2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

[arkadaşlar bu sıcak havalarda bebeginize evde ne giydiriorsunuz ben kısa kollu çıtçıtlı badi üzerini ince pijama takımı cok mu kalın ki :18:
üşür diye korkuorum cok küçük :26:

bebeklerin sıcaklığını enselerinden ve vücutlarından kontrol ederek anlayabilirmişiz, sağlık ocağındaki hemşire bebeğin üstü sizinkinden 1 kat fazla olsun yeter demişti. bence normal giydiriyorsun canım. ama emzirirken ince giyinse daha iyi sanki, benimki çok terliyor emerken.

Bebeğin hayırlı olsun canım...Güle güle büyüt.
Seni çok ama çok iyi anlıyorum fakat nasıl yardımcı olsam bilemedim.Aynı şeyleri ben de yaşadım ve hala da yaşıyorum.
Sana kafana takma desem de biliyorum ki faydası yok.Benim denemediğim şey kalmadı.Rezene-anason,humana still çayı,şerbetler-kompostolor,maltana-vitamalt,yeşillik,laktozsuz süt.bulgur pilavı-soğan,4-5 lt su..........Uykusuzluk ve stres olduğu müddetçe bunların hiç biriside bi işe yaramamıştı bende.Sadece kilo yaptı bol bol.(yavruma feda olsun ama süt gelseydi en azından kilo almama değmiş olurdu)
Şuan kaçıncı günündesin bilmiyorum ama benim sütüm Kayra 15 günlük iken birazcık artmıştı.Yani arttı derken 15-20 cc lerden 30-40 cc lere çıktı.
Doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum ben.
İlk haftalarda 6-7 biberon takviye yaparken şimdilerde bu 1 veya 2 biberon oluyor.Zamanla da azalacağına inanıyorum.
Sana tek tavsiyem mama veriyorsan cc miktarını fazla arttırma ki bebeğin midesi iyice açılmasın ki zamanla sütün artınca doyabilsin.Sadece kilo alımına dikkat edin.

[arkadaşlar bu sıcak havalarda bebeginize evde ne giydiriorsunuz ben kısa kollu çıtçıtlı badi üzerini ince pijama takımı cok mu kalın ki :18:
üşür diye korkuorum cok küçük :26:

valla biz yazı getirdik canım.Kayra çok terleyince yüzünde sivilceler çıkıyor.Zaten evin içi 28-29 derece.
Ben sadece sıfır kollu çıt çıtlı atlet giydiriyorum,üzerinede penye kısa kollu tişört ve kısa pantalon.Dışarıda bu şekilde çıkıyoruz.
Gece yatarkende yine sadece kısa kollu kısa şortlu tulumları var penye,onları giydiyorum.Üzerinede ince bir penye battaniye örtüyorum sadece.
Bazen çıt çıtlı atletiyle bırakıyorum,çok hoşuna gidiyor bacaklarının açıkta olması.
Hele bezi açıldığında daha da keyifleniyor

herkese günaydınnnnnnnnnn
mayıs anneleri bebekleri nasıllar acaba?bi süredir giremiyorum kızlar oğlumun gaz sancılarından ve uyku düzeninin bozulmasından dolayı..şükür 2 gündür biraz düzeldi.göğsümde ve kucağımda uyuyodu yatırdığım anda gözlerini açıyo ve çok uyumuş gibi geriliyodu şimdi uyuttum sizlere bakmaya geldim:)benim oğlum artık büyüdü mü ne..artık tebessüm etmeye başladı kuzum çok istiyodum gülmesini,ağladığı zaman yanına gidip konuşunca ağlaması kesiliyo ve dinliyo sonra gülücükler:)bi süredir başını sağa sola çok rahat çeviriyo,sırt üstü yatırdığım zaman yana doğru dönüyo ben bebekler daha geç dönüyo diye biliyodum:26:yanlız bırakmamak lazım artık yada çok güvenli bi şekilde yatırmak lazım.yine uyandı minnoşum:)hepinize güzel günler diliyorum..sütü az olan arkadaşlar inş artıcak sütünüz bebekleriniz sadece sizin sütlerinizle doyucak

Önce ki gün Kayrayı banyo yaptırdım ,karnını doyurdum ve saat 11.00 gibi uyuttum.Öğleden sonra annemlerle biraz gezmek için dışarı çıktık.Evden çıkarken uyanır gibi oldu ama arabaya biner binmez derin bir uykuya daldı.
Biz annemle dışarda alışveriş yaptık,yemek yedik ve Kayra hala uyumaya devam ediyordu.Saat 15.00 gibi acıktığı için mızıldandı biraz,hemen karnını doyurdum ve bizimki bebek arabasında uykusuna kaldığı yerden devam etti.Saat akşam 18.00e geliyordu eve geldiğimizde.Kayra yine sadece acıktığı için uyandı ve karnı doyduktan sonra yine uykuya geçti.Altını açıp değiştirdim uyansın diye ama nafile...Kayra bey bu şekilde ertesi sabah 6ya kadar bir güzel uyudu
Valla açık hava çarptı ya da nazara geldi diye çok korktum açıkcası.

