2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba hanımlar,dün doktorumuza gittik bebbeğim doğum kanalına inmemeiş henüz hatta başını sağ üste kaydırmış.39. hafftamdayım doktorum beklemenin gereği yok yarın için gün veriyorum dedi(bugün)biz de eşimle şaşakaldık bu kadar yakın olacağını düşünmediğimiz için...Neyse bir gün daha erteleyelim dedik hazırlıktır falan için ,anlayacağınız yarın sezeryan ile bebeğim dünyaya geliyor:)İnşallah sağlıklı ve hayırlı olur bütün bebişlerimiz....
Bu arada ben sezeryan olacağımı tasarlamadığım sonrasında ne yer ne içmeliyiz bilemiyorum.Yani kaç gün boyunca sıvı gıdalarla beslenmeliyiz?Daha doğrusu ne yememi önerirsiniz.Bebeği ameliyat sonrası hemen emzirebiliyor muyuz,yoksa narkozun etkisi falan geçince mi emzireceğiz?

Canım bebeğine sağlıkla kavuşmuşsun,hayırlı olsun.
Bende spinal sezeryandan sonra ilk 2 gün çok ağrı çektim.3.gün daha iyiydim ve kendim banyomu yapabildim.Şuan 18 gün oldu ve maaşallah hiç bir sıkıntım kalmadı.
Göbek ilk günlerde hiç gitmeyecek gibi görünsede yavaş yavaş toparlanıyor.Ben korse falan kullanmadığım halde ilk güne nazaran baya bir toparlandı.Benim doktorum kasları tembelleştirdiği için korseyi önermediği için kullanmadım ben ama sabırla beklediğin zaman yavaş yavaş toparlandığını göreceksin.

Merhaba canım.
Sağlık ocağına gitmişin,bebeğin yarım kiloyu sadece anne sütü ile mi aldı yoksa mama takviyeside yapıyormuydun ?
Benim oğlum 10 gün içinde mama takviyesi ile 350 gram alınca doktorum mamaya devam etmemi söyledi.Demek ki o 350 gramın çoğunu mama ile almış.Yani sütüm oğluma şimdilik yetmiyor maalesef.
Eğer senin bebeğin 500 gramı sadece anne sütü ile aldıysa demek ki sütün doyuruyor bebeğini.

sanırım bende öyle olucagım anne olmak böle bısey herseyı dusunuyosun sanırım o yuzden kendını yıyıp bıtırıyosun ıns sende bu ılk donemlerı hayırlısıyla atlatır annelıge adepte olursun en cok ben ılk zamanlarımızdan korkuyorum o aglayınca ben sayanamayıp bende aglarım cunku

Arkadaşlar bir sorum daha olacak doğumdan itibaren biberondan emzirmeyi tercih edersem günlük ya da 2-3 saatte bir kaç cc süt veya mama vermeliyim?

