bebeğim 26 günlük oldu.Bugün doktora göründük geçen pazartesiden beri sadece 110 gram almış toplam 4.460 gram olmuş.(doğum kilosu 4 kiloydu ,doğduktan sonra 3.850 ye düştü)yani 3.850 den 26 günde 4.460 grama çıkmış yani az kilo almış.Çok endişeliyim sizce ne yapmalıyım.Beslenmesi şöyle;2 saatte bir 60 cc sütümden veriyorum.Emzirmek de istiyorum ama az çekiyor sonra da uyukluyor hemen.Bizimkinin sarılığı hala geçmedi uyklaması ve az beslenmesi bundan olabilir mi?Tavsiyelerinizi rica ediyorum...
Kizlar benim kizimda pamukcuk oldu ama bi türlü temizleyemiyorum dilini kaciriyo,agliyo.
Bir de artik kakasini cok zor yapmaya basladi bu yüzd:en de cok agliyo.cok yoruyo kizim beni vampir gibi gözlerim alti mosmor :) uykusuzluk cok yoruyo.
deliksiz uykularimi özledimmm
bu arada dogumdan sonra kac kilo verdiniz.benim hala 6 kilo fazlam var
sizinki yine iyiymis turuncu bizim gaz sancisi bi girdimi tum gece mahvediyor sabahin 5 ine kadar ayakta duruyoruz bazen cok zorlaniyorum cok
gecmis olsun canim,kiz bebeklere cok dikkat etmek gerek bende korkuyorum,yukardan asagiya dogru temizle kakasi bulasmasin orasina
benim 12 kiloùm var ,hic veremiyorum gibi geliyor
Turuncucum bebegim 2600 du kilosu dusmustu hatirlarsan doktorum saatbasi emzir demisti bugun doktora gittik 2850 olmus yani 5 gunde 250 gr almis cok mutlu oldum
Senin yasdigin sorunlari da okudum ama burda okudugum kadariyla sen guclu ve bilgili bi annesin emin ol emzirdikce sutun artiyo 1 saat memede kaldigi oluyo benim kizin ama napalim annelik zor zanaat bunlarin hepsini asacsz ins senin de sutun artmis bence baksana mamalaar lavaboya dokuluyo bende senin tam tersi sorun yasadim bebegim agladikca bu cocuk doymuyo mama ver dediler ben inatla emzirdim agladikca emzirdim uykudan uyandirdim emzirdim cocugu uykusundan kaldiriyosun uyuyacakta buyuyecek dediler yani hepimiz farkli sorunlar yasiyoruz
Dün artık daha fazla dayanamayıp oturdum zırıl zırıl ağladım.O kadar dolmuşum ki .
Bebeğim dünyaya geldiğinden beri şu süt meselesini içime ata ata bir hal oldum.Bi yere gideceğim zaman psikolojim bozuluyor.Aile büyüklerini ziyarete gittiğimde evden çıkmadan Kayranın karnını iyice doyuruyorum ve gittiğimiz yerde acıkmaması için dua ediyorum.Acıkırda emzirdikten sonra doymayıp mama isterse milletin diline düşerim diye korkar oldum.Doğumdan sonra mama verdiğimi duyunca bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalmıştım.O yüzden artık mama vermediğimi ve sadece anne sütü verdiğimi zannediyorlar.Sanki ben çok meraklıyım yavruma o kokmuş mamaları içirmeye !!!!
Süt sağarım aaaa eskiden süt sağma yoktu,nerden çıkardınız şimdi bunu .derler
Aaaa bu kadarcık mı sütün var senin,benim sütümle 2-3 bebek daha doyardı valladiye gülüşmeler .
Eve misafir gelince kimse bişey görmesin diye apar topar Kayranın mamasını ve biberonlarını kaldırıyorum ki laf söz işitmeyeyim diye.
Ev halkına sıkı sıkı tembihliyorum kimseye arada mama verdiğimizi ağızlarından kaçırmasınlar diye.
Beni böyle olmaya hep bu etraftaki düşüncesiz insanlar sevk etti.Destek yerine hep köstek olmayı seçtiler .Bende sonunda bu hale geldim artık.
Şimdilerde bebeğimin içtiği miktar ile göğsümdeki süt miktarını dengelemek için sağarak vermeye çalışıyorum.Bu seferde Kayranın çığlıkları yankılanıyor evin içinde.Ha sustu ha susacak derken homurdana homurdana uykuya dalıyor.10 dakika uyuyup tekrar açımdercesine ağlamaya başlıyor.Soluğu yine mama kutusunun başında alıyorum maalesef.
