve adı renkli folyo mu?:26:ben bulamadım dakızlar çikolatalarımı ve şekerlerimi yaptım nasıl olmuş.. kendim yaptım..Eki Görüntüle 407408 Eki Görüntüle 407409 Eki Görüntüle 407410 Eki Görüntüle 407411 keselerin içine bu çikolatalardan koydum..
cnm sen daha doğuramamışsın:)inş suni sancıyı çekip çekipte olmadı diyip sez. almazlar suni sancı içinde zor diyolar.ablam 2 gün suni sancı çekip sez. girmiştiwalla bugün müsade ettim kendime üzülcemde ağlıcam da psikolojim hiç iyi değil... nst de hafif sancılarım çıktı...ve ben hissettim tam hissettim baktım pik yapıyor ama cnm neye üzüldüm senin sorunu sormayı unuttumm...daha doğrusu ben birşey soramadım eşim sordu hangi durumda suni sancı,kaç gün bekleriz falan...ne bileyim ben kesilmek istemiyorum ya çok üzgünüm aslında ama yarın geçer napalım...bugünde hafif karın ağrılarım döndü sanki canım...yediklerim de dokunmuş olabilir...epey dolaştık kafamı dağıtmak zorlaştı...bakalım yarın akşam annem gelicek belki yararı olur yanımda olması bana... benimki 50 gr almış son hafta almıyorlar dedi benm dr ama bakalım senin fındığın ne durumda olacak...
şimdi heyecanla önce salıyı sonra perşembeyi beklicez:)
cnm akşam acil çıktım eşim koltukta uyukluyordu ...kapattırcam neti diye uğraşıyordu benimle:):) kusura bkam umarım çok çok güzel uyuyup dinlenmişsinizdir:)bakalım bugün neler yaşıcaz:)Size de iyi geceler tatlı rüyalar canım yatın dinlenin sizin için yorucu bi gün oldu valla,yatta dinlensin meleğin annesi,bizde yatacağız birazdan babamız uyudu zaten,öptük sizi bol bol dua edelim canım allah hakkımızda hayırlısını versin,öptük kocamannnnnnnnnnnnnnnnnn
36. haftamda bende de o bıçak saplanır gibi sancılar çok oldu cnm ama bende nst de sancı çıkmadı doktorum doğuma hazırlık sancıları olduğunu ve normal olduğunu söyledi bi kaç gün sürdü ve geçti.dün gece yine oldu doğurucam diye sevindim ama maalesef yine turp gibiyim:)
bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım..sağlıkla kucağına aldın belkide mis kokusunu kokluyosundur şu anda.sağlıklı ve hayırlı bi evlat olur inş
mrb cnm..sütünün geldiğine çok sevindim mama verdiğin için üzülüyodun.daha çok artsında bol emsin bebişin..bu arada bende yeni doğan sünneti düşünüyorum doktorla görüştüm en erken göbeği düştükten sonra yapıyoruz dedi yada 40 ı dolduktan sonra yaparız dedi..yeni doğan sünnetinin daha rahat olduğunu düşünüyorum ve öylede duydum bebeğin nasıl şu anda sünnetten dolayı huzursuzluk yaşadı mı?bide doğumdan önce bebeğinin ultrason kilosu ve doğumdan sonraki kilosu arasında fark varmıydı cnm?müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim..benim bebeğim biraz iride araştırma yapıyorum kendimce:)eğer fark çok oluyosa normal doğum için biraz daha beklemek istiyorum
çikolatalara bayıldım harika gözüküyolar ellrine sağlık..çikolataları sardığın pembe renkli folya kağıtları nerden aldın cnm?ve adı renkli folyo mu?:26:ben bulamadım da
cnm sen daha doğuramamışsın:)inş suni sancıyı çekip çekipte olmadı diyip sez. almazlar suni sancı içinde zor diyolar.ablam 2 gün suni sancı çekip sez. girmişti
kızlar... doğumun yaklaşması heycanın artması yetmiyormuş gibi şimdi bide eşimin ailesi tutturmuş haftaya temizlikten sonra bizde kalın diye... onlarıda anlıyorum bizi düşünüyolar tamam hani kötülükten değil... ama ben ısrara hiç gelemeyen bi insanım okadar çok açtılarki bu konuyu, hemde hepsi ayrı ayrı, bir kere sormaklada kalmadılar... ee dolayısıyla bende aynı cevabı vermekten bıktım... hastaneye kendi evimizden gideceğimizi, görümcemin bize gelmesini istediğimizi söyledik ama hala bi ısrar... artık görümcem gelmek istemiyo herhalde diye düşünmeye başladım... kardeşim üniversitede okuyo, kaldığı yurttan izin aldı bundan sonra bende kalcak ama gündüzleri tabi okulda olcak...