27 nisan sabahı annemle evden çıktık ilk önce göz hastanesine gidip annemi kontrole götürüp sonra kendi hastaneme gidip nst cihazına baglanacaktım göz doktoruna gittik sonra kendi hastaneye gittik cihaza baglandık sancım çıkmadı dr nst sonucunu mutlaka bana göster demişti daha önceleri bırakıp gidiyordum dr tlfla dönüyordu bana dr çıktım 3 gün öncesinde çatı muaynesi yapmıştı 2cm açıklıgın var demişti heran olabilir demişti dr nst sonucuma baktı sancın çıkmamış dedi ama ben sancı çekiyordum çokta olmasa dr bir gece önce sümüksü jel gibi parça geldi sonra iç çamaşırımda eridi su gibi oldu dedim senin nişanın gelmiş dedi alttan yenden bakıyım dedi o koltuga yine yattım parmakladı dr off canım çok yandı ve açıklıgın 4 cm olmuş dedi hemen yatırıyorum seni dedi bu açıklıkla eve gönderemem dedi bende ozman çantamı alıp geliyim dedim tamam hemen yarım saat içinde burada ol dedi annemle arabaya atladım eve geldimn çantaları topladım çamaşır makinesini çalıştırmıştım giderken onları serdim eşimi aradım doguma gidiyorum die eşim sen hastaneye git geliyorum dedi eşyaları aldık arabayla hastaneye gittim ama hem araba kullanıyorum hem sancı çekiyorum. Hastaneye gittim sancı odasına yatışım yapıldı lavman yapıldı içim boşatıldı suni sancı vermeye başlandı annem ve eşim yanımda tabi ki sancılarım artmaya başladı eşim işten direk hastaneye gelince eşimi eve yolladım üstünü değiştir traş ol gel dedim eşim gitti geldi ve benim sancılarım tavan yapmaya başladı dr gelip alttan kontrol etti 5 cm olmuş açıklık dedi bende offf daha 5 cm var dogum yapmama dedim akşam 9 gibi dogar dedi dr ve suyumu patlattı gitti saateler geçmiyor ben avaz avaz bagırmaya başladım eşimin elini sıkıyorum yaktın beni die kocama bagırıyorum anneme vur beni öldür diyorum dayanamıyorum artık diyorum annem beni öle görünce eli ayagı kesiliyor kadının çagırın dr diyorum dr eve gitti dediler doguma yakın gelicek dediler hastanedede arkadaşım çalışıyor o an arkadaşım ziyarete geldi kızcagıza ne olur kurtar beni dr ara gelsin die bagırıyorum bayıltsın beni sezeryana alsın diyorum dayanamıyorum sancılara kızcagız gitti ben o arada suni sancıyı kolumdan söktüm attım istemiyorum dedim nst cihazınıda söktüm elimden kanlar gelmeye başladı hemşireler geldi dr gelsin ben doguramıyacm dedim dr aradılar suni sancıyı söküp attı demişler dr hemen geldi adamcagız üstüne kahveyi dökmüş bak kahvem üstümde dedi bana beni bayılt diyorum dr sezeryan yap diyorum ölüyorum diyorum eşimede çocuguma iyi bak diyorum bana bir şey olursa teyzelerine ver ne olsa anne yarısı onlar iyi bakar diyorum. Dr yan odaya altı dogumhaneye açılmana bakalım dedi bakma diyorum beni hemen bayılt burada diyorum tamam bi bakıyım dedi neyse yenden baktı tamam dedi hazırlanın 10 dk dogar dedi eşime açılması 10 cm olmuş dedi hemen diger dogumhaneye aldılar beni annemle eşimi çıkarmışlar yattım koltuga ve ıkınmaya başladım dr suni sancıyı verdi yine sancı geldikçe ıkın ıkın kendimi zorlamaktan burnumdan kanlar akmaya başladı dr hadi saçları göründü dedi bende salak salak hemen ne renk die sordum dr oda siyah dedi tamam dedim eşime benziyo dr güldü. Dr aşagıyı kesiti ebeye bıraktı ve bastırmaya başladı 3 kere kuvvetlice batırdı ve ebe olgumu çıkardı o rahimden çıkış anını anlatamam harika bir şeydi olgum çıktı ve ohhh dedim sancım hemen kesildi olgum gözleri açıktı ve dogar dogmaz kafasını bana dogru çevirdi ve annesine baktı yavrum ben aglamaya başladım ben sancı çekerken yan odada biri vardı bir ben bagırıyordum bir o bayan ben dogum yaptım dr tam altımı dikecek ve bir çıglık koptu dr onunda dogumu oluyor dedi ve onunda dr benim doktorumdu hemen gitti dr kontole geldi ınun 10 dk sı var doguma dedi geldi bana anestezici gelsin seni öle dikelim dedi çok bitkin düştün dedi dayanamazsın dedi bende kabul etmedim hayır dedim olgum dogdu bayılmak istemiyorum olgumu görecem dedim tamam dedi ozman deneyelim dedi canın acırsa söyle dedi başladı dikmeye biraz dayandım ve her şey bitti beni yatagıma aldılar dr diger hastaya gitti ebeler filan bana 5 dk bekle dediler yatagıma yatırdılar ben dogum yapmışım ve okadar rahatlamışım ki diger kadın bagırdıkça kötü olmaya başladım hasta bakıcıya ne olur çıkarın beni buradan dedim duymak istemiyorum bu sesleri dedim neyseki kadında dogurdu bebişinin sesini duydum ohh dedim yine. Beni aldılar dogumhaneyeden çıkartılar aktım kapıda eşim beni görünce aglamaya başladı bende agladım olgumu gördünmü dedim evet dedi bizede gösterdiler dedi asansörden odama çıkarılırken birde baktım kayınvalidem karşıdan geliyor eşim haber vermişti otobüse atlayıp geldi ama ben dogurdum o gelene kadar allahtn annem erken gelmişti kadın hazır toruna geldi odama çıktım baktımarkadaşlarımın hepsi odada onları görünce çok mutlu oldum bebişimizde geldi emzirmeye başladım sütüm çok az geldi o akşam ek mama verdi hemşireler bir gün yattım çıktım bu arada öglen 12:30dan akşam 19:30 kadar sancı çektim. Acıbadem hatsnesinde dogum yaptım çok memnun kaldım çocugumun altını bile onlar değiştirdi mamasını yedirdiler hsatene kıyafetlerini verdiler anne baba yemegi geldi harikaydı özel kaplarda logusa şerbeti vs her şey çok güzeldi bebeğimizle ertesi gün çıktık olgumuzun adı eren 3kilo 118gr 49cm dogdu.yarın 20 günlük oluyoruz yarı kırkım çıkacak annemde gidecek haftaya kayananam 3gün kaldı gitti zaten kocacazı hastalandı .kırkımızıda yalnız yaparız artık oğluşumla allahım herkese bu duyguyu yaşatsın harika bir duyguymuş anne olmak bide eve gelince ilk işim annemi öpmek oldu yanaklarından anneliğin ne oldugunu anladım o acılar sancılar vs neyse sonucu muhteşemdi attan dikişlerim geçmedi hala eskisi gibi olmasada popomun üstüne oturamıyorum tam ama onlarda geçecek doktorumun gazınla normal dogurdum şuan pişman değilim ama zorlu bi süreçti.dogum yapacak arkadaşlar sağlıcakla kucagınıza alın minnaklarınızı çok güzel bir duygu

