2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

eskiden sayfaları okuyamazken şimdi kimse bişi yazmamış oluyor.. bebişlerden saçımı kaşıyamaz oldum.. böleyim

bugun kizimla sabahi ettik yine ..gunduz ne guzel uyuyor ama gece noluyorsa uyutamiyorum bi tulu sabah 6 da uyudu..yanliz bakiyorum kizima ve artik sabaha karsi kizim kucagimdayken ben ruya goruyordum

kızlar hepinize hayırlı günler....nasıl gidiyor annelik...tecrübelerinizden bahsederseniz sevinirim...gazını,emmesini,göğüs yaralarınızı,kendi bakımınızı ve beslenmenizi nasıl yapıyorsunuz? paylaşımlarınızı burada görmek biz acemi anneleri daha tecrübeli yapacaktır..sütünüz ve uykunuz bol gazınız az olsun inş...

bugun kizimla sabahi ettik yine ..gunduz ne guzel uyuyor ama gece noluyorsa uyutamiyorum bi tulu sabah 6 da uyudu..yanliz bakiyorum kizima ve artik sabaha karsi kizim kucagimdayken ben ruya goruyordum

hiç sorma cnm yaa gündüz bazen güzell uyuyo ama geceleri kabus gibi
hiç bitmeyecek gibi am a şükür iyiyiz
kızımın haftası doldu sarılık oldu hastaneye götürdük hemen
yatış istediler ogece kabus gibi bi geceydi benim dikşş agrılar bi yandan kızımın
ağlaması bi yandan sabaha kadar gözümü kırpmadım ogünü kızımızla zor geçirdik ama
rabbime şükürler olsun şimdi iyiyiz sadece bi gaz sorunu var oda sanrm tüm bebeişlerde var
şuan meleğim mışıl mışıl uyuyo bian önce büyüsede kendime bi düzen versem
vallahi artk eşime bi dakikamı bile ayıramıyorum süreki kızımla uğrsıyrm
bide en kötüsü kızım kucağa alışmış sürekli kucağımda beni mest ediyo vala

merhaba arkadaşlar haber vereyim dedim salı günü 15.05.2012 saat 12:15 de kızım Berfin Zeynebim dünyaya geldi, ben sezeryan olmaya gitmiştimki normal oldu kızım 3650 ve 51 cm doğdu çok şükür ikimizde sağlıklıyız kızım bu gün 4 günlük çok küçük nasıl tutacağımı bile bilmiyorum çok şükürki kayınvalidem yanımda allah razı olsun annem gibi herşeyime koşuyor birlikte bakıyoruz kızıma, şimdilik bukadar kızım şimdi mızmızlanmaya başladı başka zaman ayrıntılı bi şekilde doğum hikayemi yazıcam bide kızlar benim gögüslerim çok çatladı emzirmekte çok zorlanıyorum sizler neler yaptınız öneri bekliyorum lansinoh bi işe yaramadı herkese sevgiler..

aynı benim kız ezanlar okunmayınca uyumuo
emzik verdim akşam almadı zilli alsa en azından oyalanırdı dedim ah gece bu akşam nöbetlerdeyim ALLAH kolaylık versin hepimize

bende doğum hikayemı anlatcam işlaaa vakit bulabilirsem

Son düzenleme:

canim benim kizimin gazi ozellikle gece oluyor,kizariyor ikiniyor surekli o yuzdende gece uyumuyor ,emmeside cokkisa suruyor 5 dk da uyuyakaliyor ,gogsum bi tek hastanede yara oldu cok sukur ki gecti hemen ,beslenmemde gaz yapan yiyeceklerden uzak durarak,sut yapan seyler yemeye gayret ediyorum,incir hosafi,ceviz,hurma,rezene,yesillk tuketmeye calsiiyorum gunluk..dogum yapanlar geldese bebislerden konussak firsat oldukca

canim bazi bebekler 40i cikana kadar duzelmezmis,ben 40 ini bekliyorum artik,bende esimle hic vakit geciremiyorum artik uzun bi sure boyle olacak sanirim

gozunaydin canim,hayirli olsun..

emzigi bende daralinca gece veriyorum aslinda ilk ay vermek istemiyordum cenesi yorulmasin gogsume daha cok alissin diye ama mecburen verdim..:26:

ben hala doğurmadımmmm
bugün kontrole gittik nst de sancı yok açılma yok su yok nişan yok
salıya kadar bekleyelim dedi ama salı ne olacak belli değil oğlum gelmek bilmedi

p.ertesi oğlum geliyor inşallah...içim bi garip....elim sürekli karnımda..oğlum maşallah kıpır kıpır..doğumdan sonra karnımdaki kıpırdılarını özler miyim acaba...

kızlar lohusalık döneminde mide bulantısı olan varmı? benim bugün çok midem bulanıyor...bide ayaklarım ve bacaklarım çok şişti.. sizde varmı bu durum
dr gitsemmi acaba ?

benim de dogumdan 4 gun sonra oldu sislik,resmen 3-4 kilo almis gibiydim,ayakkabilarim olmuyodu.ayaklarim fil hastaligina yakalananlarin ayaklari gibiydi.hemen doktora gittim,idrar yolu iltihabi olabilir dedi dr,sukur bisey cikmadi.bazi logusalarda olabilir odem,15 gunde gecer dedi.2-3 gun icinde indi sislikler.ihmal etme sen yine,doktoruna git mutlaka.

