2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun,allah uzun ömürler versin...

senin baştan sezeryan olacağı belli gibiymiş zaten.yani doktor suni sancıyı önermiyorsa o zaman eve göndermeliydi seni,ve sancını evde beklemeliydin.suni sancısız elbette açılma hızlıca gerçekleşmez.nişanın gelmesi acilen doğum yapılması gerektiğini göstermez,hani su gelse tamam ama nişandan bikaç gün sonra doğum yapılabiliyor,ben bi hafta sonra yapmıştım örneğin,üstelik suni sancıyla.ebelerde çok gıcıkmış,ne hakla sana böyle söyleyebildiler.

herşeye rağmen asıl önemli olan bebeğine sağsağlim kavuşmuş olman canım,bundan sonra niye öyle oldu niye böyle oldu diye düşünmek pek bişey kazandırmayacağı gibi psikolojini bozar sütünü etkiler allah korusun.

Kıslar Cmrt kontrolümde rahimde yumuşama yok demişti..Bu yumuşama ne kadar zaman alır acaba??? İnş. Çarşb. kontrolüm var inş. herşey yolundadırda biran önce doğum olur. Artık sabrım kalmadıııı:2:

benim doktorumda önermiyorum demiyor ama hani açılman hızlı olursa gerek kalmayabilir falan diyo.ıkınma kuvvetli olmadığından bastırma olabiliyor diyor.ama ben ilk doğumumuda epidural normal yapmıştım ve ıkınma problemi yaşamadım,üstelik pek bastırmada olmamıştı.tamam sancıyı hissetmiyorsun ama karnın taş gibi oluyor sancılarda ordan anlıyosun ve ıkın dediklerinde ıkınıyosun sadece.doktorlar için biraz takip gerektiriyor tabi,sancının geldiğini anlayıp sana ıkın demeleri gerekiyor.o açıdan gebe için konforlu ama onlar için pek konforlu sayılmayabilir

eğer doğum için suni sancı gerekirse (yani suyum gelirse yada bebek gününü doldurup hala doğmadıysa ),kesinlikle epidural isticem,ama kendi sancımla olursa çoğunu evde çekip son aşamada hastaneye gitmeyi düşündüğüm için o zaman epiduralsiz olabilir.

canım stres yapma bence,daha günün var.normal istiyorsan son güne kadar bekle,bir gündede herşey değişebiliyor çünkü.

vallahi artık başıma neler gelecek merak ediyorum özel hastaneye gidiyorum onca para dökücem o kadarda uğraşsınlar artık diye düşünmüyorda değilim
dediğin gibi hiç sorunsuz ilerlerse doğum öyle hemen kendimi hastaneye atmayı düşünmüyorum gerçi ama
ilk gebelik benim sancılar ne kadar katlanılabilir bilmediğim için gözüm korkuyor açıkcası

herkese merhaba arkadaslar....benimde as kaldi insallah ayin 22 sinde sezeryanla dogum yapacagim....yani sali günü..pzt günü gidip bacagimdan igne olucam ve sali dogum insallah..cok heycanliyim..agrilarim gelior yatip kalkmak nekadar zor...dogum yapanlari tebrik ediyorum...yapacaklarada burdan kolayliklar diliorum..hersey umarim hepimiz icin yolunda olur...bebeklerimize kavusucaz....

seninle günlerimiz aynıymış
bugün yapıldı benim muayenem bendede hala yokmuş yumuşama felan
çarşamba günü tekrar görecek beni umarım okadar beklemeden gelmeye karar verir benim kız

canım kasılmaların 5 dk.1 e indiğinde yani düzenli olduğunda hemen çıkarsınız.öteki türlü az sancın çıksa bile hemen yatırıyolar, dayıyolar suni sancıyı,sonra yok bebeğin kalp atışları yavaşladı,yok açılman ilerlemiyor,hooop ameliyat masasına

Yeni doğum yapmış anneler bu gece bebeğim ilk defa aşırı hareketliydi ve ne kendi uyudu ne beni uyuttu uzun bir süre kendimi dinledim aceba doğuracakmıyım diye alışık değilim normalde en az 5-6 kere 5-10 dk aralarla wcye gittim geldim bu hep kıpır kıpırdı ve çok aşağıda hissettim hareketlerini aceba aşağıya mı indi? bide her tuvalete kalkmak için bacağımı hareket ettiğimde kütürdedi kemiklerim bu normalmi yaşayan varmı bu durumu? Bilen varsa beni aydınlatırmısınız? Şuan hareketleri normale döndü gerçi de aceba aşağıdamı yoksa böylemiydi anlayamıyorum doktora salı günü gitcem.

