beykoz nasilsin neler yapiyorsun bakemburalarda iyice bosaldi yaa gelen giden yok ..geliyorum bir kac lafin belini kirariz diye ama herhalde bebekler firsat vermiyor annelerimize gerci benimki hep kucakta ve memede ve o sekilde yazip okuyorum hehehe ssz
kızlar günaydın.. aceba bugün nasılız? belki aramızda bebeği huysuzluk çıkarmamış ve raht uyumuş olanlar vardır.. sütü artmış olanlar da var olabilir..
güne güzel haberlerle başlamak ümidiyle :)
bnmde sorum şu kızlar: bebeklernizin dudağı emmekten kabarıp beyaz beyaz olup sonra düşüyomu? resmen 2 kez kızım dudak yeniledi de:)
birde bazen çok hızlı nefes alıp verio. karnını görseniz şişio inio şişio inio.. bu normalmi?
çok soru soruorum kızlar ama napıyım yalnız bakınca insan herşeye endişelenio. ilk 7 gün kaynanam durdu, ondan beri yalnızm. yalnış bişey olur allah korusun anlayamam die gözüm kulağım oldunuz valla.. hepinize teşekkür ederim sizlerle olmak çok güzel gerçekten
3 tane ne aşısı yapılıyor canım ya ?
kızlar ben ağustosta doğum yapacağım sezeryanla
kızım da sezeryandı ama unutmuşum
gecelik mi iyi oluyor yoksa pijama takımı mı?
Bebeğin hayırlı olsun canım...Güle güle büyüt.
Seni çok ama çok iyi anlıyorum fakat nasıl yardımcı olsam bilemedim.Aynı şeyleri ben de yaşadım ve hala da yaşıyorum.
Sana kafana takma desem de biliyorum ki faydası yok.Benim denemediğim şey kalmadı.Rezene-anason,humana still çayı,şerbetler-kompostolor,maltana-vitamalt,yeşillik,laktozsuz süt.bulgur pilavı-soğan,4-5 lt su..........Uykusuzluk ve stres olduğu müddetçe bunların hiç biriside bi işe yaramamıştı bende.Sadece kilo yaptı bol bol.(yavruma feda olsun ama süt gelseydi en azından kilo almama değmiş olurdu)
Şuan kaçıncı günündesin bilmiyorum ama benim sütüm Kayra 15 günlük iken birazcık artmıştı.Yani arttı derken 15-20 cc lerden 30-40 cc lere çıktı.
Doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum ben.
İlk haftalarda 6-7 biberon takviye yaparken şimdilerde bu 1 veya 2 biberon oluyor.Zamanla da azalacağına inanıyorum.
Sana tek tavsiyem mama veriyorsan cc miktarını fazla arttırma ki bebeğin midesi iyice açılmasın ki zamanla sütün artınca doyabilsin.Sadece kilo alımına dikkat edin.
valla biz yazı getirdik canım.Kayra çok terleyince yüzünde sivilceler çıkıyor.Zaten evin içi 28-29 derece.
Ben sadece sıfır kollu çıt çıtlı atlet giydiriyorum,üzerinede penye kısa kollu tişört ve kısa pantalon.Dışarıda bu şekilde çıkıyoruz.
Gece yatarkende yine sadece kısa kollu kısa şortlu tulumları var penye,onları giydiyorum.Üzerinede ince bir penye battaniye örtüyorum sadece.
Bazen çıt çıtlı atletiyle bırakıyorum,çok hoşuna gidiyor bacaklarının açıkta olması.
Hele bezi açıldığında daha da keyifleniyor
kizlar iyi geceler, haftaya doktoruma kontrole gidecegim.Giderken hediye goturmek istiyorum ne goturebilirim?fikre ihtiyacim var,tskler
kızlar günaydın.. aceba bugün nasılız? belki aramızda bebeği huysuzluk çıkarmamış ve raht uyumuş olanlar vardır.. sütü artmış olanlar da var olabilir..
güne güzel haberlerle başlamak ümidiyle :)
bnmde sorum şu kızlar: bebeklernizin dudağı emmekten kabarıp beyaz beyaz olup sonra düşüyomu? resmen 2 kez kızım dudak yeniledi de:)
birde bazen çok hızlı nefes alıp verio. karnını görseniz şişio inio şişio inio.. bu normalmi?
