canım göbeği düştüğünden beri iki günde bir yıkıyoruz anneannesi ve teyzesiyle...Kızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz
aynen aynen aynen aynen aynen......................ayrıca nice kırklara :)selam kizlar,bizim kirkimizda cikmak uzere ,
eskisi gibi gezmeyi ozledim,
deliksiz uyumayi ozledim,
istedigim kiyafeti giymeyi ozledim,
ama karsiliginda aldigim yavrumun sevgisi herseye deger
Maşallah size,peki anne sütünü ne sıklıkta veriyorsunuz ve de miktar olarak ne kadar veriyorsunuz?Benimki sütümle beslenmesine rağmen az kilo alıyor,bakıyorum adeta yüzü küçülmüş gibi...Bazen 2 bazen 3 saatte bir 50 yada 60 cc sağıp veriyorum sütümden çünkü fazlasını almıyor iştahsız galiba kızımÖneriniz var mı?
Kızlar sıkıntılı günlerimde bana yardımcı olup moral verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.
Bir kaç gündür hiç olmadığım kadar rahat ve huzurluyum.
Maaşallah oğluşumlada şimdilik herşey çok düzenli.Önceden 1 kutu mamayı 7-8 günde bitirirken şimdi 15 gün oldu ve hala mamanın yarısı kutuda duruyor.Geceleri artık hiç mama vermiyorum.Gündüzleride artık 3 saatte bir besleniyor ve benim göğüsler 3 saatte 80 cc vermeye başladı.Eminim bebeğim daha fazla emiyordur çünkü emzirme sonrası gayet rahat ve huzurlu görünüyor.Buzdolabında da hazırda bir miktar sütümden bulunduruyorum ki olurda karnı acıkırsa veririm diye.
Eğer benim sütüm yedekte kalmadığında çok aç olduğunu hissedersem 1 biberon mama veriyorum sadece.Günde 6-7 biberondan 1 biberona düştük çok şükür.
Gaz sıkıntımız 35.günden sonra fena arttı.İlk günler daha rahattı yavrum ama şimdilerde kıvranıp duruyor öyle.
Neyse ki 3 aylık olmamıza 1.5 ay kaldı şurda.Bu da geliiiiiir bu da geçeeeeer diyorum ve hepinize hayırlı bir hafta diliyorum.
Bizde aynı durumdayız canım.Sabahtan akşama kadar gaz çıkarıyor ama yinede bitmiyor sıkıntısı.Hele emzirirken daha çok ıkınıyor.Sürekli karnından sesler geliyor kuzumun.
Eğer günde 5-6 kez kakasını yapıyorsa fazlasıyla doyuyor demektir.Sulu kaka yapması zaten anne sütü aldıkları için normal.
Ara ara bende oturup ağlıyorum ama elden gelen bişey yok.İnşaallah sabırla ve zamanla herşey düzene girecek.
Benim annem kırkımızın çıkacağı gün 1 sürahi suya yasin-i şerif,tebareke,amma,cuma suresi,fetih suresi ve küçük duaları okuyup suyun yarısını Kayranın banyo suyuna döküp dualarla oğlumu yıkadı.Diğer yarısını da benim gusül abdestinden sonra üzerime dökmem için verdi.
Bir şişe içme suyuna da bu duaları okuyup ikimize içirdi.
Valla ben 40.dan sonra düzene girer herşey diye düşünmüştüm ama bizim gaz sancılarımız fena arttı.
Gündüz uykuları kuş uykusuna döndü.15-20 dk uyuyup uyanıyor sürekli.Aralarda en fazla 1 saat uyuyor
Akşam 7-8 den sonra gece moduna geçiyor ve sadece beslenmek için uyanıyor sabah 3.30-4e kadar.
Sabah 5.30-6da gün başlıyor bizim için :18:
Bizde öyle bi sıkıntı olmadı ama karadut şurubunun iyi geldiğini duymuştum.Eczanelerde varmış.
İlk günlerde bütün gün takmıştım ben.Sonra yavaş yavaş azalttım ve şimdi hiç takmıyorum.
Havalar iyice ısındı.Artık her gün yıkıyorum ben.Özellikle akşamları yıkandığında çok rahatlıyor ve uzun uyuyor.
Ben deeeeeeeee
Özellikle eski kıyafetlerimi giyebilmeyi çok istiyorum ama şimdilik zor gibi görünüyor.
