2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kizlar iyi geceler, haftaya doktoruma kontrole gidecegim.Giderken hediye goturmek istiyorum ne goturebilirim?fikre ihtiyacim var,tskler

kızlar günaydın.. aceba bugün nasılız? belki aramızda bebeği huysuzluk çıkarmamış ve raht uyumuş olanlar vardır.. sütü artmış olanlar da var olabilir..
güne güzel haberlerle başlamak ümidiyle :)
bnmde sorum şu kızlar: bebeklernizin dudağı emmekten kabarıp beyaz beyaz olup sonra düşüyomu? resmen 2 kez kızım dudak yeniledi de:)
birde bazen çok hızlı nefes alıp verio. karnını görseniz şişio inio şişio inio.. bu normalmi?
çok soru soruorum kızlar ama napıyım yalnız bakınca insan herşeye endişelenio. ilk 7 gün kaynanam durdu, ondan beri yalnızm. yalnış bişey olur allah korusun anlayamam die gözüm kulağım oldunuz valla.. hepinize teşekkür ederim sizlerle olmak çok güzel gerçekten

canım napıyım senin gibiyim ufaklık tepemde ekran klavyesindn yatarak yazıyorm bu bebişler cok cadılar bizi kullanıyorlar ama mutluyum cektigim en güzel sıkıntı simdi gülmeye basladı dünyalar benim oluyor baslarda bende giremedm girsem yazamadım şimdi azda olsa iki laf ediyorum millet diyor bnm bebegim büyük insan gibi uyuyup uyanıyor ikinciyi planlıyor ben korkuyorum kalırım diye bebiş bna cok cektirdi hala uyutmuyor her yerimde alerji cıkmıstı yeni gecti gögüs uclarımı parcaladı aglayarak emzirdim kendimi yanlız hissediyordum agla agla ayyy şimdi daha iyiyim sen nasılsın

hayatım düşüyor geciyor demekse normal bence emmekten kabarır. ve bebeklerimizin vücudu daha küçük nefes alışverişleri belli oluyor oyuzdendir ama yinede doktoruna danış istersen

3 tane ne aşısı yapılıyor canım ya ?

2 bacağa 1 sol kola aşı yapılıcak cnm..difteri-tetenoz-boğmaca,menenjit ve verem aşısı diye biliyorum yapılıcak aşıları.verem sol kola yapılıcak ve yapıldıktan sonra 3 gün yıkanmıycak su değmemsi gerekiyomuş.aşıya gitmeden ateş düşürücü mü versek ne yapsak ateş yapmasın bebişlerimize

Son düzenleme:
kızlar ben ağustosta doğum yapacağım sezeryanla
kızım da sezeryandı ama unutmuşum
gecelik mi iyi oluyor yoksa pijama takımı mı?

bebeğin şimdiden hayırlı olsun:)bende sez. la doğum yaptım cnm hem gecelik hem pijama takımı götürdüm yanımda ama sedec pijama takımı kullandım ilk bi kaç saat altını giydirmediler kanamaya bakmak için daha sonra giydim.yatarken kalkarken daha rahat oluyo diye düşünüyorum.dikiş için pansuman yapılırkende üstten hafif indiriyolar ve yapıyolar gecelik olsa yukarı kaldırmak zorunda kalıcan..bence pijama takımı rahat yani

Gecelik daha kullanisli. Pijama dikislerin oldugu yere gelebiliyor ve acayip rahatsiz ediyor. En azindan beni cok rahatsiz ettigini soyleyebilirim. Hatta gecelik mumkun oldugu kadar cok dugmeli olursa daha iyi emzirirken cok kullanisli oluyor. Selamlar

bugun ıtıbarıyle 8 gunluk olduk cnm..sutum yetmedıgı ıcın bende mama fazla vermedıgım ıcın sarılık kacınılmaz oldu dun sarılıgı 18 cıktı ve yatış verıldı
dun gece oğlumsuz dum ama saat bası kalktım alıskanlık ıste bıde besıgıne baktım ama bbısım yoktu:2:
hastanede oldugum surece elektırıklı sut pmbasıyla hep sutumu sagıp verdım aksam olunca eve gelıp banyomu yaptım tekrar hastaneyee gıttım sutumu goturdum sabah oluncada sutumu verdım saat 9 olunca cocuk dr u geldıgınde cıkısımızzı yaptık suan 10 a dusmus sarılıgımız ama doymuyor bol bol mama takvıyesı yapın dedıler ama mama vermek hıc ıstemıorum napıcam yaaa...
dun cok kotuydum bılıomusunbebısımı aldıklarında zıbınlarını bana verdıler ustune kusmustu o kusmuk larını koklaya koklaya emzırme odasında agladım kadının bırı destek oldu bana ah cnm dayanamam dıoo
neyse kavuustuk oglusumuza :)))
bende senın yaptıgın gıbı suan humana stıll tee artı kayısı kompostosu artııııı doktorum prograında verdıklerı komposto tarıfını yaptım bol bol su cıorum ama nafıleee suan yavas yavas fazlalasıyor onceden 40 cc cıkıordu ıkı satte suan 50 cıkıor ıste bazen 75 cıkınca sevınıorum sureklı sagıncada daha fazlalasıyor ama solekı aslında benım sutum yeterlıymıs fakat bebek fazla yemek ıstedıgı ıcın yetmıormus ole soledı dr bılmıorum
bende senın gıbı uykularımdan gectım artık bebısın burnunu sıkıp yıne verıorum agzına memeyı..su mama ısını napıcam ben yaaa nasıl verıcem elım gıtmıor mamaya uffffffff