Dün ise o kadar uyumanın acısını fena çıkardı.Uyutuyorum,15 dk sonra çok uyumuş gibi gerinerek uyanıyor.Tabi gözler uykusuzluktan kıp kırmızı,sürekli kucak istemeler.Akşam artık koyduk yine arabasına biraz dışarda dolaştık uyusun diye.
Bugün aynı huzursuzluk devam ediyor.Bende evde koydum bebek arabasına.Dışarda tırtıklı yolda gidiyormuş gibi bir ileri bir geri sürdüm arabayı ve bizimki şimdi 1 saattir uyuyo

Bugün dilinde beyazlıklar olduğunu farkettim.Sanırım pamukçuk çıkmış.Acaba o mu huzursuz ediyor ki ?Zaten dün dili dışarda yalanıp duruyordu öyle.
Eczaneden karadut şurubu alacağım ve karbonatlı su deneyeceğim.Umarım iyileşir.

günaydın hanımlaaaaarrrr... artık günaydınmı deyim yoksa zaten çoktan uyanıkmıyız yada hiçmi uyuyamadık bilemiorummm bizde bgn 18 günlük olduk.. ve bende artık 40mız çıktı demeyi istiorum. ne bileyim 40 çıkınca biraz düzene giriolarmışya o yüzden.. bende düzene girmek istiorum. bi banyo yapmak abdest almakbi günyüzü bi güneş görmek istiorum.hamileliğimin son ayında eşim akşam fazladan ekmek alırdı ben boşyere dışarı çıkmayım diye. çıksakda malum daha çıkalı 5 dk olmuş sokakta wc aramaya başlıoduk o yüzden çooook uzun zamandır evdeyiz..havalr sıcak çocuk üşümesin diye cam açamıorum. açıorum ama devamlı ağlamaklı olduğundan evin içinde gezdirdiğim için o camı kapat çıktığın odayı aç derken doğru dürüst oda olmuyo. lohusa terimidir nedir elimden geldiğince gün aşırı banyo yapmama rağmen devamlı ter kokuorum gibi hissediorum.. dikiş ağrısı azda olsa devam etmekde ve malesef kanamamda kesilmiş değil.. ayyyy fena haldeyim kızlar..
hadi kendimi geçtim yaa bu kızım gece bi saat uyuyosa 3 saat ayakta, ee artık yorgun düşer gündüz uyur diorum gözlerini bi görseniz fıldır fıldır ee devamlı memede tutsam fazlamı olur diorum.. bide bikaç gündür resmen mememle oynuo ağzı açık meme ağzında beklio bana bakıo.. sonra suratı büzüştürüo sanki tadını sevmemiş gibi:) sonra bi dk kadar al bırak uğraşıo ooooo yapıo bnde onu çekip diğer memeyi veriorum.. bu memeyi alıo. bu kezde diğer meme boşalmadan vermiş oluorum asıl emmesi gereken sütü alamıo die üzülüorum. ki zaten aceba sütüm yeterlimi, yarıomu die düşünmek ayrı bir dert..
peki sizler her emzirmeden sonra gazını mutlaka çıkarıomusunuz? ben memede uyumuşsa eğer çıkarmıyorum.
uyuyo dielim 2-3 saat oldu emzirmeliyim die mutlaka uyandırıomusunuz? ilk başlarda uyandırıodum ama artık uyandırmıorum uyku düzeni iyce bozulcak die.
ayağınızda sallıomusunuz? ben 2 gündür sallıorum daha 18 günlükya bi zararı olurmu daha erkenmi?
son olarak giydirmeden bahsetmişsiniz..sanki kısa kollu bırakırsam üşücek gibi hissediorum.. ankaradayım bu arada. kısa kollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu penye ve üzerine penye battaniye örtüyorum. fazlamı kızlar?
uyuyalı 12 dk oldu. artık dk sayıyorum. birde misafirim gelicek işim var bu günlerde geçiceeeeekk bilioruuumm amaa sanki geçmicek gibi..
ama kızım azra'm herşeye değer.. onu çok seviorum

turuncu cnm sorma p.tesi günüde aynı şey bnm başıma geldi. biz akşama doğru 5te yıkadık ertesi sabah 9a kadar uyudu. altınıda değiştirdim emzirdimde ama o esnalarda hep uyudu meleğim. ama sonra dün varya canıma okudu. saatlerce uyumadı. tam uyuyo diorum 10 dk sonra başlıo ağlamaya. kucağımda susuyo yatırıorum 5 dk sonra hop gene aynı. gece biraz iyiydik derken sabah 6dan beri ayaktaydık kızımla 12de uyuttum bnde.. misafirim gelicek akşama.. bnde kızım gibi iki iş yapıorum iki yatıorum napiyım gücüm bitmiş galiba

