kızlar biz 16 günlük olduk kızımla.. göğsüm yara olmadı....lansinoh ve zeytinyağı kullandım...göğüs pedine sürüp koyuyordum emmediği zamanlar...kuru kayısı kompostosu hala bağırsaklarım için birebir...dikişlerimi hiç zorlamıyor yediklerim...günde 4 litreye yakın su içmeye çalışıyorum...sütüm olsun diye en çok yediklerim...su,hurma,incir,rezene(bir çay kaşığı kızımada veriyorum gazı olmasın diye),humana,dere otu,soğan,marul,çörek otu(gaz gidermeye birebir-sabah akşam bir çay kaşığı),tahin,pekmez,bal
bu arada taze nane sütü azaltıyor...ben çok sevdiğim için yemiş ve yaşamış bir insanım...
turuncu gibi bende bunca yememe rağmen sütü çoğalmayanlardanım...özellikle akşamları veriyorum...kaşıkla bazende biberonla doktorumuz en az akanıyla verin demişti çok alışmasın diye (chicco ve nuk modellerine var) buluncaya kadar evde 8 tane biberon oldu..çok şükür kızım ikisini de alıyor...ama daha yeteri kadar benim sütüm gelmedi...misal..yeni doğana 30 cc verilir ben sağıyorum bazen 40 bazen 20 ..değişiyor...kızım uykuda emmiyor bazen sağıp veriyoruz...aslında kilosuna bağlı..kontrolde belli olur..
uykuda bazen düzensizlik oldu...yeni doğanların çoğu ilk zaman çok uyuyor...sarılık olmasın diye sık sık uyandırıp emzirmek yetnediği yerde mama vermek zorunda kaldık...çok şükür geçti...45 dk boyunca uyandırmaya çalıştığımızı hatırlıyorum...şimdi biraz daha rahat uyanıyor...ayrıca kucakta uyumaya başladığını görünce ana kucağı aldık...emzirdikten sonra orada uyutuyoruz...bazen uyuyor bazen uyumuyor...
akşamları ağlamalarımız çok fazla...özellikle eve misafir geldiyse...ne beni emiyor ne de avunuyor....gazına odaklanmış durumdayız...ama daha tam anlamıyla bir çözüm bulmuş değiliz...
kızımın büyüdüğünü o doğarkan ki minik halinin üzerinden gittiğini farkediyorum...çok şükür halimize...Rabbim eksikliğini göstermesin...
günaydınnn biz geldik
bu gece çok iyi uyudum maşallah
uyumak ne güzelmiş:)
bugün annemlere gidiyorum salıya kadar yokum
salı günü gelip evi temizlicez
ve doktora gidicez kontrole
hepimize kolay doğumlar
ve sağlıkla bebişlerimize kavuşalım inşallah
kızlar biz 16 günlük olduk kızımla.. göğsüm yara olmadı....lansinoh ve zeytinyağı kullandım...göğüs pedine sürüp koyuyordum emmediği zamanlar...kuru kayısı kompostosu hala bağırsaklarım için birebir...dikişlerimi hiç zorlamıyor yediklerim...günde 4 litreye yakın su içmeye çalışıyorum...sütüm olsun diye en çok yediklerim...su,hurma,incir,rezene(bir çay kaşığı kızımada veriyorum gazı olmasın diye),humana,dere otu,soğan,marul,çörek otu(gaz gidermeye birebir-sabah akşam bir çay kaşığı),tahin,pekmez,bal
bu arada taze nane sütü azaltıyor...ben çok sevdiğim için yemiş ve yaşamış bir insanım...
turuncu gibi bende bunca yememe rağmen sütü çoğalmayanlardanım...özellikle akşamları veriyorum...kaşıkla bazende biberonla doktorumuz en az akanıyla verin demişti çok alışmasın diye (chicco ve nuk modellerine var) buluncaya kadar evde 8 tane biberon oldu..çok şükür kızım ikisini de alıyor...ama daha yeteri kadar benim sütüm gelmedi...misal..yeni doğana 30 cc verilir ben sağıyorum bazen 40 bazen 20 ..değişiyor...kızım uykuda emmiyor bazen sağıp veriyoruz...aslında kilosuna bağlı..kontrolde belli olur..