Sağarak verdiğim için bu seferde emmeyi ret etmeye başladı.Arada bir emsin ki unutmasın diye düşünerek memeyi ağzına veriyorum fakat bu seferde çığlık çığlığa gözünden yaş akıtarak ağlıyor emmemek için.Valla ne yapacağımı şaşırdım artık.Tam 40 gündür mücadele ediyorum fakat fark ettim ki artık gücüm kalmamış
Oysa ne hayallerim vardı benim hamileyken.Süt poşetlerini doğumdan 1 gün önce almıştım süt stoklamak için.Göğüs pompası için aylarca araştırma yapmıştım.Göğüs pedlerinin daha kutusu bile açılmadı.Malum göğüsten süt damlamayınca ihtiyaç duyulmuyor
Evet bu kadar kafama takmamam gerekiyor.
Evet ileride geriye dönüp baktığımda kendime ve bu düşüncelerime belki çok kızacağım ama şimdilik bir anne olarak bütün bunlar çok zoruma gidiyor.Durumu kabullendim artık diye düşünmeye başladığımın ertesi günü yine aynı düşüncelerin beynimde dolaştığını fark ediyorum.Kolay değil bunu kaldırabilmek Kolay değil yavrunun karnını doyuramıyor olmayı kabullenmek Bebeğinin kokusunu her içine çektiğinde suçluluk duygusu hissetmek affet beni yavrum dediğimde onun seni anlıyormuşçasına tebessüm etmesini seyretmek
Her neyse ağladım ve geçti .Bugün yeni bir gün ve her yeni bir gün yeni umut demek.
Dün o kadar ağladıktan sonra 40.günümün bitmesi ile duşa girdim ve abdestimi aldım.Sonra Kayrayı kucağıma aldım emzirmek için.Önce biraz bakıştık sonra besmele çekerek verdim ağzına memeyi Tam o esnada ezan okunuyordu ve tüm kalbimle dua etmeye başladım.Rabbime şükürler olsun ki Kayra hiç itiraz etmeden karnını doyurdu ve ilave mama istemeden uyudu.Gecede bu şekilde devam etti çok şükür.İnanıyorum ki er ya da geç ben bu işi başaracağım.
Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu ama içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı
kızlar bişe sorcam acilen normal doğum yapıp dikişleri geç iyileşen yada dikişli doğum hakkında bana bilgi vericek olan varmı acaba Allah rızası için
cnm normal doğum yaptım bgn 17.günüm dikişlerim tam olarak iyileşmiş değil. öğrenmek istediğin tam olarak nedir söylersen daha yardımcı olurum. tabiki kolay olmadı. canımızdan can çıkıo ama oldu bitti çok şükür. doğurma anım 5dk. sürdü çok kolaydı. ama onun öncesi sancı sürecim çok sıkıntılı geçti. dikişlerimde ilk 1 hafta beni bayağı yordu. kambur gibi yürüyodum evde. devamlı yatıp istirahat etmek lazım. ama sezeryan olsanda dikiş ağrısı çekiosun. şuan kendimi çok yorarsam ağrım oluyor. ben bebeğime tek başıma baktığım için ister istemez yoruyorum malesef. ama bebeğim için herşeye deger :) allah yardımcın olsun cnm
herkese kolay gelsin ..içimden o kadar çok şey geçiyor ki ama kelimelere dökemiyorum..23. gün ben daha emziremiyorum...artık ümidi kestim..etrafımdakikler kafamın etini yiyor...canım acayip sıkkın..nolcak böyle yaaaaaaa.....
Canım ümitsizliğe kapılma, elbet memeyi alacaktır..peki sağıp mı veriyorsun meme mi veriyorsun?
kızlar bişe sorcam acilen normal doğum yapıp dikişleri geç iyileşen yada dikişli doğum hakkında bana bilgi vericek olan varmı acaba Allah rızası için
Özelden msj atıyorum canım.tarif ettiğin kişi benim:)
memeyi hiç tutmuyor..sağıp veriyorum...biberona iyice alıştı...kaşıkla ver dediler...eller,kollar hiç durmuyo..sütün yarısı ağzına yarısı üstüne...sanki ben memeyi tutmasını istemiyormuyum..emdir emdir diyolar...o kadar kolaydı sanki...ben şimdiden yoruldum...herkesin bebeği memeyi tutuyormu ya..bi benimki mi böyle...
merhaba anneler
uzun zaman olmuş girmeyeli ..bir baktım sayfalar uzayıp gitmiş...
aslında ne çok zaman geçirmişiz birlikte ne zamanlar geçireceğiz.sabahın bu kör vaktinde eminim uyanıp bebeklerinizi emziriyosunuzdur
ben çok duygulandım bu msjlara dayanamadım ağladım işte ...meğer nelere mücadele ediyoruz nelerle..kimseler anlamıyorlar bizi.sadece birbirimiz..