Diyet yaparsam sütümün azalmasından korkuyorum.
Sonum ne olacaksa böyle :18:
Bebeğin kaç günlük ?
Benim oğlum ilk 15 gün 60-70 cc içti.Sonra yavaş yavaş artarak 90 cc ye geldi.Şimdi 90 içiyor ama 100 versemde asla hayır demiyor.Biraz boğazına düşkün benimki.
Kızlar sıkıntılı günlerimde bana yardımcı olup moral verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.
Maaşallah oğluşumlada şimdilik herşey çok düzenli.Önceden 1 kutu mamayı 7-8 günde bitirirken şimdi 15 gün oldu ve hala mamanın yarısı kutuda duruyor.Geceleri artık hiç mama vermiyorum.Gündüzleride artık 3 saatte bir besleniyor ve benim göğüsler 3 saatte 80 cc vermeye başladı.Eminim bebeğim daha fazla emiyordur çünkü emzirme sonrası gayet rahat ve huzurlu görünüyor.Buzdolabında da hazırda bir miktar sütümden bulunduruyorum ki olurda karnı acıkırsa veririm diye.
Eğer benim sütüm yedekte kalmadığında çok aç olduğunu hissedersem 1 biberon mama veriyorum sadece.Günde 6-7 biberondan 1 biberona düştük çok şükür.
Gaz sıkıntımız 35.günden sonra fena arttı.İlk günler daha rahattı yavrum ama şimdilerde kıvranıp duruyor öyle.
Neyse ki 3 aylık olmamıza 1.5 ay kaldı şurda.Bu da geliiiiiir bu da geçeeeeer diyorum ve hepinize hayırlı bir hafta diliyorum.
Bizde aynı durumdayız canım.Sabahtan akşama kadar gaz çıkarıyor ama yinede bitmiyor sıkıntısı.Hele emzirirken daha çok ıkınıyor.Sürekli karnından sesler geliyor kuzumun.
Eğer günde 5-6 kez kakasını yapıyorsa fazlasıyla doyuyor demektir.Sulu kaka yapması zaten anne sütü aldıkları için normal.
Ara ara bende oturup ağlıyorum ama elden gelen bişey yok.İnşaallah sabırla ve zamanla herşey düzene girecek.
Benim annem kırkımızın çıkacağı gün 1 sürahi suya yasin-i şerif,tebareke,amma,cuma suresi,fetih suresi ve küçük duaları okuyup suyun yarısını Kayranın banyo suyuna döküp dualarla oğlumu yıkadı.Diğer yarısını da benim gusül abdestinden sonra üzerime dökmem için verdi.
Valla ben 40.dan sonra düzene girer herşey diye düşünmüştüm ama bizim gaz sancılarımız fena arttı.
Gündüz uykuları kuş uykusuna döndü.15-20 dk uyuyup uyanıyor sürekli.Aralarda en fazla 1 saat uyuyor
Akşam 7-8 den sonra gece moduna geçiyor ve sadece beslenmek için uyanıyor sabah 3.30-4e kadar.
Bizde öyle bi sıkıntı olmadı ama karadut şurubunun iyi geldiğini duymuştum.Eczanelerde varmış.
İlk günlerde bütün gün takmıştım ben.Sonra yavaş yavaş azalttım ve şimdi hiç takmıyorum.
Havalar iyice ısındı.Artık her gün yıkıyorum ben.Özellikle akşamları yıkandığında çok rahatlıyor ve uzun uyuyor.
Ben deeeeeeeee
Özellikle eski kıyafetlerimi giyebilmeyi çok istiyorum ama şimdilik zor gibi görünüyor.
Bebeğin kaç günlük ?
Benim oğlum ilk 15 gün 60-70 cc içti.Sonra yavaş yavaş artarak 90 cc ye geldi.Şimdi 90 içiyor ama 100 versemde asla hayır demiyor.Biraz boğazına düşkün benimki.
Canim cok gecmis olsun allah sifa verir ins . uzucu bir durum bu yastaki bebegin bobrek tasi sorunu yasamasi bir o kadarda ilgincpeki doktor bunun neden oldugu konusunda bir bilgi verdimi yani daha yeni dogmus bebekte bobrek tasini ne yapar valla merak etmedim desem yalan olur ..ins tez vakitte gecer canim allah sanada bebeginede sabir versin amin
Bu arada kirkiniz da hayirli olsun canim allah bundan sonra sikintisiz dertsiz gecirmeyi nasip eder ins.
