Kızlar ben haziran 2011 annesiyim. Normal doğum yapamadığım için hala sorguluyorum.
Doktorum rahim ağzı sert diyerek 39+5te sezeryan randevusu verdi. İptal ettirdim.
Şansıma randevu verdiği gün nişanım geldi.
Sevindim normal doğuracam diye rahat rahat hazırlanıp gittik hastaneye.
NST de sancılar var ama ben birşey hissetmiyorum.
Açılma kontrolünde 2 cm açıklık.
Yatış yapıldı. Suni sancı ve epidurala karşıydı doktorum.
Sadece rahim ağzını yumuşatmak için bir ilaç verdiler serumla.
5 saat sonra açıklık kontrolü yapıldı, 3cm olmuş anca.
Ebeler sinirimi bozdu, cahil misin sen normal doğum yapıyosun, ne güzel sezeryan randevun varmış niye ameliyat olmuyosun diye.
Doktorumda 5 saatte 1 cm açılmayı beğenmedi, bu arada sancılarım şiddetlendi, 3 dk bir 45 sn sürüyo.
Doktoruma karşı çıktım ama beni sezeryana ikna etti resmen.
Bebek sıkıntıda olabilir, ilerleme olmuyor diyerek korkuttu beni.
kaçınılmaz son ameliyat masası.
Ben neye kızıyorum, sezeryan randevusu verdiği zaman başka bir doktora gidip görüş almalıydım.
Belki daha sabırlı bir doktor normal doğum için biraz daha bekleyebilirdi.
Bir de suni sancıyla normal doğum yapan arkadaşlar da çok sancı çekiyorlar.
Bunların hepsi doktorların sabırsızlığından kaynaklanıyor.
Niye doğumu hızlandırmaya çalışıyorsun ki, rutin gelişsin herşey.
Kendi doğal sancılarını çekmek dayanılmaz değil, gerçekten benim canım tatlıdır ama dayanılabilirdi.
Herkese hakında hayırlısı olsun diyorum.
Hiçbir hayati gereklilik yokken randevulu sezeryan olmamayı tavsiye ederim.
İstiyorsanız normali denersiniz, bir problem olursa zaten acil sezeryan seçeneği her zaman var.
Ama siz bir deneyin normal doğurmayı.
gidip geldim doktora çatı muayenem kolay geçti çok şükür ama yumuşama yada açılma yok
bebeğim 2900 gr olmuş ve kanala tam oturmamış başı
sancılarım çıktı ama ilk bebekte normaldir bekliyoruz şimdilik dedi doktorum
birde normal olursa epidural düşünüyorum diyince
önermiyorum dedi doktor sancıları hissetmiceğin için bastırarak çıkartmak zorunda kalabiliyoruz ve buda kesiyi ve dikişleri arttırıyo
sanıldığı gibi konforlu değil anlıcağın dedi yinede istersen yaparız ama ben önermiyorum diyo
kafam çok karıştı epuduralsiz yapabilirmiyim bilmiyorum :44: Allah hakkımızda hayırlısını versin...
Kıslar Cmrt kontrolümde rahimde yumuşama yok demişti..Bu yumuşama ne kadar zaman alır acaba??? İnş. Çarşb. kontrolüm var inş. herşey yolundadırda biran önce doğum olur. Artık sabrım kalmadıııı:2:
benim doktorumda önermiyorum demiyor ama hani açılman hızlı olursa gerek kalmayabilir falan diyo.ıkınma kuvvetli olmadığından bastırma olabiliyor diyor.ama ben ilk doğumumuda epidural normal yapmıştım ve ıkınma problemi yaşamadım,üstelik pek bastırmada olmamıştı.tamam sancıyı hissetmiyorsun ama karnın taş gibi oluyor sancılarda ordan anlıyosun ve ıkın dediklerinde ıkınıyosun sadece.doktorlar için biraz takip gerektiriyor tabi,sancının geldiğini anlayıp sana ıkın demeleri gerekiyor.o açıdan gebe için konforlu ama onlar için pek konforlu sayılmayabilir
eğer doğum için suni sancı gerekirse (yani suyum gelirse yada bebek gününü doldurup hala doğmadıysa ),kesinlikle epidural isticem,ama kendi sancımla olursa çoğunu evde çekip son aşamada hastaneye gitmeyi düşündüğüm için o zaman epiduralsiz olabilir.
Kıslar Cmrt kontrolümde rahimde yumuşama yok demişti..Bu yumuşama ne kadar zaman alır acaba??? İnş. Çarşb. kontrolüm var inş. herşey yolundadırda biran önce doğum olur. Artık sabrım kalmadıııı:2:
vallahi artık başıma neler gelecek merak ediyorum özel hastaneye gidiyorum onca para dökücem o kadarda uğraşsınlar artık diye düşünmüyorda değilim
dediğin gibi hiç sorunsuz ilerlerse doğum öyle hemen kendimi hastaneye atmayı düşünmüyorum gerçi ama
ilk gebelik benim sancılar ne kadar katlanılabilir bilmediğim için gözüm korkuyor açıkcası
Herkese merhabalar mutlu günler mutlu sabahlar. Bbeişleri doğan anneler ne şanslılar ne şanslılar....
Neyse elbet bizimkilerde dünyaya gözünü açacak girdi bi kere mutlaka çıkacak
siyahask diş ağrısından bende muzdaribim ve dayanılmaz oluyor gerçekten ve geceleri özellikle ben şuan kalsiyumla başgeliyorum diş ağrısına hergün aynı saatte kalsiyum alıyorum o baya bi etkiliyor diş ağrısını eğer saatini geciktirirsem ağrımaya başlıyor haberin olsun. Eğer çok dayanılmaz olursa ağrılarım çin yağı sürüyorum ağrıyan yerine o da iyi geliyor o arada uyudun uyudun yoksa sabaha kadar uyutmuyor gününde berbat geçiyor. Ben zaten hamileliğime diş sorunlarıyla başlamıştım şimdi eşime diyorum beni doğumhaneden direk dişçi koltuğuna götürün diye. Hatta sigara kullanıyordum 5 haftalıkken öğrendiğimde bırakmıştım 7. ayımdan sonra bir öksürük bir tıskırık sürekli balgam atıyorum görenler ne bu böyle sezeryan olursan mahvolursun öksürürken diyor ama yapacak bişey yok dişçiden sonra bide akciğer için doktora gidicem galiba..... Tabi en sonda diyetisyenden kendi odama geçerim artıkın.....
canım kasılmaların 5 dk.1 e indiğinde yani düzenli olduğunda hemen çıkarsınız.öteki türlü az sancın çıksa bile hemen yatırıyolar, dayıyolar suni sancıyı,sonra yok bebeğin kalp atışları yavaşladı,yok açılman ilerlemiyor,hooop ameliyat masasına
yarın 41. haftama giricemacaba doğuramayanlar grubumu açsam:)
Alllahım çok şiddetli diş ağrım var napacam ben geçmiyor kızlar bana akıl verebilecek olan varmı çin yağı falan fayda etmedi bu sefer söküp atasım var dişi yerinden offfff çok canım yanıyor
Beni de al canim o gruba bende 40+4 bitiyor bugun, hayirlisi olsun elbet Rabbim bilir iyisini...[bende
bende sizdenim 40+2 olduk hala bişi yok((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?