:))benim pazartesi günü yaşadıklarımın aynısını anlatmışsın dışarıda ve evde o kadar uzun süre uyudu ki son zamanlarda öyle uyuduğunu görmediğim için çok şaşırdım...dışarıda bi bayan ne kadarlık,kaç kilo doğdu gibi sorular sordu bende daha 40 günlük olmamasına rağmen 40 günlük dedimama bana aaaa hiç 40 günlük gibi durmuyo ne kadar büyük duruyo dedi acaba nazarmı,acaba hasta mı vs diye düşünüp durdum..en sonunda başına nefesini kontrol etmeye gittim acaba bi şey mi oldu diye o sırada bizimki alttan bi pırtlattı birden irkildimbana bi şey olmadı sinyali verdi annesinepamukçuksa hemen önlemini almaya çalış cnm.yeğenimde olmuştu hiç bi şeyin faydası olmamıştı dudaklarına kadar yayılmıştı..belkide dilindekiler süt kalıntısı da olabilir bi kaç gün önce benim oğlumda da vardı her gün kontrol ediyorum arada bi beyazlaşıyo dili bazende kayboluyo

ah cnm ahhh bi zbiraz zor düzene gireriz..benim oğlum 21 günden sonra iyice huysuzlaştı(2 gündür daha iyi) bakalım 40 larından sonra nasıl olucaklar..arada bi bebeğini al dışarı çık hava alın cnm ben uzun zamandan beri dışarı çıkarıyorum dışarıda çok güzel uyuyo.havalar artık ısındığı için ben cam açıyorum yoksa hem ben hem kuzum çok terliyoruz..bi hafta öncesine kadar o ter kokusu bende de vardı ki her gün duş alıyodum terlediğim için bazen sabah akşam 2 kere..ben humana still tea süt arttırıcı çaydan diye düşündüm ama onu içmediğim günlerde de olduğunu fark ettim lohusalıktanmış bi kaç gün önce kanamam kesildi benim zaten son günlerde iyice azalmıştı...eskiden bebekler 40 ı çıkana kadar gözlerini açamazlardı diyolar şimdiki bebeklerin gözleri dediğin gibi fıldır fıldır kuzum uykudan uyanıyo gözleri 4 dönüyo hiç uykudan uyanmış gibi değilben uyuduğu zaman gazıznı çıkarmıyorum cnm zaten gazı olduğu zaman uykudan mızırdanıyo gazını öyle çıkarıyorum sonra devam ediyo uyumaya.sütüm yeterli mi diye hiç düşünme yeterli olmasa bebeğin aç olduğu için ağlar yada ağzına süt gitmeyince emerken homurdanır.ben ilk günler çok uyuduğu zaman uyandırıyodum aç kalmaması için sarılık olmaması ve kan şekeri düşmemesi için şimdi acıktığı zaman kendi uyanıyo.bence 2 saatte bir uyandır ve emzir.benim bebeğim kilolu doğdu biraz doktor bana senin saat başı emzirmen gerekiyo uyandır ve emzir demişti eğer kiloluysa sende saat başı emzir kan şekeri daha çabuk düşüyomuş.ben bi kaç gündür geceleri emdikten sonra uykuya iyice dalması için ayağıma alıyorum çok yavaş hareketlerle sallıyorum çok uzun süre sallamadan yerine yatırıyorum ayakta sallanmaya alışsın istemiyorum ama kucakta tutmaktan çok daha rahat geldi bana kucakta olunca ikimizde sıcaklardan dolayı çok terliyoruz.bence üzerine kısa kullu çıtçıtlı yerine kolsuz çıtçıtlı tercih et cnm artık havalar iyice ısındı..ben kolsuz çıtçıtlı ve üzerine ince bi penye giydiriyorum..artık genelde kısa kollu giydiriyorum arada bi altını açıyorum,her gün muhakkak yıkıyorum daha rahat uyuyo,doktor tarafından ıslak mendil yasaklandı poposunu günde bi çok kez yıkıyorum çok hoşuna gidiyo:)arada bi altını açıp yatırıyorum çok keyif alıyo ağlamaklıysa o anda hemen susuyo:)ben şu anda bunları uyguluyorum

hergün nasıl yıkıyosunuzya yıkamak tam bir eziyet yıkamak değildehazırlanmak sonra toplamakk bide dün aşı oldu bugün banyo yapabilirmi bişey olurmuuu