Biz bugün 22 günlük olduk teyzesi...Gaz sancıları dışında herşey yolunda çok şükür.
Ben şimdilik annemlerde kaldığım için rahatım.En azından yemek,temizlik,çamaşır derdi yok.Hepsini annem yapıyor.Kırkımız çıkana kadar burdayız herhalde.
Gece uykumuz aslında çok güzeldi ama bu aralar gaz sancıları biraz arttı,o yüzden biraz uykusuz kalıyorum ama sabah olunca oğlumu anneme verip ben bikaç saatde olsa dinlenebiliyorum.
Gazı için nurse harveys aldım eczaneden.Dün başladık kullanmaya.Sancıları önceki güne biraz daha az ama ilacın mı faydası oldu bilemiyorum şimdilik.
Emmesine gelince...2.5 saatte bir acıkıyor benimki.Önce emziriyorum,sonra durumuna göre mama takviyesi yapıyorum.Sütüm 2.5 saatte bir 50 cc falan çıkıyor o da yetmiyor benim kuzuya.50-60 cc takviye yapıyorum herseferinde.
Göğüs yaralarım ilk günü hastanede oldu sadece.Göğüs kalkanları sayesinde sıkıntısız emziriyorum.
Kendi bakımıma pek dikkat edemiyorum.Günde bir kere duşa giriyorum sadece bakım adına..Eşimle sadece h.sonları görşüyoruz ama geldiğinde bile ilgilenemiyorum hiç eskisi gibi.
Beslenmeme annem dikkat ediyor.Genelde bana uyarlıyor yemekleri yada benim için ayrı pişiriyor.Acılı,ekşili,baharatlı şeyler yedirmiyor.Hazır gıdaları tüketmiyorum,süt gaz yapıyor diye tatlı şeklinde tüketiyorum sadece.
Günde 3-4 litre su içiyorum,3 bardak humana still thee,3 bardak rezene-anason çayı içiyorum.Arada ısırgan çayıda içiyorum.
Süt olsun diye yapmadığım yok ama şimdilik sadece bu kadar çıkıyor.
Bebeğimi banyo yaptırmasınıda öğrendim artık,hergün yıkıyorum kuzumu.

emzigi bende daralinca gece veriyorum aslinda ilk ay vermek istemiyordum cenesi yorulmasin gogsume daha cok alissin diye ama mecburen verdim..:26:

Benim doktorum çenesinin güçlenmesi için emziği önerdiğini söyledi.Ben ilk günden beri veriyorum ve çok rahatım.Ağladığında karnı tok altı temizse hemen veriyorum ağzına ve sakinleşiyor.Çok büyük rahatlık bence emzik.

kızlar lohusalık döneminde mide bulantısı olan varmı? benim bugün çok midem bulanıyor...bide ayaklarım ve bacaklarım çok şişti.. sizde varmı bu durum
dr gitsemmi acaba ?

Canım benim doğumdan sonra ayaklarım ve bacaklarım inanılmaz ödem topladı.Üzerine basamayacak kadar şişti.Bırak ayakkabıyı,terlikler bile olmuyordu.Fil hastalığı gibiydi aynı.Doktora sordum o da bazı kişilerde olabileceğini ve bol bol yürümem gerektiğini söyledi.
Zaten doğumdan sonra eve geldiğimde tartıldığımda 81 kiloydum.Doğuma girdiğimdede 82 kiloydum.1 haftanın sonunda şişliklerim inince 74 kiloya düştüm.Şimdi 73 oldum ama süt olsun diye yememden kesemiyorum bi türlü.
Bir damlada olsa oğlumun faydalanmasını istiyorum.

Son düzenleme:
p.ertesi oğlum geliyor inşallah...içim bi garip....elim sürekli karnımda..oğlum maşallah kıpır kıpır..doğumdan sonra karnımdaki kıpırdılarını özler miyim acaba...

Ben kuzuma aşığımmmm ama karnımdaki kıpırtılarınıda çooook özlüyorum bazen.
Seninde Allah yardımcın olsun canım.Sağlıkla kavuşursun inşaallah yavruna.

Son düzenleme:
Benim doktorum çenesinin güçlenmesi için emziği önerdiğini söyledi.Ben ilk günden beri veriyorum ve çok rahatım.Ağladığında karnı tok altı temizse hemen veriyorum ağzına ve sakinleşiyor.Çok büyük rahatlık bence emzik.[/QUOTE]

ben geceleri veriyorum genelde cunku gece uyumayinca gogsumu emzik gibi kullaniyor cadi kizim

ben geceleri veriyorum genelde cunku gece uyumayinca gogsumu emzik gibi kullaniyor cadi kizim[/QUOTE]

Benim kuzu memeden süt gelmeyince çıldırıyor.Memeyide tutmak istemiyor o zaman ve sinirden ayaklarıyla tepiniyor.
O yüzden iyi oldu emziğe şimdiden alışmaması.

kızlar ben doğumdan sonra araba çarpmış gibi oldum hastane ççıkışına kadar herşey iyiydi fakat oğlumun gece boyu emmek istemesi benim ısrarla mama vermeyişim onun aç kalıp ağlaması sonra benim aglamalarım tansiyonlarım fırladı allahtan normal doğumdu dikişlerimden bi haber kaç gece sabahladım yavaş yavaş düzene girriyoruz mamada veriyorum napim sütüm var ama bebek iki fırt çekip uyuyo hemen cakur cukur emmiyo bu ikinci çocugum olmasına ragmen bi ara ben buna bakamicam modlarına girdim birde size tavsiye ikinci çocuk için çok ara vermeyin çok zor oluyorrr ben 7 sene sonra başa döndüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…