2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhaba benim durumum biraz daha farklı ama doktorlarımın da bana önerisi sezeryan oldu.bebeğim 3600 gr şu an ve benim karnım daha aşağı inmemiş..yani doğumuma daha vakit var gibi gözüküyormuş gittiğm doktorlar normal doğum seni zorlar çok uzun saatler sancı çekersin ve hakikaten yıpranırsın bize kalırsa sezeryan ol dediler..bir de ben enfeksiyon geçirdim 15 gün önce..çoook zor zamanlar yaşadım..normal doğuma ne psikolojik olarak ne de bünye olarak hazır hissetmiyorum kendimi..33 tane serum aldım,çok ağır bir tedavi süreci geçirdim,mahvoldum yani..o yüzden bende yarın gidip doktoruma beni sezeryana alın diyeceğim..normal doğumu istiyordum gerçekten ama neden bebeğimi ve kendimi zorlayayım..benim düşüncem bu..bence risk varsa sezeryanı düşünün..allah hakkımızda en hayırlsını versin..

doğum yapan arkadaşların mesajlarını okuyunca öyle değişik oluyorum ki..ne güzel sağlıkla kavuştunuz bebeklerinize..şimdi ki sorunlar hep tatlı şeyler..gazdı,süttü..ben de halime şükrediyorum ama hala psikolojim bozuk..kızımı sağlıklıca kucağıma alacagım günün hayaliyle yaşıyorum..sürekli dua ediyorum ona bişey olmasın diye..ben zona geçrimiştim 15 gün önce ve çok ağır bir tedavi süreci yaşadım hala da tedavim sürüyor..hastanede yattım,enfeksiyonu atlatmışım vücudumdaki yaralarında bulaşıcılığı kalmamış ama enfeksiyon doktorları hala risk var diyor..çok huzursuzum..kadın doğum doktorlarım risk yok artık diyor ama içim hiç rahat değil..ya bebeğime bişey olursa ne yaparım ben..allahım uzak etsin herkesten..çok zormuş arkadaşlar..hastaneye her gittiğimde ağla ağla mahvoluyorum..doktorlar çok çelişkili konuşuyor ve ben artık bebeğimi sağlıkla görmek istiyorum..sağlıklı oldguu göreyim dünyalar benim olacak..eğer risk varsa ona dokunmamaya,uzaktan bile bakmaya razıyım..zaten emziremeyecekmişim galiba ilaçlar süte de geçermiş..razıyım yeter ki o iyi olsun..yarın doktorumla konuşup bebeğimi sezeryanla alın diyeceğim..meraktan mahvluoyrum..iyi mi nasıl karnımda bilmiyorum..dua edin bana ve bebeğime.çok ihtiyacımız var..allah hepimize sağlık versin..

allah sizinde yardimciniz olsun ,saglikla dogurun insallh..

amin...Allah'a şükür benim şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı....birazda o yüzden normali denemelimiyim diye düşünüyorum açıkcası...gerçi fikrim sürekli değişiyor...herşeyin hayırlısı tabiki...

canım bana da bebeğin büyük normal olmaz dedi doktorum güvenmeyip kaç tane doktora gittiysem normal olmaz bebek iri dediler. kara senin ben geçen çarşamba szeryan oldum spinal bebeği görünce ben bunu nasıl normal doğuracaktım dedim doktor ben sana demiştim dedi benim bebek 4 kilonun bayağı üstünde doğdu tam kilo söylemek istemiyorum spinal sezeryandan çok memnun kaldım normal doğum yapam<dım bari spinal olim bebeğimi görim dedim öylede oldu allah herkese nASip etsin sağlıklı sihhatli ama çok iyi düşün

mrb ecesuelif ben olsam başka bi doktorun daha fikrini alırdım..banada doktorum bebeğin iri normal olmaz dedi 2 doktora daha gittim biri perinatoloji uzmanıydı(anne karnındaki problemli bebekleri inceliyomuş)ondan da onay alınca sez.a kara verdik.normal doğurma şansın varsa bence dene

inş. kızına sağlıkla kavuşursun bizim yaşadığımız duyguların aynısını yaşar ve bizlerle paylaşırsın..yaşadıkların çok zor Allah sabır versin ama moralini yüksek tut ki bebeğinde etkilenmesin annesi

beni de spinal sezeryan yapacak...bana normal olmaz demedi ama zor olur dedi ve zor normal doğumdan ise sezeryan daha iyidir dedi..hamileliğimin ilk başlarında başka doktorlara da gittim ve benim doktorumdan farklı bişey söylemediler ...o yüzden zaten kafam karışık daha da fazla karışmasını istemiyorum..ama çevremdekiler..eşim sezeryan diyor,riske atmaya gerek yok diye...babam normal zamanını bekle diyo,ona göre dr un derdi para...,bu arada bebğin kilosu normal kafası büyük...9,8....en fazla 10 olmalıymış normal doğumda...benim daha 2 haftam var....dr daha da büyür dedi...bu üç,dört gün zor geçecek anlaşılan...

