[arkadaşlar bu sıcak havalarda bebeginize evde ne giydiriorsunuz ben kısa kollu çıtçıtlı badi üzerini ince pijama takımı cok mu kalın ki :18:
üşür diye korkuorum cok küçük :26:
kızlar ben hazıran annelerınden gelıorum mhenuz yenı dogum yaptım normal dogum yaptım...bebegıme yetecek sutum yok takıldım yaaa dun aksam saat bası kalktım gogus ucum acısada kopsada hırs yaptım verıcem mama takvıyesı yap dedı dr bende mama da verıorum ama mama verırken ıcım acıyor neden sutum gelmıor dıorum((uykusuz gecelerı gectım yeterkı sutum olsun emzırıyım dıorum ama olmuor bu yuzden sarılık baslangıcımız da var bakalım yarın gıdıcez dr a ıns sarılıgı gecmıstır
[arkadaşlar bu sıcak havalarda bebeginize evde ne giydiriorsunuz ben kısa kollu çıtçıtlı badi üzerini ince pijama takımı cok mu kalın ki :18:
üşür diye korkuorum cok küçük :26:
Önce ki gün Kayrayı banyo yaptırdım ,karnını doyurdum ve saat 11.00 gibi uyuttum.Öğleden sonra annemlerle biraz gezmek için dışarı çıktık.Evden çıkarken uyanır gibi oldu ama arabaya biner binmez derin bir uykuya daldı.
Biz annemle dışarda alışveriş yaptık,yemek yedik ve Kayra hala uyumaya devam ediyordu.Saat 15.00 gibi acıktığı için mızıldandı biraz,hemen karnını doyurdum ve bizimki bebek arabasında uykusuna kaldığı yerden devam etti.Saat akşam 18.00e geliyordu eve geldiğimizde.Kayra yine sadece acıktığı için uyandı ve karnı doyduktan sonra yine uykuya geçti.Altını açıp değiştirdim uyansın diye ama nafile...Kayra bey bu şekilde ertesi sabah 6ya kadar bir güzel uyudu
Valla açık hava çarptı ya da nazara geldi diye çok korktum açıkcası.
Dün ise o kadar uyumanın acısını fena çıkardı.Uyutuyorum,15 dk sonra çok uyumuş gibi gerinerek uyanıyor.Tabi gözler uykusuzluktan kıp kırmızı,sürekli kucak istemeler.Akşam artık koyduk yine arabasına biraz dışarda dolaştık uyusun diye.
Bugün aynı huzursuzluk devam ediyor.Bende evde koydum bebek arabasına.Dışarda tırtıklı yolda gidiyormuş gibi bir ileri bir geri sürdüm arabayı ve bizimki şimdi 1 saattir uyuyo
Bugün dilinde beyazlıklar olduğunu farkettim.Sanırım pamukçuk çıkmış.Acaba o mu huzursuz ediyor ki ?Zaten dün dili dışarda yalanıp duruyordu öyle.
Eczaneden karadut şurubu alacağım ve karbonatlı su deneyeceğim.Umarım iyileşir.
:))benim pazartesi günü yaşadıklarımın aynısını anlatmışsın dışarıda ve evde o kadar uzun süre uyudu ki son zamanlarda öyle uyuduğunu görmediğim için çok şaşırdım...dışarıda bi bayan ne kadarlık,kaç kilo doğdu gibi sorular sordu bende daha 40 günlük olmamasına rağmen 40 günlük dedimÖnce ki gün Kayrayı banyo yaptırdım ,karnını doyurdum ve saat 11.00 gibi uyuttum.Öğleden sonra annemlerle biraz gezmek için dışarı çıktık.Evden çıkarken uyanır gibi oldu ama arabaya biner binmez derin bir uykuya daldı.
Biz annemle dışarda alışveriş yaptık,yemek yedik ve Kayra hala uyumaya devam ediyordu.Saat 15.00 gibi acıktığı için mızıldandı biraz,hemen karnını doyurdum ve bizimki bebek arabasında uykusuna kaldığı yerden devam etti.Saat akşam 18.00e geliyordu eve geldiğimizde.Kayra yine sadece acıktığı için uyandı ve karnı doyduktan sonra yine uykuya geçti.Altını açıp değiştirdim uyansın diye ama nafile...Kayra bey bu şekilde ertesi sabah 6ya kadar bir güzel uyudu
Valla açık hava çarptı ya da nazara geldi diye çok korktum açıkcası.
Dün ise o kadar uyumanın acısını fena çıkardı.Uyutuyorum,15 dk sonra çok uyumuş gibi gerinerek uyanıyor.Tabi gözler uykusuzluktan kıp kırmızı,sürekli kucak istemeler.Akşam artık koyduk yine arabasına biraz dışarda dolaştık uyusun diye.
Bugün aynı huzursuzluk devam ediyor.Bende evde koydum bebek arabasına.Dışarda tırtıklı yolda gidiyormuş gibi bir ileri bir geri sürdüm arabayı ve bizimki şimdi 1 saattir uyuyo
Bugün dilinde beyazlıklar olduğunu farkettim.Sanırım pamukçuk çıkmış.Acaba o mu huzursuz ediyor ki ?Zaten dün dili dışarda yalanıp duruyordu öyle.