herkese hayırlı günler...uzun zamandır giremediğimden olmalı burayı çok özlemişim...umarım herkes iyidir...
bense 50 günlük olduk kızımla...iki haftadır nezleyle uğrasıyoruz. ben ve kızım geniz ve burun akıntısından yeni yeni kurtuluyoruz...gerçekten her şeyin başı sağlık...ne kızım derdini söyleyebiliyor ne de ben tam anlamıyla ilgilenebiliyorum...bunu atlattığımıza, sağlığımıza kavuştuğumuza sevinirken taşınma durumları ortaya çıktı...ben annemlerdeyim...eşim ilgileniyor...bir iğne toplamış değilim...her şey o kadar hızlı oldu ki...bu halimle toplamam imkansız...buna ilave sağ göğüste ağrı ve şişlikle uyandım dün sabah...doktorum bir dizi ilaç verdi iki-üç gün kullanırsam geçecekmiş inş...doğumdan beri bir sıkıntıdır gidiyor...inanın hamileliğimi özler oldu..başım bile ağrımamıştı...şimdi ise -yine çok şükür-biri bitiyor biri başlıyor...
sütün ve uykunuz bol olsun kızlar....kalın sağlıcakla....

hergün nasıl yıkıyosunuzya yıkamak tam bir eziyet yıkamak değildehazırlanmak sonra toplamakk bide dün aşı oldu bugün banyo yapabilirmi bişey olurmuuu

cnm eğer 1 aylık aşısı olan hepatiti vurdurduysan yıkanabiliyo. zaten yıkanmayacağı zaman doktor uyarıyo ama yine de bir sor istersen doktoruna. Ben bir gün arayla yıkıyorum. ama yıkamadığım günler ılık su ve pamukla koltuk altlarını boynunu ellerini yüzünü siliyorum.

yok yok yok uyumuyo butun geceyi ayakta geciriyoruz kizimin sayesinde,saat 3 e kadar dayanaiyorum sonrasinda sinirlerim bozulmaya basliyo iki gecedir yine sabah 6 ya dogru uyudu ,kizimin sayesinde dizilerin tekrarlarini,sabah haberlerini ,belgeselleri ezberlemis bulunuyorum

Yarin asi var. Cok korkuyorum huysuzlacak diye sizinkiler asidan sonra nasildi?

Yarin asi var. Cok korkuyorum huysuzlacak diye sizinkiler asidan sonra nasildi?

bende çok korkmuştum huysuzlanır ateşlenir diye ama hiç bi şey olmadı çok az ağladı arabasına yatırdım uyumaya devam etti yani korkmana gerek yok cnm:)ben 2. ay aşılarını düşünüyorum şimdiden 3 tane birden yapılıcak nasıl dayanır kuzum

3 tane ne aşısı yapılıyor canım ya ?

Merhaba güzel anneler uzun zamandır aranızda yoktum.
annelik ne zor zahmetli bi o kadar da güzel birşeymiş.. bugün 46 günlük olduk.. herkes gibi gaz ve uykusuzluk baş sorunumuzken sütümün bebeğime az gelmesinden yakınıyorum son 1 haftadır. tek memeden 60 cc geliyor. ama 2-3 saat bekletebilirsem. ama bizim obur saatte bir bazen 45 dakikada bir içtiği için sütüm bi süre sonra damla damla gelmeye başlıyor bazen hiç gelmiyor. o zamanlarda ağlama krizlerini nasıl atlatacağımızı şaşırıyoruz. bugün yine akşama kadar memeyi sömürüp bitirince açlık krizine girdi ve mecburen milupa aptamil 1 numara devam sütü vermeye çalıştım. son kullanma tarihi geçmemesine rağmen berbat bir kokusu var. ben bile dayanamazken bebek nasıl içsin .. ki aynen öyle oldu zorla ağzına verdiğim milupa devam sütünü son damlasına kadar tükürdü . şimdi zoraki uykuya daldı.. aranızda devam sütü takviyesine başlayan oldu mu?? lütfen acil yardımmm

Ben cow gate kullaniyorum orda satiliyorsa oneririm hem gaz daha az yapiyor digerlerine nazaran hem bu mamalarin hepsi hemen hemen ayni kokuyorlar ona bi care bulman zor canim , ilk alista bebek tuhaf karsilaya bilir ama zamanla alisiyorlar
asil olay su ki keske sutlerimiz yetse idi de hic gerek kalmasaydi di mi

beykoz nasilsin neler yapiyorsun bakem buralarda iyice bosaldi yaa gelen giden yok ..geliyorum bir kac lafin belini kirariz diye ama herhalde bebekler firsat vermiyor annelerimize gerci benimki hep kucakta ve memede ve o sekilde yazip okuyorum hehehe ssz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…