uykuda bazen düzensizlik oldu...yeni doğanların çoğu ilk zaman çok uyuyor...sarılık olmasın diye sık sık uyandırıp emzirmek yetnediği yerde mama vermek zorunda kaldık...çok şükür geçti...45 dk boyunca uyandırmaya çalıştığımızı hatırlıyorum...şimdi biraz daha rahat uyanıyor...ayrıca kucakta uyumaya başladığını görünce ana kucağı aldık...emzirdikten sonra orada uyutuyoruz...bazen uyuyor bazen uyumuyor...
akşamları ağlamalarımız çok fazla...özellikle eve misafir geldiyse...ne beni emiyor ne de avunuyor....gazına odaklanmış durumdayız...ama daha tam anlamıyla bir çözüm bulmuş değiliz..
kızımın büyüdüğünü o doğarkan ki minik halinin üzerinden gittiğini farkediyorum...çok şükür halimize...Rabbim eksikliğini göstermesin...[/QUOTE
Canım ne güzel ayrintilariyla ilk tecrübelerini paylasmissin bizimle tskler.naneye bayılırım ama yemicem artik:)yeni dogan bebeğe hangi mama veriliyor.ne olur ne olmaz alıp hastane çantasına aticam.
Umarım sütun çoğalır.Rabbim kızına ve sana sağlık versin.
kızlar facede yazmıştım anca vakit bulup buraya girebildim aynısını yapıştırıyorum:
39+4te cumartesi gecesi 1 gibi sancılarım başladı dayanılmayacak gibi değildi hiç çaktırmadan çekmeye devam ettim pazar sabahı kalktığımda nişan gelmişti bildiğiniz kan o gün birkaç kere daha kanamam oldu ve sancılar git gide sıklaşmaya başladı.. 5buçuğa kadar inatla evde bekledim kıvrana kıvrana çektim 5 dakikada bire düşmüştü sancılarım hastaneye gittik 6 da 2.5 cm açılmam varmış 2 saat sonra ebe tekrar geldi hala 2,5 cm hiç ilerlemiyor ya sezeryanı düşünelim ya da suni verelim dedi ben de sinirlendim hemen açılmayabilir sancım var bekleyelim dedim zaten pazara denk geldiği için kendi doktorum da yoktu ama ne yalan söylim bu doktor kendi doktorumdan bile iyiydi şansıma.. 2 saat sonraki yeni elle muayenede yarım santim falan daha açılmıştı.. bu arada hastaneye yatar yatmaz lavman yapıldı ama hiiiç tırsılcak bişe değil yeter ki kendinizi hiçbir zaman kasmayın ve bir sonrakinde 4 cmi yakaladık epidural yapıldı ondan sonrası uçuş ama sancılar o kadar yoğun ve şiddetliydi ki.. sürekli titredim ve kustum 4 cme kadar açılma yavaş ilerliyor ama ondan sonrası geliyor gece 12 buçuk gibi 10 cmi bulmuştu açılmam doğumhaneye çıktık epiduralde sancıyı çok az hissediyorsunuz ama çocuğu çıkarıp ıkınmak gerçekten zor doktorun karnımdan bastırmalarıyla çok zordu ama çıkardım bu konuda beceriksizmişim sanırım.. doktor zaten sen doğurmadın ben doğurttum valla diyor:)) dikişim var ama az onları da hissttim hep.. bebeği kucağıma verdiklerinde o kadar bitkindim ki hiçbişe hissedemedim bi de bizim bıdık boynuna kordonu dolamış neyse Allaha şükür bi problem olmadı sonra tüm gece bebeğimi izledim böyle bir duygu yok derlerdi gerçkten anlatılamaz hisler Allah hepinizi bir avazda kurtarsın.. bizim bıdık son ultrasonda 3300 dü ama 3040 doğdu 52 cm de boyumuz.. hepinizi öpüyorum bu emzirme süreci biraz stresli ya da biz beceriksiziz başaramıyoruz ama olcak inşallah..) emzirme tüyoları olanlar bekliyorum..