Hayırlı olsun Allah analı bablı büyütsün inşalah.Benim doğum yarın olacak hayırlısıyla,en çok annemi şimdi daha iyi anlıyorum dedin ya iş te o sözün ağlattı beni...

Merhaba canım.
Sağlık ocağına gitmişin,bebeğin yarım kiloyu sadece anne sütü ile mi aldı yoksa mama takviyeside yapıyormuydun ?
Benim oğlum 10 gün içinde mama takviyesi ile 350 gram alınca doktorum mamaya devam etmemi söyledi.Demek ki o 350 gramın çoğunu mama ile almış.Yani sütüm oğluma şimdilik yetmiyor maalesef.
Eğer senin bebeğin 500 gramı sadece anne sütü ile aldıysa demek ki sütün doyuruyor bebeğini.
[/QUOTE]

sadece anne sütü canım...ilk 5 gün mama verdik sarılık tehlikesi nedeniyle sonra vermedim...ilk hafta 50 gr fazlalık gözüküyor...sağlık ocağındaki son 15 günün ağırlığı...ben almadığını düşünüyordum,korkuyordum aç kalıyor diye.sıkıp sıkıp duruyordum göğsümü ya da sağıp veriyordum doyduğunu hissetsin diye..kilo almış kızım...turuncum sana tavsiyem aventin göğüs pompası çok işime yaradı...onunla sağınca sanki sütüm çoğaldı.yenilendi.bir de bol bol su.1,5 litrelik şişe sürekli yanımda ...ama hala başkaların ki gibi sızlamıyor...akmıyor daha ...inş gelir ve yeter sütlerimiz...

Arkadaşlar bir sorum daha olacak doğumdan itibaren biberondan emzirmeyi tercih edersem günlük ya da 2-3 saatte bir kaç cc süt veya mama vermeliyim?

canım hastanede mama oranı 30 cc olarak verilmişti...bir saat emme bir saat te mama olarak...biberon kullanacaksam hala sütte de mama da bu ölçüye dikkat ediyorum...1 ay sonra dr kontrolümüzde yeni ölçü söylerse ona göre yapmaya devam ederim....

Doğum yapan arkadaşlar bebekleriniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip eder inşaallah.. Darısı doğurmayanların başına inşaallah. Doğum hikayeleri gerçekten çok güzel bende her okuduğum hikayeye ağlıyorum aceba benimde böyle olurmu şöyle olurmu diye düşünüyorum ya doktorum terslerse ya kötü bişey olursa endişesi taşıyorum. Sanki hiç o günler gelmeyecek gibi gerçek aşkı tatmayacakmışım gibi geliyor...