ben bugün ne hatta dün artık kafam çok karısıyor sormayın.1-2 saatlik uykuyla duruyorum.gece 1 deyatıp 2.30 da kalkan sıpam beni uykumdan etti bu saate kaadr.bizim ki uyuyor.bende sizlerleyim işte.her zaman ki gibi ben yatarım o kalkar uykumun içinede eder..
kızlar ben genelde misafir ağırlamaktan hiç hoşlanmam.yakın sevdiğim arkadaşlarım hariç..
bide millet 40 çıkar çıkmaz gelmek istiyor ya şu komşular delirmemek mümkün değil.dün 1.2 komsu geldi bide biz vardık oldumu 6.7 kişi.anacım ben bu bebeyle baş edemiyorum zaten ona zaman ayırıyım diyorum milletle uğraşıyorum hoş annemler yardım ediyor ama ben kuzumu daha kimseye göstermek istemiyorum bide 10 dk oturup gitcez diyorlarrrrrrrrrrrrrrr.nerde 2.3 saat sanki işlwri güçleri yokk
bide zaten zor zamanlar geçiriyorum işim gücüm yok millete iş yapıcam zaten gelmeden ev temizle bişeyler yap.yok çayla uğraşşşş bu ne yaaaa...sanırım biraz gerginim
ne yapayım benım iznim bitiyor bu ay sonu malum çokta izin alamıcam muhtemelenb onun stresi sardı.ben kuzumla kalmak istiyorum sanki başkaları benım zamanımı alıyor onla geçirmem gereken zamnı..
zoruma gidiyor.belki kızacaksınız belki sizler gayet misafirperversiniz belkide haksızım ama elimden gelmiyor..
mızırdanıor benim minik cadım kendinize iiiiiiiiii bakın
herkese kolay gelsin ..içimden o kadar çok şey geçiyor ki ama kelimelere dökemiyorum..23. gün ben daha emziremiyorum...artık ümidi kestim..etrafımdakikler kafamın etini yiyor...canım acayip sıkkın..nolcak böyle yaaaaaaa.....
kızlar sağdığımız sütler ne kadar durur oda ısısında
memeyi hiç tutmuyor..sağıp veriyorum...biberona iyice alıştı...kaşıkla ver dediler...eller,kollar hiç durmuyo..sütün yarısı ağzına yarısı üstüne...sanki ben memeyi tutmasını istemiyormuyum..emdir emdir diyolar...o kadar kolaydı sanki...ben şimdiden yoruldum...herkesin bebeği memeyi tutuyormu ya..bi benimki mi böyle...
slm kızlar herkesın turlu turlu derdı var oncelrı nasıl dogurcam neolcak korkularıyla yasardık sımdı ıse allaha sukur aldık kucagımıza meleklerı bu seferde sutum yok uyumuyor emıyor vs demek ıstedıgım hersey gelıp gecıcı sıkıntılar suttunuz yoksa emıyorsa allahtan carelerı var mama verın bosverın su etrafdakı lafları mama yıyen cocuk daha tombıs oluyor:)takmayın kafanıza ınanın bende meme vermekten yoruluyorum mama bı yere gıdınce cok rahat meme vermek cok zahmetlı helekı yolda arabada kıyafetın hep dugmelı olması lazım herseyı gıyemıyorsun bogazında kalıyor sut kaynayınca cok kotu oluyor bebek falandı fılan herkse halınden sıkayetcı bence sukretmeyı bılmek lazım nekadar saglıklı cocuklarımız var ya gozlerı gormeseydı ya parmakalrı olmasaydı dunya halı hersey ınsanlar ıcın daha buyu sıkıntılar var dunyada bunları takıpta kendınıze ve bebgınızede stres yapmayın optum hepınızı sekerlerim
tünaydin mayıs anneleri ve datlu bebişleri
cadum datarken az buralara dalayım dedim valla nasılsınız iyisiniz inşala geçmişi az okudum hepimizin durumu aynı aşağı yukarı gaz,uykusuz geceler ,süt kaygısı ,olmayan elbiseler pantalonlar
aman her şeye değer ne yapak bu günlerde geçeçek büyücek pıtırcıklarımız benım tavşanım 1aylık oldu 40 mın çıkmasına ne kaldı şurda
gelen giden oluyo bebişi görmeye tek başımayım evde çay osu busu zor oluyor yoruluyorum uzak diyarlara gidesim var
ben norml dogum yaptim.3 dikisim var 2 tane de ic dikisim vardi.dve geldigim gün ayaga kalkabiliyodum otururken,cok ayakta durunca falan agriyodu.3 haftaya kadar dikislerim düstü agrisida gecti.sadece ic dikisim azicik agriyodu o da baski olunca.suan kizim tam 47 günlük hicbir agrim yok ve sanki dogum yapmamisim gibi iz bile yok.
sormak istedigin baska bisey varsa sorabilirsin canim..
