2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba anneler kızım Doğa çarşamba günü sezaryenle dünyaya geldi,iyi Allaha şükür.Yalnız doyuyor mu doymuyor mu diye çooook tedirginim hem yeni ve az gelen sütümden veriyorum hem de aptamilden veriyorum.Neyapayım hastalanmasından korkuyorum.Şu an ilaçla ayktayım sezaryen sonrası acayip bir başağrısı ve boyun ağrısı mevcut bende.Herkese sevgiler ben yine gelicem ayrıntıları anlatmak için....

Bu arada doğuran arkadaşlara sorum olacak bebeğm 3-4 saat uyuyor uyandırmakta zorlanıyorum.Bir de mama takviyesini 30 cc olarak veriyorum az mı acaba?sütüm henüz çok gelmiyor 15 cc kadar o yüzden çok endişeliyim?

cnm yaa vallahi hal doğum anı gözümün önünden gitmiyo
çook korkuyorum düngece kabus gibi rüyamada girdi benim dikişlerim çok
oldu normal doğum olmasına rağmen saat 4te 15 kala doğurdum kızımı ve
dikşlere 4te başladılar 6da bitti yani oderece korkunçtu oyüzden uzun süre
ikinciyi düşenemiyecem korkuudan hala onun korkusu içimde var dikişlerim hiç uyuşmadan yapıldı
belki uyuşturdulsr ama fayda etmedi bugün 19günüm hala sızlıyo dikişlerim cnm

Oyy canim kiyamam sana uzun suredir goremedim seni demek toparlanman uzun surdu sukurki iyisin allah hepimizin yardimci olsun bebekler zor uyutmuyor ama onlara sahip olmakta guzel bence deger ..dua edelim allah hepimize dayanma gucu ve sifa versin ins kalkariz ustesinden

hiç sorma bitanem ama dediğin gibi onlara sahip olmak anlatılmaz biduygu
ama gece uyumak yok gündüzde iş güç derken tam biraz uyuyayım diyorum bizim
hanfendi hemen uyanıyo ne yapalım biraz büyüyene kdr çekecez
sağolsun annem 2 hafta yanımda kaldı geçen hafta bugün gibi eve gitti
derken giden gelenler oldu çok şükür misafirlerde bitti şimdi kızımla bizbizeyiz cnm

Canim bebegin doyup doymadigini yaptigi diski sayisindan anlayabilirsin eger gunde en az 4 veya 5 kez altini degistiriyorsan anlaki doyuyordur..kendini cok stres edip sutunde sorun yasama canim

sağol canım allah razı olsun
evet yaa babasıda bana bu kıyafet büyük yokmu ona göre bişi dedi
bende piyasada yok olsaydı alrdm dedim

Son düzenleme:
kızlar süt sağma işini nası yapıyorsunuz.. ne zaman aralığında.. birde kaç cc çıkıyor..

biberonlamı veriyorsunuz kaşıklamı?

benim dr biberonla verme kaşıkla ver dedi

ahh canim seni cok iyi anliyorum seninki 7 seneymis ben 10 sene sonra ikinci yavrumu kucagima aldim evet cok zor tam rahatliga alismistim istedigim gibi gezip tozuyordum ama simdi bunlari yapamiyorum ama yinede cok mutluyum yavrumu saglikli kucagima aldim sukurler olsun allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu.

canım sütün var ise sağıp versen ?
ben sütüm yetmediği için mecburen takviye yapıyorum.

kızlar süt sağma işini nası yapıyorsunuz.. ne zaman aralığında.. birde kaç cc çıkıyor..

biberonlamı veriyorsunuz kaşıklamı?

benim dr biberonla verme kaşıkla ver dedi

Ben 2.5 saatte bir emzirmeden sağarsam 45-50 cc çıkıyor.Oğlum ise 90 cc ile anca doyduğu için takviye yapıyorum mecburen.
Emzirme sonrası sağdığımda ise bazen 2-3 damla,bazen 10-15 cc,bazen 30 cc.......Her zaman değişiyor bu miktar.
Birde sağarken süt gelmese bile mutlaka en az 15 dk sağ.Bazen 10 dakika sonra süt iniyor,bazen 5 dk sonra....
Ben medela çalma biberon aldım ve kesinlikle tavsiye ediyorum.Anne memesi gibi olduğu için bebek emmeyi bırakmıyor.