şimdi ben çok rahat bi insanım mümkün olduğunca kimseye muhtaç olmak istemiyorum... çokta sakin ve cesaretliyim... dün çatı muynemde oldu herşey normal görünüyo yani normal doğum olcak allahın izniyle....
eşimin ailesinde kalmak istememe nedenimde çok basit, ben şöyle rahatca temizlenip yıkanıp hastaneye gitmek istiyorum... ayrıca evimde akşamları daha rahat kıyafetlerle dolaşıyorum... şimdi gidip orda kalsam eşimin babasının yanında öyle rahat duramam sere serpe uzanamam... bunları düşünmüyolarmı anlamıyorum... zaten en sonunda onlara kalmak istemememin sebebinin bunlar olduğunuda söyledim artık anlayana... ama dün artık konuyu öyle yerlere getirdilerki, korkutmaya çalıştıklarını düşündüm, yok ambulans çağırınca gelirmiymiş, sancım gelince ben çıkabilirmiymişim... ben çok rahatım diyorum, sen öyle sanırsın diyolar... ayrıca burdada akrabalarımız var yani öyle acil bi durum olursa onları ararım, taksiyle filan gideriz valla o durumda taksi parası filan hiç önemli değil benim için....
şimdi size sormak istediğim... diyelimki kardeşim gündüz okuldayken sancım geldi, bu sancı anidenmi gelir yani yavaş yavaş sıklaşır herhalde diye düşünüyorum... sancım başlayınca eşimi çağırsam işyerinden 1 saatte gelebilir, 1saatte çok kötü şeyler olurmu sanki? yani eşimin bile yetişeceğini düşünüyorum... hastanede yaklaşık 20-30 dk uzaklıkta araba ile...
gördüğünüz gibi en sonunda böle şeyler düşünmeye başladım paranoyak olcam
Hepinize merhaaa kizlar..
kizimi banyo yaptirdik. şuan mışıl mışıl uyuyor.bugün tam on günlük oldu ve bugün göbeği düştü.
dün sağlik ocağina gittik topuk kanı aldilar.kilo almaya başlamiş kizim.2.760 gr.dogmuştu.ertesi gün 2.690 a düşmüştü simdi 3 kilo olmuşuz.boyumuzda 1 cm.cik uzamis.bu arada boyunu 49 demistim 47 cm.dogmus.dünde 48 cm.olmuş.
hafif sarıliğimiz var onu atlatmaya çalisiyoruz bol bol emzirerek.bu arada ben uyku nedir unuttum.dokusalar aglayacak gibiyim.lohusa psikolojisine girdim..
merhaba canım mina kız uyumuyormu geceleri sen nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama araştırmalarıma göre gece gündüz ayrımı için gün içinde odasında değilde anakucağının içinde oturma odası yada salonda ses olan ortamlarda bulundurmalısın sadece gece olunca odasında karanlıkta ve sessiz ortamda olursa bebekler gece gündüz ayrımına alışıyor, canım sarılık içinde geçmiş olsun bol bol emzirirsen atlatır çabucak hem bak kiloda almaya başlamış üzme kendini bi çok bebek bu durumları yaşayıp atlatıyor oda atlatıcak psikolojin sanırım bu yüzden etkileniyor sen iyi olursan kızında iyi olur annesi canım benim kendine ve bebişe dikkat et..
kızlar... doğumun yaklaşması heycanın artması yetmiyormuş gibi şimdi bide eşimin ailesi tutturmuş haftaya temizlikten sonra bizde kalın diye... onlarıda anlıyorum bizi düşünüyolar tamam hani kötülükten değil... ama ben ısrara hiç gelemeyen bi insanım okadar çok açtılarki bu konuyu, hemde hepsi ayrı ayrı, bir kere sormaklada kalmadılar... ee dolayısıyla bende aynı cevabı vermekten bıktım... hastaneye kendi evimizden gideceğimizi, görümcemin bize gelmesini istediğimizi söyledik ama hala bi ısrar... artık görümcem gelmek istemiyo herhalde diye düşünmeye başladım... kardeşim üniversitede okuyo, kaldığı yurttan izin aldı bundan sonra bende kalcak ama gündüzleri tabi okulda olcak...