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bidigina sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Doğum hikayeni ayrıntılarıyla anlattığını için tsk.sünni sancı ve sezaryenle karşı duruş sergilemiş olmana bayıldım.helal olsun sana umarım ben de basarabilirim
herkese çok fazla teşekkür ediyorum kızlar...öncelikle mutluyumun sancı sonrası sez.a girmesi ve fazla kan kaybetmesi onu bitkin ve haliyle üzgün yaptı....çabuk toparlanması için bolca dua edin....çünkü damlanın ona çok ihtiyacı var:) biz sürekli mesajlasıp telefonlaşıyoruz umuyorum en kısa zamanda cıkacak oda ve kendisi size yazacaktır...
bana gelince maşallahım var...asla sez. olacagımı tahmin etmediğim için araştırmadım bildigim yürümem gerektiğiydi ve bende zorla onu yaptım......sez. hiç aklımda yoktu hatta yalvarırım suni sancı verin beni kesmeyin diye ağlıyordum:) dr.um açılmamın olsa bile bebegin asla cıkmayacagını ve ona güvenmemi söyledi...bebeği görünce ağlarım sandım ama ilk lafım sen beni 40 hafta kusturansın dimi ben sana sorarım cadı oldu:) yine ağlamadım yazıcam hikayemi en kısa zamanda:) maşallah ama iyiyim sadece ilk 2 adımım sıkıntılıydı ama eşim dediki gık demedin sıktım kendimi... dr.umu şiddetle tavsiye ediyorum ve hastanemi ...hatta dr.uma taburcu olurken dedimki siz böyle yaparsanız ben seneye birdaha gelirim....
kızlar en korktugum sey su hayatta sez.dı hele spinal asla dedim alıcam dedi dr olmaz dedim bana güven cnm dedi gitti sonra serum falan derken 20 dk sonra ameliyathanedeydim düşünün annem cantamı almaya gitti kızıma zor yetişti giysileri:)
biraz şans biraz kısmet sanırım şükürler olsun ki benim güzel doğum hikayem var...soran olmuş bel ağrım elbette var,dikişlerimde acıyor hatta göğüs ucu yaralarım korkunç derecede sürekli dua ediyorum halime ve ha gayret ha gayret diye diye elimden geleni yapıyorum....
kızlar ne olursa olsun lütfen olumlu düşünün...özellikle süt ile ilgili dr.um şunu önerdi...süt için ilk yapman gereken emzirmek istiyorum ve sütüm gelecek demen ve buna inanman dedi annemde hep öyle derdi...umuyorum korkanların içine su serpmişimdir,sütü gelmeyenler birazda olsun rahatlamıştır....çok teşekkür ediyorum tekrar :):)
Canım Geçmiş olsun Allah sana ve bebisine sağlıklı uzun ömür versin. Rahat bir doğum geçirmiş olmana sevindim.öyle goruluyorki doğum sonrası acılarına rağmen çok mutlusun ve skayet etmiyorsun.seni gönülden tebrik ediyorum.
Biyolog86 bebegin hayirli olsun ne güzel kavusmussun melegine allah anali babali büyütsün..ben zona olmustum 7 gün hastanede yattim simdide izinli ciktim günde 3 kez gidip antiviral serum aliyorum damar yolum hep acik.doktorlar tehlike gecti enfeksiyon artik bebege bulasmaz diyor ama ben hala cook tedirginim,bebegim dogunca onu kucagima nasil alacagim ya bulasirsa diye korkuyorum.yaralar kabuklasti ama yinede korkuyorum..buarada 2 haftadir ultrason yspilmiyordu bugün yapildi kizim 3540 gr olmus ve boyu cok uzunmus.eger vaktinde dogarsaa 10 günumüz var doktor dogacagi zamanki kilosu önemli 4 kg olursa sıkıntı olur dedi herhalde sezeryan yaparlar o durumda..hayirlisi olsun artik..sagliklica kavusalim minislerimize..dua edin kızıma bisey olmasın , su cicegi olmasindan korkuyorum ben hala..allah yardimcimiz olsun..
Canım ya senin msjlarini okudukça gözlerim doluyor hatta ağlıyorum ama acidigim icin değil sana imrendigim için.bu sıkıntılarla mücadelenin ve hiç ama hiç isyan etmemen sana hayranlık duymami sağladı. Rabbim bunun karşılığında seni dünya tatlısı bir bebisle mikadatlandiracak göreceksin...
ayyyy sıkıldım valla kızlar kaçtır dogum hikayemi a dan z ye kadar yazıyorum tam gönderiyorum giriş yapın diyo ama benim hikayem uzun nasıl yapacam bunu peki yaz yaz sonra siliniyor kriz geçirdim yine öffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?