çok geçmiş olsun canım ya 2 saatte ne dikişi bu ya seni ne yapmışlar hiç duymadım bu kadar uzun dikiş tabi ancaa atlatırsın canım
kızın çok tatlı maşallah onun nefesi sana güç versin hergün dahada ii olursun ben daha doğurmadım salı kontrolüm var
beklenen doğum tarihim 19 mayıstı geçti bakalım uzatmalar ne kadar sürcek

Selam arkadaşlar,

Bende 16/05/2012 aksam saat 20:10 da oğlumu doğurdum.. Normal doğumdu.. çok kolay oldu.. nerdeyse hiç sancı çekmedim.. sancı çekmediğim için suni sancı verdiler.. Suyum sabahtan gelmişti.. akşam 18:30 gibi sunu sancı verdiler.. onu bile hissetmiyordum :)) son 20-25 dk da sancıları hissetmeye başladım.. kendi sancılarımla açılmam 4 cm di.. suni verildikten 20 dk sonra 6 cm oldu.. 45 dk sonra 10 cm oldu ve doğumhaneye lındım... 19:50 de doğumhaneye girdim 20:05 te Kaan doğmuştu :)) 20:30 da odamdaydım.. çok muhteşem bişeydi.. Tabi arada detaylar var hikayemi yazacağım en yakın zamanda.. Oğlum boynunda kordonla geldi.. Doktorum çok başarılıydı ona minnettarım.. Hizmet Hastanesi Memorial Dr Sait Halil'de doğum yaptım.

Evet geleli 4 gün oldu.. oğlum maşallah bizi hiç üzmüyor.. ilk 2 gün sütüm gelmedi mama verdik.. Memeyi de almak istemiyor sinirleniyor.. Zorluyorum, arada çekiyor ama genelde almıyor.. uğraşmaya devam edeceğim.. pes etmeyeceğim.. Medelanın süt sağma pompasını aldım.. müthiş 1 günde sütüm geldi.. şimdi her sağışımda 2-2,5 saatte bir 50 cc sağıyorum.. oğluma yetiyor.. hatta ondan bile kalıyor.. MEdelanın sağma pompasının ucu ile veriyorum..Daha çok küçük ve güçsüz olduğunu düşünerk emme konusunda çok ısrarcı olmuyorum... Ama sizlerin tavsiyelerinizi de almak isterim..

İŞTE BENİM PRENSESİM CANIM KIZIM YAĞMURUM

oyy yerim ne tatli masallah allah bagislasin canim yumak yumak ya bu sirin

Eki Görüntüle 422920 Eki Görüntüle 422923

kızlar bebeğim çok geç uyanıyor ne yapmalıyım şu ana hala uykuda 5 saat olucak nerdeyse...

canim 4 saatten fazla uyumasina musade etme uyardir mutlaka ve yemesini sagla benimkide basta 6 saat araliksiz uyuyordu fakat doktor 4 saati gecirme dedi ve uyardirmami istedi gerci suan artik eskisi gibi uzun sureli uyumuyor artik sik sik uyaniyor malum gaz sorunlari cikti

kızlar bebeğim çok geç uyanıyor ne yapmalıyım şu ana hala uykuda 5 saat olucak nerdeyse...
cnm kan şekeri düşer sakın uyutma topuklarına vur zorla beslemen gerek memeyhi almıosa biberonla ver biz baslarda 2 saatte bir uyandırıoduk şimdi 40 günlük hala 3 saati geçtiyse uyandırıorum gerçi artık uyanıyo kendi benide uyandırıo altını aç ben öyle yapıodum popo acılıp silinince uyanıolar bide üzerini değiştirirken
amaaa sakınöle uyuyo diyip uyutma kan şekerinin düşmesi beyni etkiler

cnm kan şekeri düşer sakın uyutma topuklarına vur zorla beslemen gerek memeyhi almıosa biberonla ver biz baslarda 2 saatte bir uyandırıoduk şimdi 40 günlük hala 3 saati geçtiyse uyandırıorum gerçi artık uyanıyo kendi benide uyandırıo altını aç ben öyle yapıodum popo acılıp silinince uyanıolar bide üzerini değiştirirken
amaaa sakınöle uyuyo diyip uyutma kan şekerinin düşmesi beyni etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…