Bide doğum için 5 dk bir düzenli sancı geldiğinde doktora gidin diyorsunuz ya ilk defa doğum yapacaklar için riskli değil mi bu sizce bende öyle düşünüyorum gerçi de.. yinede endişeliyim...

Hamililigim boyunca en cok korktugum sey dis sorunlarim cikmasi durumu idi hatta bu yuzden hamile kalmadan once dissime gidip butun disleri elden gecirttim fakat velhasil sorun cikacagi varsa yine cikiyor onlem alman cozum degil bak bu sefer ne sorunlarim cikti tam 4 kez kulak enfeksiyonu gecirdim ama oyle boyle degil insan agrisindan kafasi sanki felcli gibi oluyor ve malum bu agriya dayanmak ilacsiz mumkun degil doktor kontrolunde antibiyotik kullandim ve ayrica nerde ise 8 aylik iken bu sefer gebelik sekerim cikti sonra diyet ve insulin ayarinda tablet kullandim ...vsvs ya ben bunlari neden anlatim sana biliyormusun ne yaparsan yap olacaklar yine oluyor en cok korktugum dis agrisi idi ama kulak agrisi cikti mesela
Bu arada sigara bende iciyordum tam birakamadim ama cok az ictim gunde 3 tane kadar seni tebrik ederim birakabilmem guzel olmus
calsiyum bende aliyorum mutlaka etkili oluyordur dis agrisini engellemek icin ama dogumdan sonrada kullanmani tavsiye ederim bana doktorum devam etmemi soyledi malum bizlerde dogumla cok sey kaybediyoruz bunlarin basinda calsiyum geliyor canim

zaten en çok korktuğum şey o sancı çekip olmadı diyip en sonunda sezeryana alınmak
senin ikinci bebiş sanırım allah bağışlasın
bişey sorcam sana bugün nstde sancımda 100 lere dayandı bende çok hafif hissettim hatta nst de ilgilenen hemşire elimden meyve suyumu alıp daha bişey yiyip içme ağrın çıkıyo ne olur ne olmaz dedi
acaba en üst düzeyi omu kasılmaların çok merak ediyorum dediğin gibi 5 dakikada 1 e düşene kadar katlanabilirmiyim diye

Bizim bugün yarı kırkımız çıktı
Henüz doğum yapmamış anneler,Allah yardımcınız olsun...
Ben aklıma geldikçe aklımdakileri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum....

Hatırlarsanız önceki aylarda bebek bezinden kaç numara alsak diyorduk.Bazı arkadaşlar 3-6 kilo aldılar.
Ben ilk etapta 2-5 kilo aldım,sonraki paketi 3-6 kilo alırım diye düşünmüştüm ama biz 20 günlük olduk ve dün 4.paket 2-5 kilo bezimize başladık.Yani önerim mutlaka 2-5 kilo bez almanız.

Çoğu kişi yenidoğan kıyafetlerini fazla almamamızı,çok çabuk küçüldüğünü söylediler.Bende fazla almamıştım ama benim oğlum daha yeni hastane çıkışlarına sığmaya başladı.Hala biraz büyük geliyor gerçi onlar.Doğumdan sonra kıyafet aldırmak zorunda kaldım.
Özellikli patikli altları tavsiye ediyorum.Ağız bezide mutlaka bol bol almanız gereken şeylerden biri.

Birde erkek çocukları özellikle bezleri açıldığında yaramazlık yapmayı çok seviyorlar
Ben dün akşam banyomu yaptım,temiz temiz pijamamı giydim.Gece oğlumu doyurduktan sonra altını değiştireyim dedim.O kadar uykuluydum ki altına bişey sermeden yatağın üzerinde değişeyim diye düşündüm veeeeeeeeeeee kuzum bezini açar açmaz suladı her yeri

Yeni anne olacaklar doğumdan sonra bebek bezini göbeğin altından bağlayın.Bize hastanede doktor söylemiş ama ben canımın acısıyla duymamışım.Bezi göbek üzerinden bağlayınca göbeği kızardı ve 10 gün pansuman yapmak zorunda kaldık.