bence sezeryan daha rahat benım normal oldu ama sezeryan yapsaydılar yapaqrdım ıstedım yapmadılar ılk cocuk cok zor gelıyor ıkıncı daha kolay allah herkese yarrdım etsın

mrb tatlıcadı...hamileliğimin başında başka doktorlara da gittim hep kafamı karıştırdılar..benim drum hep herşey normal dedi ve çok şükür bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar...açıkcası hem normali denemek istiyorum hem de korkuyorum...bilmiyorum...ne olcak..

senin ilkmiydi,ikincimi...ikisini de oldun mu....niye sezeryan daha rahat ki...ilkin normalse zaten ikinci daha kolay olur...neden sezeryan istedin ki...(biraz karışık oldu galiba)

benimde durumum senınle aynıydı suyum geldi ewde öyle gittim bebek ınmemıstı hala doktor sezeryan dedı ama ben ısrarla normal dogumu denemek ıstedıgımı soyledım 6 saat sancı cektım suni sancida werdiler suni sancı korkunc bıseydı.5 santım acılmam oldu ama bebek ılerlemıyordu cok az ındı ve yuzu dısa donukmus mecburen sezeryanı kabul ettim bi taraftan sancı gelyo bi taraftan sezeryana hazırlıyolar korkunctu oglum kollarından ayaklarına kadar kordona dolanmıs o yuzden ınememıs hayırlısı boyleymıs dedim normalı okadar cok ıstıyordum kı sezeryana cok karsıydım herhalde sezeryanı kucuk gordum farkına warmadan Allah ta bunu uygun gordu yasamam gerekyomus demek ki onemlı olan oglum da bende saglıklıyız inş. sen de tez zaman da yawrunu kucagına alırsın

günaydın hanımlar

bugün doktor kontrolümüz var doktor teyzemizde doğum yapacağı için başka bi doktor ablamıza gidicez
2.kez çatı muayenesi olucam tanımıyosunuz beni ama dua edin ne olur kolay geçsin
nst yede giricez
kızım doğum kanalına girmişti zaten ama bugün karnım her zamankinden biraz daha aşagıda kalktığımda farketim
inşallah açılma var doğum başlamış der doktorumuz beklemek çok zor oluyo artık artık gelsin bebeğim hayırlısıyla...

Valla cnm ben senin yerinde olsam su zamanımı bol bol gezerek ve uyuyarak geçirirdim. Bebek gelince bunları yapmaya hiç vaktin kalmayacak.
Bende 1 şubatta dogum yaptım bu arada oğlum 3,5 aylık oldu :))

Valla cnm ben senin yerinde olsam su zamanımı bol bol gezerek ve uyuyarak geçirirdim. Bebek gelince bunları yapmaya hiç vaktin kalmayacak.
Bende 1 şubatta dogum yaptım bu arada oğlum 3,5 aylık oldu :))

maşşallah oğluşuna canım Allah analı babalı büyütsün
diş ağrım oluyo malesef bütün gece yatırmadı ağrı beni o yüzden sabahın köründe ayağa dikilmek zorunda kaldım
bebeğimin uyutmamasını tercih ederdim

Herkese merhabalar mutlu günler mutlu sabahlar. Bbeişleri doğan anneler ne şanslılar ne şanslılar....
Neyse elbet bizimkilerde dünyaya gözünü açacak girdi bi kere mutlaka çıkacak

siyahask diş ağrısından bende muzdaribim ve dayanılmaz oluyor gerçekten ve geceleri özellikle ben şuan kalsiyumla başgeliyorum diş ağrısına hergün aynı saatte kalsiyum alıyorum o baya bi etkiliyor diş ağrısını eğer saatini geciktirirsem ağrımaya başlıyor haberin olsun. Eğer çok dayanılmaz olursa ağrılarım çin yağı sürüyorum ağrıyan yerine o da iyi geliyor o arada uyudun uyudun yoksa sabaha kadar uyutmuyor gününde berbat geçiyor. Ben zaten hamileliğime diş sorunlarıyla başlamıştım şimdi eşime diyorum beni doğumhaneden direk dişçi koltuğuna götürün diye. Hatta sigara kullanıyordum 5 haftalıkken öğrendiğimde bırakmıştım 7. ayımdan sonra bir öksürük bir tıskırık sürekli balgam atıyorum görenler ne bu böyle sezeryan olursan mahvolursun öksürürken diyor ama yapacak bişey yok dişçiden sonra bide akciğer için doktora gidicem galiba..... Tabi en sonda diyetisyenden kendi odama geçerim artıkın.....