Arkadaşlar bu arada bişeyi merak ediyorum doğum sonrası hemen süt gelmezse mama verildi mama verdik diyorsunuz ya bu mama ve biberonları siz mi alıyorsunuz yoksa hastane mi veriyor? Biberonum varda emzirmeyi düşündüğüm için mama almadım? Napayım mama alayım mı? Gerçi yakın çevremde yenidoğan maması kullanan ve herhangi bir durumda isteyebileceğim biri var. Ve bir sorumda hastane çantasına emzik ve biberon koyayım mı?

Bu arada kızlar bebeğin suyu azalmış demişti doktorum yarın 38 haftalık olcak şimdiye kadar suyu hep normaldi netten baktım gelişim bozukluklarında suyu azalıyormuş iç organlarına daha çok su gidiyormuş vs vs ama son aylarda anne farketmeden suyu gelebiliyormuş. Aceba alttan gelen benim ter veya akıntı sandığım su bebeğin suyumuydu kafam karıştı doktora özellikle söylemedim bu durumu doktor bol su iç dedi ama durdukca kafamı kurcalıyor bu durum haftaya salı gel dedi o zamana kadar bişey olur mu aceba? Haftaya suyunu ölçelim dedi nst ye de girmiştim kötü bişey olsa doktor derdi dimi yaa

mama ve biberonu hastane verdi canim,su hakkinda bilgim yok malesef..

Merhaba capadokya....Aklından olumsuz düşünceleri çıkar lütfen.
Allah'ın izni ile sağlıkla alacaksın inşallah yavrunu kucağına.
Sorularına gelince....
Ben hastaneye biberon,kaşık ve emzik götürdüm ama hiç biriside lazım olmadı.Doğar doğmaz emzirmeye başladım.Hastanede 1 gece kaldık ve bebeğim doğduktan sonra 3.gün çocuk doktorunda kontrolümüz vardı.Sütümün yetip yetmediğine kilosuna bakarak çocuk doktorumuz karar verdi ve ben o zaman mama takviyesine başladım.Yani sütüm gelmiyor düşüncesi ile kendi kararımla vermedim mamayı.Sütümün az olduğunu bilmeden sürekli emzirdim bebeğimi...

Benim gibi mama verecek annelere tavsiyem Medela Çalma Biberon alıp kullanmaları.50 liralık bir biberon ama inanın buna değer.(bu arada vereceğiniz mama çok az ise kesinlikle kaşık ile vermenizi tavsiye ederim)
Ben ilk günler dr.browns ile verdim ve kuzum hemen biberona alışınca beni istemedi.Ardından chicco cam biberon aldım ama onada alışınca son çareyi medela da buldum ve işe yaradı.Şimdi oğlum her acıktığında önce beni emiyor sonra mama takviyesi yapıyoruz.

slm herkese taze annecikler ve bebekleri iyidir umarım.doğuramayan arkadaşlar heyecanla bekliyolar bebeklerini inş en kısa zamanda sağlıkla alırsınız kucaklarınıza...TuRuNCu doğum hikayeni çok güzel anlatmışsın Allah Emir Kayra'na uzun ömürler versin hayırlı bi evlat olur inş.eşinin ve senin minik yavrunuzla mutluluğunuz daim olsun..benim bebeğimde bu gün 1 haftalık oldu geçen hafta bu zaman hastanedeydim şimdi her gün bebeğimi koklayıp izliyorum tarifi imkansız harika bi duygu darısı bekleyenlerin başına

bebeğin hayırlı olsun cnm.biraz zorluklar yaşamışsın ama önemli olan sağlıkla bebeğini kucaklaman onu kucaklayınca bütün acılar silinip gidiyo zaten..bende herşey normal giderken 8 cm açıklıkla sezaryene alınmak zorunda kalındım spinal oldu benimkide bende ilk 2 gün biraz zorlandım ama krktuğum kadar olmadı 3.gün ayaklandım zaten biraz fazla hareketliyimdir:)şimdi gayet iyiyim annem yanımda bana yardım etmesine rağmen bebeğimin bakımını ve her işimi kendim yapmaya çalışıyorum.sende kısa zamanda düzelip bebeğinle ilgilenebilirsin inş.göbeğe gelince benim ilk güne kıyasla epey bi indi bana doktorum korse kullanmamı önerdi hastaneden eve gelir gelmez kullanmaya başladım.hareket ettikçe gider zaten göbüşler kısa zamanda toparlarız:)