Dün artık daha fazla dayanamayıp oturdum zırıl zırıl ağladım.O kadar dolmuşum ki….
Bebeğim dünyaya geldiğinden beri şu süt meselesini içime ata ata bir hal oldum.Bi yere gideceğim zaman psikolojim bozuluyor.Aile büyüklerini ziyarete gittiğimde evden çıkmadan Kayranın karnını iyice doyuruyorum ve gittiğimiz yerde acıkmaması için dua ediyorum.Acıkırda emzirdikten sonra doymayıp mama isterse milletin diline düşerim diye korkar oldum.Doğumdan sonra mama verdiğimi duyunca bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalmıştım.O yüzden artık mama vermediğimi ve sadece anne sütü verdiğimi zannediyorlar.Sanki ben çok meraklıyım yavruma o kokmuş mamaları içirmeye !!!!
Süt sağarım “aaaa eskiden süt sağma yoktu,nerden çıkardınız şimdi bunu”….derler
“Aaaa bu kadarcık mı sütün var senin,benim sütümle 2-3 bebek daha doyardı valla”diye gülüşmeler….
Eve misafir gelince kimse bişey görmesin diye apar topar Kayranın mamasını ve biberonlarını kaldırıyorum ki laf söz işitmeyeyim diye.
Ev halkına sıkı sıkı tembihliyorum kimseye arada mama verdiğimizi ağızlarından kaçırmasınlar diye.
Beni böyle olmaya hep bu etraftaki düşüncesiz insanlar sevk etti.Destek yerine hep köstek olmayı seçtiler….Bende sonunda bu hale geldim artık.
Şimdilerde bebeğimin içtiği miktar ile göğsümdeki süt miktarını dengelemek için sağarak vermeye çalışıyorum.Bu seferde Kayranın çığlıkları yankılanıyor evin içinde.Ha sustu ha susacak derken homurdana homurdana uykuya dalıyor.10 dakika uyuyup tekrar “açım”dercesine ağlamaya başlıyor.Soluğu yine mama kutusunun başında alıyorum maalesef.
Sağarak verdiğim için bu seferde emmeyi ret etmeye başladı.Arada bir emsin ki unutmasın diye düşünerek memeyi ağzına veriyorum fakat bu seferde çığlık çığlığa gözünden yaş akıtarak ağlıyor emmemek için.Valla ne yapacağımı şaşırdım artık.Tam 40 gündür mücadele ediyorum fakat fark ettim ki artık gücüm kalmamış…
Oysa ne hayallerim vardı benim hamileyken.Süt poşetlerini doğumdan 1 gün önce almıştım süt stoklamak için.Göğüs pompası için aylarca araştırma yapmıştım.Göğüs pedlerinin daha kutusu bile açılmadı.Malum göğüsten süt damlamayınca ihtiyaç duyulmuyor…
Evet bu kadar kafama takmamam gerekiyor.
Evet ileride geriye dönüp baktığımda kendime ve bu düşüncelerime belki çok kızacağım ama şimdilik bir anne olarak bütün bunlar çok zoruma gidiyor.Durumu kabullendim artık diye düşünmeye başladığımın ertesi günü yine aynı düşüncelerin beynimde dolaştığını fark ediyorum.Kolay değil bunu kaldırabilmek…Kolay değil yavrunun karnını doyuramıyor olmayı kabullenmek…Bebeğinin kokusunu her içine çektiğinde suçluluk duygusu hissetmek…”affet beni yavrum “dediğimde onun seni anlıyormuşçasına tebessüm etmesini seyretmek…
Her neyse ağladım ve geçti…….Bugün yeni bir gün ve her yeni bir gün yeni umut demek.
Dün o kadar ağladıktan sonra 40.günümün bitmesi ile duşa girdim ve abdestimi aldım.Sonra Kayrayı kucağıma aldım emzirmek için.Önce biraz bakıştık sonra besmele çekerek verdim ağzına memeyi…Tam o esnada ezan okunuyordu ve tüm kalbimle dua etmeye başladım.Rabbime şükürler olsun ki Kayra hiç itiraz etmeden karnını doyurdu ve ilave mama istemeden uyudu.Gecede bu şekilde devam etti çok şükür.İnanıyorum ki er ya da geç ben bu işi başaracağım.
Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu ama içimi dökmeye çok ihtiyacım vardı…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?