inş hayatım öle olur gecer bende devam ediyim kreme iyi gelmedi diye kullanmayı kestim ama tavsiyeni dinlicem cok saol canıminş seninde bir daha basına gelmez

kalsiyumu bende kullanıyorum ama benim 20 lik dişte çıkmaya çalışıyo sanırım dişe bi faydası olmuyo
çin yağını yeni duydum çok sağol denerim onuda bende senin gibi doğumdan sonra dişçiye koşucam çok lanet bi ağrıymış gerçekten
aslında benden kaynaklanıyo geçen sene apse yapmıştı dişim iltihabı kurutunca 20lik diş yarılarak çıkarılacak demişti doktor
iltihabı kurutunca ağrı sızı kalmadı bende korkup gitmedim bi daha o zaman halletseydim şimdi böyle sıkıntı çekmezdim

merhaba kızlarr ve taze annecikler benim doğumum 5 mayıstı hatırlarsanız ama kızım dayanamayıp 4 mayıs sabaha karşı suyumuz geldi hemen hastaneye koştuk nstye bağladılar sancılarım başladı doktorum ve anestezicim 8 buçukta alırız dediler sezeryana açılmam yoktu.ve hazırlıklar filan saat 9 da sezeryana girdim 9 u çeyrek geçe kızımın ağlama sesini duydum anında benimde gözlerden insanın gerçekten elinde olmuyor bambaşka bir duygu o an kızımı giydirdiler getirdiler ilk öpücüğümü verdim ve dışarıya götürdüler ondan sonrası bana o kadar uzun geldi ki bi an önce ameliyat bitsin kızımın yanına gideyim istedim.minicikti teyzeleri kızım 2.450 doğdu ilk gün sütüm hemen gelmedi sıkıntı yaşadım ne kadar olsa stres de yapıyosun ilk gün mama verdik sarılık olmasın die.ama sonrasında çok şükür kızım şimdi doyasıya emiyor.sarılığımız da olmadı çok şükür herşey yolunda şu an.

doğum yapan herkese bebişlerini Allah analı babalı büyütsün.yapacak olanlara da hayırlı doğumlar nasip etsin.şimdilik bu kadar bizden öpüyorum hepinizi.

Kızlar ben haziran 2011 annesiyim. Normal doğum yapamadığım için hala sorguluyorum.
Doktorum rahim ağzı sert diyerek 39+5te sezeryan randevusu verdi. İptal ettirdim.
Şansıma randevu verdiği gün nişanım geldi.
Sevindim normal doğuracam diye rahat rahat hazırlanıp gittik hastaneye.
NST de sancılar var ama ben birşey hissetmiyorum.
Açılma kontrolünde 2 cm açıklık.
Yatış yapıldı. Suni sancı ve epidurala karşıydı doktorum.
Sadece rahim ağzını yumuşatmak için bir ilaç verdiler serumla.
5 saat sonra açıklık kontrolü yapıldı, 3cm olmuş anca.
Ebeler sinirimi bozdu, cahil misin sen normal doğum yapıyosun, ne güzel sezeryan randevun varmış niye ameliyat olmuyosun diye.
Doktorumda 5 saatte 1 cm açılmayı beğenmedi, bu arada sancılarım şiddetlendi, 3 dk bir 45 sn sürüyo.
Doktoruma karşı çıktım ama beni sezeryana ikna etti resmen.
Bebek sıkıntıda olabilir, ilerleme olmuyor diyerek korkuttu beni.
kaçınılmaz son ameliyat masası.
Ben neye kızıyorum, sezeryan randevusu verdiği zaman başka bir doktora gidip görüş almalıydım.
Belki daha sabırlı bir doktor normal doğum için biraz daha bekleyebilirdi.
Bir de suni sancıyla normal doğum yapan arkadaşlar da çok sancı çekiyorlar.
Bunların hepsi doktorların sabırsızlığından kaynaklanıyor.
Niye doğumu hızlandırmaya çalışıyorsun ki, rutin gelişsin herşey.
Kendi doğal sancılarını çekmek dayanılmaz değil, gerçekten benim canım tatlıdır ama dayanılabilirdi.
Herkese hakında hayırlısı olsun diyorum.
Hiçbir hayati gereklilik yokken randevulu sezeryan olmamayı tavsiye ederim.
İstiyorsanız normali denersiniz, bir problem olursa zaten acil sezeryan seçeneği her zaman var.
Ama siz bir deneyin normal doğurmayı.

gidip geldim doktora çatı muayenem kolay geçti çok şükür ama yumuşama yada açılma yok
bebeğim 2900 gr olmuş ve kanala tam oturmamış başı
sancılarım çıktı ama ilk bebekte normaldir bekliyoruz şimdilik dedi doktorum
birde normal olursa epidural düşünüyorum diyince
önermiyorum dedi doktor sancıları hissetmiceğin için bastırarak çıkartmak zorunda kalabiliyoruz ve buda kesiyi ve dikişleri arttırıyo
sanıldığı gibi konforlu değil anlıcağın dedi yinede istersen yaparız ama ben önermiyorum diyo
kafam çok karıştı epuduralsiz yapabilirmiyim bilmiyorum :44: Allah hakkımızda hayırlısını versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…