2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Benim bebiş de halen doğum kanalına inmemiş,baş aşağı duruyor oysa.Doktorum çatı muayenesi yapmadı doğum kanalında değil diye buyüzden normalden gittikçe uzaklaşıyorum galiba.Doktorum belki çatın dardır ondan inmemiş olabilir dedi.Başka doktora da göründük durmun belirsiz dedi,beklemen gerekiyor son haftaya kadar dedi.Bugünle beraber 38-4 üm.
Arkadaşlar eğer sezeryan olursam tahmini kaş günde ayağa kalkabilirim?Yani ilk günden itibaren bebeğimi kucağıma alıp besleyip,altını temizleyip,üstünü başını değiştirmem ilk günden mümkün mü acaba.Çünkü şu an için yanımda eşim hariç kimse olmayacak görünüyor.Nedeni bende kalsın....

ALLAH kolaylık versin canıım

bende hazırlıklarımı yaptım bekliyorum işte çatı muayenesi yapıldı pazartesi günü 2 cm açılmam vardı bende kastım biraz

ALLAH kolaylık versin canıım

bende hazırlıklarımı yaptım bekliyorum işte çatı muayenesi yapıldı pazartesi günü 2 cm açılmam vardı bende kastım biraz

Allah sana da kolaylık versin canım benim açılmam yok nst de sancımda çıkmadı belki ondandır bu rahatlığım bi açıklık olsa tutuşurdum Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Sen nerdesin doktorun kim hangi hastaneye gidiyorsun?

Amin canım

ben fatih deyim avrupa yakası çoğunlukla bayanların tercih ettiği özel bir hastane kadın doktorum anlayışlı iyi şuana kadar

canım ben doğum yapalı 15 gün oldu...sezeryan oldum ...12 de ameliyat oldum gece 11 de yürütülldüm...ondan sonra saat başı gazın çıksın diye 10 dk yürümelerin var..ben 11 den sonra yatmadım hiç ...eşin yanındaysa emzirmede sıkıntı yaşamazsın inş...sırtına yastık koyduğunda onu da yapa bilirsin...yalnız ben altını değiştiremedim annem yaptı...ebeler sık sık kontrol ediyor zaten bebek te çok yapmıyor...ilk günü atlattıktan sonra gerisi kolay...inş hakkında hayırlısı olur

canım sen bursadasın sanırım. hangi hastanede yapmıştın doğumunu?

slm kızlar bebeğiniz doğduğunda kundak yapmayı düşünüyomusunuz,ben ve annem istemiyoruz,kayınvalidem ısrarla yapalım diye tutmuştu,doktorlar sakıncalı olduğunu söyledi diyorum beni dinlemiyor bile ben yapcam diyor,sinir stresten sancım girecekti ya,bence herkes anlayışlı olmalı,herkes kendi çocuğunu nasıl isterse öyle büyütsün değilmi?eski adetleri sürdürmenin hiç bir anlamı yok.Sizler ne düşünüyorsunuz

ben geldim kızlarrr sonunda doğurdummmmmmmmmmm:)kızım şuanda babasıyla mışıl mışıl uyuyor bütü gecede beni perişan ediyor:)
8 mayıs salı günü spinal sezeryan oldum onca normal doğum çabama rağmen:)
kızımın hareketleri yavaşlayınca gittim direk yatırdılar ve öğlen 15:44 de spinal sez. ile asyam geldi dünyaya....3.740 gr. 51 cm kuzummmm ne yazıkki dogumla ilgili en ufak belirtim bile yoktu ne açılma ne yumuşama bebeğim sez. ile bile bastırılarak çıkarıldı karnımdan asla gelmicekti sanırım:)
ben çok iyiyim kızım çok iyi bursada dr önerisi isteyenlere dr umu güvenle tavsiye edebilirim akşamına koridorda turlamaya başlamıştım bile:)

mutluyummmu merak edenlerde oda doğurdu:)
9 mayıs çarşamba günü akşam saatlerine kadar 8 cm açıklığa kadar sancı cekti ve sez.a alındı damlamızda maşallah cok iyi teyzeleri...

herkese mutlu mesut dogumlar diliyorummmmm darısı doğuramayanların başına:)

arkadaşlar yaa ben çok sık yorum yazmam ama devamlı forumu takip ediyorum. bu sebeple dogum yapanlar oldukca mayıs anneleri bölümüne girenler ve yorum yapanlar iyyice azaldı gördüğüm kadarıyla. beni ricam şu dogum yaptıktan sonra da lütfen bu bölümde bişeyler paylaşmayı unutmayalım.
yeni anne adayı olarak dogumdan sonra da bir çok tevsiye ve tecrübeye ihtiyacım olacağını biliyorum. farklı topiklerde öneriler aramak yerine bebekleri yaklaşık aynı zaman diliminde dünyaya gelmiş olan ve aynı dönemlerde benzer sıkıntıları yaşayan kişiler olarak bu topikten devamlı paylaşımlarda bulunalım ve birbirimizi terk etmeyelim lütfeeeennn

masallah size canim,allah anali babali buyutsun,ne guzel hemen toparlanmissin bende spinal odum ama 1 haftada kendime gelemedim,dikis ve bel agrisi cekiyorum

bugün 39+0 olduk canım .. bebek aşağıya inmeye başlamış. Ama henüz kanala girmemiş. Dr biz kanala çekeriz önemli değil dedi. Umarım sıkıntı olmadan normal yolla kucağıma alırım kuzumu...

mesai saatleri içinde geliyorlar zaten. Gece de genelde geliyor dr lar. Ama ekstra ücret alıyorlar.