şimdi ben çok rahat bi insanım mümkün olduğunca kimseye muhtaç olmak istemiyorum... çokta sakin ve cesaretliyim... dün çatı muynemde oldu herşey normal görünüyo yani normal doğum olcak allahın izniyle....
eşimin ailesinde kalmak istememe nedenimde çok basit, ben şöyle rahatca temizlenip yıkanıp hastaneye gitmek istiyorum... ayrıca evimde akşamları daha rahat kıyafetlerle dolaşıyorum... şimdi gidip orda kalsam eşimin babasının yanında öyle rahat duramam sere serpe uzanamam... bunları düşünmüyolarmı anlamıyorum... zaten en sonunda onlara kalmak istemememin sebebinin bunlar olduğunuda söyledim artık anlayana... ama dün artık konuyu öyle yerlere getirdilerki, korkutmaya çalıştıklarını düşündüm, yok ambulans çağırınca gelirmiymiş, sancım gelince ben çıkabilirmiymişim... ben çok rahatım diyorum, sen öyle sanırsın diyolar... ayrıca burdada akrabalarımız var yani öyle acil bi durum olursa onları ararım, taksiyle filan gideriz valla o durumda taksi parası filan hiç önemli değil benim için....
şimdi size sormak istediğim... diyelimki kardeşim gündüz okuldayken sancım geldi, bu sancı anidenmi gelir yani yavaş yavaş sıklaşır herhalde diye düşünüyorum... sancım başlayınca eşimi çağırsam işyerinden 1 saatte gelebilir, 1saatte çok kötü şeyler olurmu sanki? yani eşimin bile yetişeceğini düşünüyorum... hastanede yaklaşık 20-30 dk uzaklıkta araba ile...
gördüğünüz gibi en sonunda böle şeyler düşünmeye başladım paranoyak olcam
Valla bitanem şuan annemdeyim o yüzden beşiginde yatmiyo.çekyatta benim yanimda yatiyo ama evime gecince dedigini denicem mantikli gerçekten.sagol canim tavsiyelerin icin öpüyoruz kizimla seni.sizlerde dogurun da bebislerden konusalim artik
36. haftamda bende de o bıçak saplanır gibi sancılar çok oldu cnm ama bende nst de sancı çıkmadı doktorum doğuma hazırlık sancıları olduğunu ve normal olduğunu söyledi bi kaç gün sürdü ve geçti.dün gece yine oldu doğurucam diye sevindim ama maalesef yine turp gibiyim:)
bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım..sağlıkla kucağına aldın belkide mis kokusunu kokluyosundur şu anda.sağlıklı ve hayırlı bi evlat olur inş
mrb cnm..sütünün geldiğine çok sevindim mama verdiğin için üzülüyodun.daha çok artsında bol emsin bebişin..bu arada bende yeni doğan sünneti düşünüyorum doktorla görüştüm en erken göbeği düştükten sonra yapıyoruz dedi yada 40 ı dolduktan sonra yaparız dedi..yeni doğan sünnetinin daha rahat olduğunu düşünüyorum ve öylede duydum bebeğin nasıl şu anda sünnetten dolayı huzursuzluk yaşadı mı?bide doğumdan önce bebeğinin ultrason kilosu ve doğumdan sonraki kilosu arasında fark varmıydı cnm?müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim..benim bebeğim biraz iride araştırma yapıyorum kendimce:)eğer fark çok oluyosa normal doğum için biraz daha beklemek istiyorum
çikolatalara bayıldım harika gözüküyolar ellrine sağlık..çikolataları sardığın pembe renkli folya kağıtları nerden aldın cnm?ve adı renkli folyo mu?:26:ben bulamadım da
cnm sen daha doğuramamışsın:)inş suni sancıyı çekip çekipte olmadı diyip sez. almazlar suni sancı içinde zor diyolar.ablam 2 gün suni sancı çekip sez. girmişti
Mcanım bende bebişlerden konuşmayı çok istiyorum ama canım sorma ya bi doğuramadım gitti artık eşimde kayınvalidemde doğurayım diye gözümün içine bakar oldular, anlıyorum onlarda çok sabırsız ama elimden gelen bişey yok, dün gece ince belim regl sancısı gibi çok ağrıyordu ben sabah doğururum herhalde dedim ama yine tık yok, bakalım doğmazsa pazartesi kontrolümüz var doktorum hep normal gözüyle baktı ama bundan sonrası nasıl gelişecek merakla bekliyorumbicirik kızını kokulu kokulu öp benim için sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?