2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım ayda 500 gr alması yeterli diye duymuştum ama ne derece doğru bilemiyorum.
Doktorun 1.aylık kontrolünde yönlendirecektir yine seni.
Benim oğlum 26 günlükken 80-90 cc içiyordu 2.5 saatte bir ama kızlar biraz daha narin oluyor.
Memede uyuklaması sarılık olmamasına rağmen bizde daha yeni yeni düzene giriyor.Önceleri hep uyur kalırdı dediğin gibi.Şimdilerde ise gaz sancıları nedeni ile ağlayarak sızlayarak emiyor.
Ama senin kızının uyuması sarılıktanda kaynaklanıyordur.
Bence her seferinde 70 cc falan teklif et.Doyduğu zaman durunca bi 5 dk sonra tekrar teklif et bakalım ne olacak
Arada bir mutlaka emzir ki seni unutmasın.Ben benim oğlana özel biberon almış olmama rağmen bazen emzirmeyi ret edebiliyor.

benimde 6 kilo fazlam var ama kilolu hamile kaldığım için toplam 15 kg vermem lazım

Allah sabır versin canım hepimizede.Benim oğlanın sancıları gün içerisinde devam ediyor ama memede olunca daha da artıyor.
Kavga dövüş emişiyoruz işte.

Gözün aydın canım.
Çok sevindim herşeyin düzene girmesine
Bu aralar oğlum memede çok kalmak istemiyor gaz sancıları nedeni ile ama ilk zamanlar senin gibi 1 değil iki saat bile uğraştığım oluyordu.
Yavaş yavaş düzene giriyoruz bakalım.

kızlar bişe sorcam acilen normal doğum yapıp dikişleri geç iyileşen yada dikişli doğum hakkında bana bilgi vericek olan varmı acaba Allah rızası için

merhaba anneler
uzun zaman olmuş girmeyeli ..bir baktım sayfalar uzayıp gitmiş...
aslında ne çok zaman geçirmişiz birlikte ne zamanlar geçireceğiz.sabahın bu kör vaktinde eminim uyanıp bebeklerinizi emziriyosunuzdur
ben çok duygulandım bu msjlara dayanamadım ağladım işte ...meğer nelere mücadele ediyoruz nelerle..kimseler anlamıyorlar bizi.sadece birbirimiz..
ben bugün ne hatta dün artık kafam çok karısıyor sormayın.1-2 saatlik uykuyla duruyorum.gece 1 deyatıp 2.30 da kalkan sıpam beni uykumdan etti bu saate kaadr.bizim ki uyuyor.bende sizlerleyim işte.her zaman ki gibi ben yatarım o kalkar uykumun içinede eder..
kızlar ben genelde misafir ağırlamaktan hiç hoşlanmam.yakın sevdiğim arkadaşlarım hariç..
bide millet 40 çıkar çıkmaz gelmek istiyor ya şu komşular delirmemek mümkün değil.dün 1.2 komsu geldi bide biz vardık oldumu 6.7 kişi.anacım ben bu bebeyle baş edemiyorum zaten ona zaman ayırıyım diyorum milletle uğraşıyorum hoş annemler yardım ediyor ama ben kuzumu daha kimseye göstermek istemiyorum bide 10 dk oturup gitcez diyorlarrrrrrrrrrrrrrr.nerde 2.3 saat sanki işlwri güçleri yokk
bide zaten zor zamanlar geçiriyorum işim gücüm yok millete iş yapıcam zaten gelmeden ev temizle bişeyler yap.yok çayla uğraşşşş bu ne yaaaa...sanırım biraz gerginim
ne yapayım benım iznim bitiyor bu ay sonu malum çokta izin alamıcam muhtemelenb onun stresi sardı.ben kuzumla kalmak istiyorum sanki başkaları benım zamanımı alıyor onla geçirmem gereken zamnı..
zoruma gidiyor.belki kızacaksınız belki sizler gayet misafirperversiniz belkide haksızım ama elimden gelmiyor..
mızırdanıor benim minik cadım kendinize iiiiiiiiii bakın