çok soru soruorum kızlar ama napıyım yalnız bakınca insan herşeye endişelenio. ilk 7 gün kaynanam durdu, ondan beri yalnızm. yalnış bişey olur allah korusun anlayamam die gözüm kulağım oldunuz valla.. hepinize teşekkür ederim sizlerle olmak çok güzel gerçekten
kizlar gogusleriniz gunde kac kere sizliyor,yani sut iniyor..
kizlar iyi geceler, haftaya doktoruma kontrole gidecegim.Giderken hediye goturmek istiyorum ne goturebilirim?fikre ihtiyacim var,tskler
bizimkide çok hızlı ve sesli nefes alıyor iç çeker gibi normaldir benimkinin dudagın orta kısmında beyazlık var o bikere düştü geri oluştu pamukçuk değil demi dilinde falan bişey varmı hem korkma bişey olmaz inan en iyisi yanlız bakmak hem kendine hem bebeğine vakit ayırıyosun rahat oluyosun yorum yapan yok karışan yokk keyfini çıkar
cnm gögüs sızlaması süt dolması demekmi oluyo?? bak ben bunu bilmiodum.. hergün sızlamıyo bnm, ama bazen (mesela bugün) sabahtır sızlıyo.. taş gibi oluyo kocaman bide.. bnde napiim kızıma o memeyi veriorum. balım emdikçe rahatlıorum. bende durum böyle cnm..
peki siz bebekleri nasıl yatırıosunuz kafasının şekli düzgün olsun diye.. bn tamam sağ sol yatırıorum ama sırt üstü hiç yatmıo kafasını hemen sağa yada sola atıo. yassı olcak die çok korkuorum valla. sizler ne yapıosunuz??
defne dr aynı ben doğumdan önce çikolata götürmüştüm ama şimdi gidermiyim gidersem ne götürürüm bilmiyorum benim kız kadının tüm çikolatalarını her gitmemizde yemişdiii:)) ben ebeleri çok sevdim asıl müberraya hediye götürmek lazım doğum esnasında saana yüzük alacam diye söz verdim parmağınaa:)
kızlar ben bişey yaptım. :18: kızımı kayınvaldem pazartesi günü yıkamıştı en son. çarşamba gelirim dedi gelmedi. bgn gelir die beklerken aradı cumartesi geliyimde yıkayım dedi. kandilmiş c.tesi günü. neymiş güzel olurmuş. bnde tamam deyip teli kapadım ama çok sinirlendim. yahu tamam o gün yine yıka ama gel bgnde bi yıka demi çocuğu. 6 gün olcak p.tesiden bu yana yıkanmayalı. işin acı tarafı ve bnm asıl sinirlendiğim yanı,bgn 19 gün oluyo bebeğim doğalı daha 2 kez yıkandı
hadi göbek bağı düşene kadar bekledik doktor yıkama dedi diye. ama 9.gün düştü ve üzerinden 10 gün geçti c.tesiye kadar 12 gün olmuş olcak ve benm bebeğim 2 kez yıkanmış olcak göbeği düştü düşeli. nasıl üzüldüm ama nasıl sinirlendim. bide bana doğum yapmadan önceyok ben hergün yıkarım fln havasını atıp duruyodu.
o sinirle allahım sen bana yardım et diye diye kalktım suyunu hazırladım kızımı yıkadım:26: elim ayağım titredi ama yıkarken. 12-13 dk sürdü soyup yıkayıp giydirmem. yıkandıktan sonra azcık emdi ve uykuya daldı meleğim. ama çok korkuyorum şimdi. ne biliyim ya üşüttüysem ya bi zarar verdiysem diye..
yıkadıktan sonra bu havalarda nasıl giydiriosunuz? az giydirip üşütmekten, çok giydirip ateşlendirmekten korkuorum. okuyan nolur cevap versin..
kısa kollu çıtçıtlı üzerine penye takımlarını giydirdim üst ve alt olarak. altı patikli. ama üzerine ince bi çorap yinede giydirdim. eldiven şapka taktım. penye battaniyesinide sardım. üzerine peluş battaniyesini örtsemmi bilemedim nolur bişey deyin çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?