Nisaya ablam gitti memnun kalmadı. MEdilife beylikdüzü hastanesine ben gittim bende oradan memnun kalmadım. Ben beylikdüzünde oturmama rağmen ümraniyeye gidiyorum. dr. um SEvil Ateş ERen çok da seviyor ve güveniyorum :)

Ben iki gun sonra ayaga kalktim ama kisiden kisiye degisiyor sezeryan sonrasi bel agrisi, bas agrisi ve mide bulantisi cekenler olabiliyor bu senin vucudunun nasil tepki verecegine bagli ins en iyi sekilde atlatirsin sende

Kizlar bisi sorcam.aldığım göğüs pompasini ve biberonu dezenfekte edicem.kaynatmadan önce neyle yikayayim.bir de kaynar suda mi bekleticim yoksa ocakta halenkaynayan suya mi aticam?

canim sadece 5dk kaynar suda kaynat baska birsey kullanma bircok biberon kullanim kilavuzlarinda kaynatma sadece onerilen

Allah analai babali buyutsun ins masallah bebegine

masallah size canim,allah anali babali buyutsun,ne guzel hemen toparlanmissin bende spinal odum ama 1 haftada kendime gelemedim,dikis ve bel agrisi cekiyorum

Gecmis olsun canim ve hayirli olsun sende kizina kavusmussun sonunda cok sukur, bu arada merak ettim yaninda kimse varmi yalnizmisin sana yardim eden veya gelen oldu mu birileri

Sonunda seker kizina kavustun ya dunurum sevimdim bu kizin gelisine masallah valla benim oglanin iki kati tuh tuh kirkbinkere ya saka bir yana cok sukur hepimiz anneler olarak cok iyi dayandik ama hediyelerimiz buna degdi

mutluyummmu canim sanada hayirli olsun allah anali babali buyutmeyi nasip etsin masallah damlaciga

aaa hoşgeldin. bende seni merak ediyordum. rabbim ikinizinde evlatlarını hayırlı evlat nasip eylesin inşallah.
1 gece mi kaldın canım hastanede. sezeryan sonrası ağrı sızı durumun ne? bende orda doğum yapıcam da ondan bu merakım:))
benim doktorumda kongrede, pazartesi dönecek. o gün kontrolüm var. bakalım normal mi diyecek yoksa sezeryan mı? çok merak ediyorum aynı zamanda da çok korkuyorum.

canımmm çok sevindim Allah analı babalı büyütsün ikinizinde yavrusunu
bizede bol dua edin,inşallah sağ salim bizde kavuşuruz bebişlerimize...

aziru bende senin gittiğin hastaneye gidiyorum
hamileliğimi sevil hanımdan öğrenmiştim:)
bende aynı hastanede başka doktora gidiyorum suanda
hastaneden ve doktorumdan memnunum çok şükür
beylikdüzü çok uzak değil mi ümraniyeye

hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün
genede son ana kadar beklemenin faydası maşallah kg boyu çok ii
bende 40 ı doldurcam normal diye bekleyenlerdenim ama gördüm ki sende mutluyumda sezo oldunuz bakalım ben ne yapcam

Merhaba kızlar...
Ara ara oğluşumdan fırsat buldukca yazıyorum sizlere...
Kızlar benim sezeryan sonrası maalesef oğlumu doyuracak kadar sütüm gelmedi.Denemediğim,yemediğim,içmediğim şeyler kalmadı ama sonuç değişmedi.
Bebeğimin doğum kilosu 3190 idi.Doğduktan 3 gün sonra doktor kontrolümüzde 2890 düşmüştü ve doktor mama takviyesine başladı.
Ben çok üzülsemde arada mama veriyordum ama etraftaki insanların tavsiyesiyle sürekli emziriyordum."neymiş,sık sık emzirince süt kanalları açılırmış,sık sık emzirince süt gelirmiş,sakın ha sakın mama vermeyin...vs.vs)...
Bu gibi konuşanları dinledikce dahada hırslanıp bebeğimi anne sütü ile besleyeceğim diye saatlerce emziriyordum.
Bugün tekrar kontrol için doktora gittiğimizde gördük ki bebeğim son 10 gün içerisinde sadece 350 gram alarak doğum kilosuna yeni ulaşmış.Doktor kilo alımı sınırda olduğu için bir öğün mama bir öğün emzirme olarak devam etmemizi söyledi.
Artık etrafın söylediklerine kulaklarımı tıkıyorum ve acıda olsa durumu kabullenip oğlumu en güzel şekilde büyütmeye devam edeceğim.
Bunları yazıyorum ki sizinde başınıza böyle birşey gelirse benim gibi yapmayın,en kısa zamanda durumu kabullenip doktorun dediği şekilde devam edin.
Sütümün artacağına inancım sonsuz...Bunun geçici bir süreç olduğuna inanıyorum ve umudumu kaybetmeyeceğim.

ikinizide tebrik ediyorum analı babalı büyüsün kızlarınız kendim de doğurmuş kadar mutlu oldum darısı başımıza :))

herkese ıy aksamlar oglum sarılık oldugu ıcın fazla gıremıyorum

sızın bebeklerde sarılık olan var mı

sutu yetmeyen annler tabıykı arada mama vermelı.bıborola vermeyıp kasıkla verınce bebek emmeye devam edıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…