kızlar bişe sorcam acilen normal doğum yapıp dikişleri geç iyileşen yada dikişli doğum hakkında bana bilgi vericek olan varmı acaba Allah rızası için

cnm normal doğum yaptım bgn 17.günüm dikişlerim tam olarak iyileşmiş değil. öğrenmek istediğin tam olarak nedir söylersen daha yardımcı olurum. tabiki kolay olmadı. canımızdan can çıkıo ama oldu bitti çok şükür. doğurma anım 5dk. sürdü çok kolaydı. ama onun öncesi sancı sürecim çok sıkıntılı geçti. dikişlerimde ilk 1 hafta beni bayağı yordu. kambur gibi yürüyodum evde. devamlı yatıp istirahat etmek lazım. ama sezeryan olsanda dikiş ağrısı çekiosun. şuan kendimi çok yorarsam ağrım oluyor. ben bebeğime tek başıma baktığım için ister istemez yoruyorum malesef. ama bebeğim için herşeye deger :) allah yardımcın olsun cnm

herkese kolay gelsin ..içimden o kadar çok şey geçiyor ki ama kelimelere dökemiyorum..23. gün ben daha emziremiyorum...artık ümidi kestim..etrafımdakikler kafamın etini yiyor...canım acayip sıkkın..nolcak böyle yaaaaaaa.....

saol ya cvp yazdğn için benim sorum , 10 gün önce doğum yaptm dikişlerimde ara sıra ağrılar oluyo ama sağ taraftaki dikişte başı sonu duruyo ama orta tarafta bi dikiş dökülmüş fakat tam kaynamamış ağrı yok ama temizline önem gösteriyorum sizce kendiliğndn kaynarmı yoksa tekra dikişmi atılır çok korkuyorum,

Canım ümitsizliğe kapılma, elbet memeyi alacaktır..peki sağıp mı veriyorsun meme mi veriyorsun?

Canım ümitsizliğe kapılma, elbet memeyi alacaktır..peki sağıp mı veriyorsun meme mi veriyorsun?

memeyi hiç tutmuyor..sağıp veriyorum...biberona iyice alıştı...kaşıkla ver dediler...eller,kollar hiç durmuyo..sütün yarısı ağzına yarısı üstüne...sanki ben memeyi tutmasını istemiyormuyum..emdir emdir diyolar...o kadar kolaydı sanki...ben şimdiden yoruldum...herkesin bebeği memeyi tutuyormu ya..bi benimki mi böyle...

tünaydin mayıs anneleri ve datlu bebişleri

cadum datarken az buralara dalayım dedim valla nasılsınız iyisiniz inşala geçmişi az okudum hepimizin durumu aynı aşağı yukarı gaz,uykusuz geceler ,süt kaygısı ,olmayan elbiseler pantalonlar

aman her şeye değer ne yapak bu günlerde geçeçek büyücek pıtırcıklarımız benım tavşanım 1aylık oldu 40 mın çıkmasına ne kaldı şurda

gelen giden oluyo bebişi görmeye tek başımayım evde çay osu busu zor oluyor yoruluyorum uzak diyarlara gidesim var

Al benden de o kadar...benimki de memede durmuyor daha da kötüsü biberonu bile az alıyor düzelir inşallah...

slm kızlar herkesın turlu turlu derdı var oncelrı nasıl dogurcam neolcak korkularıyla yasardık sımdı ıse allaha sukur aldık kucagımıza meleklerı bu seferde sutum yok uyumuyor emıyor vs demek ıstedıgım hersey gelıp gecıcı sıkıntılar suttunuz yoksa emıyorsa allahtan carelerı var mama verın bosverın su etrafdakı lafları mama yıyen cocuk daha tombıs oluyor:)takmayın kafanıza ınanın bende meme vermekten yoruluyorum mama bı yere gıdınce cok rahat meme vermek cok zahmetlı helekı yolda arabada kıyafetın hep dugmelı olması lazım herseyı gıyemıyorsun bogazında kalıyor sut kaynayınca cok kotu oluyor bebek falandı fılan herkse halınden sıkayetcı bence sukretmeyı bılmek lazım nekadar saglıklı cocuklarımız var ya gozlerı gormeseydı ya parmakalrı olmasaydı dunya halı hersey ınsanlar ıcın daha buyu sıkıntılar var dunyada bunları takıpta kendınıze ve bebgınızede stres yapmayın optum hepınızı sekerlerim