Son düzenleme:
kizlar iyi geceler, haftaya doktoruma kontrole gidecegim.Giderken hediye goturmek istiyorum ne goturebilirim?fikre ihtiyacim var,tskler

ben cikolata yaptirmistim..

her ikiinide giydim ben..

kızlar denk gelenler bilir benim bebek uyumaz gece gündüz salllamayla uyuyo yada memede bende bugün hamak siparişi verdim umarım işe yarar kullanan varmı aranızda paşa hamakdan verdimmmm

bizimkide çok hızlı ve sesli nefes alıyor iç çeker gibi normaldir benimkinin dudagın orta kısmında beyazlık var o bikere düştü geri oluştu pamukçuk değil demi dilinde falan bişey varmı hem korkma bişey olmaz inan en iyisi yanlız bakmak hem kendine hem bebeğine vakit ayırıyosun rahat oluyosun yorum yapan yok karışan yokk keyfini çıkar

kizlar gogusleriniz gunde kac kere sizliyor,yani sut iniyor..

cnm gögüs sızlaması süt dolması demekmi oluyo?? bak ben bunu bilmiodum.. hergün sızlamıyo bnm, ama bazen (mesela bugün) sabahtır sızlıyo.. taş gibi oluyo kocaman bide.. bnde napiim kızıma o memeyi veriorum. balım emdikçe rahatlıorum. bende durum böyle cnm..
peki siz bebekleri nasıl yatırıosunuz kafasının şekli düzgün olsun diye.. bn tamam sağ sol yatırıorum ama sırt üstü hiç yatmıo kafasını hemen sağa yada sola atıo. yassı olcak die çok korkuorum valla. sizler ne yapıosunuz??

defne dr aynı ben doğumdan önce çikolata götürmüştüm ama şimdi gidermiyim gidersem ne götürürüm bilmiyorum benim kız kadının tüm çikolatalarını her gitmemizde yemişdiii:)) ben ebeleri çok sevdim asıl müberraya hediye götürmek lazım doğum esnasında saana yüzük alacam diye söz verdim parmağınaa:)

yok cnm pamukçuk değil. aynen dediğin gibi düştü geri oldu. ama benm kızımın üst dudağı oldu yani sadece ortası değil. parça parça emerken düşüo. aman bişey olmasında çok şükür.
nefeside aynen dediğin gibi. demek normali bu.. çok sağol cnm cevap verdiğin için içim rahatladı

evet canim,benimki gun icinde degisiyor yediklerimle alakali mi bilmiyorum bazen 1 kez bazen emerken oluyo..

ben kafasini her tarafa ceviriyorum cunku gercekten sekli bozuluyo,eger donuyorsa yastik koyabilirsin yanina engellemek icin

canim ben hastanedencikmadan muberra ve filize hediye aldim,simdi 40in cikinca gel demisti dr kontrole gidecegim en iisicukulata galiba.tsksler cvpicin

kızlar ben bişey yaptım. :18: kızımı kayınvaldem pazartesi günü yıkamıştı en son. çarşamba gelirim dedi gelmedi. bgn gelir die beklerken aradı cumartesi geliyimde yıkayım dedi. kandilmiş c.tesi günü. neymiş güzel olurmuş. bnde tamam deyip teli kapadım ama çok sinirlendim. yahu tamam o gün yine yıka ama gel bgnde bi yıka demi çocuğu. 6 gün olcak p.tesiden bu yana yıkanmayalı. işin acı tarafı ve bnm asıl sinirlendiğim yanı,bgn 19 gün oluyo bebeğim doğalı daha 2 kez yıkandı
hadi göbek bağı düşene kadar bekledik doktor yıkama dedi diye. ama 9.gün düştü ve üzerinden 10 gün geçti c.tesiye kadar 12 gün olmuş olcak ve benm bebeğim 2 kez yıkanmış olcak göbeği düştü düşeli. nasıl üzüldüm ama nasıl sinirlendim. bide bana doğum yapmadan önce yok ben hergün yıkarım fln havasını atıp duruyodu.
o sinirle allahım sen bana yardım et diye diye kalktım suyunu hazırladım kızımı yıkadım:26: elim ayağım titredi ama yıkarken. 12-13 dk sürdü soyup yıkayıp giydirmem. yıkandıktan sonra azcık emdi ve uykuya daldı meleğim. ama çok korkuyorum şimdi. ne biliyim ya üşüttüysem ya bi zarar verdiysem diye..
yıkadıktan sonra bu havalarda nasıl giydiriosunuz? az giydirip üşütmekten, çok giydirip ateşlendirmekten korkuorum. okuyan nolur cevap versin..
kısa kollu çıtçıtlı üzerine penye takımlarını giydirdim üst ve alt olarak. altı patikli. ama üzerine ince bi çorap yinede giydirdim. eldiven şapka taktım. penye battaniyesinide sardım. üzerine peluş battaniyesini örtsemmi bilemedim nolur bişey deyin çok korkuyorum

Öncelikle helal Olsun arkadaşım. O sinirle bi güzel yikamissin bebişini. Korkma hiçbirsey olmaz.allahın izniyle herkesin yaptığını yapmışsin. Bence pelusa gerek yok penye yeter.çorap mutlaka giydir.ayaklarından usuturler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…