cnm umarım doğumunda düşündüğün gibi olumsuzluklar yaşamazsın.herşey güzel olur.süt gelmezse,emziremezsem diye olumsuzlukları bence hiç aklına getirme sütüm olucak ve emziricem diye düşün.ben öyle yaptım ve çok şükür sütüm bebeğime yetiyo tabii her gün 2,5 lt su,komposto,humana çay ve bol dere otu,yeşillik tüketiyorum sende bunları denersin denemene rağmen olmazsa mama takviyesi yaparsın o yüzden bence şimdi mama alma.hastaneye ben biberon,kaşık,emzik koydum ama hiç kullanmadık.bebeklerde emzik çok seviyorum evde bebeğime verdim çok ağladığında emziği hemen tuttu ama emzikten sonra benim göğsümü zor tuttu emzik ağzını tamamen dolduruyodu göğsüme gelince ağzını tam doldurmadığı için ağzı açık boğuşuyodu:)şimdi emzikte vermiyorum gayet güzel emiyo çok sık emziriyorum emzirdikçede sütüm çoğaldı.su azalması hakkında da dinlenmek iyi geliyo diye duymuştum

Merhaba Kızlar bugün doğum yapan oldu mu acaba merak ettim:44:. Bizim de şafak 3 çok heyecanlıyım ve her duyguyu yaşıyorum şu an:):18:

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim aslında bende olumsuz düşünmüyorum ama bazen işte insanın aklına herşey geliyor. Emzirmek konusunda da bende baştan beri emzircem diye düşündüm hiç olumsuz düşünmedim mamayı hiç vermek istemiyorum da burda baya bi sütüm gelmedi mama verdik diye okuyunca aceba dedim alsam mı. Ben biberonu çay vermek için almıştım inş mama takviyesi gerek kalmaz bende çok istiyorum emzirmeyi o duyguları yaşamayı. Su içinde araştırma yaparken yorulmanın etkili olduğunu okudum doğru evi temizleme konusuna baya bi takmıştım artık bıraktım dinlenmeye geçtim hiçbişey evlatlardan daha önemli olamaz sonuçta değil mi ev de neymiş..

Hem guldurdun hem aglattin be canim ne guzel hikaye valla buyuk bir merakla ve zevkle okudum eline saglik... sana ve ogluna hayirli uzun omurler dilerim

iyi akşamlar arkadaşlar..nasılsınız..cuma günü gece saat 4 te oğlumu kucağıma aldım.oğlum 3610 gr 51 cm normal doğumla dünyaya geldi.doğum hikayemi bi ara yazarım .Allah isteyen herkese nasip etsin...

arkadaşlar bugün önce doğum hastanesine gidip normal doğum yapma durumu için doktorla görüştüm herşey yolunda yapabilirsin dedi hatta nst yaptı oradan özele doktorumuza gittik nst de bebeğin kalp atışı dümdüz çıktı tekrar girmemi istedi arkamdan gelip buda öyle çıkarsa seni sezeryana alıcam hemen dedi bende bi korku. o korkuyla hem sancım çıktı hemde bayağı hareketlendi:) doktor perşembe yine geliceksin plesantanda oksijen azalmış devam ederse müdahele ederim dedi ben anlamadım bu işi bugün 39+4 bitirdik niye normal olmuyor bu kızlar ne yapayım riske gireyimmi eşim pazartesiye kadar bekliyelim diyor şimdi de hafif sancılarım oluyor bebeğim içimde çok hareketli kusupta duruyom acaba doğum işaretlerimi?

8 mayıs 15.30 da kızımı dünyaya getirdim. doğumun normal ve çok kolay oldu. sancılardan bahsetmiyorum, çünkü şiddetli sancılar doğumu kolaylaştırıyor, zor olan sadece sancılardı... kızım 3480 gr. 51 cm uzunluğunda.. doğumu bekleyen tüm arkadaşlara kolaylıklar ve sabır diliyorum.... Rabbim hepnizi bir avazda kurtarsın inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…