Canım sorun misafir ağırlamakta değil bence.Sorun yeterince dinlenemiyor olmamız.Bu da haliyle gerginlik yapıyor.E insan gergin olunca da kimseyi görmek,duymak istemiyor.Zaten yorgun olan bedenlerimiz gün içerisinde bebek bakımıyla daha da yoruluyor.Bunun üstüne bide misafir lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor valla

Ah canım arkadaşım...Kiminin sütü vardır emziremez,kimi emzirir ama sütü yetmez....
Şimdi çok daha iyi anlıyorum niye "cennet anaların ayakları altındadır" dendiğini.
Gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz.Takma kafana diyeceğim ama biliyorum ki olmuyor.
Bugün en azından kaç cc içtiğini bileyim düşüncesiyle sütümü sağıp verdim oğluma ama bu seferde oğlum kucağıma geldiğinde deli gibi meme arıyor.Karnı tok olsa da benim kokumu alınca meme istiyor.Onun bu halini görünce kıyamıyorum,emzireyim diyorum,bu sefer de "acaba doydu mu" telaşı başlıyor.
Amaaaaaaaan saçıma aklar düştü valla bu emzirmeyle uğraşmaktan.Bazen 10 yaş yaşlandığımı hissediyorum

kızlar sağdığımız sütler ne kadar durur oda ısısında

Ben havalar çok sıcak olduğu için hiç oda ısısında bırakmıyorum.Hemen buzdolabına koyuyorum ama açıkta bırakacaksan bence 1 saati geçirmemeye çalış.

Canım bu afacanların bir günleri diğer bir günü tutmuyor maalesef.
Bazen bakıyorum bir güzel emiyor,bazen de emmemek için direniyor...
Her günümüz farklı geçiyor valla.
Rabbim sağlık sıhhat versin.
Zaten böyle giderse 4 aylıkken ek gıdaya geçeceğim ben.Umarım ek gıda sürecimiz daha rahat geçer
Şunun şurasında kaldı 2.5 ay...

Dogru diyorsun valla soylenecek birsey yok dediklerine tamamen katiliyorum sana ...

Masaallah tavsanina
su uzak diyari bulursun seslen banada bende kacayim ..
Biz kirki dun cikardik darisi senin fistigin basina ins . bu arada degisir bebek falan diyorlardi ama benim oglan ayni valla yani gaz a devam ve kaka sorunu da ayni neyse sukur bunada yuvarlana yuvarlana buyecekler artikin

kızlar ben hazıran annelerınden gelıorum mhenuz yenı dogum yaptım normal dogum yaptım...bebegıme yetecek sutum yok takıldım yaaa dun aksam saat bası kalktım gogus ucum acısada kopsada hırs yaptım verıcem mama takvıyesı yap dedı dr bende mama da verıorum ama mama verırken ıcım acıyor neden sutum gelmıor dıorum((uykusuz gecelerı gectım yeterkı sutum olsun emzırıyım dıorum ama olmuor bu yuzden sarılık baslangıcımız da var bakalım yarın gıdıcez dr a ıns sarılıgı gecmıstır

duygularıma tercuman oldun aynı seylerı bende yasıorum ufffffff sıkıntı yapma dıo annem yoksa olan sutunde gıdecek dıoo

[arkadaşlar bu sıcak havalarda bebeginize evde ne giydiriorsunuz ben kısa kollu çıtçıtlı badi üzerini ince pijama takımı cok mu kalın ki :18:
üşür diye korkuorum cok küçük :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…