Eczaneden karadut şurubu alacağım ve karbonatlı su deneyeceğim.Umarım iyileşir.
günaydın hanımlaaaaarrrr... artık günaydınmı deyim yoksa zaten çoktan uyanıkmıyız yada hiçmi uyuyamadık bilemiorummmbizde bgn 18 günlük olduk.. ve bende artık 40mız çıktı demeyi istiorum. ne bileyim 40 çıkınca biraz düzene giriolarmışya o yüzden.. bende düzene girmek istiorum. bi banyo yapmak abdest almakbi günyüzü bi güneş görmek istiorum.hamileliğimin son ayında eşim akşam fazladan ekmek alırdı ben boşyere dışarı çıkmayım diye. çıksakda malum daha çıkalı 5 dk olmuş sokakta wc aramaya başlıoduk o yüzden çooook uzun zamandır evdeyiz..havalr sıcak çocuk üşümesin diye cam açamıorum. açıorum ama devamlı ağlamaklı olduğundan evin içinde gezdirdiğim için o camı kapat çıktığın odayı aç derken doğru dürüst oda olmuyo. lohusa terimidir nedir elimden geldiğince gün aşırı banyo yapmama rağmen devamlı ter kokuorum gibi hissediorum.. dikiş ağrısı azda olsa devam etmekde ve malesef kanamamda kesilmiş değil.. ayyyy fena haldeyim kızlar..
hadi kendimi geçtim yaa bu kızım gece bi saat uyuyosa 3 saat ayakta, ee artık yorgun düşer gündüz uyur diorum gözlerini bi görseniz fıldır fıldıree devamlı memede tutsam fazlamı olur diorum.. bide bikaç gündür resmen mememle oynuo ağzı açık meme ağzında beklio bana bakıo.. sonra suratı büzüştürüo sanki tadını sevmemiş gibi:) sonra bi dk kadar al bırak uğraşıo ooooo yapıo bnde onu çekip diğer memeyi veriorum.. bu memeyi alıo. bu kezde diğer meme boşalmadan vermiş oluorum asıl emmesi gereken sütü alamıo die üzülüorum. ki zaten aceba sütüm yeterlimi, yarıomu die düşünmek ayrı bir dert..
peki sizler her emzirmeden sonra gazını mutlaka çıkarıomusunuz? ben memede uyumuşsa eğer çıkarmıyorum.
uyuyo dielim 2-3 saat oldu emzirmeliyim die mutlaka uyandırıomusunuz? ilk başlarda uyandırıodum ama artık uyandırmıorum uyku düzeni iyce bozulcak die.
ayağınızda sallıomusunuz? ben 2 gündür sallıorum daha 18 günlükya bi zararı olurmu daha erkenmi?
son olarak giydirmeden bahsetmişsiniz..sanki kısa kollu bırakırsam üşücek gibi hissediorum.. ankaradayım bu arada. kısa kollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu penye ve üzerine penye battaniye örtüyorum. fazlamı kızlar?
uyuyalı 12 dk oldu. artık dk sayıyorum. birde misafirim gelicek işim varbu günlerde geçiceeeeekk bilioruuumm amaa sanki geçmicek gibi..
ama kızım azra'm herşeye değer.. onu çok seviorum
hergün nasıl yıkıyosunuzya yıkamak tam bir eziyet yıkamak değildehazırlanmak sonra toplamakk bide dün aşı oldu bugün banyo yapabilirmi bişey olurmuuu
Yarin asi var. Cok korkuyorum huysuzlacak diyesizinkiler asidan sonra nasildi?
bende çok korkmuştum huysuzlanır ateşlenir diye ama hiç bi şey olmadı çok az ağladı arabasına yatırdım uyumaya devam etti yani korkmana gerek yok cnm:)ben 2. ay aşılarını düşünüyorum şimdiden 3 tane birden yapılıcak nasıl dayanır kuzum
Merhaba güzel anneler uzun zamandır aranızda yoktum.
annelik ne zor zahmetli bi o kadar da güzel birşeymiş.. bugün 46 günlük olduk.. herkes gibi gaz ve uykusuzluk baş sorunumuzken sütümün bebeğime az gelmesinden yakınıyorum son 1 haftadır. tek memeden 60 cc geliyor. ama 2-3 saat bekletebilirsem. ama bizim obur saatte bir bazen 45 dakikada bir içtiği için sütüm bi süre sonra damla damla gelmeye başlıyor bazen hiç gelmiyor. o zamanlarda ağlama krizlerini nasıl atlatacağımızı şaşırıyoruz. bugün yine akşama kadar memeyi sömürüp bitirince açlık krizine girdi ve mecburen milupa aptamil 1 numara devam sütü vermeye çalıştım. son kullanma tarihi geçmemesine rağmen berbat bir kokusu var. ben bile dayanamazken bebek nasıl içsin .. ki aynen öyle oldu zorla ağzına verdiğim milupa devam sütünü son damlasına kadar tükürdü . şimdi zoraki uykuya daldı.. aranızda devam sütü takviyesine başlayan oldu mu?? lütfen acil yardımmm
arkadaslar bebekleriniz bilinçli gülmeye basladı mı
3 tane ne aşısı yapılıyor canım ya ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?