3 mayis dogumlu bebeklerin kirki sali gunu cikmiyor mu canim,ben oylee hesap ediyorumda :26:
kızlar ya benim oğlan ne gece ne gündüz hiç durmuyor hep ıkınıyor kızarıyor dr gaz diyor ama bu kadar gaz olurmu gece olmazmı gaz nöbetleri devamlı aglıyor bi tek emerken susuyor 24 saat memede kalsa ne aglıyo nebişey uyuyoo anlamıyorum allah korusun başka bişey olsa memede ve sallarkende durmaz dimi açmı diyorum sütüm yetmiyomu diyorum ama her bezi dolu birde kakası hep sulu yapıyo 5 -6 kez yapıyo bi tadını çıkaramadık bebeişimin oda huzursuz bizde dua edin lütfen bunalımdayım boğazım düğüm düğüm dokunsalar aglayacağımm......
Canim ben takvim uzerinden tek tek gunleri saydim 3 mayistan itibaren ve bugun 40. gun oluyor sende istersen bir kontrol et valla bemimde iceme kurt dustu simdi
Ben deeeeeeeee
Bebeğin kaç günlük ?
- iyi dileklern için sağol canım tşk ederz
- doktor idrar yollrndn enfeksyn kapmş ve
- bu nedenle böbreğnde taş oluşmş dedi :26::26::26:
- her altnı değiştimde dikkat edyrdm ama
Kizlar benim kizimda pamukcuk oldu ama bi türlü temizleyemiyorum dilini kaciriyo,agliyo.
Bir de artik kakasini cok zor yapmaya basladi bu yüzd:en de cok agliyo.cok yoruyo kizim beni vampir gibi gözlerim alti mosmor :) uykusuzluk cok yoruyo.
deliksiz uykularimi özledimmm
bu arada dogumdan sonra kac kilo verdiniz.benim hala 6 kilo fazlam var
melegim bende tek tek saydim yarin doluyor canim bugun 39. gun
canim defalarca saydim acep sen gecen ay 31 cekiyor onda bir yanlislik olabilir mi veya dogdugu gun mu sayilmiyor anlamadim bu isi ben iyice kafam karisti
ozel mesaj yolayamaya calistim ama yanlis yere bastim bilmiyorum geldimi,dogdugu gunu sayarsak evet bugun 40. gunumuz ama ertesi gunden sayarsak yarin cikiyor bizde madem oyle sayalim cikaralim bugun kirklarini,esim gelince yapariz yanliz yapamam ben
canım merhaba bende mayıs 2011 annesiyim 16 mayısta oğlum dünyayay geldi,şimdi 13 aylık allah uzun ömürler versin evlatlarımıza
yaşadıklarının aynısı bende yaşadım belkide daha zoru,,20 si çıktıktan sonra gazı başladı kolikmiş nedensiz gaz sancıları akşam saat 7 gibi başlayıp gece 1-2 ye kadar ağlardı ama hergün gündüz hiçuyumazdı depresyona girmiştim sürekli ağlama hali mızmızlık kucağa alıştı hep kucakta pış pış pış,tam 6 aysürdü böyle banada geçicek derlerdi geçti gitti ama çok sıkıldım çok ağladım yani kısacası zor bir bebekti benimkisi hala öyle yerinde 1 saniye durmuyo yani o bitiyo başka yaramazlıklar başlıyo,sıkılmakta haklısın biz sıcak havluyu karnına sarardık saç kurutma makinasını çalıştırırdık umarım kısa sürede biter sende bebeğinde rahatlar sevgiler.
Geldi mesajin ama bir sonrakini sana gonderemedim mesaj kutun dolu diyo:44: bu arada sagolasin ben bilmedigim icin israrla sana sorup ogrenmek istedim kusuba bakmaksin umarim sik bogaz gibi etmis oldum seni
3 mayis dogumlu bebeklerin kirki sali gunu cikmiyor mu canim,ben oylee hesap ediyorumda :26:
Beykoz senin su resimdeki bebege bayiliyorum benim oglanda aciktiginda yumrugunu ayni ordaki gibi yukari kaldiriyor heheheaslinda bizim veletede benzemiyor diyor hani sanki bizimkini andiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?