Benim gibi sütü az olup mamaya devam edecek olanlara sma gold mama öneriyorum.Anne sütüne en yakın olan mama buymuş.
Ben önce emziriyorum sonra takviye yapıyorum.Son olarak kiraladığım hastane tipi pompa ile göğüsleri son damlasına kadar boşaltıyorum ki beyine uyarı gidip daha çabuk dolsun diye.
Hastane tipi pompayı internetten kiralayabiliyorsunuz,bilginize....

Kızlar lohusalık psikolojisi çok farklı bişey.Lütfen benim gibi sütünüz gelmediğinde bebeğini besleyemediğini düşünüp saatlerce oturup ağlamayın.(ben doğumdan önce süt saklama poşeti depolamıştım ama olmadı maalesef.İnşaallah zamanla çoğalır)

Benim gibi korkup, heyecana kapılıp "bu bebeği nasıl büyüteceğim"diye kendinizi yıpratmayın.
Bu bebek sizin bebeğiniz,kontrol sizde olsun hep.Unutmayın onu sizden başkası anlayamaz.Büyüklerin elbet yardımı olacak ama kontrol hep sizde olsun.

Erkek çocuklara yeni doğan sünnetini mutlaka öneriyorum...Özellikle doğduktan sonraki 7.gün bebeğin idrarında özel bir madde salgılanıyormuş ve bu bebeğin yarasının acısız iyileşmesini sağlıyormuş.Benim oğlum hiç farkında bile olmadı sünnet olduğunun.

Veeeee son olarakk son günlerinizin tadını çıkarınnnnn.Boooool booooool uyuyun çünkü bebek doğduktan sonra bazı günler 1-2 saatlik uykuyla yetinmek zorunda kalacaksınız.

14 mayısta kızımı kucağıma aldım.. çoookkkk güzel bi duyguymuşş.. Allah en kısa zamanda hepinize nasip etsin..

Alllahım çok şiddetli diş ağrım var napacam ben geçmiyor kızlar bana akıl verebilecek olan varmı çin yağı falan fayda etmedi bu sefer söküp atasım var dişi yerinden offfff çok canım yanıyor

Alllahım çok şiddetli diş ağrım var napacam ben geçmiyor kızlar bana akıl verebilecek olan varmı çin yağı falan fayda etmedi bu sefer söküp atasım var dişi yerinden offfff çok canım yanıyor

günaydın canım oooff dün ben öyleydim geçmiş olsun benim kulağıma kadar vuruyo ağrısı, sıcak rahatlatıyo
bişeyler yedikten sonra gebelere verilen ağrı kesicilerden içip sıcak su torbasını kulağıma doğru yerleştirip uyuyorum biraz rahatlıyo
gerçi sıcak ne kadar doğru onuda bilmiyorum ama şu günleri atlatabilmek için mecbur kalıyorum...

merhabalar biz bugün 39+5 olduk..dün doktordaydık doktorum geçirdiğim enfeksiyon yüzünden ve vücudumdaki yaralar yüzünden sezeryan olamayacağımı söyledi..kızımın gelmeye niyeti yokmuş zaten..eğer haftaya kadar sancım olmazsa suni sancı verecekler..ama ben dua ediyorum kendi sancımla doğum yapayım..hayırlısı olsun yine de her şeyin..şükrediyorum ve hep dua ediyorum bebeğimin sağlıklı oldugunu göreceğim o anı bekliyorum..allaha yalvarıyorum..bu arada kızımın hareketleri çok azaldı sanırım yeri daraldıgı için..inşllah tüm doğum bekleyen arkadaşlar rabbim en hayırlı ve sağlıklı şekilde bizi de bebeklerimize kavuşturur hepimizi..

Kıslar günaydınnnnnnnnn..
Bu sabah saat 05:00 sa kasık ağrısı ile uyandım yaklaşık 1 saat sürdü ama geçti uyumuşum
Bende diyordum tamam bugün doğururum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…